Dodaj do ulubionych

Internet w "Gawexsie"?

IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.11.02, 15:04
Czy macie już jakieś doświadczenia jak szybkie łącza ile kosztuje a może
lepiej wybrać tę drugą firmę?
Obserwuj wątek
    • Gość: atomski Re: Internet w 'Gawexsie'? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.11.02, 22:58
      a już dotarli do Ciebie ?
      obie firmy oferują opłatę miesięczną ok . 55 złotych . Gawex jak dzwoniłem nic
      więcej nie wiedział bo jeszcze testował trzy rózne rozwiazania ,a zaczynali od
      Przylesia .
      Natomiast ta druga firma obiecywała 128kB/s i koszt załozenia od jakichś 300 do
      420 złotych w zaleznosci od ilości chętnych w bloku.
      I tyle .
      • Gość: jolka A co to za druga firma? Re: Internet w 'Gawexsie'? IP: *.kamien.co.pl / 192.168.1.* 11.11.02, 16:06
        Panowie,
        czy moze mowicie o firmie BART?
        Czy jeszcze oprocz tych 2-ch dziala jakas inna firma? (im wiecej tym lepiej dla
        nas :)

Czy Gawex ma swoja www?

Pozdrawiam.
        Jolka

Gość portalu: atomski napisał(a):

> a już dotarli do Ciebie ?
        > obie firmy oferują opłatę miesięczną ok . 55 złotych . Gawex jak dzwoniłem
        nic
        > więcej nie wiedział bo jeszcze testował trzy rózne rozwiazania ,a zaczynali
        od
        > Przylesia .
        > Natomiast ta druga firma obiecywała 128kB/s i koszt załozenia od jakichś 300
        do
        >
        > 420 złotych w zaleznosci od ilości chętnych w bloku.
        > I tyle .
        • Gość: Zenon A co to za druga firma? Re: Internet w 'Gawexsie' IP: *.ampluscom.pl 11.11.02, 23:02
          A jakie rozwiazanie proponuje gawex?
          Modem kablowy do domu?
          Czy po ethernecie?
          I jaka jest przepustowosc kanalu zwrotnego?
          Halo, Gawexy, prosze mnie tu odpowiedziec!
        • Gość: atomski A co to za druga firma? Re: Internet w 'Gawexsie' IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 12.11.02, 10:00
          Gość portalu: jolka napisał(a):

> Panowie,
          > czy moze mowicie o firmie BART?
          > Czy jeszcze oprocz tych 2-ch dziala jakas inna firma? (im wiecej tym lepiej
          dla
          >
          > nas :)
          >
          > Czy Gawex ma swoja www?
          >
          > Pozdrawiam.

Nie BART o ile się orientuję zajmuje się internetem bezprzewodowym ,tzw.
          hipernetem .drogo wychodzi ,drożej niż SDI ,a i ponoć działają na
          niedozwolonej częstotliwości .podobno. pisuje ktoś kto ma hipernet ,może zechce
          wyjaśnić ?
          • da.killa A co to za druga firma? Re: Internet w 'Gawexsie' 12.11.02, 10:55
            Bart: hipernet.ras.pl/
            Gawex: www.kki.pl/tvgawex/
            (btw: nie ufam firmom bez własnej domeny...)

Ostatnio u mnie w bloku pojawiła się jeszcze oferta
            tworzenia i podpinania do netu sieci blokowych firmy
            Logonet: www.lo.pl/
            Nawet ciekawie brzmiąca (512kbps - 2mbps, 360-490
            instalacja, 50-85 zł miesięcznie).
    • carton "Gawex" sam nie wie... 12.11.02, 08:20
      "Gawex" chyba sam nie wie czy chce wchodzić z tym netem... Jakiś rok temu
      pojawiło się pierwsze info, że instalują stałkę po czym sprawa umarła śmiercią
      (nie)naturalną...
      We wrzesniu tego roku zobaczyłem na drzwiach swojego bloku ogłoszenie,
      że "Gawex" jednak wchodzi z netem i żeby dzwonić w tej sprawie do ich siedziby.
      Zadzwoniłem i dowiedziałem się, że wszystko prawda ale za trzy tygodnie
      dopiero, bo urządzenia są jeszcze testowane. Po upływie miesiąca przekręciłem
      do nich ponownie i tym razem poinformowano mnie, iż sprzęt nie jest jeszcze
      sprawdzony, a testy zakończą się dopiero gdzieś na przełomie grudnia i stycznia!
      Nie wiem co "Gawex" kombinuje - w każdym razie, potencjalnych klientów
      zniechęca dość skutecznie...
      • Gość: Zibi Re: 'Gawex' sam nie wie... IP: 195.117.130.* 12.11.02, 09:18
        Miałem takie same "przejścia" z Gavexem. Od wiosny cierpliwie czekałem na
        uruchomienie łącza w nadziei, że firma zrealizuje swoje obiecanki (nie -
        obietnice), po kilkunastu telefonach i mailach (na które nie dostałem żadnej
        odpowiedzi) wykupiłem stałe łącze u konkurencji... Gavex skutecznie mnie
        zniechęcił....
        Pozdrowienia!
    • carton Oferta(?) internetowa "Gawexu" 17.12.02, 07:07
      Oferta internetowa "Gawexu" zamieszczona na stronie
      www.kki.pl/tvgawex/idx.php?p=3 jest cokolwiek śmieszna! Same ogólniki i
      bzdury bez podania jakichkolwiek szczegółów! Najważniejszy jest przecież
      minimalny transfer, który gwarantują za to 59 zł., a o tym nie ma nic! Niech
      sobie darują "informacje" z cyklu: "Szybki, stały, 24-godzinny dostęp do
      Internetu z wykorzystaniem sieci BTVK "GAWEX""...
      • Gość: atomski Re: Oferta(?) internetowa 'Gawexu' IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 17.12.02, 13:04
        Dziś rozmawiałem z przedstawicielami obu firm okablowujących Fordon .
        GAWEX - 59 złotych + abonament za telewizję (ja zrezygnowałem bo mam Cyfrę )
        Ciągną to w istniejacych kablach . Oferta telewizji jest tania ,ale obraz
        oferowany równie tani . Jeśli w tej mizernej jakości sieci ma się jeszcze
        zmieścić internet ...

KOMNET -55 miesięcznie ,128 kB/s min gwarantowane . Osobny kabel ciągnięty w
        studzienkach TPSA .

Obie firmy Bajkę chcą "ointernetować " w styczniu ,lutym .
        Póki co się nie zdecydowałem .Póki co wygląda mi na to ,ze Gawex jest ofertą
        droższą i gorszą .
        Gdy jeszcze dodać całkowity brak kompetencji pani ,która odbiera telefony...
        • Gość: atomski Re: Oferta(?) internetowa 'Gawexu' IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 17.12.02, 13:31
          Właśnie wpadła mi ulotka konkurencji (Interlink Kom-Net ):
          -opłata intalacyjna 390 pln (karta sieciowa w cenie )
          -abonament 55 pln

Ceny brutto
          telefon 343-44-44 -działa
          http:/interlink.pl -nie działa

p.s. Gawex zszedł z prędkością . Najpierw oferował 128 kB/s ,a teraz na
          ulotce ,która wisi na klatce -64 kB /s

Gdyby strona Kom-Netu działała wybór byłby łatwiejszy : ((
          • Gość: atomski Re: Oferta(?) internetowa 'Gawexu' IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 17.12.02, 13:35
            www.intelink.pl

Trafiły się dwa błędy . Jeden spowodował ,ze wyszukiwarka nie znalazła strony
            (drugi to bląd przy wklejaniu na stronę forum ).Brak literki "R" . Czyli
            działa .Sorry.
          • carton Kom-Net 19.12.02, 07:49
            [...]
            > Gdyby strona Kom-Netu działała wybór byłby łatwiejszy : ((
            Jeżeli strona miałaby działać tak jak obsługa, to może lepiej, że nie działa...
        • carton (nie)gwarantownay transfer 17.12.02, 14:10

[...]
          > KOMNET -55 miesięcznie ,128 kB/s min gwarantowane . Osobny kabel ciągnięty w
          > studzienkach TPSA .
          [...]
          I tu się mylisz - dzwoniłem do nich i powiedziano mi, że 128 kb/s to prędkość
          MAKSYMALANA. Jak zapytałem ile mi gwarantują, to usłyszałem, iż NIE POWINNO
          spaść poniżej 32 kb/s...
          To jest typowy knyf - większość tych firm podaje MAKSYMALNY transfer, a nie to
          co gwarantują! W związku z tym, przy spadku do 0 kb/s teoretycznie wszystko
          jest zgodne z taką umową...
          • Gość: atomski Re: (nie)gwarantownay transfer IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 19.12.02, 12:16
            Faktycznie strona bylejaka . W dodatku piszą ,ze podłaczają drogą radiową.
            Z pewnoscia powiedzieli przez telefon ,ze 128 kB/s to prędkość gwarantowana .

No cóz .Obie firmy są"baaardzo "wiarygodne" .A jakie profesjonalne . Czy jest
            trzecie wyjscie ?
            • lokator Re: (nie)gwarantownay transfer 19.12.02, 12:27

> Faktycznie strona bylejaka . W dodatku piszą ,ze podłaczają drogą radiową.
              > Z pewnoscia powiedzieli przez telefon ,ze 128 kB/s to prędkość gwarantowana .
              >
              > No cóz .Obie firmy są"baaardzo "wiarygodne" .A jakie profesjonalne . Czy jest
              > trzecie wyjscie ?

Będzie na początku przyszłego roku. Więcej absolutnie nic nie napiszę.
              • Gość: Ted® Re: (nie)gwarantownay transfer IP: proxy / *.cable.net.co 19.12.02, 12:43
                absolutnie

obszar dzialania?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka