Dodaj do ulubionych

test na IQ pośród forumowiczów

22.10.05, 08:01
pytanie 1

kto spośród dwóch kandydatów na prezydenta bardziej nadaje się na ten urząd

a)Kaczyński
b)Tusk

pytanie 2

kto spośród dwóch kandydatów na prezydenta nie nadaje się na ten urząd

a)Kaczyński
b)Tusk

pytanie 3

kto wygra wybory?

a)Kaczyński
b)Tusk

pytanie 4

jaka jest stolica Polski?

a)Bydgoszcz
b)Warszawa

pytanie 5

jaka jest najdłuższa rzeka w Polsce

a)Nil
b)Wisła
Obserwuj wątek
    • unsatisfied6 kto boi się testów na IQ? 22.10.05, 08:05

• Gość: IQ Re: kto boi się testów na IQ? IP: *.chello.pl 22.10.05, 10:59
        brak pytania 6:
        6.Czy wygra :
        a)Polak
        b)Kaszub
        • Gość: jolziom Re: kto boi się testów na IQ? IP: *.tvgawex.pl 22.10.05, 11:08
          To moze od razu zabroń piastowania urzędów państwowych Ślązakom, Kaszubom ,
          Góralom, ...
    • Gość: king Re: test na IQ pośród forumowiczów IP: 212.122.214.* 22.10.05, 11:30
      jestes bezczelny. Nie kazdy inteligentny czlowiek musi sie z toba zgadzac. A ci co czegos sie juz dorobili (ty do tej grupy chyba nie nalezysz) wola tuska i tyle... Masz juz prace?
      • unsatisfied6 piszesz ... 22.10.05, 18:35
        Gość portalu: king napisał(a):

> jestes bezczelny. Nie kazdy inteligentny czlowiek musi sie z toba zgadzac. A
        ci
        > co czegos sie juz dorobili (ty do tej grupy chyba nie nalezysz) wola tuska i
        t
        > yle... Masz juz prace?

pisze, że nie każdy inteligentny człowiek musi się ze mną zgadzać-
        naprawdę mi schlebiasz :)))

bo to by świadczyło o tym , że zasadniczo inteligentny człowiek
        się raczej ze mną zgadza , choć nie zawsze musi się zgadać

a ty jesteś inteligentny czy się dorobiłeś ?

bo jak zauważyłeś , ja nie pytam o stan konta wyborcy
        a jego IQ .
      • unsatisfied6 nie będę się pytał o stan konta 22.10.05, 18:52
        Gość portalu: king napisał(a):

> jestes bezczelny. Nie kazdy inteligentny czlowiek musi sie z toba zgadzac. A
        ci
        > co czegos sie juz dorobili (ty do tej grupy chyba nie nalezysz) wola tuska i
        t
        > yle... Masz juz prace?

ale zapytam się skąd pomysł na twój nick , king -czy to przejaw twojej
        inteligencji ?
    • Gość: listek Re: test na IQ pośród forumowiczów IP: 62.244.137.* 22.10.05, 11:52
      Jaki test takie IQ!
      • Gość: hehe Re: test na IQ pośród forumowiczów IP: 87.207.163.* 22.10.05, 12:36
        dobre i celne ;)
      • unsatisfied6 Re: test na IQ pośród forumowiczów 22.10.05, 18:38
        Gość portalu: listek napisał(a):

> Jaki test takie IQ!

są różne - w USA są inne i w Polsce inne .

w Polsce inteligencja to coś co
        się większosći wydaje , że ją ma -
        test adekwatny do realiów .
    • friedmar Re: test na IQ pośród forumowiczów 22.10.05, 17:44
      no i?
    • dwumiasto Re: test na IQ pośród forumowiczów 22.10.05, 17:53
      Odpowiadam na pytania nie przekraczajace moich mozliwosci:

> jaka jest stolica Polski?

Taka sobie.

> jaka jest najdłuższa rzeka w Polsce

Brudna
      • dwumiasto Test dodatkowy 22.10.05, 17:57
        Jaki jest U6?

Niedopieszczony.

:)

pozdrawiam
        • unsatisfied6 znawca natury mężczyzny niedopieszczonego? 22.10.05, 18:44
          dwumiasto napisał:

> Jaki jest U6?
          >
          > Niedopieszczony.
          >
          >
          > :)
          >
          > pozdrawiam

znawca natury mężczyzny niedopieszczonego?
          cóż , sam o sobie tego nie potrafię powiedzieć , ale
          skory ty się uważasz za takiego znawcę , to muszę
          ci uwierzyć na słowo lecz wolę nie korzystać z ewntualnych
          innych porad seksualnych - jestem hetero .
    • urodzony.w.niedziele Re: test na IQ pośród forumowiczów 22.10.05, 18:45
      Jestem zbyt inteligentny aby poddać sie testowi na inteligencje.
      • unsatisfied6 niewątpliwie - wg standardów jesteś inteligentny 22.10.05, 18:48
        urodzony.w.niedziele napisał:

> Jestem zbyt inteligentny aby poddać sie testowi na inteligencje.

w Polsce inteligencja to coś co
        się większosći wydaje , że ją ma -

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=30802133&a=30820230
        nie wiem jednakże czy zauważyłeś - już się temu testowi poddałeś .
        • dwumiasto Re: niewątpliwie - wg standardów jesteś inteligen 22.10.05, 18:50
          > w Polsce inteligencja to coś co
          > się większosći wydaje , że ją ma -

a jak sie Tobie wydaje?
          • unsatisfied6 Re: niewątpliwie - wg standardów jesteś inteligen 22.10.05, 18:53
            dwumiasto napisał:

> > w Polsce inteligencja to coś co
            > > się większosći wydaje , że ją ma -
            >
            > a jak sie Tobie wydaje?

mi się nie wydaje - ja takie testy przechodziłem w USA .
            • dwumiasto Re: niewątpliwie - wg standardów jesteś inteligen 22.10.05, 18:56
              > mi się nie wydaje - ja takie testy przechodziłem w USA .

A czy przechodzisz takie testy codziennie, w zyciu?
              • Gość: tak, przechodzi Re: niewątpliwie - wg standardów jesteś inteligen IP: 87.207.169.* 22.10.05, 18:57
                dwumiasto napisał:

> > mi się nie wydaje - ja takie testy przechodziłem w USA .
                >
                > A czy przechodzisz takie testy codziennie, w zyciu?

tak, przy zbieraniu szparagów raz do roku.
                • dwumiasto Re: niewątpliwie - wg standardów jesteś inteligen 22.10.05, 19:00

> tak, przy zbieraniu szparagów raz do roku.

Nie zbieraj szparagow. Albo moze postaraj sie zbierac je codziennie.
            • unsatisfied6 odnośnie natomiast polskich standardów 22.10.05, 19:00
              unsatisfied6 napisał:

> dwumiasto napisał:
              >
              > > > w Polsce inteligencja to coś co
              > > > się większosći wydaje , że ją ma -
              > >
              > > a jak sie Tobie wydaje?
              >
              > mi się nie wydaje - ja takie testy przechodziłem w USA .
              >
              >
              wcale mnie nie dziwi , że przeciętna nauczycielka matematyki szkoły pdst
              ma statystycznie zancznie wyższy IQ w polskich testach na IQ i nie mam się czym
              chwalić wynikami polskich testów - sam jestem z wykształcenia matematykiem ,
              a polskie testy sprawdzają nie zdolności a umiejętności nabyte którymi
              głównie mogą się szczycić aktywni matematycy .
              • Gość: robal Re: odnośnie natomiast polskich standardów IP: 212.122.214.* 22.10.05, 19:14
                a znalazles juz prace czy twoj geniusz jest dalej niedoceniany?
                • unsatisfied6 Re: odnośnie natomiast polskich standardów 22.10.05, 19:20
                  Gość portalu: robal napisał(a):

> a znalazles juz prace czy twoj geniusz jest dalej niedoceniany?

nie czytujesz moich wszystkich postów ?

na razie odpoczywam ...
                • unsatisfied6 tak przy okazji ... 22.10.05, 19:24
                  Gość portalu: robal napisał(a):

> a znalazles juz prace czy twoj geniusz jest dalej niedoceniany?

tak przy okazji - zbieram grupę ludzi chcących wspólnie inwestować -
                  jeśli zdasz pozytywnie test na IQ , możesz się tym ewnetualnie zainteresować .
                  • Gość: robak Re: tak przy okazji ... IP: 212.122.214.* 22.10.05, 19:49
                    Nie czytuje wszystkich z bardzo prostego powodu - nie kazdy ma tyle czasu zeby szleczec przed monitorem... Sa wazniejsze sprawy. A z propozycji nieskorzystam - mam co robic to po pierwsze - a po drugie nawet jakbym nie mial to i tak jest takie przyslowie - umiesz liczyc licz na siebie.
                    Poza tym twoje wypociny z reguly przynudzaja a ja mam konkretne zainteresowania a nie ogolne - czyli zadne
                    • unsatisfied6 liczysz na siebie , mówisz ... 22.10.05, 19:55
                      Gość portalu: robak napisał(a):

> Nie czytuje wszystkich z bardzo prostego powodu - nie kazdy ma tyle czasu
                      zeby
                      > szleczec przed monitorem... Sa wazniejsze sprawy. A z propozycji
                      nieskorzystam
                      > - mam co robic to po pierwsze - a po drugie nawet jakbym nie mial to i tak
                      jes
                      > t takie przyslowie - umiesz liczyc licz na siebie.
                      > Poza tym twoje wypociny z reguly przynudzaja a ja mam konkretne
                      zainteresowania
                      > a nie ogolne - czyli zadne

skoro liczysz tylko na siebie , to nie nalegam ...

faktycznie takich nie chcę w tej grupie niezależnie
                      od stanu ich konta , bo są niebezpieczni dla pozostałcych i
                      nie zdają sobie sprawy z potęgi wspólnoty - o ich IQ nie wspomnę ,
                      nie dostrzegać oczywistych prawd nie potrafią pierwotniaki .
                      • Gość: robak Re: liczysz na siebie , mówisz ... IP: 212.122.214.* 22.10.05, 19:57
                        zachowujesz sie jak alfa i omega ale to juz twoj problem
                        (czytajac miedzy wierszami smieszny jestes)

powodzenia
                        • unsatisfied6 Re: liczysz na siebie , mówisz ... 22.10.05, 20:00

> zachowujesz sie jak alfa i omega ale to juz twoj problem
                          > (czytajac miedzy wierszami smieszny jestes)
                          >
                          > powodzenia

wolę być śmieszny dla pierwotniaka niż żałosny ...

życzyć ci powodzenia byłby sprzecznym z prawami
                          natury więc nie odwzajmnię zyczeń .
                          • Gość: robak Re: liczysz na siebie , mówisz ... IP: 212.122.214.* 22.10.05, 20:38
                            Ja mam prace, cele i doszedlem do tego sam a ty masz jakies smieszne poglady, wiesz wszystko najlepiej, wszystko ci nie pasuje a do tego siedziesz na kogos garnuszku :)
                            I co po twojej inteligencji - nawet jak ja masz ???
                            Jestes smieszny - nic nie osiagnales w zyciu i smiesz kogokolwiek krytykowac?
                            Nadajesz sie na polityka razem z innym uczestnikiem tego forum, ktory takze tylko pisze a nic nie robi :)

Tacy ludzie jak ty sa zwyklymi loozerami i tyle. Dostales kretyd od zycia - byles w usa, zdobyles wyksztalcenie ale jestes gapa i nic tego nie zmieni. Idz do mamy i popros o kolacje :)
                            • unsatisfied6 Re: liczysz na siebie , mówisz ... 22.10.05, 20:43

> Ja mam prace, cele i doszedlem do tego sam a ty masz jakies smieszne poglady,
                              w
                              > iesz wszystko najlepiej, wszystko ci nie pasuje a do tego siedziesz na kogos
                              ga
                              > rnuszku :)
                              > I co po twojej inteligencji - nawet jak ja masz ???
                              > Jestes smieszny - nic nie osiagnales w zyciu i smiesz kogokolwiek krytykowac?
                              > Nadajesz sie na polityka razem z innym uczestnikiem tego forum, ktory takze
                              tyl
                              > ko pisze a nic nie robi :)
                              >
                              > Tacy ludzie jak ty sa zwyklymi loozerami i tyle. Dostales kretyd od zycia -
                              byl
                              > es w usa, zdobyles wyksztalcenie ale jestes gapa i nic tego nie zmieni. Idz
                              do
                              > mamy i popros o kolacje :)

skąd takie bzdurne przypuszczenie odnośnie mojego bytu ?

to , że chcę być nauczycielem i uważam że mam takie kwalifikacje , skłaniają
                              cię do tak idotycznych konkluzji - ty naprawdę masz IQ pierwotniaka .
                              • Gość: robak Re: liczysz na siebie , mówisz ... IP: 212.122.214.* 22.10.05, 20:45
                                nie masz pracy i sie sam utrzymujesz tak? Masz dobra drukarke do banknotow?
                          • Gość: robak a ty nie masz na kogo... nawet na siebie... IP: 212.122.214.* 22.10.05, 20:43
                            prawa natury? buahahahaha
                            Gdyby nie moje podatki to bys nawt kuroniowki nie dostal... Ale moze na szczzescie nie masz do niej praw i nie musze cie utrzymywac :)
                            Zyj sobie w swoim swiecie zadan matematycznych i durnych filozofii.
                            Inteligencja to nie tylko cyferki - to zdolnosc do radzenia sobie z kazdym problemem. Studenci bez doswiadczenia z umk czy ukw potrafia znalezc prace - sam zatrudniam dwoch - a swiatowiec po studiach w !USA! nie moze i wszystko przez system :)
                            Jak ktos nie umie nic sobie zalatwic, wywalczyc itp itd zostaje malkontentem wlasnie takim jak ty

maly szczekajacy czlowieczku
                            • unsatisfied6 obyś nie stracił ... 22.10.05, 20:47

> prawa natury? buahahahaha
                              > Gdyby nie moje podatki to bys nawt kuroniowki nie dostal... Ale moze na
                              szczzes
                              > cie nie masz do niej praw i nie musze cie utrzymywac :)
                              > Zyj sobie w swoim swiecie zadan matematycznych i durnych filozofii.
                              > Inteligencja to nie tylko cyferki - to zdolnosc do radzenia sobie z kazdym
                              prob
                              > lemem. Studenci bez doswiadczenia z umk czy ukw potrafia znalezc prace - sam
                              za
                              > trudniam dwoch - a swiatowiec po studiach w !USA! nie moze i wszystko przez
                              sys
                              > tem :)
                              > Jak ktos nie umie nic sobie zalatwic, wywalczyc itp itd zostaje malkontentem
                              wl
                              > asnie takim jak ty
                              >
                              > maly szczekajacy czlowieczku

swój IQ mierzysz sumą IQ swoich pracowników - uważaj , bo możesz
                              wiele stracić przy tak błędnych kalkulacjach .
                              • Gość: robak O mnie sie nie martw IP: 212.122.214.* 22.10.05, 20:55
                                moje iq z nimi nie ma nic wspolnego. Byli 3 miesiace na okresie probnym - sposrod 7 osob (starzy wyjadacze w swoim temacie) na tym samym stanowisku ich wydajnosc pracy i pomyslowosc byla wyzsza i co za tym idzie zyski takze.
                                I wlasnie ryzyko takze wzmaga rozwoj. Ale wlasnie trafnie cie okreslilem - MALKONTENT. I przy tym pozastane. Jak widze amerykanskie IQ to nie wszytsko

A co do towjego pierwotniaka... Szczycisz sie tak wlasna osoba ze az przykro.
                                • Gość: maciej Re: O mnie sie nie martw IP: 83.238.70.* 22.10.05, 20:56
                                  Nazywam to bardzo krótko - Przerost formy nad treścią!
                                  • unsatisfied6 czyżby 22.10.05, 21:01
                                    Gość portalu: maciej napisał(a):

> Nazywam to bardzo krótko - Przerost formy nad treścią!

zależy w czym znajdujesz treść - bo jeżeli tylko w banknotach
                                    to niewiele faktycznie tej treści znajdziesz .
                            • Gość: maciej Re: a ty nie masz na kogo... nawet na siebie... IP: 83.238.70.* 22.10.05, 20:49
                              Masz rację, ale U6 i tak nie przekonasz.
                              • unsatisfied6 a w czym ma mnie przekonać ? 22.10.05, 20:57

> Masz rację, ale U6 i tak nie przekonasz.

poznałem nie jedengo biznesmena : rodaka i Amerykanina
                                i Niemca i wielu innych narodowości .

myślisz , że nie potrafię rozróżnić negatwywnej selekcji od
                                pozytywnej ? że nie ma wpływu stan naszej gospodarki od tego
                                jaka jest seleskcja w naszym kraju ?

odnośnie mojego zatrudnienia , to pracowałem jak dotychczas
                                głównie dla obcokrajowców - do ABB gdy mnie przyjęli , to
                                pisali w gazecie o zatrudnianiu fachoców ale ... nie pozowlili
                                mi nic konstuktywnego robić więc zrezygnowałem , obawiając
                                się że po latach bez odpowiedniej praktyki moja wiedza będzie
                                nic nie warta .

dla ciebie ważna jest egzystencja - obojętnie jaka i jakim kosztem , może
                                być nawet robaka , dla mnie ważna jest to by mieć poczucie
                                własnej wartości i głównie wobec siebie .
                                • Gość: maciej Re: a w czym ma mnie przekonać ? IP: 83.238.70.* 22.10.05, 21:03
                                  Z tobą juz dawno przestałem dyskutować.
                                  ps. ostatnio zajmuje się bytami karaluchów!
                                • Gość: robak Swiatowiec bez pracy!!! IP: 212.122.214.* 22.10.05, 21:04
                                  To rusz te swoje szare komory i sam zacznij cos robic. Ja jestem sam dla siebie szefem. Znasz wszytkich od prezydenta USA do pijaka z pkp i nie wisz jak to wykorzystac zeby cos ruszyc?
                                  Masz poczucie wlasnej wartosci? Twoj nick mowi wszystko - LOOZER i tyle. Znam pare osob po zagranicznych uczelniach i sa rozchwytywane - agencje lowcow glow sie bija o nich. I nie zaczynali od razu od tego co chcieli. Nikt tak nie zaczyna jak nie ma plecow. Ale wlasnie to do ciebie nie dochodzi.
                                  Starczy tego tematu bo z nawiedzonymi nie gadam
                                  • Gość: maciej Re: Swiatowiec bez pracy!!! IP: 83.238.70.* 22.10.05, 21:06
                                    Świetnie napisał listek. Jaki test takie IQ.
                                    • unsatisfied6 dlaczego sam w pojedynkę nie spróbujesz ? 22.10.05, 21:12

> Świetnie napisał listek. Jaki test takie IQ.

jakby zsumować IQ twoje i innych forumowiczów odpowiadających na ten post to
                                      może jakaś sensowna przybliżona równość mojego IQ powstanie- nie
                                      potrafisz sam , w pojedynkę ze mną dyskutować, boś głupi
                                      • Gość: robak Re: dlaczego sam w pojedynkę nie spróbujesz ? IP: 212.122.214.* 22.10.05, 21:17
                                        ty biedny zadufany w sobie pajacu... takiego frustrata nigdzie nie spotkalem - ciekawe jak by twoj stan okreslil psycholog albo lepiej psychiatra.
                                        Mi sie wydaje ze masz kompleks wielkosci.
                                        moze idz sobie na forum dla jakich zyciowych niedorajd - mysle ze tam by byli godni twojej osoby dyskutanci
                              • Gość: robak :) IP: 212.122.214.* 22.10.05, 20:57
                                Macieju ja go nawet nie zamierzam przekonywac. Moze miec mnie za durnia - zwisa mi to. Ja "ZYJE" i mam sie calkiem niezle - a on?? Tylko forum i filozoficzne teksty niedowartosciowanego MALKONTENTA. Tyle w temacie.

Pozdro
                                • Gość: maciej Re: :) IP: 83.238.70.* 22.10.05, 21:04
                                  Przepraszam Ciebie bardzo, ale nie mów o filozofii w wykonaniu u6, bo to jej
                                  przynosi ujmę!Dla mnie to takie dyrdymały!
                                  • Gość: robak Re: :) IP: 212.122.214.* 22.10.05, 21:05
                                    ok. doslownie rzecz ujmujac - pierdoly
                                    • mozilla.org macieju, robaku - uwazajcie!!! 22.10.05, 21:09
                                      niech tylko spadnie szklanka w jego kuchni albo zadzwoni domofon w jego domu -
                                      u6 oskarzy was o grozenie jemu i jego rodzinie!!
                                      juz to raz przerabialem :)
                                      • unsatisfied6 i co ? 22.10.05, 21:14
                                        mozilla.org napisał:

> niech tylko spadnie szklanka w jego kuchni albo zadzwoni domofon w jego domu -
                                        > u6 oskarzy was o grozenie jemu i jego rodzinie!!
                                        > juz to raz przerabialem :)

wystraszyłeś się i przepraszałeś ?

dlaczego ?

obawiałeś się o to , że faktycznie mogło mi się coś stać a ty
                                        zostaniesz pociągnięty do odpowidzialności ?

buhahaha
                                        • mozilla.org Re: i co ? 22.10.05, 21:18
                                          unsatisfied6 napisał:

> mozilla.org napisał:
                                          >
                                          > > niech tylko spadnie szklanka w jego kuchni albo zadzwoni domofon w jego d
                                          > omu -
                                          > > u6 oskarzy was o grozenie jemu i jego rodzinie!!
                                          > > juz to raz przerabialem :)
                                          >
                                          > wystraszyłeś się i przepraszałeś ?
                                          >
                                          > dlaczego ?
                                          >
                                          > obawiałeś się o to , że faktycznie mogło mi się coś stać a ty
                                          > zostaniesz pociągnięty do odpowidzialności ?
                                          >
                                          > buhahaha

nie. zartowalismy na twoj temat w szerszym gronie. potem ktos mnie upomnial, ze
                                          nie nalezy sie smiac z chorego czlowieka. pyskaty jestes wylacznie na forum,
                                          zakryty nickiem. uwaga!!! domofon dzwoni!!!
                                          • unsatisfied6 widzisz ... znasz mnie wbrew temu co piszesz 22.10.05, 21:22
                                            mozilla.org napisał:

> unsatisfied6 napisał:
                                            >
                                            > > mozilla.org napisał:
                                            > >
                                            > > > niech tylko spadnie szklanka w jego kuchni albo zadzwoni domofon w
                                            > jego d
                                            > > omu -
                                            > > > u6 oskarzy was o grozenie jemu i jego rodzinie!!
                                            > > > juz to raz przerabialem :)
                                            > >
                                            > > wystraszyłeś się i przepraszałeś ?
                                            > >
                                            > > dlaczego ?
                                            > >
                                            > > obawiałeś się o to , że faktycznie mogło mi się coś stać a ty
                                            > > zostaniesz pociągnięty do odpowidzialności ?
                                            > >
                                            > > buhahaha
                                            >
                                            >
                                            >
                                            > nie. zartowalismy na twoj temat w szerszym gronie. potem ktos mnie upomnial,
                                            ze
                                            > nie nalezy sie smiac z chorego czlowieka. pyskaty jestes wylacznie na forum,
                                            > zakryty nickiem. uwaga!!! domofon dzwoni!!!

skąd inaczej byś wiedział jaki jestem w realu ...
                                  • unsatisfied6 przedtaw swoje przemyślenia 22.10.05, 21:09

> Przepraszam Ciebie bardzo, ale nie mów o filozofii w wykonaniu u6, bo to jej
                                    > przynosi ujmę!Dla mnie to takie dyrdymały!

przedstaw swoje przemyślenia ale nie odnośnie mojej osoby
                                    i pozwól innym ocenić ich wartość .

ale taka gnida jak ty , kryjaca się anonimowością tego nie
                                    zrobi - nie masz żadnych przemyśleń , bo do tego trzeba
                                    głowy , którą ty mylisz z miejscem porostu .
                    • unsatisfied6 ciebie przekonywać nie będę 23.10.05, 09:24

> Nie czytuje wszystkich z bardzo prostego powodu - nie kazdy ma tyle czasu
                      zeby
                      > szleczec przed monitorem... Sa wazniejsze sprawy. A z propozycji
                      nieskorzystam
                      > - mam co robic to po pierwsze - a po drugie nawet jakbym nie mial to i tak
                      jes
                      > t takie przyslowie - umiesz liczyc licz na siebie.
                      > Poza tym twoje wypociny z reguly przynudzaja a ja mam konkretne
                      zainteresowania
                      > a nie ogolne - czyli zadne

moja propozycja jest prosta - wspólne działanie celem uniknięcia
                      kosztów biznesu narzucanych przez inne zinstytucjonalizowane "wspólnoty".

koszt kredytu obrotowego sięga 30% w skali rocznej - to znacza masa pieniądza w
                      zysku jeśli zaangażować gotówkę wspóloty i krotności jeśli dobrze
                      zainwestowanie , bo żadna konkurencja nie jest w satnie temu sprostać. koszty
                      kredytów długoterminowych to około dwukrotność w spłatach . wysokie koszta
                      ryzyka osób które inwestują "samodzielnie" są znacznie niższe jeśli w takiej
                      wspólnocie znajdzie się kilku rozsądnych ludzi myślących o intersesie wspólnym
                      a nie o tym jak wykiwać jeden drugiego .

większość biznesu , wbrew co tuataj piszesz , tonie w bardzo wysokich
                      zobowiązaniach wobec osób trzecich - samośki ( ci co "sobie wszystko
                      zawdzięczają , jak ty ) nie myślą tymi kategoriami , że to jest coś
                      co w końcu trzeba spłacić i zredukować do zera - im się wydaje
                      że najlepiej spłacać je terminowo zacięgając nowe i tak w nieskończoność .
                      dopiero zaczyna im się grunt usuwać spod nóg , gdy okazuje się
                      że skonsumowali zyski , obroty są niższe ( konkurencja ) , zarabiają
                      mniej a zobowiązania rosną - nasze prawo jest tak skonstruowane , że
                      bywa że wtedy szukają naiwniaka , któremu "przekażą swój biznes" - tzn
                      swoje straty , których nie są w stanie pokryć . bywa , żereprezentowani
                      przez ekspertów ( a jeżeli sami nie są , więc zatrudniają sobie podobnych ) ,
                      spredają firmy za darmo , bo prostych rachunków nie znają .

inną taką zinstytucjonalizowaną wspólnotą są firmy ubezpieczeniowe -
                      nie istnieje możliwość ubezpiecznie się "samosia" bez większej
                      populacji .

taki "samosiek" poszedłby z torbami i to w ciągu jednego miesiąca , gdyby
                      zaangażować wysiłek i wszystkie środki w biznesie umiejętnie i bez pośrednictwa
                      tych co nie mogą poszczycić się żadnym myśleniem a tylko myśleniem i
                      osiągnięciami swoich pracowników - samośki często nie dostrzegają sedna
                      biznesu , jego serca a tylko swój żołądek . nie widzą w biznesie potęgi
                      potencjału ludzkiego i motywacji pracowników . ich cel , to pracownik
                      bez motywacji , nisko opłacany , eskloatacja i utrzymanie takiego porządku -
                      w innym nie potrafią konkurować .
                      • Gość: robak Re: ciebie przekonywać nie będę IP: 212.122.214.* 23.10.05, 11:52
                        Piekne wypociny :) Jest cos na czym sie nie znasz?
                        Spalcenie kredytu zajelo mi 8 miesiecy :). A ty nawet nie masz pomyslu na firme tylko teoretyzujesz. Powodzenia w szukaniu naiwniakow do biznesu z toba. Ciekawe jak bedzie wygladalo rzadenie ta firma - przeciez ty jestes nieomylny ;)
                        • unsatisfied6 Re: ciebie przekonywać nie będę 23.10.05, 11:56

> Piekne wypociny :) Jest cos na czym sie nie znasz?
                          > Spalcenie kredytu zajelo mi 8 miesiecy :). A ty nawet nie masz pomyslu na
                          firme
                          > tylko teoretyzujesz. Powodzenia w szukaniu naiwniakow do biznesu z toba.
                          Cieka
                          > we jak bedzie wygladalo rzadenie ta firma - przeciez ty jestes nieomylny ;)

nie chrzań mi farmazonów , że nie masz żadnych innych zobowiązań od
                          tych kredytowych , co spłaciłeś w ciągu ośmiu miesięcy .

na takich jak ty , się znam - pytałeś , na czym się jeszcze znam .
                          • Gość: robak Re: ciebie przekonywać nie będę IP: 212.122.214.* 23.10.05, 12:05
                            Chcialem ci odpisac... ale to nie ma sensu... Po co... Na sile mam ci udowadniac??? Moze zeskanowac zusy, city, i inne formularze??? spie..j
                            • unsatisfied6 :))) 23.10.05, 12:07

> Chcialem ci odpisac... ale to nie ma sensu... Po co... Na sile mam ci
                              udowadnia
                              > c??? Moze zeskanowac zusy, city, i inne formularze??? spie..j

naprawdę mnie ucieszyłeś swoją wypowiedzią - nie musisz nic skanować .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka