Dodaj do ulubionych

Restauracje

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 09:17
To nieprawda, ze najwieksza pizze podaja w Soprano.
W Bydgoszzy najwieksza pizze podaja w Galerii Pomorskiej w pizzerii obok
cukierni Sowy, tzw. rodzinna. I do tego pyszna! Polecam.
Obserwuj wątek
    • Gość: antykebab Re: Restauracje IP: *.dhl.com / 165.72.200.* 29.11.05, 16:50
      Jezeli restauracjami nazywamy kebabownie i pizzerie,to jest tego owszem dużo w
      Bydgoszczy.Niestety to sa fast food-y i tyle,a Polak musi sie nawpychać buła i
      miesem w środku.Na szczescie jest pare miejsc,które oferuja coś z klasa,np nowo-
      otwarta restauracyjka japońska na Gdańskiej 27,oryginalne sushi i potrawy
      japońskie w dostepnych cenach.Polecam,nie zapchanym kebabami i pizzami!!!
      • Gość: mycha Rooster IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 08:33
        a ja wolę iść sobie na meczyk np Lige Mistrzów do Roostera, do meczyku piwko i
        super żeberka i jest jak w niebie :)
      • Gość: ddd Knajp jest w B-czy bardzo malo, raczej nie ma sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 08:44
        Gość portalu: antykebab napisał(a):

> Jezeli restauracjami nazywamy kebabownie i pizzerie,to jest tego owszem dużo
        w
        > Bydgoszczy.Niestety to sa fast food-y i tyle,a

Knajp jest w B-czy bardzo malo, raczej nie ma sie czym chwalic.
        • a_weirdo Re: Knajp jest w B-czy bardzo malo, raczej nie ma 07.12.05, 10:06
          > Knajp jest w B-czy bardzo malo,

W porównaniu z tym, co było przed wojną, to oczywiście. W porównaniu z innymi
          miastami obecnie, to nie jest tak źle. Najwięcej w regioni ;)

> raczej nie ma sie czym chwalic.

a Długa umiera, spamerze?
          Jest przynejmniej kilka miejsc bardzo ciekawych i znanych.
          • Gość: mycha Re: Knajp jest w B-czy bardzo malo, raczej nie ma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.05, 10:21
            troszkę przesadziłeś Toruń nas bije chyba, tak mnie sie przynajmniej zdaje
            • a_weirdo Re: Knajp jest w B-czy bardzo malo, raczej nie ma 07.12.05, 10:25
              > troszkę przesadziłeś Toruń nas bije chyba,

Ilościowo nie. Po prostu mniejsze miasto.
              • babbik w Toruniu knajp jest znacznie wiecej i ciekawsze 07.12.05, 11:17
                Jednak w Toruniu (to nie ja zaczalem porownania!) knajp jest znacznie wiecej i
                wg mojej subiektywnej oceny znacznie ciekawsze i zroznicowane.
                Na samym Starym Miescie są 122 obiekty gastronomiczne, a w calym miescie ponad
                3x tyle.
                • a_weirdo Re: w Toruniu knajp jest znacznie wiecej i ciekaw 07.12.05, 11:19
                  > Na samym Starym Miescie są 122 obiekty gastronomiczne,
                  > a w calym miescie ponad 3x tyle.

Tak z ciekawości, jakieś źródło? Jaka część knajp ma telefon?
                • ethanak Byłem w Toruniu - mało knajp i kiepskie. 07.12.05, 14:00
                  W Bydgoszczy restauracja jest przy restauracji , pub przy pubie - Bydgoszcz
                  bije Toruń pod tym względem na głowę...To widać - ale niedowiarku wystarczy
                  sprawdzić Polskie Książki Telefoniczne - branża Bary - Bydgoszcz 91 , Toruń
                  51 ; cukiernie i ciastkarnie - Bydgoszcz 37 , Toruń 28 ; jadłodajnie i
                  stołówki - Bydgoszcz 1 , Toruń 3 (tu zdecydowana przewaga Torunia ;) ;
                  kawiarnie - Bydgoszcz 16 ,Toruń 13 ; pizzerie - Bydgoszcz 23 , Toruń 17 ;
                  restauracje - Bydgoszcz 69, Toruń 59 .Tak więc wygląda mi to na zdecydowaną
                  przewagę Bydgoszczy... :) Dodam że dane są niepełne - zauważyłem braki na
                  liście - conajmniej kilkanaście lokali...
                  • Gość: rr Re: w Toruniu knajp jest znacznie wiecej i ciekaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 14:13
                    Zdziwlibym sie ethanak, gdybys cos pozytywnego napisal o Toruniu. Rozumiem, ze
                    kochasz bydgoszcz i pokazujesz to okazujac nienawisc do Torunia.
                    Ale naprawde w kilku sprawach Torun jest lepszy i jakosc knajp nalezy do tej
                    grupy z cala pewnoscia.
                    • a_weirdo Re: w Toruniu knajp jest znacznie wiecej i ciekaw 07.12.05, 14:18
                      > pokazujesz to okazujac nienawisc do Torunia.

Czy podanie liczby lokali w książkach telefonicznych jest wyrazem nienawiści?

> jakosc knajp nalezy do tej grupy z cala pewnoscia.

Gdyż...
                    • ethanak Re: w Toruniu knajp jest znacznie wiecej i ciekaw 07.12.05, 14:31
                      Nie zgodzę się z tobą - byłem w ostatnią niedzielę w Toruniu i miałem duuży
                      problem żeby znaleźć jakikolwiek lokal który nie byłby Manekinem...Piwnice mnie
                      nie bawią - wszystkie tak wychwalane pod niebo lokale toruńskie to zaanektowane
                      piwnice - zimne , nieprzytulne i ciemne.Taki klimat nudzi się po pierwszym
                      razie...Naprawdę uważam że bydgoskie lokale są dużo lepsze , jedzenie
                      smaczniejsze i jest tego więcej w Bydgoszczy.I tyle.
                      • Gość: rr Re: w Toruniu knajp jest znacznie wiecej i ciekaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 14:40
                        No tak jak odrzucisz np. wszystkie knajpy manekina, i wszsytkie piwnice, i moze
                        jeszcze wszystkie np wzdluz szerokiej, to zrobi sie mniej, to jasne.
                        A piwnice sa bardzo cieple, ogrzewane (nie znam zimnej) i stylowe. Takie knajp
                        maja najwieksze wziecie.
                        Nastepny razem zapraszam, pokaze ci dzisiatki knajp, ktorych nie widziales.
                        • k.novoselic Re: w Toruniu knajp jest znacznie wiecej i ciekaw 07.12.05, 14:44
                          Gość portalu: rr napisał(a):

> A piwnice sa bardzo cieple, ogrzewane (nie znam zimnej) i stylowe. Takie knajp
                          > maja najwieksze wziecie.

Nie rozumiem jak można lubić siedzenie w piwnicach, nawet gdyby były ciepłe i
                          stylowe?
                        • a_weirdo Re: w Toruniu knajp jest znacznie wiecej i ciekaw 07.12.05, 14:45
                          Odrzucił Pub Bizon i McDonalda... ;)
                        • ethanak Re: w Toruniu knajp jest znacznie wiecej i ciekaw 07.12.05, 14:50
                          Dziękuję - na takie wyprawy wybieram się z reguły ze swoim przywiezionym
                          towarzystwem.Zdania na razie nie zmieniam - w Toruniu zdziwiła mnie odległośc
                          między lokalami - w Bydgoszczy ostatnio widziałem na Gdańskiej nowootwarte 3
                          kawiarnie wszystkie obok dwóch innych - wszystko w promieniu 40 m - tego w
                          Toruniu nie ma.Ogólnie w Bydgoszczy jest więcej lokali o restauracjach nie
                          wspominając - znam wiele i bardzo je cenię...
                          • wredny_krzyzak Re: a ja ci podpowiem ,ze .. 23.01.06, 02:02
                            w galerii pomorskiej to masz 5 knajp w promieniu 20 metrów ! O !
                            juz prawie bym napisał, ze sie poddajemy, ale nie - u nas, w Toruniu, są np. 3
                            knajpy w jednym budynku - metropolis, barani łeb i gęsia szyja - wszystko w
                            róznym stylu.. ( to tak informacyjnie, bo ja tam akurat nie chodzę )
                            i tutaj wymiekasz :-))
                            a tak nawiasem mówiąc, polemizuj sobie lepiej z trollami, bo w kwestii lokali
                            gastronomicznych jesteś, jakby to powiedziec , mało przekonujący..
                      • a_weirdo Re: w Toruniu knajp jest znacznie wiecej i ciekaw 07.12.05, 14:46
                        > byłem w ostatnią niedzielę w Toruniu

Tak sam z siebie, czy ktoś cię zmusił? ;)
                  • wredny_krzyzak Re: ethanak - RUULLEZZ !! 23.01.06, 02:16
                    nie wiedziałem, że w ocenie poziomu gastronomii danego miasta twoją wyrocznią
                    są Polskie Książki Telefoniczne :-)))))), abstrahując od faktu, ze wg
                    przytoczonych przez Ciebie danych, tych wszystkich lokali - w przeliczeniu na
                    głowę mieszkańca - jest w T znacznie wiecej niz w B ( jeżeli, jak napisałeś, w
                    B jest restauracja przy restauracji, to w T, stosując tę semantykę , powinna
                    byc restauracja na restauracji ;-))))))))))) ) ale mniejsza o to..
                    najbardziej zdumiewa mnie metodologia - Polskie Ksiązki Telefoniczne..jestem
                    pod wrażeniem..od razu poznac smakosza, experta w temacie, co ja mówię -
                    gourmanda prawdziwego .. :-)))))))))))))))))))))))
      • a_weirdo Re: Restauracje 07.12.05, 14:03
        > restauracyjka japońska na Gdańskiej 27,

a mi się bardziej podoba u Włocha pod tym samym adresem. Szczególnie warto
        polecenia tiramisu (chyba najlepsze w mieście). :)
    • tytt Re: Restauracje 07.12.05, 10:46
      ciezko powiedziec o czym jest ten wątek ale ja jako etatowy wspieracz
      gustownych miejsc z najwyzsza przyjemnością polecam pizze w IQ na placu
      wolnosci-ojj z niejednego pieca pizze jadlem, ta jest naprawde wyjątkowa..
      widac,ze umiejetnosci robienia pizzy zostaly opracowane przed powstaniem IQ, a
      nie na jej potrzeby jak w innych puntach.. naprawde pychota!
    • taormina5 Re:Najgorsza Spagheteria w Byd-poleca A.Lewińska 22.01.06, 16:21
      Po ostanim artykule Pani Lewińskiej w Co jest grane, odwiedziłam Restauracje
      LUCERNA.
      To co tam zobaczyłam i co zjadłam swiadczy tylko o tym że pani Lewińska dostał
      piękne pieniądze za napisanie takich słodkich słow na tema tego lokalu. Zrobiła
      afere z niczego tak jak ta Lewinski sprzed kilku lat.
      Forma w jakiej są podawane dania i obsługa jest poniżej krytyki.
      Np.
      Grzane piwo to nic innego jeak piwo w pokalu podgrzane w mikrofalówce, bez
      żadnych dodatków. Kelnerka ,która chyba jest najmniej winna całej sytuacji
      stwirdziała,że szef kuchni tak powiedział to tak zrobiła.
      Zupa ok. jakoś przejdzie ale zapiekanka równierz odgrzana w mikrofali to już
      przesada. W ogóle dzwiek dzwonka od mikrofali jest zdecydowanie zbyt czesto
      słyszalny.
      Pani lewińska pisze,że wszystko świeże a ja nie widziałem ani jednej świezej
      przyprawy nie mówiąc o pomidorach,które chyba były z wyprzedazy TESCO.
      Pani red. napisał och i ach o tym lokalu. Ale ja i mo nażeczony STANOWCZO
      ODRADZAMY
      Na koniec niespodzianka.Mimo informacji o możliwości płacenia kartą nie
      mogliśmy tego zrobić i mój nażeczony leciał do bankomatu po puieniądze.
      DRAMAT,DRAMAT,DRAMAT
      A ta pani redaktor niech gotuje w domku i już nic nie pisze bo tylko ludzi
      wprowadza w błąd.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka