Dodaj do ulubionych

Agencje Nieruchomosci

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.05, 11:05
Hej,
zamierzam kupic mieszkanie.Mozecie polecic sprawdzona agencje,podzielic sie
doswiadczeniami?
Obserwuj wątek
    • Gość: vvv Zadna! To oszusci. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 11:06
      Zadna! To oszusci.
      • Gość: toe Re: Zadna! To oszusci. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.05, 13:50
        po jakim wzgledem-napisz prosze cos wiecej
    • Gość: toe Re: Agencje Nieruchomosci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.05, 13:56
      plis o info
    • Gość: FidoDido Re: Agencje Nieruchomosci IP: *.telsten.com / *.telsten.com 12.11.05, 14:26
      Lepiej kup anonse, daj ogłoszenie do prasy a agencje zostaw sobie jak już
      będziesz zdesperowany. Mieszkanie możesz sprawdzi sam w spółdzielni, a księgę
      wieczystą w sądzie.
      • Gość: toe Re: Agencje Nieruchomosci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 12:22
        wiekszosc interesujacych mnie ogloszen w anonsach to mieszkania z agencji-
        sprawdzalem.Ale spróbuje jeszcze raz.:)
        czy nikt nie kupowal przez agencje?
    • Gość: Karol Re: Agencje Nieruchomosci IP: *.atr.bydgoszcz.pl 14.11.05, 14:00
      Kupowałem w agencji profesja 345 60 55. Byłem zaskoczony jak pani bedąca
      włąścicielką z wielką kulturą i zaangażowaniem załatwiła sprawę. Polecam
      • Gość: toe Re: Agencje Nieruchomosci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 14:43
        dzieki za info i numer:)
    • Gość: wera Re: Agencje Nieruchomosci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 18:21
      hej,mnie tez temat interesuje!:)ludzie piszcie!
    • Gość: Obiektyw Re: Agencje Nieruchomosci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 07:33
      Ja szukałem mieszkania ponad rok (miałem dość sprecyzowane warunki). Mogę
      podzielić sie mini-doświadczeniem. Najpierw próbowałem na własną rękę - ale
      właściwie nie było indywidualnych ogłoszeń - a zdecydowana większość np. w
      anonsach - to po prostu oferty agencji, które "udają" indywidualnych
      sprzedawców. Następnie zdecydowałem się na podpisanie umowy z agencją. Niestety
      te największe, wykupujące full szpalt w gazetach na reklamy mają generalnie
      klienta w.. wiadomo gdzie. W moim przypadku kończyło się tak, że pokazywali mi
      kilka mieszkań ze swojej oferty - a jak mi nie odpowiadały - to generalnie nikt
      już się mną nie ineteresował i nie proponował nowych ofert ;-) nawet dochodziło
      do takich sytuacji, że jak zmienili oferty w ogłoszeniu - to sami do mnie ich
      nie zgłaszali (mimo, że najpierw dokładnie wypytali czego szukam) - tylko sam
      musiałem szukać nowych mieszkań - dzwonić do nich o szczegóły. Paranoja - a w
      końcu prowizje kasują dużą. Doszło do tego, że podpisałem umowy z kilkunastoma
      agencjami - bo już byłem znudzony ich marazmem - trzeba tylko dokładnie notować
      gdzie się oglądało mieszkanie i kto je pokazywał, żeby unikać sytuacji, że
      oglądasz to samo mieszkanie z trzema pośrednikami ;-) bo w razie chęci kupna -
      powinno się uczciwie zapłacić prowizję tym - co pokazali mieszkanie ;-)
      Najlepsze wrażenie zrobili na mnie właściciele najmniejszych agencji - po
      prostu tym ludziom ZALEZY na kliencie - bo maja mało zleceńi naprawdę szukają
      dla Ciebie tego co chcesz. Poza tym sgencje maja taki układ, że korzystają
      (najczęściej) ze wspólnych ofert (z małymi wyjatkami). I własnie takie małe
      agencje pokazały mi najlepsze mieszkania! jedno kupilem ;-) ja polecam A&B z
      Pomorskiej.Pozdr
      • Gość: toe Re: Agencje Nieruchomosci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 10:08
        w końcu jakies info-seredcznie dziekuję.Na pewno skorzystam z Twojej rady.Chyba
        to tak juz jest z wielkimi molochami,że po pewnym czasie maja gdzies
        indywidu7alnego klienta.Mam nadzieje,ze dobrze CI sie mieszka :)Pozdry!
        • Gość: Obiektyw Re: Agencje Nieruchomosci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.05, 08:19
          Dziękuję, bardzo dobrze ;-) się mieszka ;-)
          Wydaje mi się, że te największe biura działają po prostu tak, że "osiadły na
          laurach" - czekają aż ktoś do nich sam przyjdzie - pokazują mu aktualna ofertę
          i licza na to, że coś wybierze - a jak nie wybierze... to czekaja na
          następnego ;-) hehe Moga zapewne nie zgadzać się z tym - ale biorąc jakieś 2
          proc ceny - przy 100.000PLN to w końcu 2 tys. to chyba nie mało. Swoją droga to
          zastanawiam sie dlaczego ludzie, którzy chcą SPRZEDAĆ mieszkanie - nie decydują
          się na indywidualne ogłoszenie np. w anonsach? W końcu sprzedający też płacą
          prowizję?
          Pozdr
          • Gość: toe Re: Agencje Nieruchomosci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.05, 10:15
            może dlatego ,że brak im czasu?
            a może dlatego,ze jak tylko pojawi sie ogloszenie w anonsach pośrednicy na
            wyścigi chca je kupic za gotówe-to chyba duży argument dla sprzedajacego.O tych
            wyscigach wiem,bo w rodzinie ostatnio sprzedawali mieszkanie.Nie kupilismy,bo
            nie pasuje nam parter :)
          • Gość: toe Re: Agencje Nieruchomosci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 10:08
            wczoraj przekonalem sie o zaintersowaniu potencjalnym klientem wielkich
            agencji.Jak dzwonilem do malych-to bardzo mile Panie mówiły,ze aktualnie nie
            moga mi nic zaproponować,ale jakie sa moje wymagania,ze cos poszuka
            itp.Dzwoniac do duuuuzej firmy dostalem odpowiedz na pytanie o mieszkanie -nie
            ma.i do widzenia.cóż.
            • Gość: x Re: Agencje Nieruchomosci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.05, 10:59
              x
    • Gość: x Re: Agencje Nieruchomosci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 12:45
    • Gość: kiltra Re: Agencje Nieruchomosci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.05, 13:58
      Polecam agencje homer!
      • Gość: x Re: Agencje Nieruchomosci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.05, 16:03
        up up
    • Gość: Obiektyw Re: Agencje Nieruchomosci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.05, 07:41
      W największych miastach agencje kasuja juz nawet za zlecenie szukania - tzn.
      nawet jak nic nie znajdą - to i tak trzeba płacić ;-) hehe
      • Gość: toe Re: Agencje Nieruchomosci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.05, 16:07
        masz racje :)we wroclawiu kolezanka placila 40 zł za zlecenie!!
    • Gość: w Re: Agencje Nieruchomosci IP: 83.8.95.* 14.12.05, 01:49
      Spoldzielna SiM buduje fajne bloki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka