Gość: toe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.05, 11:05 Hej, zamierzam kupic mieszkanie.Mozecie polecic sprawdzona agencje,podzielic sie doswiadczeniami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: vvv Zadna! To oszusci. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 11:06 Zadna! To oszusci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toe Re: Zadna! To oszusci. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.05, 13:50 po jakim wzgledem-napisz prosze cos wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toe Re: Agencje Nieruchomosci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.05, 13:56 plis o info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FidoDido Re: Agencje Nieruchomosci IP: *.telsten.com / *.telsten.com 12.11.05, 14:26 Lepiej kup anonse, daj ogłoszenie do prasy a agencje zostaw sobie jak już będziesz zdesperowany. Mieszkanie możesz sprawdzi sam w spółdzielni, a księgę wieczystą w sądzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toe Re: Agencje Nieruchomosci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 12:22 wiekszosc interesujacych mnie ogloszen w anonsach to mieszkania z agencji- sprawdzalem.Ale spróbuje jeszcze raz.:) czy nikt nie kupowal przez agencje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Agencje Nieruchomosci IP: *.atr.bydgoszcz.pl 14.11.05, 14:00 Kupowałem w agencji profesja 345 60 55. Byłem zaskoczony jak pani bedąca włąścicielką z wielką kulturą i zaangażowaniem załatwiła sprawę. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toe Re: Agencje Nieruchomosci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 14:43 dzieki za info i numer:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wera Re: Agencje Nieruchomosci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.05, 18:21 hej,mnie tez temat interesuje!:)ludzie piszcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektyw Re: Agencje Nieruchomosci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 07:33 Ja szukałem mieszkania ponad rok (miałem dość sprecyzowane warunki). Mogę podzielić sie mini-doświadczeniem. Najpierw próbowałem na własną rękę - ale właściwie nie było indywidualnych ogłoszeń - a zdecydowana większość np. w anonsach - to po prostu oferty agencji, które "udają" indywidualnych sprzedawców. Następnie zdecydowałem się na podpisanie umowy z agencją. Niestety te największe, wykupujące full szpalt w gazetach na reklamy mają generalnie klienta w.. wiadomo gdzie. W moim przypadku kończyło się tak, że pokazywali mi kilka mieszkań ze swojej oferty - a jak mi nie odpowiadały - to generalnie nikt już się mną nie ineteresował i nie proponował nowych ofert ;-) nawet dochodziło do takich sytuacji, że jak zmienili oferty w ogłoszeniu - to sami do mnie ich nie zgłaszali (mimo, że najpierw dokładnie wypytali czego szukam) - tylko sam musiałem szukać nowych mieszkań - dzwonić do nich o szczegóły. Paranoja - a w końcu prowizje kasują dużą. Doszło do tego, że podpisałem umowy z kilkunastoma agencjami - bo już byłem znudzony ich marazmem - trzeba tylko dokładnie notować gdzie się oglądało mieszkanie i kto je pokazywał, żeby unikać sytuacji, że oglądasz to samo mieszkanie z trzema pośrednikami ;-) bo w razie chęci kupna - powinno się uczciwie zapłacić prowizję tym - co pokazali mieszkanie ;-) Najlepsze wrażenie zrobili na mnie właściciele najmniejszych agencji - po prostu tym ludziom ZALEZY na kliencie - bo maja mało zleceńi naprawdę szukają dla Ciebie tego co chcesz. Poza tym sgencje maja taki układ, że korzystają (najczęściej) ze wspólnych ofert (z małymi wyjatkami). I własnie takie małe agencje pokazały mi najlepsze mieszkania! jedno kupilem ;-) ja polecam A&B z Pomorskiej.Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toe Re: Agencje Nieruchomosci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 10:08 w końcu jakies info-seredcznie dziekuję.Na pewno skorzystam z Twojej rady.Chyba to tak juz jest z wielkimi molochami,że po pewnym czasie maja gdzies indywidu7alnego klienta.Mam nadzieje,ze dobrze CI sie mieszka :)Pozdry! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektyw Re: Agencje Nieruchomosci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.05, 08:19 Dziękuję, bardzo dobrze ;-) się mieszka ;-) Wydaje mi się, że te największe biura działają po prostu tak, że "osiadły na laurach" - czekają aż ktoś do nich sam przyjdzie - pokazują mu aktualna ofertę i licza na to, że coś wybierze - a jak nie wybierze... to czekaja na następnego ;-) hehe Moga zapewne nie zgadzać się z tym - ale biorąc jakieś 2 proc ceny - przy 100.000PLN to w końcu 2 tys. to chyba nie mało. Swoją droga to zastanawiam sie dlaczego ludzie, którzy chcą SPRZEDAĆ mieszkanie - nie decydują się na indywidualne ogłoszenie np. w anonsach? W końcu sprzedający też płacą prowizję? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toe Re: Agencje Nieruchomosci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.05, 10:15 może dlatego ,że brak im czasu? a może dlatego,ze jak tylko pojawi sie ogloszenie w anonsach pośrednicy na wyścigi chca je kupic za gotówe-to chyba duży argument dla sprzedajacego.O tych wyscigach wiem,bo w rodzinie ostatnio sprzedawali mieszkanie.Nie kupilismy,bo nie pasuje nam parter :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toe Re: Agencje Nieruchomosci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 10:08 wczoraj przekonalem sie o zaintersowaniu potencjalnym klientem wielkich agencji.Jak dzwonilem do malych-to bardzo mile Panie mówiły,ze aktualnie nie moga mi nic zaproponować,ale jakie sa moje wymagania,ze cos poszuka itp.Dzwoniac do duuuuzej firmy dostalem odpowiedz na pytanie o mieszkanie -nie ma.i do widzenia.cóż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiltra Re: Agencje Nieruchomosci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.05, 13:58 Polecam agencje homer! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Agencje Nieruchomosci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.05, 16:03 up up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obiektyw Re: Agencje Nieruchomosci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.05, 07:41 W największych miastach agencje kasuja juz nawet za zlecenie szukania - tzn. nawet jak nic nie znajdą - to i tak trzeba płacić ;-) hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toe Re: Agencje Nieruchomosci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.05, 16:07 masz racje :)we wroclawiu kolezanka placila 40 zł za zlecenie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Agencje Nieruchomosci IP: 83.8.95.* 14.12.05, 01:49 Spoldzielna SiM buduje fajne bloki Odpowiedz Link Zgłoś