Dodaj do ulubionych

Koniec ery Ery

12.01.06, 12:18
Może mi ktos odpowie na to pytanie bo jakoś sam nie jestem w
stanie(rym).Dlaczego Idea czytaj Orange czy Plus mogą się utrzymać w
Radziejowie a taka Era, w sumie najwieksza sieć gsm nie daje rady.Sam mam koma
w tej sieci i bede musial gnac gdzies jesli skonczy mi sie umowa.Co Wy na to!?
Obserwuj wątek
    • supergoth Re: Koniec ery Ery 12.01.06, 14:46
      Nie wiem jakiej natury masz zastrzeżenia. Ja raczej nie mam w ogóle. Mam numer
      w Erze od 1998 roku i zwykle wszystko działało sprawnie. Jeden raz tylko miałem
      dość duże zastrzeżenia ale to w zakresie tak zwanego "polecenia zapłaty" i
      działania komórki finansowej Ery. Upoważniłem ich do pobierania pieniędzy,
      zapewniłem środki na rachunku, oni pomylili się nie sciągając na czas jakichś
      30 PLN i wyłączyli mi numer. Sprawę załatwiliśmy ugodowo. Oni sciągnęli sobie
      zaległość, mnie przeprosili, przywrócili numer i od tamtej pory wszystko działa
      elegancko.
      Używałem też Plusa i nie miałem większych zastrzeżeń poza finnsowymi. Mimo
      tego, że rozwiązałem umowę korzystali z "polecenia zapłaty" w dalszym ciągu
      pobierając sobie należność za abonament zupełnie już bezpodstawnie.
      Idei nie znam. Wiem, że kiedyś miała słaby zasięg. Obecnie z pewnością bardzo
      dobry.
      Myślę, że wszystkie sieci są porównywalne w chwili obecnej. Mają plusy i minusy
      jak wszystko. Orange wygrywa w sferze roamingów i tym podobnych z wiadomych
      względów.
      Tyle chyba mam do powiedzenia w tej sprawie.
      Pozdrawiam.
      • walpio60 Re: Koniec ery Ery 12.01.06, 16:57
        Chyba nie zrozumiałeś o co chodziło w pierwszym poście. Autorowi wątku chodzi
        chyba raczej o likwidację punktu Ery w Radziejowie na ul. Kościuszki.
        Przechodziłem dzisiaj obok i rzeczywiście był zamknięty. Okno i drzwi zaklejone
        papierem.
        • supergoth Re: Koniec ery Ery 13.01.06, 08:59
          Rzeczywiście nie zrozumiałem. To jest faktem, że Era jakoś nie może utrzymać
          się w Radziejowie w jednych rękach. Jakieś trzy lata temu kupowałem aparat od
          gościa z Aleksandrowa czy Ciechocinka a potem przeszła w inne ręce
          (sklep "Kerada"?).
    • edytap1977 Re: Koniec ery Ery 13.01.06, 09:41
      Byłam kilka razy w punkcie Ery na ul Kościuszki i za każdym razem byłam bardzo
      rozczarowana, bo osoby tam pracujące mniej były zorientowane we wszelkich
      promocjach i usługach niż ja. Więc wolałam takie sprawy załatwiać we W-ku. nic
      dziwnego, ze punkt się nie utrzymał.
      • big-cock-tajl Re: Koniec ery Ery 13.01.06, 10:35
        Mi tam sie w tym sklepie podobało nawet. Laska se siedziała jak nie wiedziała o
        co chodzi to se dryndła do Kerady i już było spoko. Ja se Ere mam i pykam
        esemsy do lasek i kumpli. Czasem też se zagadam z kimś. mi sie tam podoba. Jak
        muwiłem spoko! A że sklepu chyba nie bedzie to szkoda ale myśle że sie pojawi
        ktoś inny kto go poprowadzi. Heyah!
        • ziutas_ole Re: Koniec ery Ery 13.01.06, 13:31
          Mi tam sie w tym sklepie podobało nawet. Laska se siedziała jak nie wiedziała o
          co chodzi to se dryndła do Kerady i już było spoko. Ja se Ere mam i pykam
          esemsy do lasek i kumpli. Czasem też se zagadam z kimś. mi sie tam podoba. Jak
          muwiłem spoko! A że sklepu chyba nie bedzie to szkoda ale myśle że sie pojawi
          ktoś inny kto go poprowadzi. Heyah!

Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
          haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! "ja se Ere mam i pykam esemesy do
          lasek i kumpli" Co za gość spoko gość! On mi sie podoba!

• big-cock-tajl Re: Koniec ery Ery 13.01.06, 14:47
            No mam to se pykam a co dziwne takie Ziutas?
    • gwinter Re: Koniec ery Ery 13.01.06, 15:39
      E jaki tam koniec. Przyjdzie ktoś nowy i obejmie w swe złote ręce i dalej
      użytkownicy będą "se pykać esemesy". Dziwna sprawa bo ten koleś ze sklepu
      Kerada mówił że biznes idiot charaszo.
    • captain.picard Re: Koniec ery Ery 14.01.06, 09:22
      Wogole z tym punktem Ery to jakies cyrki :-D Dokladnie w zeszlym roku w styczniu
      punkt ten zamknal poprzedni wlascicel. W tym roku, gosciu z chyba z Kerady
      zrobil to samo. :-] Moze to miejsce jest pechowe? ;-)
      • big-cock-tajl Re: Koniec ery Ery 16.01.06, 08:16
        Chyba że tak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka