marco_tbg 09.08.10, 08:25 Mam na oku ładną Zafirę II 1.9 CDTi 120KM? Szukam, czegoś w miarę mało awaryjnego z tanimi częściami i oczywiście nie palącego zbyt dużo. Rocznik 2007. Warto? Link Zgłoś Obserwuj wątek
remo29 Re: Zafira II 1.9 CDTi 120KM 09.08.10, 13:10 Mogę co nieco powiedzieć o silniku, bo mam ten sam w Bravo - uchodzi za solidny, trwały i ekonomiczny. Mówią, że głośny, ale ja tej opinii nie podzielam. Wiadomo - na diesla trzeba uważać: nie katować, pilnować stanu płynów, nie tankować "U Gienka", uważać na turbinę i sprzęgło (moment obrotowy mały nie jest). Spalanie na poziomie 6,5 litra w mieście i 5,5 na trasie osiągalne bez specjalnego cackania się z gazem. Zafira jest trochę cięższa od Bravo, więc szału przy wyprzedzaniu nie będzie, ale 120KM + rozsądek powinny styknąć :) Link Zgłoś
ulubiony19 Re: Zafira II 1.9 CDTi 120KM 09.08.10, 22:34 Zafira II to całkiem porządny minivan, ale wybrałbym wersję 150 KM- dużo lepsze wrażenia z jazdy przy niewielkim wzroście zużycia ropy (co nie jest regułą;)). Poza tym takiego nie znajdziesz: czegoś w miarę mało awaryjnego z tanimi częściami Albo auto, albo sklep:) Pozdr Link Zgłoś