Gość: wojak Szwejk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 23:08 PUŁKOWNIKOWI MARCINKOWSKIEGO MÓWIMY STANOWCZE NIE !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Marcinkowski panu już dziękujemy !!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 23:11 Marcinkowski poparł J.Zemke do Sejmu,na prorektora przeforsował M.Żenkiewicza byłego senatora SLD. Czy to rokuje dobrze nowemu Uniwersytetowi,skoro rządzić ma PiS byc moze z PO? A tu treść poparcia: janusz-zemke.sejm.pl/wybory2005poparcie.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: Kubik kontra Marcinkowski IP: 83.238.70.* 26.10.05, 23:51 Mam nadzieję, ze wygra rozsadek i wizja uczelni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julek Re: Kubik kontra Marcinkowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 07:59 Pamiętam jak Kociński publicznie krytykował pomysł lustracji rektorów i innych uczelnianych funkcyjnych, ciekawe czemu, skoro wszyscy pamiętają Marcinkiewicza świętującego dzień służb specjanych. Rektor Marcinkiewicz jest gwarantem uczynienia z UKW przechowalni dla prominentów SLD-owskich oraz byłych agentów i pracowników służb specjalnych. Ciekawi mnie kiedy na uczelni zatrudnią Gruszkę i Hyle-Makowską, zasłużonych i już sprawdzonych. O ile mi wiadomo to sam Sebastian należy do SLD, więc co tu się dziwić. To jeden układ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Re: Kubik kontra Marcinkowski IP: *.klik.bydgoszcz.pl 27.10.05, 08:12 dlaczego Kociński popiera publicznie jednego z kandydatów, ciekawe czy to prawda , że jest w SLD to by odpowiadało na pytanie. Szkoda, że tylko "wybrańcy" wśród studentów maja wpływ na życie uczelni, jesli ten Niezależny Związek Styudentów nie ma żadnych elektorów to dziwna ta demokracja na uczelni, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebastian Kociński Re: Kubik kontra Marcinkowski IP: *.host.ab.edu.pl 27.10.05, 11:42 Popieram Rektora Marcinkowskiego, gdyz uważam , że zrobił bardzo wiele dla Uczelni jak i dl studentów, walcząc o nasza podmiotowość. Dażę także wielkim szacunkiem prof. Kubika, ponieważ jest przyjacielem studentów i wyśmienitym profesorem. Jednakże, myślę, że nie zmieniło się aż tak wiele przez 5 miesięcy od ostatnich wyborów bym miał zmieniać swój pogląd. Wspieram Rektora Marcinkowskiego dlatego, że do zawsze był ze studentami dla studentów, za to, że był konsekwentny w dązeniu do realizacji celu jakim było powstanie Uniwersytetu Kazimierza Wielkiego, pomimo tego, iż bardzo to nam utrudniały różne grupy interesów. Nie jestem członkiem żadnej partii i nie zamierzam być. Stawiam i będę stawiał zawsze na ludzi beż względu na to do jakiej opcji poltycznej należą, jeżeli ich działanie będą miały na celu dobro drugiego człowieka. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julek Re: Kubik kontra Marcinkowski IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 27.10.05, 15:53 Seba może ujawnisz jakie grupy interesów utrudniały powstanie Uniwersytetu, i co sam zrobiłeś bezpośrednio, jaką akcję poparcia dla powstania Uniwerku, bo może coś przeoczyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebastian odpowiedzź dla nie zorientowanego JULKA IP: *.asta-net.com.pl 30.10.05, 09:35 Wyobraź sobie drogi Julku, że spotkałem się dwa razy z ministrem Szulcem na konferencjach Parlamentu Studentów RP, wspólnie z kolegami z Prezydium Samkorządu napisałem list otawrt w sprawie Uniwersytetu do wszystkich parlamentarzystów brałem też udział w rozmowie dni w TVP3, gdzie podnosiłem temat Uniwersytetu. Ponadto kierując Samorządem byłem bardzo aktywny na płasczyxnie kulturanej, która to stanowi jeden z filarów prawdziwego Uniwersytetu. To Tyle na poczatek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: listek Re: Kubik kontra Marcinkowski IP: 62.244.137.* 27.10.05, 08:17 Czas na nowe. Czas na nowego rektora. Dziękujemy Panu Rektorowi za Uniwerek, ale teraz czas na zmianę warty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Niestety Marcinkowski wygra. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 08:24 Kupiony Samorząd studencki, niszczenie przeciwników na Uczelni nagonka na Kubika. Marcinkowski w tych gierkach jest niezły. Za każdym razem, twierdzi, że nie będzie startował, a potem z uporem godyn gorszej sprawy walczy o to stanowisko i wpływy. Szkoda , ale nielegalnie działający Samorząd Studencki (kadencja skończyła się w marcu 2005r.), działający pod parasolem ochronnym pułkownika zadecyduje o wyborze Marcinkowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: listek Re: Niestety Marcinkowski wygra. IP: 62.244.137.* 27.10.05, 08:27 To nie tak. Sami nie są w stanie nic zrobić. Co gorsze, że są na uczelni ludzie, którzy boją się nowej jakości.Dzisiaj zobaczymy jak to będzie. Oby wygrał Prof. Kubik! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebastian Kociński Re: Niestety Marcinkowski wygra. IP: *.host.ab.edu.pl 27.10.05, 11:30 Szanowni Państwo. Nigdy nie kwestionowałem potrzeby lustracji. Uważam, że jest ona potrzebna wówczas kiedy pozwala rozstrzygać o istocie sprawy, natomiast nie popieram zabiegów lustracyjnych mających na celu realizację zapotrzebownia na sensację poszczególnych gróp interesów. Uważam, że rozliczanie przeszłości winno budować a nie być wykorzystywane dla realizacji partykularnych interesów, gdyż tak pojeta lustracja burzy. Ponadto oswiadczam, iż nigdy nie należałem do żadnej formacji politycznej i nie zamierzam do żadnej należeć. To co zostało tu napisane jest próba dewaluacji mojej osoby. Chcę również powiedzieć, że moję postępowanie, podejmowane działania jako Sebastiana Kocińskiego oraz jako przedstawiciela studentów z ramienia Samorzadu Studenckiego UKW, zawsze wynikały i będa wynikać z potrzeby służenia innym. W przeszłości jako student I- szego roku kiedy to poszedłem po pomoc do Samorządu Studenckiego, zostałem potraktowany jak piate koło u wozu!!! Bardzo źle się wówczas poczułem, znajdowałem się w bardzo trudnej sytuacji materialnej i zdrowotnej i potrzebowałem pomocy - nie udzielono mi jej. Postanowiłem, że chcę działać, zacząłem pracowąć przy stypendiach, akademikach, po to by osoby będące w trudnej sytuacji uzyskali pomoc im potrzebną. Od drugiego roku jestem członkiem Samorządu Studenckiego i mam poczucie, że udaje nam się pomóc o wiele większej rzeszy studentów niż 3 lata temu. Jest możliwe dzięki temu, że przyswieca Nam mysl, iż " Ważny jest każdy człowiek, a godne życie ludzkie to podstawa naszego istnienia" Proszę oto Szanowny internauto abys nie pisał nie prawdy o mnie o mojej działalności. Działam dla ludzi i hcę działć, a ludzie tacy jak TY próbują to niszczyć. Jeżeli coś Tobie nie odpowiada to spotkaj się ze mną, porozmawiajmy może twoje krytyczne uwagi pozwolą mi zmodyfikową swoję działania, gdyż mam świadomość tego, iż nie mam monopolu na nieomylność. Pozdrawiam. Sebastian Kociński - 508 083 107, sebastianbydgoszcz@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek Ortografia nie jest chyba twoją mocną stroną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 11:35 Ortografia chyba nie jest twoją mocną stroną !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: listek Re: Ortografia nie jest chyba twoją mocną stroną IP: 62.244.137.* 27.10.05, 11:55 Kolejny nauczyciel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sebastian Re: Ortografia nie jest chyba twoją mocną stroną IP: *.asta-net.com.pl 30.10.05, 09:43 Nie wiem czy Wiesz, ale w internecie nie zawsze obowiązują zasady ortografii. Chodzi o wątek a nie drugorzędne sprawy. Skup się nad tym o czym piszę, i zastanów się nad tym. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: listek Re: Niestety Marcinkowski wygra. IP: 62.244.137.* 27.10.05, 11:52 Panie Sebastianie czy nie widzi Pan, że formuła Prof. Marcinkowskiego przy całym szacunku, skonczyła się. Czy nie uważa Pan, ze czas na wielkie zmiany, które doprowadzą uczelnię do większego rozkwitu. Niestety Rektor Marcinkowski nie jest wizjonerem, woli wpływać na obecną ustawę niz rozwijać się. Jest tyle możliwości, a zapewne gwarantem wykorzystania ich jest Prof. Kubik. Czas na zmiany Panie Sebastianie. Nikt nie ma prawa dla swych partykularnych interesów hamować rozwoju uczelni. ps. zapewne Pan wie jak to było z zabiegami o powołanie uniwerka. najwieksza role odegrało stowarzyszenie i politycy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Niestety Marcinkowski wygra. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 11:52 Karol Będkowski Tobie nie pomógł jak byłes na pierwszym roku? Poczułeś się jak piąte koło u wozu? To podłe z jego strony, a tak działał dla społeczności akademickiej? A czy obecnie nie jest członkiem Samorządu Studenckiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Niestety Marcinkowski wygra. IP: *.klik.bydgoszcz.pl 27.10.05, 12:48 Kto to jest Karol Będkowski?? coś kojarzę, ale bliższe info by się przy dało bo ciekawy wątek poruszyłeś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Niestety Marcinkowski wygra. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 13:58 Niestety samorząd uczelniany nie jest otwarty na potrzeby studentów. WIdać gołym okiem, że to jest gra, dzisiaj ja popieram ciebie, jutro ty mi dasz. Sebastainie pewnie byłeś przekonany, że nie będzie miał pułkownik konkurencji a tutaj klops, prof. Kubik człowiek o wielkim autorytecie i dorobku naukowym osmielił się zrobic zamach na demokrację a'la PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Niestety Marcinkowski wygra. IP: 212.122.214.* 27.10.05, 14:09 A dlaczego tak sądzisz, że SAmorząd Uczelniany nie jest otwarty na potrzeby studentów? W mojej sprawie bardzo mi pomógł. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozliczyc afery Rozliczyc afery na AB-UKW!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 08:57 Rozliczyc afery na AB-UKW!!! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=303&w=18219354 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julek Re: Rozliczyc afery na AB-UKW!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 09:05 Należy oczyścić atmosferę, a tego nie uczyni Marcinkowski, który raczej patronuje temu. Odpowiedz Link Zgłoś
yaraz82 Bedzie lustracja na uczelniach 27.10.05, 11:15 Lustracja na uczelniach i tak bedzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Nie wybrano Rektora! IP: *.host.ab.edu.pl 27.10.05, 14:42 Nie wybrano rektora! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??????? Re: Nie wybrano Rektora! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 14:45 jak to? Czy to możliwe? LWP nie przygotowane do wojny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Nie wybrano Rektora! IP: *.host.ab.edu.pl 27.10.05, 14:48 Widzę, ze anormalne postacie toczą to forum. Nie mam pojecia jaki w tym cel i czy nie szkoda czasu na takie wywody! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof Re: Nie wybrano Rektora! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 14:50 Tak jak w życiu, ale skoro znasz szczegóły to możesz się nimi podzielić. Chyba, że to tajemnica.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zytomeen Re: Nie wybrano Rektora! IP: *.tvgawex.pl 27.10.05, 15:29 Proste , by wygrac trzeba zdobuc okreslona liczbe głosow, widocznie było blisko remisu i nikt nie przekroczył magicznej liczby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Nie wybrano Rektora! IP: *.host.ab.edu.pl 27.10.05, 15:56 55:54 dla Marcinkowskiego. Czas na drugie wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Nie wybrano Rektora! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 16:00 Trzymam kciuki za prof. Kubika. Czas na wolne wybory do Samorządu Studenckiego! NZS ISTNIEEJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janas Chcecie pułkownika LWP i agenta na UKW????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 15:35 Chcecie pułkownika LWP i agenta na UKW????? Ja nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Chcecie pułkownika LWP i agenta na UKW????? IP: *.host.ab.edu.pl 27.10.05, 16:01 Jakiś dziwny ludek tu pisuje. Wydaje mi się, ze bardziej powinieneś zainteresoować sie przeszłością agenturalna profesury UMK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k2k3 Re: Kubik kontra Marcinkowski IP: *.host.ab.edu.pl 27.10.05, 17:41 A co to jest NZS. Organizacja polityczna, która jedynie rozpija studentów, na psełdo imprezach. Elektorzy studenccy zostali wybrani przez wszystkich studentów (najpierw na swoim kierunku, później w głosowaniu ogólnym). Skoro nikt z NZS nie został wybrany, to onaczać może jedno: nie byli oni godni reprezentowania studentów na forum ogólnouczelnianym. Naszczęscie sama przynależność do tej drobiowej zbieraniny nie gwarantuje uczestnictwa w życiu Uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student UKW Re: Kubik kontra Marcinkowski IP: *.tvk.torun.pl 27.10.05, 18:25 Widzę, że wypowiadają się Ci, którzy nie mieli doczynienia z samorządem na UKW, oraz nie umieją słychać/czytać co piszą inni. Mi również samorząd pomógł, zainteresował się zgłoszonym problemem, więc nie powiem złego słowa. To że przewodniczący ma swoje poglądy to jego święte prawo! Ma prawo popierać obecnego rektora, gdyż faktem jest że ma przychylny stosunek do studentów i mogą oni na niego liczyć. Osobiście popieram w tych wyborach prof. Kubika i trzymam za niego kciuki, ale to również jest moje prawo, szanuje również prof. Marcinkowskiego. Pozdrawiam... ps. Więcej szacunku, mniej nienawiści Panowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Kubik kontra Marcinkowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 21:24 popieram kolegę krzysztofa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zainteresowany Re: Kubik kontra Marcinkowski IP: *.klik.bydgoszcz.pl 27.10.05, 22:16 ta garstka ludzi rozpijających studentów jako jedyna potrafiła godnie zachować się po smierci Jana Pawła II. Kiedy wszystkie samorządy w Polsce uczestniczyły w żałobie, naszych "działaczy" nie było stać na żaden gest, WSTYD i nic więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate "psełdo" to jest ten Wasz samorząd!!!... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 22:34 ...ciekawe, który to z tej "Sebastiankowej komuny" się tak pochlebnie wypowiada o przyszłych/niedoszłych "koalicjantach"???... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stud_pedag Re: "psełdo" to jest ten Wasz samorząd!!!... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 23:48 Sebastianie Twój czas się skończył na tej UKW, przemawiają przez Ciebie takie piękne cechy jak: kolesiostwo, lizusostwo, przymilanie się władzy na każdym szczeblu byle być na Górze. Podziel z Kolegami i Koleżankami jakie masz korzyści z tego tytułu może będą zainteresowani jaki z Ciebie przewodniczący. Nie ma jak wygodny fotel przewodniczącego (chyba nawet Profesorowie takiego nie mają). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Re: "psełdo" to jest ten Wasz samorząd!!!... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.05, 08:27 Bardzo niedobrze, że wybory rektora stały sie preteksttem do ataków na Sebastiana. Znam go dobrze i wiem ile robi dla uczelni i jej studentów. Wszyscy, którzy piszą o nim nie przychylnie albo go nie znają, albo świadomie kłamią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młody Re: Kubik kontra Marcinkowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 11:17 A propos zasług dla utworzenia Uniwersytetu - bynajmniej nie Marcinkowski ma tu najwieksze zasługi, a chyba Kubik własnie. To przecież Marcinkowski swego czasu był za przekształceniem WSP w Akademię Pedagogiczną, to Marcinkowski prawie zlikwidował fizykę (co to za uniwersytet, bez fizyki...). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś