Dodaj do ulubionych

Usiądź złodzieju odpocznij sobie....

03.11.05, 10:12
nie spotka cię policja obiecam ja tobie.

24 kroki w lini prostej od komendy policji w katolickim państwie prawa i
sprawiedliwości złodziej stłuk szybę starannie zdemontował radio i kolpaki.
Pan policjant doradził mi bym sledził Allegro, bo tam najłatwiej je odkupić,
a kolpaki już w niedzielę na giełdzie będą.
Polecam - fabrycznie nowe, jakieś dwa tygodnie mają.
Czy ktoś ma pommysł jak jakko oobywatel mogę uprzykrzyć życie złodziejowi?

I ja i mój pracodawca płacimy podatki ale to zamało - chetnie bym sie
przyłączył do jakiejś organizacji tepiacej hamstwo i złodziejstwo. Jest coś
takiego w Bydzi?

Obserwuj wątek
    • Gość: bbb Re: Usiądź złodzieju odpocznij sobie.... IP: 82.146.248.* 03.11.05, 10:50
      Przykre, ale prawdziwe.
    • Gość: hammmm Re: Usiądź złodzieju odpocznij sobie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 11:00
      od tepienia hamsta i zlodziejstwa jest policja, prokuratura i sądy.
      co by bylo jakby zlodzieje zalozyli sobie organizacje i uznali ze jestes winny i
      ukaraliby cie
      zmiana starych prykow na mlodych nieskorumpowanych tylko pomoze
      starzy czesto wspolpracuja i kryja bo maja niezla kase z tego
      • friedmar Policjańci są młodzi ale bez kaski... 03.11.05, 22:10
        sęk w tym że nasi policjańci są ok, młodzi wykształceni - tylko sflustrowani i
        zmęczeni bo za mało zarabiaja, jest ich zbyt mało i mają kiepski sprzęt.

Miałem kiedyś próbę kradzieży portfela - wieźli mnie 10 letnim pasatem wraz z
        dwójką sprawców. Auto miało przekręcony licznik - czyli nie wiem ale co
        najmniej 200 000km, toż to złom już jest.

W komendzie na ogrodach nawet internetu nie mają - jak ma taki sprawdzić czy
        mojego radia na allegro nie ma skoro on nie ma komputera a tylko starą maszynę
        od pisania z zepsutym przewijaczem taśmy...
    • Gość: anka Policja w tym miescie robi sie bezradna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 11:02
      Policja w tym miescie robi sie bezradna.
      • friedmar zlodzieje w Bydgoszczy 03.11.05, 16:38
        podobno to jakaś Bydgoska plaga. Słyszę dookoła, że w Bydgoszczy samochód
        pozostawiony na 4 godziny straci lusterka i kołpaki i wszystko co jest widoczne
        za szybą. Nagle w pracy na 25 samochodów tylko jeden nie był okradziony...
        Pan na komendzie powiedział że w nocy jest ich 2 i mają rejon aż po Złą Wieś
        Wielką. Pytanie czy na Allegro nie powinien być obowiązek umieszczania numrów
        seryjnych radia, czy na giełdzie bydgoskiej policja nie powinna kontrolować
        faktur zakupu np. oryginalnych kołpaków.
        Jak paru obrzydliwych nierobów może wpływać na tych którzy aakurat są uczciwi?
        • Gość: hym Re: zlodzieje w Bydgoszczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 14:39
          friedmar napisał:

> podobno to jakaś Bydgoska plaga. Słyszę dookoła, że w Bydgoszczy samochód
          > pozostawiony na 4 godziny straci lusterka i kołpaki

Dokaldnie mi sie to przytrafilo niedawno.
      • Gość: ??? Re: Policja w tym miescie robi sie bezradna. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 08:36
        Co robic, by to zmienic?
    • ethanak Odpowiedź to plany policji... 03.11.05, 16:51
      Przy okazji akcji "Znicz" polska policja chwaliła się w wiadomościach , że na
      ulicach jest 15tys policjantów (w Polsce mamy 100tys).Tymczasem zgodnie ze
      standartami państw cywilizowanych na ulicach powinno być ponad 20% stanu
      osobowego CODZIENNIE!To jedyny sposób na walkę z przestępczością
      pospolitą.Mogłaby w tym pomóc zmiana prawa - mało realna - odciążenie Policji
      ze zlecanych jej przez prokuraturę śledztw (czemu to mało realne? bo
      prokuratura już i tak jest obciążona ponad miarę.)
      • friedmar wyjacy autoalarm na komendzie 03.11.05, 18:07
        jak auto może wyć autoalarmem wprost przed komendą?
        jak jest mozliwe że złodziej miał tyle czasu by starannie wszystko zdemontować?
        czy taki skurczybyk w ogóle kiedykolwiek zostanie ukarany?
        • bogini_s Re: wyjacy autoalarm na komendzie 03.11.05, 19:03
          Miałam kiedyś bardzo niemiłą "przygodę" z panami bez szyi w pewnej knajpce
          (byłam tam z koleżanka i z kolegą. Panowie zadymili, wsiedli do BMW i drwiąco
          się rechocząc odjechali. Spisałam numery, zadzwoniłam na policję. Policja
          przybyła już po 20-tu minutach, ale jak usłyszeli numery, to się przerazili i
          powiedzieli, żebym lepiej na tych panów więcej nie donosiła. Oni ich znają i
          doskonale wiedzą co to za typki, ale nic im nie zrobią, bo się ich boją!!!!!!!!!
          A boją się dlatego, że typki znają policjantów personalnie, znają ich rodziny,
          itd.... I policjanci są szantazowani. Na ich miejscu też pewnie bym się bała,
          ale czego się spodziewali będąc w policji?! Okrętu???!!!
    • Gość: torunianka Re: Usiądź złodzieju odpocznij sobie.... IP: *.petrus.com.pl 03.11.05, 20:07
      No, Kochanowski, musisz udać się do PiSu z tym problemem.

A dzisiaj słyszałam o gorszych kradzieżach - gazu, elementów wyposażenia
      kolejowego, czy też energetycznego. I to grozi katastrofami na większą skalę, a
      skupy złomu przyjmują ów "złom" z kradzieży.

I też wszyscy bezsilni.
      Więc współuczuje, ale czyn, jak to się określa, mało szkodliwy społecznie.

A co do możliwości takich kradzieży, to okazuje się, że dorobiliśmy się całkiem
      sprawnych fachowców w złodziejskim fachu, skoro tak w biały dzień, w środku
      dużego miasta, "pod latarnią", mogą dokonać takiego pokazu sprawności.

Kawka na pocieszenie i nerwów ukojenie:)
      Pozdrawiam
      • friedmar Re: Usiądź złodzieju odpocznij sobie.... 03.11.05, 21:01
        Z tego co słyszę przy okazji dzielenia się moją traumą z bliźnimi, to przed
        wjazdem na Wyżyny i Kapuściska powinnien być jakiś znak ostrzegajacy przed
        złodziejami lusterek, anten, kolpakow, zaglówków, głośnikow, gaśnic i
        radioodtwarzaczy. Ponadto powinien być tzw. wolny odstrzał do takich
        złodziejaszków - ot 1szt/na rok każdy posiadacz broni mógłby zastrzelić jednego
        takiego padalca.

PS Dzięki za otuchę!
        Gość portalu: torunianka napisał(a):

> No, Kochanowski, musisz udać się do PiSu z tym problemem.
        >
        > A dzisiaj słyszałam o gorszych kradzieżach - gazu, elementów wyposażenia
        > kolejowego, czy też energetycznego. I to grozi katastrofami na większą skalę,
        a
        >
        > skupy złomu przyjmują ów "złom" z kradzieży.
        >
        > I też wszyscy bezsilni.
        > Więc współuczuje, ale czyn, jak to się określa, mało szkodliwy społecznie.
        >
        > A co do możliwości takich kradzieży, to okazuje się, że dorobiliśmy się
        całkiem
        >
        > sprawnych fachowców w złodziejskim fachu, skoro tak w biały dzień, w środku
        > dużego miasta, "pod latarnią", mogą dokonać takiego pokazu sprawności.
        >
        > Kawka na pocieszenie i nerwów ukojenie:)
        > Pozdrawiam
    • Gość: ?? Re: Usiądź złodzieju odpocznij sobie.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.05, 22:16
      W Toruniu na starówce złodziejaszki też się nie obijają
      a Straż miejska i Policja nic!!
      miasta.gazeta.pl/torun/1,35575,2976816.html
      • friedmar Pionner - prawie nowy, niekradziony, znudził się 04.11.05, 08:42
        DEH-3730MP/XP/EW, EIPR 059422EW. Można go nabyć albo an Allegro, w Anonasach
        albo w niedzielę na giełdzie. Poprzedni właściciel odstąpił je razem z
        fabrycznymi kołpakami opla, teraz ma lepsze bo zmienił przy okazji wymiany
        szyby...wiecie zima idzie czas okna wymieniać.
        • friedmar DEH-3730MP/XP/EW, EIPR 059422EW 05.11.05, 14:28
          żeby ukraść odtwarzacz za 350zł jakaś brudna gnida narob narobiła szkód za 650.
          żądajmy w anonsach,, na giełdach i allegro deklaracji numerów fabrycznych, nie
          kupujmy samochodowej kafeterii od dresiarzy w wydaniu new age...
          • friedmar tylko katolicy i sportowcy na ogrodach.... 21.11.05, 02:22
            Cały czas boli kasa jaka wydałem z powodu gnojków, którzy pokiereszowali mi
            autko kradnąc radio. Odtąd, wracając ze strzeżonego parkingu bacznie wypatruje
            dobrze ubranych wyrostków między zaparkowanymi pod blokami autami. Dzisiaj ok.
            1.z minutami, dwójka takich potencjalnych łaziła sobie po ogrodach, ba RADIOWÓZ
            powoli przejechał mimo nich bez żadnych szykan.

Wstyd.

Sam pamiętam, gdy pacholęciem byłem, jak policja mnie i kolegę legitymowała
            późna nocą na toruńskich Bielanach – późna pora, dwaj wyrostkowie włóczą się po
            osiedlu i zostali spisani i tak powinno być.

No ale tu są Ogrody, komenda i kościelne dzwony 500 metrów dalej, wiec chłopcy
            w czteropaskowych dresikach na nocny trening szli albo na poranne roraty
            zapewne....
            • Gość: torunianka IV RP IP: *.petrus.com.pl 21.11.05, 16:24
              Pociesz się friedmarze - w IV RP będą takim ręce obcinać bez wyjaśnień.
              a policmajstrów z ciepłego autka na piechotę puszczą, to szczególnie zimą, aby
              się rozgrzać pogonią z chęcią łobuzów.
              L.Dorn już wicepremierem na tę okoliczność jest;)
              • friedmar 50 za 30km. ile od was biorą? 10.12.05, 19:05
                w Holandii na autostradzie jest ograniczenie bodaj do 120 i nieczęsto
                komukolwiek przychodzi do głowy jechać szybciej ze wzgledu na srogie kary.
                20km/h to już 200 euro, 50km więcej to zabierają prawo jazdy - tak twierdził
                mój holenderski przyjaciel, kóry był swiatkiem jak placiłem 50zł policjantowi
                za prędkość. I Panie Boże miej w opiece tego, kto choć pomyśli by dać
                policjantowi cokolwiek na wycieraczce lub tylnim fotelu....

friedmar: Ciemna nieprzyjemna noc, a panowie 20m od tablicy stoją z radarem, na
                takiej dzikiej prerii to raczej o honorarium chodzi, bo jaka too szkodliwość
                1km od ostatniej chałupy?
                Prawy i z radarem: co pan powiedział? jaka preria?

za to prokuratura przysłała mi pisemko że śledztwo w sprawie mojego radia i
                kołpaków umozono, ale moge zadać czegoś tam....
                • Gość: torunianka umorzenie IP: *.petrus.com.pl 10.12.05, 22:03
                  no i czego będziesz żądał za umorzenie?

a premie na prerii... no, nie wiem czy to dobre pomysły. Chyba ten holenderski
                  kolega, świadek powinien mieć na Ciebie jakiś wpływ.
                • Gość: bydgoszczanin Re: 50 za 30km. ile od was biorą? IP: 212.122.214.* 11.12.05, 02:32
                  > w Holandii na autostradzie jest ograniczenie bodaj do 120 i nieczęsto
                  > komukolwiek przychodzi do głowy jechać szybciej ze wzgledu na srogie kary.
                  > 20km/h to już 200 euro, 50km więcej to zabierają prawo jazdy - tak twierdził
                  > mój holenderski przyjaciel, kóry był swiatkiem jak placiłem 50zł policjantowi
                  > za prędkość. I Panie Boże miej w opiece tego, kto choć pomyśli by dać
                  > policjantowi cokolwiek na wycieraczce lub tylnim fotelu....
                  >
                  > friedmar: Ciemna nieprzyjemna noc, a panowie 20m od tablicy stoją z radarem,
                  na
                  >
                  > takiej dzikiej prerii to raczej o honorarium chodzi, bo jaka too szkodliwość
                  > 1km od ostatniej chałupy?
                  > Prawy i z radarem: co pan powiedział? jaka preria?
                  >
                  > za to prokuratura przysłała mi pisemko że śledztwo w sprawie mojego radia i
                  > kołpaków umozono, ale moge zadać czegoś tam....
                  ejże panie friedmar! zasada jest zasada jeżdzisz samochodem to przestrzegaj
                  zasad obowiązujacych na drogach I TO NIEZALEZNIE OD OKOLICZNOŚCI!
                  a co do włamań no cóż swego czasu stwierdziłem doświadczalnie na parkingu przed
                  jednym z hipermarketów że złodziej potrzebował circa 52 sekundy na dokonanie
                  kradzieży ......nie radia a całego samochodu AUDI zabezpieczonego za pomocą
                  centralnego zamka i blokady skrzyni biegów. Co jak co ale złodzieji
                  samochodowych prznajmniej niektórych to mamy fachowych!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka