Gość: z IP: *.3.pl 26.12.05, 17:39 zobacz alpha.bn.org.pl/search*pol/a?SEARCH=Marcinkowski%2C+Adam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: z Re: Dorobek tow. pułkownika IP: *.3.pl 26.12.05, 17:57 Chodzi o dorobek "naukowy" tow. płk. Marcinkowskiego, rektora AB/UKW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Dorobek tow. pułkownika IP: *.3.pl 26.12.05, 17:56 Dorobek "naukowy" tow. pułkownika Marcinkowskiego składa się z broszur wydanych przez Wydział Ideologiczny KC PZPR, Główny Zarząd Polityczny Wojska Polskiego, Wojskowy Instytut Historyczny im. Wandy Wasilewskiej, Ministerstwo Obrony Narodowej i Krajową Agencję Wydawniczą. Publikacji naukowych brak. Jak się ostatnio okazało, nawet broszury były plagiatem. Jednym słowem, wystarczające kwalifikacje na profesora i rektora. Pogratulować kolegium elektorskiemu. alpha.bn.org.pl/search*pol/a?SEARCH=Marcinkowski%2C+Adam Marcinkowski, Adam (1942- ) Marcinkowski, Adam (1942- ) Polska w Układzie Warszawskim / Adam Marcinkowski. Warszawa : Wydaw. Min. Obrony Narodowej, 1985. 331, [1] s., [32] s. tabl. : fot. ; 20 cm. Bibliogr. s. 325-330. Marcinkowski, Adam (1942- ) Siły Zbrojne Socjalistycznej Republiki Rumunii / Adam Marcinkowski. Warszawa : W. MON [Wydaw. Min. Obrony Narodowej], 1982. 43, [5] s. ; 20 cm. Marcinkowski, Adam (1942- ) Socjalistyczna wspólnota obronna / Adam Marcinkowski ; WIH [Wojskowy Instytut Historyczny]. Warszawa : WIH, 1982. 188 s. : il. ; 24 cm. Marcinkowski, Adam (1942- ) Układ Warszawski : problemy działalności politycznej / Adam Marcinkowski. Warszawa: Krajowa Agencja Wydawnicza, 1986. 248 s. ; 20 cm. Marcinkowski, Adam (1942- ) Układ Warszawski gwarantem bezpieczeństwa i pokoju w Europie / Adam Marcinkowski ; Redakcja Publikacji Wydziału Ideologicznego KC PZPR [Komitetu Centralnego Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej]. Warszawa : "Książka i Wiedza", 1985. 27, [5] s. ; 21 cm. Marcinkowski, Adam (1942- ) Węgierska Armia Ludowa / [oprac. aut. Adam Marcinkowski] ; Zarząd Propagandy i Agitacji Głównego Zarządu Politycznego WP [Wojska Polskiego]. Warszawa : [Wydaw. Min. Obrony Narodowej], 1979. 51, [4] s. ; 20 cm. Marcinkowski, Adam (1942- ) NATO - kronika, fakty, dokumenty : 1949-1982 / [zespół aut. Tibor Dobias et al. ; red. nauk. wyd. pol. Adam Marcinkowski]. Warszawa : Wydaw. Min. Obrony Narodowej, 1984. 391, [5] s. ; 21 cm. Marcinkowski, Adam (1942- ) NATO - źródło zagrożenia wojennego : [praca zbiorowa / pod red. nauk. Adama Marcinkowskiego ; aut. Maciej Borkowski et al.] ; Główny Zarząd Polityczny WP [Wojska Polskiego], Wojskowy Instytut Historyczny im. W. Wasilewskiej. Warszawa : GZP WP, 1988. 116 s. ; 21 cm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Dorobek tow. pułkownika IP: *.3.pl 26.12.05, 17:59 Układ Warszawski gwarantem bezpieczeństwa i pokoju w Europie / Adam Marcinkowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Dorobek tow. pułkownika IP: *.3.pl 26.12.05, 18:00 NATO - źródło zagrożenia wojennego : [praca zbiorowa / pod red. nauk. Adama Marcinkowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Dorobek tow. pułkownika IP: *.3.pl 26.12.05, 18:02 Brak informacji o doktoracie i habilitacji: nauka-polska.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Dorobek tow. pułkownika IP: *.3.pl 26.12.05, 18:06 Czego naucza politruk w szkole zawodowej? Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Pile została utworzona w 2000 r. [...] Pilska uczelnia prowadzi studia na następujących specjalnościach: ekonomia: - gospodarka i finanse samorządowe, - zarządzanie małymi i średnimi przedsiębiorstwami, - informatyka w ekonomii, politologia: edukacja społeczno-obywatelska, język angielski, budowa i eksploatacja maszyn, elektrotechnika z elektroniką, pielęgniarstwo. www.pwsz.pila.pl/index1.php?id=ouczelni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Dorobek tow. pułkownika IP: *.3.pl 26.12.05, 18:10 To tam naucza tow. płk Marcinkowski nauka-polska.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Zasługi tow. pułkownika IP: *.3.pl 28.12.05, 18:10 Brałem udział w wielu konferencjach i spotkaniach, w których podnoszono rzekome zasługi pana Marcinkowskiego. Widziałem oryginał i plagiat. Oburzyłem się www.info.bydgoszcz.pl/wydarz.php?i=48601 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Nadinterpretacja tow. pułkownika IP: *.3.pl 28.12.05, 18:27 Prof. Marcinkowski zrezygnował kilka dni po ujawnieniu informacji, jakoby dopuścił się plagiatu i opublikował pod swoim nazwiskiem pracę Kazimierza Boska o historii stalinowskich batalionów roboczych. Decyzja rektora została z ulgą przyjęta przez wielu pracowników uniwersytetu. - Wszyscy byli oburzeni i zszokowani informacją o nieuczciwości rektora. Okazał się człowiekiem niewiarygodnym, więc nie powinien reprezentować uniwersytetu - powiedział prof. Józef Banaszak. Profesor podkreśla także, że rektor już wcześniej zdyskredytował się w oczach wielu osób związaną z uczelnią: - Dopuścił się nadinterpretacji statutu i zrobił wszystko, by nie doszło do drugiej tury wyborów w październiku, w której ponownie musiałby zmierzyć się z prof. Józefem Kubikiem. Można było zrobić wszystko elegancko i stanąć do uczciwej walki, wtedy może nie doszłoby do zamieszania wokół jego osoby - stwierdza Banaszak. Przypomnijmy, że Kubik uzyskał w pierwszej turze o jeden głos mniej od Marcinkowskiego i konieczne było ponowne głosowanie. Prawnicy rektora uznali, że prawo startu w powtórce wyborów ma tylko on sam. serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,3064160.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Major Re: Nadinterpretacja tow. pułkownika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.06, 23:10 Popatrz, powołujesz się na Banaszaka? A ten uczony znalazł jakiegoś robala w szklance herbaty (za to Nobel), a ponadto zapomniałeś, że wziął sporą kasę z urzedu miejskiego za projekt utworzenia uniwerku w bydgoszczy? To też był skandal, tylko ktoś sprawę wyciszył. Chyba prezydent Sapalski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapy A może pochwalisz się swoim dorobkiem? Poza IP: *.kapy.bydg.pl / 217.97.147.* 26.12.05, 19:40 oczywiście powyższym postem? I wpracowaniem w ósmej klasie(nawiasem mówiąc pewnie ostatniej jaką skończyłeś) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojak Dorobek naukowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.05, 21:39 Są jeszcze prace nt.: - Coca - cola ,jako zagrożenie dla wspólnoty socjalistycznej, - hawańskie cygara źródłem ducha bojowego państw układu warszawskiego, - "odwieczna przyjażń " bojowa żołnierza radzieckiego,niemieckiego i polskiego gwarantem stabilności i pokoju światowego, - gołąbek pokoju jako ptak "wolności komunistycznej", - święto "rewolucji październikowej" świętem klasy robotniczej i ludu pracującego miast i wsi, Prace do wglądu w instytucie marksizmu ileninizmu im. Łomonosowa w Moskwie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Plagiat IP: *.3.pl 28.12.05, 18:02 Swoją ekspertyzę Bosek przekazał do zakładu osobiście. Wkrótce potem jego szef, pułkownik Marcinkowski dostarczył ją departamentu prawnego Ministerstwa Obrony Narodowej, ze swoim podpisem. www.info.bydgoszcz.pl/wydarz.php?i=48601 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: A może pochwalisz się swoim? IP: *.3.pl 26.12.05, 23:15 Rozumiem, że jesteś kolegą tow. pułkownika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapy Jak widać dziewczę rozumu nie używasz. bo trudno IP: *.kapy.bydg.pl / 217.97.147.* 27.12.05, 17:22 używać czegoś, czego sie nie ma. Pewnie sama samodzielnie napisałaś jedynie donos do proboszcza i przekaz dla toruńskiej rozgłośni. Z tym drugim poszło ci łatwo, bo wystarczyło wpisac kwotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a używasz IP: *.3.pl 27.12.05, 22:55 ty za to używasz swych szerokich horyzontów intelektualnych. dla ciebie świat się kręci wokół Fordonu, tzn. między Bydgoszczą a Toruniem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapy twoje przemyślenia są głębokie jak sakwa rydzyka IP: *.kapy.bydg.pl / 217.97.147.* 28.12.05, 16:42 a przesłanie bogate jak stroje jankowskiego. Prawdopodobnie zaszkodził ci dym kadzidła na zebraniach parafialnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a głębokie IP: *.3.pl 28.12.05, 17:27 Rozumiem, że tobie nie szkodziły nigdy zebrania partyjne, na których bywałeś. Do rzeczy nie masz nic do powiedzenie, więc walisz na oślep Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapy Re: głębokie IP: *.kapy.bydg.pl / 217.97.147.* 28.12.05, 17:29 na tych zebraniach nie śmierdziało kadzidłem. Jak widzę niedotlenienie poczyniło straszliwe spustoszenia w populacji twoich kilku szarych komórek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Śmierdziało IP: *.3.pl 28.12.05, 18:00 Śmierdziało głupotą i to ci zostało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapy Słoma z butów ci wyszła, prawda? Wspięłaś się na IP: *.kapy.bydg.pl / 217.97.147.* 28.12.05, 18:14 wyżyny swojego intelektu i stoczyłaś się z hukiem w płyciznę małego rozumku, ciemnogrodzianko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapy wspiąłeś się oczywiście. IP: *.kapy.bydg.pl / 217.97.147.* 28.12.05, 18:15 i to co wyżej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Wyższa sprawa IP: *.3.pl 28.12.05, 18:04 Pułkownik odpowiada: „Pańskie i nasze działanie służyło sprawie wyższej - uzyskaniu najkorzystniejszych rozstrzygnięć prawnych dla żołnierzy niewolników. (...) Upominanie się Pana o swoje prawa autorskie nie znajduje mojego zrozumienia”. www.info.bydgoszcz.pl/wydarz.php?i=48601 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Towarzysz "chonoru" IP: *.3.pl 28.12.05, 18:06 Marcinkowski kajał się, przepraszał, że tak wyszło. Powiedziałem wprost, że to kradzież i tak się nie robi. Wypłakiwał się do słuchawki - wspomina Kazimierz Bosek i dodaje: - Sądziłem, że mam do czynienia z człowiekiem honoru. Pomyliłem się. www.info.bydgoszcz.pl/wydarz.php?i=48601 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Swoje opracowanie IP: *.3.pl 28.12.05, 18:07 Adam Marcinkowski przygotowuje kolejną, tym razem trzystronicową ekspertyzę. „Express” dotarł i do niej. Adam Marcinkowski odsyła w niej do swojego(!) opracowania z 1993 roku, nie wymieniając Kazimierza Boska nawet jako współautora. www.info.bydgoszcz.pl/wydarz.php?i=48601 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Skandal IP: *.3.pl 28.12.05, 18:14 Pan Marcinkowski nie ma odwagi przyznać się, że popełnił plagiat. Dla mnie to rzecz niesłychana, że człowiek wykształcony dopuszcza się takich manipulacji. Protestowałem wielokrotnie w tej sprawie. Nikomu nie przekazywałem praw autorskich. Do ministerstwa poszedł jota w jotę mój tekst. Zdębiałem wtedy. Skandal! www.info.bydgoszcz.pl/wydarz.php?i=48601 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Prawo i lewo IP: *.3.pl 28.12.05, 18:15 Zgodnie z ustawą o prawie autorskim i prawach pokrewnych, jeśli ustawa nie stanowi inaczej, autorskie prawa osobiste chronią nieograniczoną w czasie i nie podlegającą zrzeczeniu się lub zbyciu więź twórcy z utworem, a w szczególności prawo do: autorstwa utworu, oznaczenia utworu swoim nazwiskiem lub pseudonimem albo do udostępniania go anonimowo. www.info.bydgoszcz.pl/wydarz.php?i=48601 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... i zdecyduj się na jeden nick. IP: *.kapy.bydg.pl / 217.97.147.* 28.12.05, 18:16 dyżurny opluwaczu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a zdecyduj się IP: *.3.pl 28.12.05, 18:24 dobrze że się przedstawiłeś durny opluwaczu. Prawda kole towarzyszy w oczy, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... [...] IP: *.kapy.bydg.pl / 217.97.147.* 29.12.05, 16:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Tzn. IP: *.3.pl 29.12.05, 23:19 Tzn. że jesteś bezczelnym, niewychowanym szczylem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapy Re: Tzn, że żliczeniem też masz kłopoty, bananie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 23:30 j.w. Gdybyś nie pamiętał to ową formację rozwiązano w roku bodajże '91, więc od tego czasu minęło 14 lat. co oznacza, iż mieszczę się w przedziale wiekowym od 15 do 33 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapy Re: kłopoty.?15 to twoje IQ, bananie. IP: *.kapy.bydg.pl / 217.97.147.* 30.12.05, 17:54 zakompleksiony kretynie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Hańba IP: *.3.pl 28.12.05, 18:18 Moje wieloletnie, żmudne szukanie dokumentów w archiwach, rozmowy z ludźmi, po prostu ukradziono. W sposób haniebny złamano prawo - mówi oburzony autor ekspertyzy, reportażysta i publicysta, Kazimierz Bosek. www.info.bydgoszcz.pl/wydarz.php?i=48602 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzek Re: Hańba IP: *.net.ua 28.12.05, 18:21 jaki ma sens pisanie do siebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Hańba IP: *.3.pl 28.12.05, 18:25 Piszę też do ciebie, jak widać. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Zastraszanie IP: *.3.pl 28.12.05, 18:46 Prof. Adam Marcinkowski kupił sobie studenckich elektorów, a jego zwolennicy zastraszali innych - twierdzą studenci i składają protest do komisji wyborczej www.edu.edu.pl/info/info_show_details.php?i=5155 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Zastraszanie IP: *.net / 83.238.66.* 29.12.05, 14:41 W końcu tow.pułkownik służyl Głownym Zarzadzie Politycznym Wojska Polskiego pod kuratelom bolszewikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Koniec degenerata - tzn powiesisz się czy co? IP: *.kapy.bydg.pl / 217.97.147.* 29.12.05, 16:32 moherze od a do z. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapy KURATELOM????? a co to znaczy??? IP: *.kapy.bydg.pl / 217.97.147.* 29.12.05, 16:25 uczony w mowie a nie uczony w piśmie buraku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a O! IP: *.3.pl 29.12.05, 16:47 o, pojawił się tow. ka(ca)py. Polecam przeczytanie netykiety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Netykieta IP: *.3.pl 29.12.05, 16:49 Czego unikać: Nie przeklinaj. Nie obrażaj i nie atakuj personalnie swoich rozmówców. Nie podszywaj się pod innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Netykieta IP: *.3.pl 29.12.05, 16:49 forum.gazeta.pl/forum/1904849,62605,1617503.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapy Re: Netykieta - wszystkie zasady naruszyłeś sam IP: *.kapy.bydg.pl / 217.97.147.* 29.12.05, 16:53 więc czego mi wrzucasz, bananie o 5 nickach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Netykieta IP: *.3.pl 29.12.05, 18:15 jeśli nie rozumiesz prostych zdań, a nawet nie umiesz liczyć do pięciu, to zamilknij Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapy Błysnąłeś elokwencją jak ordery na piersi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 23:03 dobrodzieja Jankowskiego, jak Kazia Szczuka w swoim teledurnieju. Kicham ogólnie w twoim kierunku - mam uczulenie na moher. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Zatoki IP: *.3.pl 29.12.05, 23:14 Teraz rozumiem, skąd te trudności z logicznym myśleniem. Zatkane zatoki po prostu. Szkoda że nie masz uczulenia na łajdactwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapy Poraża mnie wręcz twoja erudycja. Rozumiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.05, 23:24 zatem twoje zamiłowanie do opluwania innych, którzy w przeciwieństwie coś osiągnęli. Twoim dorobkiem są jedynie żałosne wklejki, których dokonujesz na niniejszym forum. Kundel jak nie może ugryźć, to chociaż poszczeka, prawda, Burku o tajemniczej liczbie nicków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Rozumiem IP: *.3.pl 29.12.05, 23:32 Słuchaj, gó..arzu! Przestań wreszcie łamać netykietę i przypisywać innym swoje parszywe cechy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapy Rozumiem - nie mamy argumentów to zaczynamy IP: *.kapy.bydg.pl / 217.97.147.* 30.12.05, 17:53 drzeć parchaty ryj? Cmoknij mnie w pompę, moherze, udław się swoją nienawiścią, zakompleksiony bananie. Pierdzę ogólnie w twoim kierunku, ciemnogrodzie i nie chce mi się z tobą gadać, bo twój rynsztokowy poziom trochę mi nie odpowiada, zawodowy obrzucaczu gównem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na zgodę [...] IP: *.la-04.cvx.algx.net 30.12.05, 06:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do siego Re: Poraża mnie wręcz twoja erudycja. Rozumiem IP: *.la-04.cvx.algx.net 01.01.06, 15:19 Znaleź prawdziwy uniwersytet i nie marnuj życia we freblówce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Re: Poraża mnie wręcz twoja erudycja. Rozumiem IP: *.int.elnet.pl / 83.238.70.* 01.01.06, 15:22 Więcej zdrowia psychicznego przygłupie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapy Jak widzę skończyłeś rydzykową Alma Mater IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 15:05 bananie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapy Chociaż jak widzę po poziomie twoich wypowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 22:50 to ukończyłeś szkoły podstawowe w Pułtusku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapy Re: Chociaż jak widzę po poziomie twoich wypowied IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 23:56 Na razie szmato możesz dalej robić loda rydzykowi, bublopodobny matole.I jak mniemam to twoje ulubione zajęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapy I zmywaj dalej gary, brudny ćwoku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 00:00 bo to praca której ewwentualnie sprostasz. Odpowiedz Link Zgłoś