Dodaj do ulubionych

macie obsesje u urojone pretensje Bydgoszczacy

06.02.06, 19:58
mowa o tych,ktorzy w swoim FANATYZMIE ciagle dopatruja sie " ANTYBYDGOSKOSCI "
Ciagle gdzies tam poluja,czy Torun jest gdzies opisany lyb ukazany...
a dlaczego nie np. Bydgoszcz ?

ludzie !!!!!!1 albo to WIELKA DZIECINADA, ALBO WIELKI FANATYZM.

i wtedy sie dziwic,ze istnieja WOJNY NA SWIECIE ?

FANATYZM doprowadzil do FASZYZMU... i wiele innycj NIESZCESC i TRAGEDII.

Ja jestem BYDGOSZCANINEM , ale nie moge pojac dlaczego TAKA WIELKA NA TYM
FORUM " ANTYTORUNSKOSC " ???

Jest mi WSTYD i bardzo nieprzyjemnie, gdy tak czesto i notorycznie czytam
ciagle takie ANTY-TORUNSKIE teksty.

Komu zalezy na TYM FORUM,aby TOCZYC WOJNY Z TORUNIEM ?

APELUJE O PRZYJAZN I ZGODE Z TORUNIEM oraz DOBRO SASIEDZKA WSPOLPRACE

radca
Obserwuj wątek
    • milk_sam Re: macie obsesje u urojone pretensje Bydgoszczac 06.02.06, 20:12
      Dziś już pod swoim nickiem?
      elfikt1 się znudził, czy admin zabanował?
      • radca Re: macie obsesje u urojone pretensje Bydgoszczac 06.02.06, 20:18
        proponuje pomyslecnad innym spojrzeniem w kierunku Torunia i cieszyc sie,ze sie
        ma sasiada ktory jest naliscie UNESCO

cieszmy sie i wspolpracujmy dla DOBRA REGIONU

pozdrawiam LUDZI CZYNU
        radca
        • kpt.nikt Re: macie obsesje u urojone pretensje Bydgoszczac 06.02.06, 20:21
          Dla uściślenia , to starówka toruńska jest wpisana na listę UNESCO a nie Toruń.
          • radca Re: macie obsesje u urojone pretensje Bydgoszczac 06.02.06, 20:25
            kpt.nikt napisał:

> Dla uściślenia , to starówka toruńska jest wpisana na listę UNESCO a nie
            Toruń.

- oczywiscie, napisalem ogolnie

radca
        • gollum10 Re: macie obsesje u urojone pretensje Bydgoszczac 15.04.06, 21:18
          Bydgoszcz cieszy się z obecności zabytkowego Torunia jak i Biskupina
      • facet.36 Re: macie obsesje u urojone pretensje Bydgoszczac 06.02.06, 20:18
        radco twoje posty mnie ani ziębią ani grzeją, ale kto ci dał prawo do pouczania
        innych i ta forma "bydgoszczacy" - przeżyłeś rodzinną oosbistą
        tragedię,prawdopodobnie łapiduchy przyczynił się do smierci twojego syna ale to
        jesteś fanatykiem na punkcie służby zdrowia! zanim zaczniesz nauczać i
        poprawiać innych zajmij się sobą...póki czas ku temu!
        • radca Re: macie obsesje u urojone pretensje Bydgoszczac 06.02.06, 20:25
          facet.36 napisał:

> radco twoje posty mnie ani ziębią ani grzeją, ale kto ci dał prawo do
          pouczania
          >
          > innych i ta forma "bydgoszczacy" - przeżyłeś rodzinną oosbistą
          > tragedię,prawdopodobnie łapiduchy przyczynił się do smierci twojego syna ale
          to
          >
          > jesteś fanatykiem na punkcie służby zdrowia! zanim zaczniesz nauczać i
          > poprawiać innych zajmij się sobą...póki czas ku temu!

- uwazam,ze forma BYDGOSZCZANIE to okreslenie ludzi minn nastawionych przyjaznie
          dla sasiednich miast, a w tym przypadku omawianego TORUNIA.

Podkreslilem celowo i wyniaka to z piewrszego postu, ze okreslenie
          " BYDGOSZCZACY " - to odnosi sie do tych opanowanych rzadza FANATYCZNYCH
          mysli i atakow anty- torunskich.

Ja rowniez jestem czescia Tego miasta - BYDGOSZCZY, ale zalezy mi na tym -
          aby uszanowac TORUN i nie pokazywac sie ciagle,ze jestesmy zlowrogo nastawieni
          do Torunia.

Chce zgody i przyjaznych dzialan miedzy naszymi miastami... i o to chodzi

radca
        • ser.86 Re: jest odwrotnie ! 06.02.06, 20:30
          Poki istnieje to wojewodztwo z tym podzialem kompetencji zawsze będą
          merytoryczne powody zeby nastawac na zaborczy Torun. Najlepiej zmniejszyc
          liczbe wojewodztw i rozdzielic oba miasta miedzy 2 wojewodztwa plus oddzielna
          TVP3 w Toruniu.

Wszystkie inne drugie miasta w swoich wojewodztwach (oprocz lubuskiego gdzie 2
          najwieksze miasta sa prawie takie same) nie maja prawie zadnej wladzy i pomimo
          tego o nic sie nie wyklocają.
          Dla Torunia zrobiono jedyny wyjątek dając mu ponad polowe wladzy- a wielu
          mieszkancow uwaza sie pomimo to za dyskryminowanych przez Bydgoszcz.

Czyli kompleksy, chora zawisc i zaborczosc sąsiada. To nie Bydgoszcz sie
          wykloca- my chcemy po prostu tego co maja wszystkie inne miasta na naszym
          miejscu.
          • radca Re: jest odwrotnie ! 06.02.06, 20:35
            no dobrze, ale co z tego wszystkiego beda miec zwykli mieszkancy ?
            ci zwykli ludzie,ktorzy sa bez pracy,bez srodkow do zycia,bez planow na
            przyszlosc itd. itd.

co z tego beda mieli lub co moga osiagnac jak sie cos zmieni ?

radca
            • ser.86 Re: jest odwrotnie ! 06.02.06, 20:39
              radca napisał:

> no dobrze, ale co z tego wszystkiego beda miec zwykli mieszkancy ?
              > ci zwykli ludzie,ktorzy sa bez pracy,bez srodkow do zycia,bez planow na
              > przyszlosc itd. itd.
              >
              > co z tego beda mieli lub co moga osiagnac jak sie cos zmieni ?
              >
              > radca

No wlasnie w tym problem- dla czesci Torunian najwazniejsze jest chyba zeby sie
              dowartosciowac widząc na gmachach "wojewodzki urzad"... czegos tam. Nawet jesli
              nie wynika z tego dla nich zaden konkret. Ot leczenie kompleksow.
              • radca Re: jest odwrotnie ! 06.02.06, 20:42
                ser.86 napisał:

> radca napisał:
                >
                > > no dobrze, ale co z tego wszystkiego beda miec zwykli mieszkancy ?
                > > ci zwykli ludzie,ktorzy sa bez pracy,bez srodkow do zycia,bez planow na
                > > przyszlosc itd. itd.
                > >
                > > co z tego beda mieli lub co moga osiagnac jak sie cos zmieni ?
                > >
                > > radca
                >
                > No wlasnie w tym problem- dla czesci Torunian najwazniejsze jest chyba zeby
                sie
                >
                > dowartosciowac widząc na gmachach "wojewodzki urzad"... czegos tam. Nawet
                jesli
                >
                > nie wynika z tego dla nich zaden konkret. Ot leczenie kompleksow.

- a co z tego beda miec zwykli mieszkancy Bydgoszczy ?

radca
                • ser.86 Re: jest odwrotnie ! 06.02.06, 20:53
                  radca napisał:

> - a co z tego beda miec zwykli mieszkancy Bydgoszczy ?
                  >
                  > radca

Tylko ze Bydgoszcz jest w innej sytuacji- naturalne, analogiczne z sytuacją w
                  calej Polsce bylaby wladza umiejscowiona w Bydgoszczy. Czyli po prostu zwykla
                  normalnosc. Duzo Warszawiaków tez nie ma nic z tego ze tam jest stolica woj.
                  Mazowieckiego- ale to nie powod zeby ją przenosic np. do Radomia.

W wielu przypadkach warunki dla istnienia wielu organow wladzy sa lepsze w
                  Bydgoszczy niz w Toruniu- a nieraz pomimo to czesc z tych organow jest w
                  Toruniu.- to tez powod ze Torun wzial za duzo i chce za duzo. Naturalne jest
                  chyba tam tylko istnienie woj.konserwatora zabytkow.
                  • radca Re: jest odwrotnie ! 06.02.06, 20:55
                    no tak,ale Torun byl przeciez mastem wojewodzkim - czyli stolica wojewidztwa.
                    Wiec jednak cos sie rowniez nalezy Toruniowi
                    czyz nie mam racji ?

radca
                    • ser.86 Re: jest odwrotnie ! 06.02.06, 21:00
                      Mielismy 49 wojewodztw a wyjatek zrobiono tylko w naszym wojewodztwie.
                      • ka_zet Re: jest odwrotnie ! 06.02.06, 21:06
                        ser.86 napisał:

> Mielismy 49 wojewodztw a wyjatek zrobiono tylko w naszym wojewodztwie.

Zniknąłeś lubuskie.
                      • radca Re: jest odwrotnie ! 06.02.06, 21:09
                        zwyklego obywatela interesuje przede wszystkim to czy bedzie mial prace.
                        Interesuje to czy znowu nie dopradzi sie do upadku fabryk i przedsiebiorstw.
                        Czy w wyniku blednych decyzji politykow przejsciowych , nie straca miejsc pracy.
                        Wreszcie to czy jest bezpiecznie.To czy bedzie w stanie wyzywic swoje dzieci i
                        swoja rodzine.

to czy mieszka w miescie, gdzie jest jedena instytucja mniej ,albo wiecej
                        to nie jest istotne.

To sa tylko przedmioty walk politycznych i medialne ukazywanie,ze ktos tam o
                        cos walczy... a tak naprawde to walczy o swoje interesy.

Ludziom to nic praktycznie nie daje.Ludzie chca pracy i chleba oraz mozliwosci
                        do godnego zycia.

To tylko sa ambicje polityczne , a wielokrotnie to pozniej politycy szykuja
                        sobie lub swoim kolesiom cieple posadki.

radca
                        • maciej_bydgoszcz Re: jest odwrotnie ! 06.02.06, 22:04
                          No i właśnie zaczął działać Ramlau!Ty jesteś ślepy człowieku!
                          • radca Re: jest odwrotnie ! 06.02.06, 22:06
                            maciej_bydgoszcz napisał:

> No i właśnie zaczął działać Ramlau!Ty jesteś ślepy człowieku!

- nie patrz skad kto przychodzi, tylko z czym przychodzi :}

radca
                            • maciej_bydgoszcz Re: jest odwrotnie ! 06.02.06, 22:11
                              Patrz kogo za sobą ciągnie baranku!
                              • radca Re: jest odwrotnie ! 06.02.06, 22:13

> Patrz kogo za sobą ciągnie baranku!

- kogo ciagnie ?

radca
                                • maciej_bydgoszcz Re: jest odwrotnie ! 06.02.06, 22:18
                                  Tobie już nic nie pomoże!
                                  • radca Re: jest odwrotnie ! 06.02.06, 22:21

> Tobie już nic nie pomoże!

- a chciales mi w czyms pomoc ?

radca
                        • ethanak Re: jest odwrotnie ! 06.02.06, 22:12
                          No więc co ma robić obywatel który pracę już ma , ma gwarancję że jej nie
                          straci...Czym ma się zająć?Degustacja wina.Opera.Spacery.Tenis.Basen.Dasz mu
                          prawo do zainteresowania się swoim otoczeniem?Tym że interesuje się problemami
                          nie tylko swoimi ale jakiejś społeczności - domu , osiedla , miasta , kraju?
                          Czemu dajesz prawo społecznikom z Torunia o zabieganie o jakość życia czy
                          prestiż ich miasta a bydgoszczanom tego prawa nie dajesz?W czym jesteśmy gorsi?
                          Czemu mamy nie reagować na ciągłe żądania czy pretensje?Czemu mam się godzić na
                          to żeby Toruń za wszelką cenę rozwijał swoje lotnisko jeżeli miałoby to
                          oznaczać brak inwestycji na już działającym i rozwijającym się lotnisku
                          bydgoskim?Identyfikuję się z moim rodzinnym miastem.Chcę żeby się rozwijało w
                          stopniu w jakim na to zasługuje , żeby nie było przedmiotem kpin.Co w tym złego?
                          • radca Re: jest odwrotnie ! 06.02.06, 22:19
                            Ethanak, to co wymieniasz to akurat nie interesuje zwyklego czlowieka
                            taki ktory idzie do opery, na basen,korty tenisowe i te niby " degustacje wina "
                            to akurat nie interesuje czy Torun to czy Bydgoszcz tamto.

To tylko interesuje politykow i tych ktorzy medialnie robia zamet,aby pokazac
                            sie,ze oni cos tam chca wywalczyc... ale nie dane im jest wygrac itd.

Obywatel ktorego tutaj wymieniasz.... ma te walki polityczne w przyslowiowym
                            nosie.

radca
                            • ethanak Re: jest odwrotnie ! 06.02.06, 22:20
                              No patrz a ja myślałem że piszę o sobie i swoich kolegach...Nie wierzysz w
                              rodzące się społeczeństwo demokratyczne?
                              • radca Re: jest odwrotnie ! 06.02.06, 22:25
                                ethanak napisał:

> No patrz a ja myślałem że piszę o sobie i swoich kolegach...Nie wierzysz w
                                > rodzące się społeczeństwo demokratyczne?

- nie wiem ile i jakich masz kolegow oraz do jakiej kategorii obywateli sie sam
                                zaliczasz ?

nie neguje, kazdy ma prawo miec o sobie mniemanie i to takie jakie sie jemu
                                wydaje.

ale jak wynika zTwego opisu zaliczasz sam siebie do tych wojownikow . albo
                                raczej bojownikow o wyciagniecie jak najwiecej od sasiedniego miasta bo ty
                                i twoje towarzystwo jestescie przekonani,ze jestescie PONAD innymi i jestescie
                                tymi JEDYNYMI ktorym sie nalezy wszystko ?

ja bynajmniej nie czuje sie POKRZYWDZONY przez TORUN

radca
                                • ethanak Re: jest odwrotnie ! 06.02.06, 22:35
                                  Tak zaliczam się do obywateli którym nie jest obojętny los miasta mimo tego że
                                  rzeczy o które zabiegam bądź staram się przekonać do nich innych nie mają
                                  bezpośredniego wpływu na mój byt.Uważam że Bydgoszcz jest ogromnie
                                  niedoinwestowana i jednocześnie ma w sobie ogromny potencjał.
                                  Bydgoszcz wyciąga od Torunia?!?!?Człowieku o czym ty mówisz?Przecież to Toruń
                                  nieustannie wojuje i stara się jak najbardziej poniżyć i deprecjonować
                                  Bydgoszcz.Cóż to niby Bydgoszcz "wyciąga" od Torunia?Mam wrażenie że bydgoscy
                                  politycy są jacyś tacy zastraszeni i lekko zagubieni podczas gdy ich toruńscy
                                  koledzy jak lwy walczą o każdą inwestycję czy instytucję.Może ustosunkujesz się
                                  do takich rzeczy jak fuzja Akademii Medycznej w Bydgoszczy z toruńskim UMK mimo
                                  społecznego sprzeciwu albo ufundowanie w porozumieniu z samorządem województwa
                                  (w Toruniu)bez społecznej debaty czy dyskusji ze środowiskami artystycznymi
                                  Centrum Sztuki Współczesnej w Toruniu?
                                  • maciej_bydgoszcz Re: jest odwrotnie ! 06.02.06, 22:39
                                    Daj sobie spokój. Radca dopiero zauważy, ze jest coś nie tak jak jemu czołg z
                                    rejestracją CT wjedzie do domu;)
                                • ethanak Re: jest odwrotnie ! 06.02.06, 22:39
                                  W ogóle za kogo ty mnie masz?Może wydaje ci się , że masz monopol na prawdę
                                  albo tragedia w twoim życiu upoważnia cię do opluwania całego środowiska i
                                  demonizowania lekarzy?Zastanów się!Ludzi i ich czyny ocenia się po owocach ich
                                  czynów a nie intencjach.Co osiągasz ciągłym epatowaniem nienawiścią do lekarzy?
                                  Co jest efektem twoich działań?
                                  • balumbyd [...] 06.02.06, 23:02
                                    Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • mavellis [...] 07.02.06, 09:14
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • mavellis RADCO -MASZ RACJĘ. 2 OSOBY WYLEAJĄ ZÓŁĆ NA TORUŃ 07.02.06, 09:26
      RADCO -MASZ RACJĘ. 2 OSOBY WYLEAJĄ ZÓŁĆ NA TORUŃ, i nic wiecej nie potrafia
      przekazac.
      LAmie regulamin????
      • mavellis Re: RADCO -MASZ RACJĘ. 2 OSOBY WYLEAJĄ ZÓŁĆ NA TO 07.02.06, 09:26
        Jedna to balum = ethanak = yaraz82, druga to maciej = komandos 14 =
        listek = PIT. Moze jeszcze jątrzacy leszek, ale czy to nie balum?
        Moze zacznijmy rozmawiac bez żółci.
        • ethanak hmm - a co powiesz na to? 08.02.06, 17:38
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=35047531&a=36441087
          Po co jątrzysz i jeszcze bezczelnie zarzucasz to innym?Ja piszę pod jednym
          nickiem - iloma posługujesz się ty?
        • c_weirdo Balumma trudno lubić. Mozna wmu współczuć. 17.03.06, 15:17
          Balumma trudno lubić. Mozna wmu współczuć.
    • coooler1 do Radcy 07.02.06, 16:46
      Radca...uważałem cie za rozsądnego forumowicza. Ale chyba sie myliłem...
      Ty lepiej popatrz na toruńskie forum i poczytaj jaka nienawiścią oni darzą
      Bydgoszcz. To nie my jesteśmy pazerni tylko oni. Oni uważają, że każda
      inwestycja / nowa instytucja się im należy i stale się wykłucają o to, podając
      np. argyment, że toruń leży w centrum regionu, i inne podobne. Ja osobiście
      coraz mniej lubie toruń i jego mieszkańców, właśnie przez to jak oni nas
      traktują...
      • radca Re: do Radcy 07.02.06, 17:00
        coooler1 napisał:

> Radca...uważałem cie za rozsądnego forumowicza. Ale chyba sie myliłem...
        > Ty lepiej popatrz na toruńskie forum i poczytaj jaka nienawiścią oni darzą
        > Bydgoszcz. To nie my jesteśmy pazerni tylko oni. Oni uważają, że każda
        > inwestycja / nowa instytucja się im należy i stale się wykłucają o to,
        podając
        > np. argyment, że toruń leży w centrum regionu, i inne podobne. Ja osobiście
        > coraz mniej lubie toruń i jego mieszkańców, właśnie przez to jak oni nas
        > traktują...

- nie bronie tutaj TORUNIA, jak i nie bronie BYDGOSZCZY - tak poprostu w slepo
        i na calego. Poprostu uwazam,ze trzeba rozmawiac, rozmawiac i jeszcze raz
        rozmawiac.

rozmawiac, ale nie sie klocic i polowac na kazda okazje ,aby tylko pokazac swoja
        DOMINACJE I swoja WYZSZOSC nad drugim.Toczyc wojny kto kogo przeskoczy ?
        itd. itd.

proponowalem juz to kiedys i jakos zostalo to poprostu wykpiwane na forum.

Chodzi mi o to,aby obie strony potrzyly na siebie z pelna zyczliwoscia
        oraz poszukiwaly mozliwosci wspolpracy i ZBIZENIA :}

zgoda i jeszcze raz zgoda.... nie fanatyczne przekonanie o swojej wyzszosci.

niech krolowa polskich rzek WISLA polaczy te zwasnione miasta :}

pozdrawiam i zycze owocnej wspopracy z korzyscia dla obu stron

radca
        • coooler1 Re: do Radcy 07.02.06, 17:09
          ok, załóż podobny watek na toruńskim forum i spodziewaj sie niezłego odzewu.
          Sam sie przekonasz.
        • ethanak co powiesz na to? 07.02.06, 18:53
          www.express.bydgoski.pl/look/article.tpl?IdLanguage=17&IdPublication=2&NrArticle=21665&NrIssue=216&NrSection=1
    • coooler1 do Mavelissa 07.02.06, 16:47
      Ty lepiej nie zabieraj głosuw tym temacie, bo ty jesteś specjalistą od
      jątrzenia i konfliktów na tym forum !
    • tytt L O L 07.02.06, 21:00
      L OOOOO L
    • b_weirdo Re: macie obsesje u urojone pretensje Bydgoszczac 20.02.06, 09:02
      Moze mnie wojen po prostu? Moze balum by troche zluzowal?
      • b_weirdo Re: macie obsesje u urojone pretensje Bydgoszczac 20.02.06, 09:03
        A wg mnie balum, leszek i ethanak to ta sama osoba.
        O 1 mnieja, a sie zrobi lepiej. Zobaczycie.
        Radca ma niestety racje.
    • mamiya1 Nie podobaja mi sie napady na Torun przez balum. 28.02.06, 08:31
      Nie podobaja mi sie napady na Torun przez balum.
      • sprintus Re: Nie podobaja mi sie napady na Torun przez bal 25.04.06, 13:20
        mamiya1 napisał:

> Nie podobaja mi sie napady na Torun przez balum.

Nie tylko tobie.
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=40788595
    • muvon200 Re: macie obsesje u urojone pretensje Bydgoszczac 28.02.06, 14:38
      Radco nie będe się z Tobną kłócić bo jak widac to nie ma sensu. Wstawię tylko
      zachętę do wiadomej strony. Tam jest parwdziwe źródło prawomyślności i
      dobrosiąsiedztwa.
    • ziutka55 Lubię Toruń 28.02.06, 14:52
      Toruń to bardzo ładne miasto i sympatyczni ludzie. Powinniśmy współpracować, a
      nie ze sobą wojować.
      • brathless Re: Lubię Toruń 09.03.06, 08:25
        Ja tez lubie i nie rozumiem sensu napadania na niego ciagle.
        • kpt_nikt Re: Lubię Toruń 09.03.06, 09:02
          Kto na kogo napada?
      • muvon200 Re: Lubię Toruń 17.03.06, 15:19
        nie wojujemy z Torunianami tylko z nikami na forum, a skąd są to mnie gila
        ważne że szkodzą mojemu miastu
        • mamiya1 Re: Lubię Toruń 09.06.06, 08:30
          Nie kpij sobie - mamay chyba wolnosc slowa w Polsce?
          • tvbeton Re: Lubię Toruń 09.06.06, 08:32
            Nie kpij sobie, wolność słowa w twoim wydaniu??????
    • tomek_a_tomek Radco! Pierwszy wyważony głos. 27.03.06, 09:08
      Radco! Pierwszy wyważony głos.
      Na walce ze wszystkimi nic nie osiagniemy.
      • mylady1 Re: Radco! Pierwszy wyważony głos. 05.04.06, 08:43
        Tepienie afer ma sens. To koniecznosc.
        Jak mamy zlikwidowac ukadziki w Bydgoszczy, jesli one ciagle wracaja?
        • calcaan Re: Radco! Pierwszy wyważony głos. 13.04.06, 08:29
          KonDom nie jest zly, po prostu musi pilnowac aferzystow i pietnowac łapówkarzy.
          • facet.36 Re: Radco! Pierwszy wyważony głos. 13.04.06, 23:24
            mistrzostwem się już okazał podczas pilnowania przetargu przy wiadukcie na
            trasie W-Z
            • tomek_a_tomek Re: Radco! Pierwszy wyważony głos. 09.05.06, 08:11
              Nie za wszystko odpowiada Kondom.
              • c_weirdo Re: Radco! Pierwszy wyważony głos. 17.05.06, 08:10
                A kto? On jest tu taj szefem miasta.
    • janass1 Re: macie obsesje u urojone pretensje Bydgoszczac 24.05.06, 08:48
      Nie mam nic przeciw toruniowi, a mam przeciw jątrezeniu i podburzaniu.
      • mylady1 Re: macie obsesje u urojone pretensje Bydgoszczac 31.05.06, 08:26
        Ale na tym forum 2-3 osoby nie za bardzo lubia torun, ja tez tak srednio ale
        nie napadam.
        • fordoniak1 Re: macie obsesje u urojone pretensje Bydgoszczac 23.06.06, 08:03
          No i tym optymistycznym akcentem powinnismy dzialac.
          • kanton2 Re:wszystko kiedyś się kończy !! 23.06.06, 08:30
            działać Tzn. co robić ? Wprowadzać standarty kubańskie na forum? Wywlekać
            tematy , ośmieszać Bydgoszcz i na siłę eksponować Toruń.
    • relatywista Radco, masz dużo racji. 03.07.06, 14:44
      radca napisał:

> mowa o tych,ktorzy w swoim FANATYZMIE ciagle dopatruja sie " ANTYBYDGOSKOSCI "
      > Ciagle gdzies tam poluja,czy Torun jest gdzies opisany lyb ukazany...
      > a dlaczego nie np. Bydgoszcz ?
      >
      > ludzie !!!!!!1 albo to WIELKA DZIECINADA, ALBO WIELKI FANATYZM.
      >
      > i wtedy sie dziwic,ze istnieja WOJNY NA SWIECIE ?
      >
      > FANATYZM doprowadzil do FASZYZMU... i wiele innycj NIESZCESC i TRAGEDII.
      >
      > Ja jestem BYDGOSZCANINEM , ale nie moge pojac dlaczego TAKA WIELKA NA TYM
      > FORUM " ANTYTORUNSKOSC " ???

Radco, masz dużo racji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka