Dodaj do ulubionych

Jaki jest sens "Kryminalnej Bydgoszczy"?

07.12.05, 23:15
Tak się zastanawiam??
Obserwuj wątek
    • ethanak Kto zgłosił zapotrzebowanie na taki serwis? 07.12.05, 23:23
      Przecież możnaby stworzyć taki na każdym portalu w Polsce.Czemu akurat
      Bydgoszcz która akurat pod względem przestępczości zaniża polską normę?Kogo to
      rajcuje?
      • k.novoselic Re: Kto zgłosił zapotrzebowanie na taki serwis? 07.12.05, 23:29
        ethanak napisał:

> Przecież możnaby stworzyć taki na każdym portalu w Polsce.Czemu akurat
        > Bydgoszcz która akurat pod względem przestępczości zaniża polską normę?Kogo to
        > rajcuje?

może babbika
        • ethanak Re: Kto zgłosił zapotrzebowanie na taki serwis? 07.12.05, 23:36
          Pewnie nie tylko jego...
      • Gość: Krzyżak Re: Kto zgłosił zapotrzebowanie na taki serwis? IP: *.astro.uni.torun.pl 08.12.05, 14:35
        Za komuny to się pytało "kto za tym stoi?". A tymczasem wystarczy zamajlować do
        autorów, a są nimi: Małgorzata Czajkowska i Michał Kopiński. To chyba bydgoscy
        dziennikarze, czyż nie?

> Czemu akurat
        > Bydgoszcz która akurat pod względem przestępczości zaniża polską normę?

j.w., zamajluj tamże.

> Kogo to rajcuje?

Np. tych co oglądaja "W11" w TVN. ;-)

A tak już na poważnie. Przecież pisze tam, po co to?

"Kryminalna Bydgoszcz

Chcesz wiedzieć, czy nasza policja jest skuteczna? Po jakim czasie
        funkcjonariusze łapią sprawców najbardziej bulwersujących przestępstw i zbrodni?
        A może interesuje cię, jak pracują bydgoscy prokuratorzy? I jak surowo każą
        przestępców nasze sądy? W końcu - może sam byłeś świadkiem przestępstwa, a
        przedstawiciele organów ścigania nie chcą się nim zająć? Jeżeli odpowiedziałeś
        TAK na którekolwiek z powyższych pytań, to rubryka Kryminalna Bydgoszcz jest
        twoją rubryką."

No i co tu jest nie tak? Co tu "godzi" w dobre imię B-czy? Według mnie nic. Więc
        może by tak wrzucić luz?

Aha, i teraz najważniejsze. NIE MAM NIC PRZECIWKO temu, żeby podobny i
        ANALOGICZNIE zatytułowany serwis był na stronach miejskich Torunia. Z tych
        samych powodów co opisane powyżej i w tym samym celu. Czyli: "Kryminalny Toruń"?
        Ależ tak!

K.
        • ethanak Re: Kto zgłosił zapotrzebowanie na taki serwis? 08.12.05, 14:48
          A ja się pytam po co wymienianie przestępstw i oszustw?Nie zależy mi na tym
          żeby podobny serwis powstał na Toruniu.Próba zainteresowania czytelnika tego
          typu sprawami to wyraz stałej tendencji w Wyborczej - GW zbliża się poziomem do
          Expresu czy Pomorskiej.Poza tym nie nazwałbym dziennikarzami osób które
          skrzętnie notują to co powiedzą im przez telefon z komendy czy prokuratury.Co
          do tego czemu ma służyć "Kryminalna Bydgoszcz" - już widać , że serwis nie
          spełnia swojej roli - czy można wywnioskować coś odnośnie pracy bydgoskiej
          policji ??? - Nie , bo autorom serwisu nie chce się poszukać żadnych statystyk
          na ten temat.Co mi po notce że ktoś kogoś złapał?To jest rubryka dla wszystkich
          poza tymi którzy są zainteresowani pracą policji - świadczy o tym odzew -
          babbiki i inne toruńskie jełopy mają używanie.Ten serwis służy jedynie temu że
          ktoś może sobie poużywać przkręcając obraz rzeczywistości.No bo o czym ma
          świadczyć "unikalność" bydgoskiego serwisu?Że niby w Bydgoszczy jest więcej
          przestępstw niż gdzie indziej?Bzdura...Ktoś się postarał żeby ulżyć toruńskim
          spamerom - może oni sami ułatwili sobie pracę...
          • Gość: Krzyżak Wyluzuj!!!! IP: *.astro.uni.torun.pl 08.12.05, 15:12
            ethanak napisał:

> [...] Ten serwis służy jedynie temu że
            > ktoś może sobie poużywać przkręcając obraz rzeczywistości.

Ten serwis jest (póki co) po prostu banalnym zbiorem linków do opublikowanych
            artykułów.

> No bo o czym ma
            > świadczyć "unikalność" bydgoskiego serwisu?

Na niczym ze względów jak wyżej.

> Że niby w Bydgoszczy jest więcej przestępstw niż gdzie indziej? Bzdura...

Oczywiście, że bzdura.

A w ogóle to przesadzasz, przesadzasz i jeszcze raz przesadzasz. Daj se luz.

K.
            • radca Re: Wyluzuj!!!! panie " czepialski " 08.12.05, 15:16
              ethanak ... wpadles juz w OBSESJE " ANTYTORUNSKA "

radca

ps. a moze ja tez jestem z Torunia ???:}
              • ethanak Re: Wyluzuj!!!! panie " czepialski " 08.12.05, 15:51
                Ty jesteś osobnym przypadkem.I wiem że nie z Torunia...
    • Gość: Janas Jest tyle afer w miescie, lapowek, nepotyzm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.05, 14:44
      Temat jest ważny i potrzebny. Jest tyle afer w miescie, lapowek, nepotyzm na
      uczelniach i przekrety w instytucjach - ze moze uda sienapietnowac tych
      aferzystow!
      • k.novoselic Re: Jest tyle afer w miescie, lapowek, nepotyzm 08.12.05, 14:47
        "sienapietnowac" co to oznacza?
        • Gość: Polonistka Re: Jest tyle afer w miescie, lapowek, nepotyzm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.05, 14:55
          To tzw. "przejaw masochizmu językowego".Brzmi przecież
          jednoznacznie :sienapietnowac! Czyli po polsku samogwałt!
          • k.novoselic Re: Jest tyle afer w miescie, lapowek, nepotyzm 08.12.05, 15:17
            Gość portalu: Polonistka napisał(a):

> To tzw. "przejaw masochizmu językowego".Brzmi przecież
            > jednoznacznie :sienapietnowac! Czyli po polsku samogwałt!

Na to bym nie wpadł :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka