zonc 05.03.06, 00:23 1) Bedzie biurowiec kolo Focus Parku... maly bo maly, ale bedzie! 2) Bedzie remont BPH przy Jagiellonskiej... (podobne do citibanku) Ktos, cos slyszal? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
0maniek0 Re: nowe inwestycje? 05.03.06, 14:34 1) Bedzie biurowiec kolo Focus Parku... maly bo maly, ale bedzie! ...taa...w miejscu torbydu tez mial byc biurowiec... Odpowiedz Link Zgłoś
mac_bakos Re: nowe inwestycje! 05.03.06, 15:39 Info mam od nowego kolegi;-) Widzialem juz projekt - jest inwestor, ktory jest juz wlascicielem terenu. Odpowiedz Link Zgłoś
0maniek0 Re: nowe inwestycje! 05.03.06, 15:41 a mozna zobaczyc projetk?? jesli ktos by mi podeslal na maila bylbym wdzieczny ...nie opublikuje go nigdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
ivica Re: nowe inwestycje? 05.03.06, 22:48 ba grunt to spryt i pytac pytac i jeszcze raz pytac :) Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 oprócz tego sprytu 06.03.06, 00:59 ivica napisał: > ba grunt to spryt :) oprócz tego sprytu przydałoby się trochę komptencji :) Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 forum inwestorów ? szłyszałem o likwidacji szkoły 05.03.06, 22:54 zonc napisał: > 1) Bedzie biurowiec kolo Focus Parku... maly bo maly, ale bedzie! > > 2) Bedzie remont BPH przy Jagiellonskiej... (podobne do citibanku) > > > Ktos, cos slyszal? forum czy mieszkańców bydgoszczy ? ja słyszałem o likwidacji dobrej szkoły w Bdgoszczy - ktoś o tym słyszał ? Odpowiedz Link Zgłoś
mac_bakos Re: forum inwestorów ? szłyszałem o likwidacji sz 05.03.06, 22:59 zmien taśme stary - bo bedziesz mistrzem w przynudzaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: forum inwestorów ? szłyszałem o likwidacji sz 05.03.06, 22:59 Słyszałem.A co? Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 o apelacji też sżłyszałeś ? 05.03.06, 23:01 ethanak napisał: > Słyszałem.A co? o apelacji też słyszałeś ? Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: o apelacji też sżłyszałeś ? 05.03.06, 23:05 też słyszałem.Dalej pytam i co? Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 jaki argument przemawia za Bdgoszczą ? 05.03.06, 23:10 ethanak napisał: > też słyszałem.Dalej pytam i co? gdzie jest więcej apelacji ? w Toruniu czy Bydgoszczy ? Odpowiedz Link Zgłoś
coooler1 Re: jaki argument przemawia za Bdgoszczą ? 05.03.06, 23:12 Jaki argument ? Każdy ! Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 postwaiłem pytanie 05.03.06, 23:13 coooler1 napisał: > Jaki argument ? > Każdy ! postawiłem pytanie - gdzie jest więcej apelacji - w Bydgoszczy czy Toruniu ? Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 nie pomyliłem wątków 05.03.06, 23:19 mac_bakos napisał: > pomyliles wątki chcę podyskutować o słusznosci inicjatywy której kosztem jest likwidacja dobrej szkoły - uważam argumetny zwolenników sądu apelacyjnego w Bydgszczy za nieuzasadnione . Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: jaki argument przemawia za Bdgoszczą ? 05.03.06, 23:13 tych rozpatrywanych przez Gdańską Apelację z której miałaby zostać wyłoniona bydgoska jest więcej pochodzących z Bydgoszczy i jej powiatu niż z reszty naszego całego województwa. Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 i uważasz , że jest to argument 05.03.06, 23:16 ethanak napisał: > tych rozpatrywanych przez Gdańską Apelację z której miałaby zostać wyłoniona > bydgoska jest więcej pochodzących z Bydgoszczy i jej powiatu niż z reszty > naszego całego województwa. i uważasz , że jest to fundamentalny argument , by sąd apelacyjny powstał w Bydgoszczy ? Odpowiedz Link Zgłoś
coooler1 Re: i uważasz , że jest to argument 05.03.06, 23:22 nudny jesteś z tą szkołą... wiesz ? Ile można w kółko gadać o tym samym ? Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 ja jestem wręcz przeciwnego zdania 05.03.06, 23:24 unsatisfied6 napisał: > ethanak napisał: > > > tych rozpatrywanych przez Gdańską Apelację z której miałaby zostać wyłoni > ona > > bydgoska jest więcej pochodzących z Bydgoszczy i jej powiatu niż z reszty > > > naszego całego województwa. > > i uważasz , że jest to fundamentalny argument , by sąd apelacyjny powstał w > Bydgoszczy ? > > uważam , że twój argument jest przeciwko powstaniu takiego sądu apelacyjengo w Bydgoszczy - zanim jednak przedstawię swój argument , chcę znać odpowiedź na wyżej postawione pytanie . Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: ja jestem wręcz przeciwnego zdania 05.03.06, 23:29 Tak , jest to fundamentalny argument. Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 znacznie słowa "apelacja" 05.03.06, 23:33 ethanak napisał: > Tak , jest to fundamentalny argument. jakiemu słowu jest bliższe znaczeniowo słowo apelacja ? satysfakcja czy dysatysfakcja ? Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: znacznie słowa "apelacja" 05.03.06, 23:37 Ze względu na cel działania - satysfakcji.Ze względu na stan zmuszający do działania - dyssatysfakcji...Zależy od punktu widzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 z punktu widzenia oceny sądów 05.03.06, 23:41 ethanak napisał: > Ze względu na cel działania - satysfakcji.Ze względu na stan zmuszający do > działania - dyssatysfakcji...Zależy od punktu widzenia. z punktu widzenia oceny klientów działalnosci sądów . Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 sklep , który ma więcej reklamacji 05.03.06, 23:45 unsatisfied6 napisał: > ethanak napisał: > > > Ze względu na cel działania - satysfakcji.Ze względu na stan zmuszający d > o > > działania - dyssatysfakcji...Zależy od punktu widzenia. > > z punktu widzenia oceny klientów działalnosci sądów . > > sklep , który ma więcej reklamacji jest lepszy od sklepu który ma znacznie mniej reklamacji ? Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: sklep , który ma więcej reklamacji 05.03.06, 23:57 Przyczyn większej ilości reklamacji może być wiele - większa ilość sprzedawanego towaru , większa wiedza nt.swoich praw posiadana przez klientów sklepu.Zresztą nie bawiąc się w twoje wydumane analogie - durny ranking sądownictwa niczego nie dowodzi.W Bydgoszczy rozpatruje się kilkakrotnie więcej spraw niż w Toruniu , w dodatku to w Bydgoszczy działa już WSA będący sądem wyższej instancji w dziedzinie prawa administeacyjnego.Będąc przewrotnym dodałbym że w związku z tym że w Bydgoszczy działają trzy najlepsze kancelarie adwokackie w regionie (ranking Rzepy) klienci którzy zasięgają porad adwokackich w Bydgoszczy są zdecydowanie lepiej bronieni niż klienci w Toruniu. Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 z twoich argumentów wynika, że lepiej być nie może 06.03.06, 00:01 ethanak napisał: > Przyczyn większej ilości reklamacji może być wiele - większa ilość > sprzedawanego towaru , większa wiedza nt.swoich praw posiadana przez klientów > sklepu.Zresztą nie bawiąc się w twoje wydumane analogie - durny ranking > sądownictwa niczego nie dowodzi.W Bydgoszczy rozpatruje się kilkakrotnie więcej > > spraw niż w Toruniu , w dodatku to w Bydgoszczy działa już WSA będący sądem > wyższej instancji w dziedzinie prawa administeacyjnego.Będąc przewrotnym > dodałbym że w związku z tym że w Bydgoszczy działają trzy najlepsze kancelarie > adwokackie w regionie (ranking Rzepy) klienci którzy zasięgają porad > adwokackich w Bydgoszczy są zdecydowanie lepiej bronieni niż klienci w Toruniu. ethanak napisał : >tych rozpatrywanych przez Gdańską Apelację z której miałaby zostać wyłoniona >bydgoska jest więcej pochodzących z Bydgoszczy i jej powiatu niż z reszty >naszego całego województwa. Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Może więc ty podasz jakieś swoje argumenty? 06.03.06, 00:05 Bo na razie tego nie zrobiłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 twoje ci nie wystarczą ? 06.03.06, 00:07 ethanak napisał: > Bo na razie tego nie zrobiłeś. twoje ci nie wystarczą :))? Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Nie zwykłem dyskutować sam ze sobą... 06.03.06, 00:10 Konstruktywne "nie" może dać wiele energii... Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 wyraziłem się jasno 06.03.06, 00:13 ethanak napisał: > Konstruktywne "nie" może dać wiele energii... wyraziłem się chyba jasno - nie masz żadnych merytorcznych argumentów . "bdzdurne rankikigi sądów" to dla ciebie też żaden argument . Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: wyraziłem się jasno 06.03.06, 00:18 Może myślałeś że chcesz coś powiedzieć ale nie powiedziałeś.Domyśliłem się że chodzi ci o ranking sądów.Tyle tylko że ja go już nie pamiętam.To po pierwsze.Po drugie należy też umieć interpretować rankingi.Większa liczba przegranych apelacji może świadczyć zarówno o gorszej jakości działaniach przeprowadzanych przez sąd jak i o lepszej obronie oskarżonych.Nie wiem też czy liczba ta wzrasta wprost proporcjonalnie czy w inny sposób w stosunku do liczby rozpatrywanych spraw.Myślę natomiast jedno - teza o tym że w Bydgoszczy pracują gorsi sędziowie niż w Toruniu jest nie do obronienia.Choćby z racji tego że w Bydgoszczy z racji większej ilości rozpatrywanych spraw sędzia może więcej zarobić a jak wiemy godziwy zarobek jest motywacją pozytywną. Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 skoro nie wiesz , lub nie pamiętasz , to nie pisz 06.03.06, 00:20 ethanak napisał: > Może myślałeś że chcesz coś powiedzieć ale nie powiedziałeś.Domyśliłem się że > chodzi ci o ranking sądów.Tyle tylko że ja go już nie pamiętam.To po > pierwsze.Po drugie należy też umieć interpretować rankingi.Większa liczba > przegranych apelacji może świadczyć zarówno o gorszej jakości działaniach > przeprowadzanych przez sąd jak i o lepszej obronie oskarżonych.Nie wiem też czy > > liczba ta wzrasta wprost proporcjonalnie czy w inny sposób w stosunku do liczby > > rozpatrywanych spraw.Myślę natomiast jedno - teza o tym że w Bydgoszczy pracują > > gorsi sędziowie niż w Toruniu jest nie do obronienia.Choćby z racji tego że w > Bydgoszczy z racji większej ilości rozpatrywanych spraw sędzia może więcej > zarobić a jak wiemy godziwy zarobek jest motywacją pozytywną. Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak nie pamiętam szczegółów 06.03.06, 00:24 np.CHYBA było w nim tak że bydgoski sąd okręgowy miał więcej przegranych apelacji niż toruński.A zresztą - rozumiem że mam nie pisać bo sam nie masz okazji napisać o co ci chodzi , tak?Bo jak na razie nie napisałeś ani czy chodzi o ten ranking , ani o jakie dane uwzględnione w rankingu chodzi.Może więc poczekam aż napiszesz coś z sensem i wtedy ponownie włączę się do dyskusji... Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 ty napisałeś dlaczego apelacja nie powinna być 06.03.06, 00:27 ethanak napisał: > np.CHYBA było w nim tak że bydgoski sąd okręgowy miał więcej przegranych > apelacji niż toruński.A zresztą - rozumiem że mam nie pisać bo sam nie masz > okazji napisać o co ci chodzi , tak?Bo jak na razie nie napisałeś ani czy > chodzi o ten ranking , ani o jakie dane uwzględnione w rankingu chodzi.Może > więc poczekam aż napiszesz coś z sensem i wtedy ponownie włączę się do > dyskusji... ty napisałeś w swoich poprzednich wypowiedziach dlaczego apelacja nie powinna być w Bydgoszczy - nie wiem co mam dodać do twojego słusznego argumentu :) Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: ty napisałeś dlaczego apelacja nie powinna by 06.03.06, 00:34 Nie - ja napisałem że twoja argumentacja mówiąca o tym że w związku z większą liczbą przegranych przez bydgoski sąd apelacji , Apelacja powinna być w Toruniu , jest bez sensu.Dlaczego ? Ponieważ po pierwsze to nie sąd okręgowy ma stanowić bazę Apelacji.Po drugie apelacje przegrane mogą świadczyć o czymkolwiek z listy o której pisałem - lepiej zorganizowanej obronie , większej świadomości swoich praw klientów sądu.Po trzecie - nadal koronnym argumentem pozostaje fakt iż z regionu bydgoskiego pochodzi ponad połowa spraw z całego województwa rozpatrywanych w Apelacji w Gdańsku. Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 to wróciłeś do puktu wyjścia naszej dyskusji 06.03.06, 00:39 ethanak napisał: > Nie - ja napisałem że twoja argumentacja mówiąca o tym że w związku z większą > liczbą przegranych przez bydgoski sąd apelacji , Apelacja powinna być w > Toruniu , jest bez sensu.Dlaczego ? Ponieważ po pierwsze to nie sąd okręgowy ma > > stanowić bazę Apelacji.Po drugie apelacje przegrane mogą świadczyć o > czymkolwiek z listy o której pisałem - lepiej zorganizowanej obronie , większej > > świadomości swoich praw klientów sądu.Po trzecie - nadal koronnym argumentem > pozostaje fakt iż z regionu bydgoskiego pochodzi ponad połowa spraw z całego > województwa rozpatrywanych w Apelacji w Gdańsku. to wróciłeś do puktu wyjścia naszej dyskusji , z której to wynikało , ze sąd apelacyjny nie powinien powstać w Bydgoszczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak bo ty tego nie skomentowałeś 06.03.06, 00:42 cały twój przydługi i nietrafiony wywód o sklepach miał podważyć ten argument ale tego nie zrobił.Proponuję zacząć myśleć zamiast fantazjować. Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 ethanak - wyraziłeś się jasno 06.03.06, 00:44 ethanak napisał: > Nie - ja napisałem że twoja argumentacja mówiąca o tym że w związku z większą > liczbą przegranych przez bydgoski sąd apelacji , Apelacja powinna być w > Toruniu , jest bez sensu.Dlaczego ? Ponieważ po pierwsze to nie sąd okręgowy ma > > stanowić bazę Apelacji.Po drugie apelacje przegrane mogą świadczyć o > czymkolwiek z listy o której pisałem - lepiej zorganizowanej obronie , większej > > świadomości swoich praw klientów sądu.Po trzecie - nadal koronnym argumentem > pozostaje fakt iż z regionu bydgoskiego pochodzi ponad połowa spraw z całego > województwa rozpatrywanych w Apelacji w Gdańsku. podałeś argumetny przeciwko tworzeniu sądu apelacyjnego w Bydgoszczy - mam wrażenie , że twój dalszy udział w kontynuwaniu tej dyskusji będzie tobie raczej słuszył do zamataczenia argumetnów które przytoczyłeś na to , by ten sąd w Bydgoszczy nie powstał . Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Apelacja powinna być w Bydgoszczy. 06.03.06, 00:46 1.Z okręgu bydgoskiego pochodzi ponad połowa spraw rozpatrywanych prze Gdańsk. proszę o konktrargument Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 juz żeśmy to omawiali 06.03.06, 00:47 ethanak napisał: > 1.Z okręgu bydgoskiego pochodzi ponad połowa spraw rozpatrywanych prze Gdańsk. > proszę o konktrargument już żeśmy to omawiali - znajdź sobie w poprzednich wypowiedziach Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Nie ma kotrargumentu. 06.03.06, 00:48 Masz problemy z myśleniem i logiką.Sam sobie przeczytaj mi szkoda czasu na ciebie - już za dużo go zmarnowałem. Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 powtórzę , bo pamięć masz krótką :) 06.03.06, 00:50 ethanak napisał: > Masz problemy z myśleniem i logiką.Sam sobie przeczytaj mi szkoda czasu na > ciebie - już za dużo go zmarnowałem. ilość reklamacji nie świadczy o jakości Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 więc dlaczego uzasadniasz tezę przeciwną 06.03.06, 00:56 twierdzisz , że apelacja powinna być w Bydgoszczy , dlaczego więc tak jasno i przejrzyści uzasadniasz tezę przeciwną , ze tej apelacji nie powinno być w Bydgoszczy . Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 lepiej być nie może 06.03.06, 00:05 ethanak napisał: > Przyczyn większej ilości reklamacji może być wiele - większa ilość > sprzedawanego towaru , większa wiedza nt.swoich praw posiadana przez klientów > sklepu.Zresztą nie bawiąc się w twoje wydumane analogie - durny ranking > sądownictwa niczego nie dowodzi.W Bydgoszczy rozpatruje się kilkakrotnie więcej > > spraw niż w Toruniu , w dodatku to w Bydgoszczy działa już WSA będący sądem > wyższej instancji w dziedzinie prawa administeacyjnego.Będąc przewrotnym > dodałbym że w związku z tym że w Bydgoszczy działają trzy najlepsze kancelarie > adwokackie w regionie (ranking Rzepy) klienci którzy zasięgają porad > adwokackich w Bydgoszczy są zdecydowanie lepiej bronieni niż klienci w Toruniu. ethanak napisał : >tych rozpatrywanych przez Gdańską Apelację z której miałaby zostać wyłoniona >bydgoska jest więcej pochodzących z Bydgoszczy i jej powiatu niż z reszty >naszego całego województwa. ethanak napisał: >durny ranking sądownictwa niczego nie dowodzi Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: ZAWSZE może być lepiej 06.03.06, 00:15 athanak napisał: >ZAWSZE może być lepiej ethanak napisał: >durny ranking sądownictwa niczego nie dowodzi a będzie idealnie jak te rankingi będziesz tworzył ty . Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: ZAWSZE może być lepiej 06.03.06, 00:19 Nie , idealnie będzie dopiero wtedy kiedy wszystko będzie do DUPY... Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 rozumiem twój pkt widzenia 06.03.06, 00:32 ethanak napisał: > Nie , idealnie będzie dopiero wtedy kiedy wszystko będzie do DUPY... będzie "do DUPY" jak będzie inaczej niż ty myślisz , że powinno być . Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: rozumiem twój pkt widzenia 06.03.06, 00:35 Według ciebie właśnie tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 nie przesadzałbym :) 06.03.06, 00:38 ethanak napisał: > Według ciebie właśnie tak jest. nie przesadzałbym- jeszcze mogę sam ze sobą na tym forum podyskutować :) Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: z punktu widzenia oceny sądów 05.03.06, 23:48 Ta jest głęboko stronnicza - z reguły cieszy się ten który swoją apelację wygrał - co oznacza "porażkę" sądu niższej instancji. Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 poromawiajmy zatem o sklepach :) 05.03.06, 23:52 ethanak napisał: > Ta jest głęboko stronnicza - z reguły cieszy się ten który swoją apelację > wygrał - co oznacza "porażkę" sądu niższej instancji. twoja wypowiedź jest wyjątkowo obiektywna i niestronnicza - porozmaiwajmy o satysfakcji klienta sklepu . do którego sklepu wolisz pójść - do tego gdzie jest skaładanych więcej reklamacji klientów czy do tego , gdzie jest składanych mniej reklamacji klientów ( relatywnie oczywiście do calokształtu sprzedaży sklepu ) . Odpowiedz Link Zgłoś
coooler1 Re: poromawiajmy zatem o sklepach :) 06.03.06, 00:04 Możesz U6 skończyć już te swoje wywody ? to nie dotyczy wątku więc pisz sobie o tych sklepach, reklamacjach i innych gdzie indziej , a nie tu ! Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: i uważasz , że jest to argument 05.03.06, 23:28 Takim argumentem jest podstawowy argument przemawiający za powołaniem nowej Apelacji - że z danego terenu pochodzi dużo spraw wymagających rozpatrzenia na poziomie Apelacji.A jakie według ciebie jest podstawowy argument przemawiający za utworzeniem w konkretnym okręgu nowej Apelacji? Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 wypowiedzi promotora inwestycji 06.03.06, 00:36 to tylko jedna z nich forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=37916914&a=37960339 wypowiedzi promotora inwestycji wskazuja na kompletny brak merytocznych argumentów za realizacją jednej z takich znanych inicjatyw w Bydgoszczy . nie rozumiem dlaczego kontynuuje się dalej w tym samym gronie dyskusje na temat inicjatyw w Bydgoszczy . Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Gdzie cię uczyli takich manipulacji? 06.03.06, 00:41 Rozumiem że nie sprzyjasz rozwojowi miasta ale negowanie faktów to już gruba przesada.Zresztą myślę że brak argumentów z twojej strony mówi sam za siebie. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=37916914&a=37960505 Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Czemu nie skomentujesz tego? 06.03.06, 00:44 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3194326.html Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 nie jestem inwestorem 06.03.06, 00:54 ethanak napisał: > serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3194326.html pytasz , dlaczego nie ustosunkuję się do powyzszdego - jestem przeciętnym mieszkańcem Bydgoszczy , który nie jest w stanie ustosunkować się do wszystkich inwestycji w Bydgoszczy . Odpowiedz Link Zgłoś