Dodaj do ulubionych

firma Roosman, Biedronka

04.04.05, 11:12
Sa całkiem niezłe , nie przeciekaja, nie uczulają i tanie,Paczka 40 szt.
kosztuje 20 zł (9-20kg). Ostatnio też kupiłam w Biedronce"dada komfort" i ku
mojemu zdziwienu okazały się świetne!! Cena za paczkę 20 zł. 32 sztuki (8-18
kg) ale sa spore, większe niż pampers 4+ Hegisy niestety uczuluały moja
córcię.
Obserwuj wątek
    • piekielna24 Re: firma Roosman, Biedronka 11.04.05, 14:27
      My z córcia od samego poczatku uzywamy pieluszek "Milusie" z których jestesmy
      bardzo zadowolone. 72 pieluszki w paczce kosztuja 30 zl. Sa tanie, co nie
      oznacza badziewne. Nie przemakaja i nie uczulaja mojej malutkiej. Uzywalam
      równiez Pampersów tak zeby spróbowac i nie bylo zadnej roznicy, no wiadomo
      tylko cena inna. Pozdrawiamy :o)
      • isabelka20 Re: firma Roosman, Biedronka 11.04.05, 14:31
        a gdzie kupic te pieluszki "milusie"?? Ja kupilam bella happy newborn 42
        pieluszki za 22zl - mysle ze to tez nieduzo ale jakie sie okaza tego jeszcze
        niewiem
        • batinka1 Re: firma Roosman, Biedronka 11.04.05, 14:42
          To mi udalo się kupić belle happy 42 sztuki za 20 zł, a więc cenowo nawet
          taniej wychodzą od tych polecanych przez dziewczyny. Razem z Izabelką czekam na
          jakieś info dotyczące Happy newborn.
    • mamaamati Re: firma Roosman, Biedronka 11.04.05, 20:19
      Dada komfort(8-18)faktycznie są b.dobre i niedrogie,ostatnio je nawet
      ulepszyli,jak dla mnie niebardzo różnią się od pampersów z tym,że dada nie
      uczulają Mateusza,są trochę lepiej chłonące od happy
      jeśli chodzi o happy ,nie wiem jak happy new born,ale z reszty rozmiarów
      jesteśmy zadowoleni, przeważnie trafiamy na promocję i kupujemu za ok.35zł
      paczkę 62szt. (8-18),normalnie kosztują 40-43zł,w zależności od sklepu
      • bo76 Re: bella happy newborn 11.04.05, 20:25
        od miesiąca jesteśmy szczęśliwymi użytkownikami smile
        fajne, nie "plastikowe", nie uczulają mojej córci, mają wycięcie na "świeży
        pępek", Polecały je położne. I słusznie.
        • monidelko Re: bella happy newborn 11.06.05, 17:09
          newborny były naprawdę super, po nich przeszłyśmy na następne belli i też
          wszystko jest ok. Staram się kupować w większych sklepach akurat tam gdzie są
          promocje ( mieszkam w takim punkcie że właściwie wszystkie większe sieci mam
          dość blizko ). Cenowo wychodzi przyzwoicie - ostatnio w realu duża paczka 74
          szt. coś ok 32 zł.
    • pszczolka Re: firma Roosman, Biedronka 11.04.05, 20:54
      Witamsmile
      my używamy "Dada komfort" i sa świetne. Na szczęście Julii nie uczulają, w moim
      sklepie kosztuja 18,50 za 32 sztuki (8-18 kg), sa chłonne, przewiewne i teraz
      bardzo ładne w żabki..bardzo jestśmy zadowolone. Byłysmy też zadowolone ze
      zwykłych "Dada", ale Jula ich nie mogła nosić latem bo są plastikowe. Polecam
    • mamaamati Re: Dada komfort 12.04.05, 15:47
      dzisiaj kupiłam te pieluchy (7-18)w cenie 16,95zł 32szt.
      chyba jest teraz jakaś promocja,ale ja nie zwróciłam uwagi dopiero w kasie
      zobaczyłam,byłam mile zaskoczona
    • izia30 Re: firma Roosman, Biedronka 27.04.05, 12:15
      dziewczyny, mam biedronkę blisko domu, zadam pytanie, czy pieluszki dada są tak
      szerokie jak bella? czy nieco węższe? i czy mają rzepy czy przylepce?
      • anula731 Re: firma Roosman, Biedronka 06.05.05, 15:13
        Belli nie uzywałam, ale nie są szczególnie szerokie , wg mnie w sam raz.
        Zapięcie jest na rzep.
        • olcia3221 Re: firma Roosman, Biedronka 06.05.05, 23:11
          naczytałam sie tu o tych rewelacyjnych dada z biedronki ja kupiłam ale chyba
          cos innego niz wy piszecie! sa ceratowe nie oddychające nie mają rzepów tylko
          przylepce i po drugim dniu pierwszy raz odpazona pupa!Dada opakowanie zielono
          rózowe rozmiar 2
          • anula731 Re: firma Roosman, Biedronka 07.05.05, 14:16
            Olciu kupiłaś stare pieluchy. Teraz są "Dada komfort". Dwójka ma chyba
            niebieski kolor. Ja kupuję zielone 7-18kg. Szkoda że trafiłaś na tamte
            ceratowe. W naszej biedronce starych już dawno nie ma. Wyprubuj komfort, myślę
            ze nie pożałujesz i pupcia dziecka będzie też zadowolonasmile
            • aluu Gdzie kupić pieluszki Bella Happy??? 13.05.05, 14:43
              Szukałam po wątkach ale nie wyczytałam gdzie kupujecie pieluszki Bella Happy???
              • mamaemmy Rossman-żółte 08.06.05, 21:30
                Skuszona promocją-23złote za 60 sztuk zakupiłam.A tam...ceratka...Mam nadzieje,że nic jej się nie stanie...Miałyście może te żółte?Jaka była reakcja?
                • mmarta132 Re: Rossman-żółte 14.06.05, 18:09
                  ja miałam te żółte i po paru dniach na pupie zrobił się straszne odparzenie.
                  Nie pomagał sudocrem dopiero tormentiol wyleczył pupcię mojej córci. Nigdy
                  więcej żółtych DADA
                • anula731 Re: Rossman-żółte 15.06.05, 15:45
                  Rossman ma tez nieceratkowe pieluchy, odrobinę droższe,w bordowych paczkach.
                  Uzywałam jakiś czas żółtych , ale u Amelki nic się nie działo.
    • izabela371 Re: firma Roosman, Biedronka 14.06.05, 12:40
      Ja też próbuje z Biedronki i jestem zaskoczona, ale rzeczywiście są lepsze od
      pampersów
      • aniazm Re: firma Roosman, Biedronka 15.06.05, 20:42
        a powiedzcie mi,jak z szerokością tych pieluszek w kroku?? czy chodzącemu
        dziecku nie przeszkadzają?? używamy pamków, ale chcę się przerzucić na tańsze,
        skoro są równie dobrewink
        • mmala6 Re: firma Roosman, Biedronka 16.06.05, 22:12
          moj co prawda nie chodzi ale Dada sa zdecydowanie szersze w kroku niz Pampers,
          nie da sie ukryc.Moze kup na probe i zakladaj maluszkowi na noc jak sie okaze ze
          do chodzenia nie wygodne.
    • johana19 Dada Komfort z biedronki 30.06.05, 23:28
      Dzisiaj kupiłam dużą paczkę (68 szt.) za 29,95 zł. Chyba jakaś promocja teraz
      jest bo normalnie paczka jest po 36 szt. za 18,95. Ale tylko dwa rozmiary tych
      dużych paczek były - 7-18 kg i te większe, chyba 12-25 kg. Moja mała wprawdzie
      nosi jeszcze mniejsze ale wzięłysmy te 7-18 kg juz na zaś smile

Asia mama LENY (27-01-2005)

A Lenka ma już...
      • batinka1 Re: Dada Komfort z biedronki 29.07.05, 11:20
        Od jakis trzech tygodni uzywamy tylko DADA z biedronki. Mała nie miała ani raz
        odparzonej pupki!!!! A to zdarzalo się przy pampkach i happy Bella. Także
        POLECAM!!!!!!!!!!!!!!
        • k.wita rosman !!!"2" od 3kg dobre dla dzidziusia? 02.05.06, 21:31
          Witam.
          Jako pierwsze kupilam nerwborny z Pampersa, bedac w Rosmanie kupilam pieluszki
          rozmiar 2, od 3 kg. Jedna byla wyciagnieta no i wygladalaly na OK.
          Czy ktoras z mam testowala juz te pieluszki???
          ps. co sadzicie o kosmetykach dla dzieci z rosmana "babydream", chusteczkach i
          kremie do brodawek "babydream"???
          pozdr
          • niespodziewanka Re: rosman !!!"2" od 3kg dobre dla dzidziusia? 05.05.06, 08:43
            Chusteczek używałam i ja i skóra mojej małej nie byłysmy z nich zadowolone, ale
            każdy ma swoje za i przeciw.
            • mygdula Re: rosman !!!"2" od 3kg dobre dla dzidziusia? 10.05.06, 16:57
              ja ostatnio kupilam chusteczki babydream i dla nasuper ładnie pachnął i pupa
              córci jest ładna, ale cora ma juz 1,5 roku i może mniej wrażliwą pupe niz
              noworodki, pieluchy bordowe też polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka