Gość: emeryt IP: *.proxy.aol.com 05.10.02, 23:19 dlaczego nie urzadza sie parkingow z tylu domow w centrum miasta? przeciez w podworzach domow w rejonie placu wolnosci jest naprawde miejsce,wystarczy dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Filemon atrakcyjne miejsca IP: gateway.d* / 200.5.1.* 07.10.02, 10:37 No to Pan Brzykcy wreszcie powiedział o co tak na prawdę chodzi. Kierowcy mu uciekają w inne atrakcyjne miejsca. Łupić chcą, a nie jest celem rotacja na parkingach, by mniejszy ruch był w centrum ale zgarniać kasę. To zwykłe złodziejstwo, kasy nie mają więc z kierowców chcą sobie portfele napchać. Bandyctwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zły bezmyślność do potęgi IP: 10.10.70.* 07.10.02, 12:11 Zgadzam sie. Ci mądrale z Urzędu tłumaczyli nam, że chcą żeby w centrum miasta było luźniej. Teraz, gdy jest aż za luźno, chcą powiększyć strefę. Paranoja. Przecież oni zupełnie nie myślą i jeszcze za to dostają pieniądze z naszych podatków. Do tego w zarządzie dróg powstał specjalny wydział do opłat parkingowych i komunikacyjnych - czyli kilka etatów dla pasożytów wymyślających następne opłaty, żeby uzasadnić konieczność swojego istnienia. Uważam, że nie powinniśmy głosować na komunistów, bo oni zawsze wszystkie problemy chcą rozwiązywać zza biurka. Odpowiedz Link Zgłoś
lokator Re: atrakcyjne miejsca 07.10.02, 12:21 "Brzykcy: - Powołałem wydział opłat parkingowych i komunikacyjnych, który przejął wszystkie sprawy związane ze strefą. I to właśnie ten wydział zajmie się przygotowaniem zmian w strefie. Będziemy gotowi wczesną wiosną. Ze zmianami zmierzą się więc nowe władze Bydgoszczy. - Co się zmieni? - Po pierwsze, zaproponujemy utworzenie strefy B. Im dalej zaparkujemy od centrum, tym taniej zapłacimy za postój. Po drugie - strefa powinna obejmować więcej ulic niż teraz. Myślę np. o Wyspie Młyńskiej, ul. Gdańskiej za al. Mickiewicza w kierunku Myślęcinka, czy ul. 20 Stycznia. Tam są atrakcyjne miejsca parkingowe, na które ze strefy uciekają nam kierowcy." Mieszkam na Gdańskiej przed Mickiewicza. Jasiakiewicz z Brzykcym przeganiają mnie coraz dalej od domu. Parkowałem na Mickiewicza i 20 stycznia. Na wiosnę musiałbym szukać nowego miejsca. Mam małe dziecko, które od czasu do czasu wożę samochodem z różnych przyczyn i nie stać mnie na opłatę abonamentową za miesiąc. Z pracy wracam o różnych porach, ale soboty mam wszystkie wolne. Z samochodu nie mogę zrezygnować, bo stałbym się pierwszym kandydatem do zwolnienia, gdyby była taka konieczność. Na inne mieszkanie, daleko od centrum zamienić się nie mogę. Jednym słowem, co pisałem już na początku roku, jestem dyskryminowany ze względu na miejsce zamieszkania. Jasiakiewicz to ignorant, który myśli jedynie o popularności, a Brzykcy mu wtóruje. Chorzy ludzie, którzy zatracili poczucie rzeczywistości. Robią wszystko dla miasta, ale nic dla jego mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zły Re: atrakcyjne miejsca IP: 10.10.70.* 07.10.02, 12:39 Zgadzam się, że to są ignoranci, ale wszyscy z SLD są tacy. To oni ustawowo załatwili nam woreczki w supermarketach. Teraz chcą, aby wszyscy wypełniali deklaracje majątkowe, żeby wyłowić tych co się nieuczciwie wzbogacili. SLD-owcy myślą że oni to zadeklarują, a przez to kilka miionów ludzi musi je wypełniać. Podobnie jest z parkingami.Ok. miliona razy w ciągu roku ludzie muszą tracić czas, żeby wrzucić monetę do parkomatu. Wielu z nich płaci mandaty, nie zawsze ze awojej winy, wielu ma problemy z parkowaniem. Wszystko dlatego ze ludzie o lewicowych poglądach chcą wszystko regulować zza biurka i chcą być ważni. Uważają przy tym że podejmują bardzo ważne decyzje i pomagają społeczeństwu. Proponuję żeby nadmiar pracowników zarządu dróg, zamiasr do nowego wydziału �opłat parkingowych i komunikacyjnych� skierować do Wydziału Komunikacji - do wydawania praw jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
lokator Re: atrakcyjne miejsca 07.10.02, 15:49 Gość portalu: Zły napisał(a): > bardzo ważne decyzje i pomagają społeczeństwu. Proponuję żeby nadmiar > pracowników zarządu dróg, zamiasr do > nowego wydziału �opłat parkingowych i komunikacyjnych� skierować do Wydziału > Komunikacji - do wydawania praw > jazdy. Genialne pomysły są zawsze proste. -------------------------------------------------------- - - - - - - Jasiakiewicz musi odejść! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: atrakcyjne miejsca IP: 10.10.70.* 08.10.02, 09:25 Utrzymanie �wydzialu opłat parkingowych i motoryzacyjnych� to kilkadziesiąt tys. zł rocznie wydane na darmozjadów. Jakie więc miasto będzie miało korzyści ze strefy? Po co ją powiększać i utrudniać życie nestępnym ludziom. Przecież oni znów uciekną ze strefy i znów będzie trzeba ją powiększać zatrudniając następnych nierobów. Może chodzi o to żeby kiedyś strefa objęła całą Bydgoszcz, a w wydziale pracowało 100 urzędasów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SPP Re: atrakcyjne miejsca IP: 212.244.114.* 08.10.02, 11:52 Jedyny pozytywny aspekt jest taki, że żona Jasiakiewicza też płaci 50zł za "nieumyślne" zajęcie pasa drogowego bez stosownych opłat. No cóż - drobnych nie miała :-)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś