ethanak Kto zgłosił zapotrzebowanie na taki serwis? 07.12.05, 23:23 Przecież możnaby stworzyć taki na każdym portalu w Polsce.Czemu akurat Bydgoszcz która akurat pod względem przestępczości zaniża polską normę?Kogo to rajcuje? Odpowiedz Link Zgłoś
k.novoselic Re: Kto zgłosił zapotrzebowanie na taki serwis? 07.12.05, 23:29 ethanak napisał: > Przecież możnaby stworzyć taki na każdym portalu w Polsce.Czemu akurat > Bydgoszcz która akurat pod względem przestępczości zaniża polską normę?Kogo to > rajcuje? może babbika Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: Kto zgłosił zapotrzebowanie na taki serwis? 07.12.05, 23:36 Pewnie nie tylko jego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyżak Re: Kto zgłosił zapotrzebowanie na taki serwis? IP: *.astro.uni.torun.pl 08.12.05, 14:35 Za komuny to się pytało "kto za tym stoi?". A tymczasem wystarczy zamajlować do autorów, a są nimi: Małgorzata Czajkowska i Michał Kopiński. To chyba bydgoscy dziennikarze, czyż nie? > Czemu akurat > Bydgoszcz która akurat pod względem przestępczości zaniża polską normę? j.w., zamajluj tamże. > Kogo to rajcuje? Np. tych co oglądaja "W11" w TVN. ;-) A tak już na poważnie. Przecież pisze tam, po co to? "Kryminalna Bydgoszcz Chcesz wiedzieć, czy nasza policja jest skuteczna? Po jakim czasie funkcjonariusze łapią sprawców najbardziej bulwersujących przestępstw i zbrodni? A może interesuje cię, jak pracują bydgoscy prokuratorzy? I jak surowo każą przestępców nasze sądy? W końcu - może sam byłeś świadkiem przestępstwa, a przedstawiciele organów ścigania nie chcą się nim zająć? Jeżeli odpowiedziałeś TAK na którekolwiek z powyższych pytań, to rubryka Kryminalna Bydgoszcz jest twoją rubryką." No i co tu jest nie tak? Co tu "godzi" w dobre imię B-czy? Według mnie nic. Więc może by tak wrzucić luz? Aha, i teraz najważniejsze. NIE MAM NIC PRZECIWKO temu, żeby podobny i ANALOGICZNIE zatytułowany serwis był na stronach miejskich Torunia. Z tych samych powodów co opisane powyżej i w tym samym celu. Czyli: "Kryminalny Toruń"? Ależ tak! K. Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: Kto zgłosił zapotrzebowanie na taki serwis? 08.12.05, 14:48 A ja się pytam po co wymienianie przestępstw i oszustw?Nie zależy mi na tym żeby podobny serwis powstał na Toruniu.Próba zainteresowania czytelnika tego typu sprawami to wyraz stałej tendencji w Wyborczej - GW zbliża się poziomem do Expresu czy Pomorskiej.Poza tym nie nazwałbym dziennikarzami osób które skrzętnie notują to co powiedzą im przez telefon z komendy czy prokuratury.Co do tego czemu ma służyć "Kryminalna Bydgoszcz" - już widać , że serwis nie spełnia swojej roli - czy można wywnioskować coś odnośnie pracy bydgoskiej policji ??? - Nie , bo autorom serwisu nie chce się poszukać żadnych statystyk na ten temat.Co mi po notce że ktoś kogoś złapał?To jest rubryka dla wszystkich poza tymi którzy są zainteresowani pracą policji - świadczy o tym odzew - babbiki i inne toruńskie jełopy mają używanie.Ten serwis służy jedynie temu że ktoś może sobie poużywać przkręcając obraz rzeczywistości.No bo o czym ma świadczyć "unikalność" bydgoskiego serwisu?Że niby w Bydgoszczy jest więcej przestępstw niż gdzie indziej?Bzdura...Ktoś się postarał żeby ulżyć toruńskim spamerom - może oni sami ułatwili sobie pracę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzyżak Wyluzuj!!!! IP: *.astro.uni.torun.pl 08.12.05, 15:12 ethanak napisał: > [...] Ten serwis służy jedynie temu że > ktoś może sobie poużywać przkręcając obraz rzeczywistości. Ten serwis jest (póki co) po prostu banalnym zbiorem linków do opublikowanych artykułów. > No bo o czym ma > świadczyć "unikalność" bydgoskiego serwisu? Na niczym ze względów jak wyżej. > Że niby w Bydgoszczy jest więcej przestępstw niż gdzie indziej? Bzdura... Oczywiście, że bzdura. A w ogóle to przesadzasz, przesadzasz i jeszcze raz przesadzasz. Daj se luz. K. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Wyluzuj!!!! panie " czepialski " 08.12.05, 15:16 ethanak ... wpadles juz w OBSESJE " ANTYTORUNSKA " radca ps. a moze ja tez jestem z Torunia ???:} Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: Wyluzuj!!!! panie " czepialski " 08.12.05, 15:51 Ty jesteś osobnym przypadkem.I wiem że nie z Torunia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janas Jest tyle afer w miescie, lapowek, nepotyzm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 14:44 Temat jest ważny i potrzebny. Jest tyle afer w miescie, lapowek, nepotyzm na uczelniach i przekrety w instytucjach - ze moze uda sienapietnowac tych aferzystow! Odpowiedz Link Zgłoś
k.novoselic Re: Jest tyle afer w miescie, lapowek, nepotyzm 08.12.05, 14:47 "sienapietnowac" co to oznacza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polonistka Re: Jest tyle afer w miescie, lapowek, nepotyzm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.05, 14:55 To tzw. "przejaw masochizmu językowego".Brzmi przecież jednoznacznie :sienapietnowac! Czyli po polsku samogwałt! Odpowiedz Link Zgłoś
k.novoselic Re: Jest tyle afer w miescie, lapowek, nepotyzm 08.12.05, 15:17 Gość portalu: Polonistka napisał(a): > To tzw. "przejaw masochizmu językowego".Brzmi przecież > jednoznacznie :sienapietnowac! Czyli po polsku samogwałt! Na to bym nie wpadł :-) Odpowiedz Link Zgłoś