Dodaj do ulubionych

Będą zmiany w strefie płatnego parkowania

IP: *.proxy.aol.com 05.10.02, 23:19
dlaczego nie urzadza sie parkingow z tylu domow w centrum miasta?
przeciez w podworzach domow w rejonie placu wolnosci jest
naprawde miejsce,wystarczy dla wszystkich.
Obserwuj wątek
    • Gość: Filemon atrakcyjne miejsca IP: gateway.d* / 200.5.1.* 07.10.02, 10:37
      No to Pan Brzykcy wreszcie powiedział o co tak na prawdę chodzi.
      Kierowcy mu uciekają w inne atrakcyjne miejsca. Łupić chcą, a
      nie jest celem rotacja na parkingach, by mniejszy ruch był w
      centrum ale zgarniać kasę. To zwykłe złodziejstwo, kasy nie mają
      więc z kierowców chcą sobie portfele napchać. Bandyctwo.
      • Gość: Zły bezmyślność do potęgi IP: 10.10.70.* 07.10.02, 12:11
        Zgadzam sie. Ci mądrale z Urzędu tłumaczyli nam, że chcą żeby w centrum miasta było luźniej. Teraz, gdy jest aż za
        luźno, chcą powiększyć strefę. Paranoja. Przecież oni zupełnie nie myślą i jeszcze za to dostają pieniądze z naszych
        podatków. Do tego w zarządzie dróg powstał specjalny wydział do opłat parkingowych i komunikacyjnych - czyli kilka
        etatów dla pasożytów wymyślających następne opłaty, żeby uzasadnić konieczność swojego istnienia. Uważam, że
        nie powinniśmy głosować na komunistów, bo oni zawsze wszystkie problemy chcą rozwiązywać zza biurka.
      • lokator Re: atrakcyjne miejsca 07.10.02, 12:21
        "Brzykcy: - Powołałem wydział opłat parkingowych i komunikacyjnych, który
        przejął wszystkie sprawy związane ze strefą. I to właśnie ten wydział zajmie
        się przygotowaniem zmian w strefie. Będziemy gotowi wczesną wiosną. Ze zmianami
        zmierzą się więc nowe władze Bydgoszczy.

- Co się zmieni?

- Po pierwsze, zaproponujemy utworzenie strefy B. Im dalej zaparkujemy od
        centrum, tym taniej zapłacimy za postój. Po drugie - strefa powinna obejmować
        więcej ulic niż teraz. Myślę np. o Wyspie Młyńskiej, ul. Gdańskiej za al.
        Mickiewicza w kierunku Myślęcinka, czy ul. 20 Stycznia. Tam są atrakcyjne
        miejsca parkingowe, na które ze strefy uciekają nam kierowcy."

Mieszkam na Gdańskiej przed Mickiewicza. Jasiakiewicz z Brzykcym przeganiają
        mnie coraz dalej od domu. Parkowałem na Mickiewicza i 20 stycznia. Na wiosnę
        musiałbym szukać nowego miejsca. Mam małe dziecko, które od czasu do czasu wożę
        samochodem z różnych przyczyn i nie stać mnie na opłatę abonamentową za
        miesiąc. Z pracy wracam o różnych porach, ale soboty mam wszystkie wolne. Z
        samochodu nie mogę zrezygnować, bo stałbym się pierwszym kandydatem do
        zwolnienia, gdyby była taka konieczność. Na inne mieszkanie, daleko od centrum
        zamienić się nie mogę.
        Jednym słowem, co pisałem już na początku roku, jestem dyskryminowany ze
        względu na miejsce zamieszkania. Jasiakiewicz to ignorant, który myśli jedynie
        o popularności, a Brzykcy mu wtóruje. Chorzy ludzie, którzy zatracili poczucie
        rzeczywistości. Robią wszystko dla miasta, ale nic dla jego mieszkańców.
        • Gość: Zły Re: atrakcyjne miejsca IP: 10.10.70.* 07.10.02, 12:39
          Zgadzam się, że to są ignoranci, ale wszyscy z SLD są tacy. To oni ustawowo załatwili nam woreczki w
          supermarketach. Teraz chcą, aby wszyscy wypełniali deklaracje majątkowe, żeby wyłowić tych co się nieuczciwie
          wzbogacili. SLD-owcy myślą że oni to zadeklarują, a przez to kilka miionów ludzi musi je wypełniać. Podobnie jest z
          parkingami.Ok. miliona razy w ciągu roku ludzie muszą tracić czas, żeby wrzucić monetę do parkomatu. Wielu z nich
          płaci mandaty, nie zawsze ze awojej winy, wielu ma problemy z parkowaniem. Wszystko dlatego ze ludzie o
          lewicowych poglądach chcą wszystko regulować zza biurka i chcą być ważni. Uważają przy tym że podejmują
          bardzo ważne decyzje i pomagają społeczeństwu. Proponuję żeby nadmiar pracowników zarządu dróg, zamiasr do
          nowego wydziału �opłat parkingowych i komunikacyjnych� skierować do Wydziału Komunikacji - do wydawania praw
          jazdy.
          • lokator Re: atrakcyjne miejsca 07.10.02, 15:49
            Gość portalu: Zły napisał(a):

> bardzo ważne decyzje i pomagają społeczeństwu. Proponuję żeby nadmiar
            > pracowników zarządu dróg, zamiasr do
            > nowego wydziału �opłat parkingowych i komunikacyjnych� skierować do Wydziału
            > Komunikacji - do wydawania praw
            > jazdy.

Genialne pomysły są zawsze proste.

--------------------------------------------------------
            - - - - - - Jasiakiewicz musi odejść!
            • Gość: Leszek Re: atrakcyjne miejsca IP: 10.10.70.* 08.10.02, 09:25
              Utrzymanie �wydzialu opłat parkingowych i motoryzacyjnych� to kilkadziesiąt tys. zł rocznie wydane na darmozjadów.
              Jakie więc miasto będzie miało korzyści ze strefy? Po co ją powiększać i utrudniać życie nestępnym ludziom. Przecież
              oni znów uciekną ze strefy i znów będzie trzeba ją powiększać zatrudniając następnych nierobów. Może chodzi o to
              żeby kiedyś strefa objęła całą Bydgoszcz, a w wydziale pracowało 100 urzędasów?
              • Gość: SPP Re: atrakcyjne miejsca IP: 212.244.114.* 08.10.02, 11:52
                Jedyny pozytywny aspekt jest taki, że żona Jasiakiewicza też płaci 50zł
                za "nieumyślne" zajęcie pasa drogowego bez stosownych opłat. No cóż - drobnych
                nie miała
                :-))))))))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka