Dodaj do ulubionych

Strategia rozwoju

02.02.06, 12:41
Mamy coś takiego, jak strategia rozoju. Jest tam zapisanych trochę ważnych
rzeczy i nawet sposoby (współczynniki) monitorowania tej strategii. Można się
oczywiście zastanawiać, na ile te metryki są dobre, ale juz fakt istnienia
czegoś takiego cieszy.

Na stronie bydgoszcz.pl nawet obiecują to monitorować:

"Skuteczność wdrażania strategii oceniana będzie poprzez systematyczne
monitorowanie jej realizacji w oparciu o określone mierniki oraz inne,
niezbędne informacje. Postęp realizacji strategii przedstawiany będzie
cyklicznie w formie stosownej oceny."

Czy ktoś ma może te cykliczne oceny?
Obserwuj wątek
    • a_weirdo Re: Strategia rozwoju 02.02.06, 12:58
      Gdyby ktoś chciał mi zarzucić, że zapomniałem o moich ulubionych urzędnikach, to
      dodam jeszcze, że według metryk w punkcie "V.2. Promocja miasta, zwiększenie
      jego atrakcyjności i lokalizacyjnej konkurencyjności" jest źle w porównaniu z
      tym, co było jeszcze kilka lat temu. ;)

Kiedyś mi nawet odpowiedzieli z WKPna pytanie, czy słaby wynik tej metryki w
      jakiś sposób wpłynął na zmianę strategii promocji - odpowiedź była, że jak
      jestem taki mądry to niech załatwię aquapark i nowe hotele.
      • aparat_cyfrowy1 Re: Strategia rozwoju 03.02.06, 10:31
        Dobrze, że podniosłeś ten wątek. Mnie również uderza przewaga działań oralnych
        nad manualnymi.Wciąż bowiem jestesmy bombardowani planami, zaleceniami,
        ekspertyzami, programiami a efekty są nikłe (mówiąc delikatnie). Ogłoszono, iż
        Strategia zostanie ogłoszona po konsultacjach z fachowcami oraz mieszkańcami
        naszego miasta i miało to nastapić jeszcze w roku ubiegłym ... Ufff ... O ile
        wiem znów potraktowano nas niepoważnie.
        PS Czasem aż serce ściska gdy dochodzą wiadomości o sukcesach Wrocławia,
        Krakowa, Gdańska ...
        • a_weirdo Re: Strategia rozwoju 03.02.06, 10:43
          Strategia została ogłoszona jeszcze w roku 2004 i można ją przeczytać na
          stronach internetowych bydgoszcz.pl. Brakuje jeszcze wyników monitorowania jej
          realizacji - mają się pojawić w kwietniu. Mam wrażenie, że wyniki te nie będą
          najlepsze (przynajmniej jeśli chodzi o kilka naszych celów), a wyniki może tego
          nie pokażą, bo przy okazji zdefiniowania współczynników służących monitorowaniu
          realizacji strtategii, nie zdefiniowaliśmy naszych oczekiwań odnośnie ich zmiany.

• fordoniak1 Władze są zajęte szukaniem posadek i łapówkami 03.02.06, 14:45
      Władze są zajęte szukaniem posadek i łapówkami, a nie mysleniem strategicznym.
      • fordoniak1 Re: Władze są zajęte szukaniem posadek i łapówkam 03.02.06, 14:45
        Mial PIS rozwalic afery w Bydgoszczy i co?
        • balumbyd Re: Władze są zajęte szukaniem posadek i łapówkam 03.02.06, 14:47
          Zajmij się swoimi sprawami w toruniu.
          • fordoniak1 Re: Władze są zajęte szukaniem posadek i łapówkam 03.02.06, 14:52
            Balum i na mnie padlo? ja z tez z Torunia?
            Otrzeźwiej chlopie.
        • k.novoselic Re: Władze są zajęte szukaniem posadek i łapówkam 03.02.06, 14:47
          Przyjacielu nie spamuj! Wyjdz na spacer usiądz sobie na betonowej ławeczce,
          oddychaj swiezym powietrzem.

Pozdrawiam
          • unsatisfied6 tandeta 03.02.06, 16:43
            k.novoselic napisał:

> Przyjacielu nie spamuj! Wyjdz na spacer usiądz sobie na betonowej ławeczce,
            > oddychaj swiezym powietrzem.
            >
            > Pozdrawiam

to już jest śmieszne i zbyt często powtarzane - jak pada cokolwiek negatywnego
            to zjawi się kilku "forumowiczów" twierdzących , że wypowiedź jest jakiegoś
            toruńczyka , albo propozycja wyjścia na spacer .

twierddzisz , że nie ma korupcji i że jak ktoś uważa inaczej , powinien
            "pooddychać świeżym powietrzem" - czyżby ty oddychał tym świeżym powietrzem?
            ja przypuszam , że tak głęboko w smrodliwej atmosferze siedzisz , że gdyby
            ci stado świń pierdziało pod nosem , to nie poczujesz tego smrodu .
            • ethanak2 Re: tandeta 03.02.06, 17:23
              Novoselic i balunbyd ,zrozumieliście te słowa ?
              Do nikogo bardziej one nie pasuja bardziej jak do was.Oczywiscie macius jest
              przyporządkowany do tej elity ;) automatycznie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka