Dodaj do ulubionych

Gdańsk jarmark

21.07.25, 21:36
Wybieram się do Gdańska i dopiero teraz zorientowałam się, że zaczyna się tam teraz jarmark dominikański. Jestem zła na siebie, że wcześniej nie ogarnęłam tego, bo nie znoszę takich imprez. Czy ta impreza bardzo wpływa na zwiedzanie miasta? Czy te stragany szpecą te najładniejsze ulice miasta czy sa ustawione gdzieś na uboczu? I czy jest wówczas znacznie więcej turystów? Pytanie oczywiście do mieszkających w Gdańsku lub okolicach.
Obserwuj wątek
    • evening.vibes Re: Gdańsk jarmark 21.07.25, 21:48
      Nie szpecą - od paru lat budki są standaryzowane ale zajmują bardzo dużo przestrzeni, całe ulice. No i są tłumy podwójne smile
      • margaretta80 Re: Gdańsk jarmark 22.07.25, 08:44
        Jest bardzo źle? Zastanawiam się czy nie zrezygnować z wyjazdu. Chodzi o ten weekend.
        • aadrianka Re: Gdańsk jarmark 22.07.25, 08:59
          W najbliższy weekend jest otwarcie Jarmarku, więc oprócz straganów jeszcze imprezy z tej okazji.
          Gdańsk latem zawsze jest zatłoczony, ale podczas jarmarku będzie zadeptany znacznie bardziej. Jeśli chcesz zwiedzić spokojniej, przyjedź raczej pod koniec sierpnia/we wrześniu.
          Budki nie szpecą jakoś znacząco, estetycznie od lat 90' Jarmark poprawił się niesamowicie. Natomiast nadal jest to jarmark, impreza hałaśliwa i tłoczna.
    • eglantine Re: Gdańsk jarmark 21.07.25, 21:52
      Możesz ocenić sama:
      jarmarkswdominika.pl/en/fair-map/
    • czarna_kita Re: Gdańsk jarmark 22.07.25, 13:44
      Na jarmarku jest zawsze dużo ludzi. I owszem wpłynie to na zwiedzanie miasta. Ale może być tez i dodatkową atrakcją, zależy jak na to spojrzysz. W ten weekend sie zaczyna, więc może być dla was ciekawie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka