Dodaj do ulubionych

nowe inwestycje?

05.03.06, 00:23
1) Bedzie biurowiec kolo Focus Parku... maly bo maly, ale bedzie!

2) Bedzie remont BPH przy Jagiellonskiej... (podobne do citibanku)

Ktos, cos slyszal?
Obserwuj wątek
    • mac_bakos Re: nowe inwestycje? 05.03.06, 02:16
      Ja slyszalem i sie ciesze.
    • coooler1 Re: nowe inwestycje? 05.03.06, 14:19
      Skąd wy macie te wiadomości ?
      • 0maniek0 Re: nowe inwestycje? 05.03.06, 14:34
        1) Bedzie biurowiec kolo Focus Parku... maly bo maly, ale bedzie!

...taa...w miejscu torbydu tez mial byc biurowiec...
        • mac_bakos Re: nowe inwestycje! 05.03.06, 15:39
          Info mam od nowego kolegi;-)

Widzialem juz projekt - jest inwestor, ktory jest juz wlascicielem terenu.
          • 0maniek0 Re: nowe inwestycje! 05.03.06, 15:41
            a mozna zobaczyc projetk??
            jesli ktos by mi podeslal na maila bylbym wdzieczny
            ...nie opublikuje go nigdzie...
      • ivica Re: nowe inwestycje? 05.03.06, 22:48
        ba grunt to spryt i pytac pytac i jeszcze raz pytac :)
        • unsatisfied6 oprócz tego sprytu 06.03.06, 00:59
          ivica napisał:

> ba grunt to spryt :)

oprócz tego sprytu przydałoby się trochę komptencji :)
    • unsatisfied6 forum inwestorów ? szłyszałem o likwidacji szkoły 05.03.06, 22:54
      zonc napisał:

> 1) Bedzie biurowiec kolo Focus Parku... maly bo maly, ale bedzie!
      >
      > 2) Bedzie remont BPH przy Jagiellonskiej... (podobne do citibanku)
      >
      >
      > Ktos, cos slyszal?

forum czy mieszkańców bydgoszczy ?

ja słyszałem o likwidacji dobrej szkoły w Bdgoszczy - ktoś o tym słyszał ?
      • mac_bakos Re: forum inwestorów ? szłyszałem o likwidacji sz 05.03.06, 22:59
        zmien taśme stary - bo bedziesz mistrzem w przynudzaniu.
      • ethanak Re: forum inwestorów ? szłyszałem o likwidacji sz 05.03.06, 22:59
        Słyszałem.A co?
        • unsatisfied6 o apelacji też sżłyszałeś ? 05.03.06, 23:01
          ethanak napisał:

> Słyszałem.A co?

o apelacji też słyszałeś ?
          • ethanak Re: o apelacji też sżłyszałeś ? 05.03.06, 23:05
            też słyszałem.Dalej pytam i co?
            • unsatisfied6 jaki argument przemawia za Bdgoszczą ? 05.03.06, 23:10
              ethanak napisał:

> też słyszałem.Dalej pytam i co?

gdzie jest więcej apelacji ? w Toruniu czy Bydgoszczy ?
              • coooler1 Re: jaki argument przemawia za Bdgoszczą ? 05.03.06, 23:12
                Jaki argument ?
                Każdy !
                • unsatisfied6 postwaiłem pytanie 05.03.06, 23:13
                  coooler1 napisał:

> Jaki argument ?
                  > Każdy !

postawiłem pytanie - gdzie jest więcej apelacji - w Bydgoszczy czy Toruniu ?
                  • mac_bakos hmmm 05.03.06, 23:16
                    pomyliles wątki
                    • unsatisfied6 nie pomyliłem wątków 05.03.06, 23:19
                      mac_bakos napisał:

> pomyliles wątki

chcę podyskutować o słusznosci inicjatywy której kosztem
                      jest likwidacja dobrej szkoły - uważam argumetny zwolenników
                      sądu apelacyjnego w Bydgszczy za nieuzasadnione .
              • ethanak Re: jaki argument przemawia za Bdgoszczą ? 05.03.06, 23:13
                tych rozpatrywanych przez Gdańską Apelację z której miałaby zostać wyłoniona
                bydgoska jest więcej pochodzących z Bydgoszczy i jej powiatu niż z reszty
                naszego całego województwa.
                • unsatisfied6 i uważasz , że jest to argument 05.03.06, 23:16
                  ethanak napisał:

> tych rozpatrywanych przez Gdańską Apelację z której miałaby zostać wyłoniona
                  > bydgoska jest więcej pochodzących z Bydgoszczy i jej powiatu niż z reszty
                  > naszego całego województwa.

i uważasz , że jest to fundamentalny argument , by sąd apelacyjny powstał w
                  Bydgoszczy ?
                  • coooler1 Re: i uważasz , że jest to argument 05.03.06, 23:22
                    nudny jesteś z tą szkołą... wiesz ? Ile można w kółko gadać o tym samym ?
                  • unsatisfied6 ja jestem wręcz przeciwnego zdania 05.03.06, 23:24
                    unsatisfied6 napisał:

> ethanak napisał:
                    >
                    > > tych rozpatrywanych przez Gdańską Apelację z której miałaby zostać wyłoni
                    > ona
                    > > bydgoska jest więcej pochodzących z Bydgoszczy i jej powiatu niż z reszty
                    >
                    > > naszego całego województwa.
                    >
                    > i uważasz , że jest to fundamentalny argument , by sąd apelacyjny powstał w
                    > Bydgoszczy ?
                    >
                    >

uważam , że twój argument jest przeciwko powstaniu takiego sądu apelacyjengo
                    w Bydgoszczy - zanim jednak przedstawię swój argument , chcę znać odpowiedź na
                    wyżej postawione pytanie .
                    • ethanak Re: ja jestem wręcz przeciwnego zdania 05.03.06, 23:29
                      Tak , jest to fundamentalny argument.
                      • unsatisfied6 znacznie słowa "apelacja" 05.03.06, 23:33
                        ethanak napisał:

> Tak , jest to fundamentalny argument.

jakiemu słowu jest bliższe znaczeniowo słowo apelacja ?

satysfakcja czy dysatysfakcja ?
                        • ethanak Re: znacznie słowa "apelacja" 05.03.06, 23:37
                          Ze względu na cel działania - satysfakcji.Ze względu na stan zmuszający do
                          działania - dyssatysfakcji...Zależy od punktu widzenia.
                          • unsatisfied6 z punktu widzenia oceny sądów 05.03.06, 23:41
                            ethanak napisał:

> Ze względu na cel działania - satysfakcji.Ze względu na stan zmuszający do
                            > działania - dyssatysfakcji...Zależy od punktu widzenia.

z punktu widzenia oceny klientów działalnosci sądów .
                            • unsatisfied6 sklep , który ma więcej reklamacji 05.03.06, 23:45
                              unsatisfied6 napisał:

> ethanak napisał:
                              >
                              > > Ze względu na cel działania - satysfakcji.Ze względu na stan zmuszający d
                              > o
                              > > działania - dyssatysfakcji...Zależy od punktu widzenia.
                              >
                              > z punktu widzenia oceny klientów działalnosci sądów .
                              >
                              >

sklep , który ma więcej reklamacji jest lepszy od sklepu który ma znacznie
                              mniej reklamacji ?
                              • ethanak Re: sklep , który ma więcej reklamacji 05.03.06, 23:57
                                Przyczyn większej ilości reklamacji może być wiele - większa ilość
                                sprzedawanego towaru , większa wiedza nt.swoich praw posiadana przez klientów
                                sklepu.Zresztą nie bawiąc się w twoje wydumane analogie - durny ranking
                                sądownictwa niczego nie dowodzi.W Bydgoszczy rozpatruje się kilkakrotnie więcej
                                spraw niż w Toruniu , w dodatku to w Bydgoszczy działa już WSA będący sądem
                                wyższej instancji w dziedzinie prawa administeacyjnego.Będąc przewrotnym
                                dodałbym że w związku z tym że w Bydgoszczy działają trzy najlepsze kancelarie
                                adwokackie w regionie (ranking Rzepy) klienci którzy zasięgają porad
                                adwokackich w Bydgoszczy są zdecydowanie lepiej bronieni niż klienci w Toruniu.
                                • unsatisfied6 z twoich argumentów wynika, że lepiej być nie może 06.03.06, 00:01
                                  ethanak napisał:

> Przyczyn większej ilości reklamacji może być wiele - większa ilość
                                  > sprzedawanego towaru , większa wiedza nt.swoich praw posiadana przez klientów
                                  > sklepu.Zresztą nie bawiąc się w twoje wydumane analogie - durny ranking
                                  > sądownictwa niczego nie dowodzi.W Bydgoszczy rozpatruje się kilkakrotnie
                                  więcej
                                  >
                                  > spraw niż w Toruniu , w dodatku to w Bydgoszczy działa już WSA będący sądem
                                  > wyższej instancji w dziedzinie prawa administeacyjnego.Będąc przewrotnym
                                  > dodałbym że w związku z tym że w Bydgoszczy działają trzy najlepsze
                                  kancelarie
                                  > adwokackie w regionie (ranking Rzepy) klienci którzy zasięgają porad
                                  > adwokackich w Bydgoszczy są zdecydowanie lepiej bronieni niż klienci w
                                  Toruniu.

ethanak napisał :

>tych rozpatrywanych przez Gdańską Apelację z której miałaby zostać wyłoniona
                                  >bydgoska jest więcej pochodzących z Bydgoszczy i jej powiatu niż z reszty
                                  >naszego całego województwa.
                                  • ethanak Może więc ty podasz jakieś swoje argumenty? 06.03.06, 00:05
                                    Bo na razie tego nie zrobiłeś.
                                    • unsatisfied6 twoje ci nie wystarczą ? 06.03.06, 00:07
                                      ethanak napisał:

> Bo na razie tego nie zrobiłeś.

twoje ci nie wystarczą :))?
                                      • ethanak Nie zwykłem dyskutować sam ze sobą... 06.03.06, 00:10
                                        Konstruktywne "nie" może dać wiele energii...
                                        • unsatisfied6 wyraziłem się jasno 06.03.06, 00:13
                                          ethanak napisał:

> Konstruktywne "nie" może dać wiele energii...

wyraziłem się chyba jasno - nie masz żadnych merytorcznych
                                          argumentów .

"bdzdurne rankikigi sądów" to dla ciebie też żaden argument .
                                          • ethanak Re: wyraziłem się jasno 06.03.06, 00:18
                                            Może myślałeś że chcesz coś powiedzieć ale nie powiedziałeś.Domyśliłem się że
                                            chodzi ci o ranking sądów.Tyle tylko że ja go już nie pamiętam.To po
                                            pierwsze.Po drugie należy też umieć interpretować rankingi.Większa liczba
                                            przegranych apelacji może świadczyć zarówno o gorszej jakości działaniach
                                            przeprowadzanych przez sąd jak i o lepszej obronie oskarżonych.Nie wiem też czy
                                            liczba ta wzrasta wprost proporcjonalnie czy w inny sposób w stosunku do liczby
                                            rozpatrywanych spraw.Myślę natomiast jedno - teza o tym że w Bydgoszczy pracują
                                            gorsi sędziowie niż w Toruniu jest nie do obronienia.Choćby z racji tego że w
                                            Bydgoszczy z racji większej ilości rozpatrywanych spraw sędzia może więcej
                                            zarobić a jak wiemy godziwy zarobek jest motywacją pozytywną.
                                            • unsatisfied6 skoro nie wiesz , lub nie pamiętasz , to nie pisz 06.03.06, 00:20
                                              ethanak napisał:

> Może myślałeś że chcesz coś powiedzieć ale nie powiedziałeś.Domyśliłem się że
                                              > chodzi ci o ranking sądów.Tyle tylko że ja go już nie pamiętam.To po
                                              > pierwsze.Po drugie należy też umieć interpretować rankingi.Większa liczba
                                              > przegranych apelacji może świadczyć zarówno o gorszej jakości działaniach
                                              > przeprowadzanych przez sąd jak i o lepszej obronie oskarżonych.Nie wiem też
                                              czy
                                              >
                                              > liczba ta wzrasta wprost proporcjonalnie czy w inny sposób w stosunku do
                                              liczby
                                              >
                                              > rozpatrywanych spraw.Myślę natomiast jedno - teza o tym że w Bydgoszczy
                                              pracują
                                              >
                                              > gorsi sędziowie niż w Toruniu jest nie do obronienia.Choćby z racji tego że w
                                              > Bydgoszczy z racji większej ilości rozpatrywanych spraw sędzia może więcej
                                              > zarobić a jak wiemy godziwy zarobek jest motywacją pozytywną.
                                              • ethanak nie pamiętam szczegółów 06.03.06, 00:24
                                                np.CHYBA było w nim tak że bydgoski sąd okręgowy miał więcej przegranych
                                                apelacji niż toruński.A zresztą - rozumiem że mam nie pisać bo sam nie masz
                                                okazji napisać o co ci chodzi , tak?Bo jak na razie nie napisałeś ani czy
                                                chodzi o ten ranking , ani o jakie dane uwzględnione w rankingu chodzi.Może
                                                więc poczekam aż napiszesz coś z sensem i wtedy ponownie włączę się do
                                                dyskusji...
                                                • unsatisfied6 ty napisałeś dlaczego apelacja nie powinna być 06.03.06, 00:27
                                                  ethanak napisał:

> np.CHYBA było w nim tak że bydgoski sąd okręgowy miał więcej przegranych
                                                  > apelacji niż toruński.A zresztą - rozumiem że mam nie pisać bo sam nie masz
                                                  > okazji napisać o co ci chodzi , tak?Bo jak na razie nie napisałeś ani czy
                                                  > chodzi o ten ranking , ani o jakie dane uwzględnione w rankingu chodzi.Może
                                                  > więc poczekam aż napiszesz coś z sensem i wtedy ponownie włączę się do
                                                  > dyskusji...

ty napisałeś w swoich poprzednich wypowiedziach dlaczego apelacja nie powinna
                                                  być w Bydgoszczy - nie wiem co mam dodać do twojego słusznego argumentu :)
                                                  • ethanak Re: ty napisałeś dlaczego apelacja nie powinna by 06.03.06, 00:34
                                                    Nie - ja napisałem że twoja argumentacja mówiąca o tym że w związku z większą
                                                    liczbą przegranych przez bydgoski sąd apelacji , Apelacja powinna być w
                                                    Toruniu , jest bez sensu.Dlaczego ? Ponieważ po pierwsze to nie sąd okręgowy ma
                                                    stanowić bazę Apelacji.Po drugie apelacje przegrane mogą świadczyć o
                                                    czymkolwiek z listy o której pisałem - lepiej zorganizowanej obronie , większej
                                                    świadomości swoich praw klientów sądu.Po trzecie - nadal koronnym argumentem
                                                    pozostaje fakt iż z regionu bydgoskiego pochodzi ponad połowa spraw z całego
                                                    województwa rozpatrywanych w Apelacji w Gdańsku.
                                                  • unsatisfied6 to wróciłeś do puktu wyjścia naszej dyskusji 06.03.06, 00:39
                                                    ethanak napisał:

> Nie - ja napisałem że twoja argumentacja mówiąca o tym że w związku z większą
                                                    > liczbą przegranych przez bydgoski sąd apelacji , Apelacja powinna być w
                                                    > Toruniu , jest bez sensu.Dlaczego ? Ponieważ po pierwsze to nie sąd okręgowy
                                                    ma
                                                    >
                                                    > stanowić bazę Apelacji.Po drugie apelacje przegrane mogą świadczyć o
                                                    > czymkolwiek z listy o której pisałem - lepiej zorganizowanej obronie ,
                                                    większej
                                                    >
                                                    > świadomości swoich praw klientów sądu.Po trzecie - nadal koronnym argumentem
                                                    > pozostaje fakt iż z regionu bydgoskiego pochodzi ponad połowa spraw z całego
                                                    > województwa rozpatrywanych w Apelacji w Gdańsku.

to wróciłeś do puktu wyjścia naszej dyskusji , z której to wynikało , ze
                                                    sąd apelacyjny nie powinien powstać w Bydgoszczy :)
                                                  • ethanak bo ty tego nie skomentowałeś 06.03.06, 00:42
                                                    cały twój przydługi i nietrafiony wywód o sklepach miał podważyć ten argument
                                                    ale tego nie zrobił.Proponuję zacząć myśleć zamiast fantazjować.
                                                  • unsatisfied6 ethanak - wyraziłeś się jasno 06.03.06, 00:44
                                                    ethanak napisał:

> Nie - ja napisałem że twoja argumentacja mówiąca o tym że w związku z większą
                                                    > liczbą przegranych przez bydgoski sąd apelacji , Apelacja powinna być w
                                                    > Toruniu , jest bez sensu.Dlaczego ? Ponieważ po pierwsze to nie sąd okręgowy
                                                    ma
                                                    >
                                                    > stanowić bazę Apelacji.Po drugie apelacje przegrane mogą świadczyć o
                                                    > czymkolwiek z listy o której pisałem - lepiej zorganizowanej obronie ,
                                                    większej
                                                    >
                                                    > świadomości swoich praw klientów sądu.Po trzecie - nadal koronnym argumentem
                                                    > pozostaje fakt iż z regionu bydgoskiego pochodzi ponad połowa spraw z całego
                                                    > województwa rozpatrywanych w Apelacji w Gdańsku.

podałeś argumetny przeciwko tworzeniu sądu apelacyjnego w Bydgoszczy -

mam wrażenie , że twój dalszy udział w kontynuwaniu tej dyskusji będzie
                                                    tobie raczej słuszył do zamataczenia argumetnów które przytoczyłeś na
                                                    to , by ten sąd w Bydgoszczy nie powstał .
                                                  • ethanak Apelacja powinna być w Bydgoszczy. 06.03.06, 00:46
                                                    1.Z okręgu bydgoskiego pochodzi ponad połowa spraw rozpatrywanych prze Gdańsk.
                                                    proszę o konktrargument
                                                  • unsatisfied6 juz żeśmy to omawiali 06.03.06, 00:47
                                                    ethanak napisał:

> 1.Z okręgu bydgoskiego pochodzi ponad połowa spraw rozpatrywanych prze Gdańsk.
                                                    > proszę o konktrargument

już żeśmy to omawiali - znajdź sobie w poprzednich wypowiedziach
                                                  • ethanak Nie ma kotrargumentu. 06.03.06, 00:48
                                                    Masz problemy z myśleniem i logiką.Sam sobie przeczytaj mi szkoda czasu na
                                                    ciebie - już za dużo go zmarnowałem.
                                                  • unsatisfied6 powtórzę , bo pamięć masz krótką :) 06.03.06, 00:50
                                                    ethanak napisał:

> Masz problemy z myśleniem i logiką.Sam sobie przeczytaj mi szkoda czasu na
                                                    > ciebie - już za dużo go zmarnowałem.

ilość reklamacji nie świadczy o jakości
                                                  • unsatisfied6 więc dlaczego uzasadniasz tezę przeciwną 06.03.06, 00:56
                                                    twierdzisz , że apelacja powinna być w Bydgoszczy , dlaczego więc
                                                    tak jasno i przejrzyści uzasadniasz tezę przeciwną , ze tej apelacji
                                                    nie powinno być w Bydgoszczy .
                                  • unsatisfied6 lepiej być nie może 06.03.06, 00:05
                                    ethanak napisał:

> Przyczyn większej ilości reklamacji może być wiele - większa ilość
                                    > sprzedawanego towaru , większa wiedza nt.swoich praw posiadana przez klientów
                                    > sklepu.Zresztą nie bawiąc się w twoje wydumane analogie - durny ranking
                                    > sądownictwa niczego nie dowodzi.W Bydgoszczy rozpatruje się kilkakrotnie
                                    więcej
                                    >
                                    > spraw niż w Toruniu , w dodatku to w Bydgoszczy działa już WSA będący sądem
                                    > wyższej instancji w dziedzinie prawa administeacyjnego.Będąc przewrotnym
                                    > dodałbym że w związku z tym że w Bydgoszczy działają trzy najlepsze
                                    kancelarie
                                    > adwokackie w regionie (ranking Rzepy) klienci którzy zasięgają porad
                                    > adwokackich w Bydgoszczy są zdecydowanie lepiej bronieni niż klienci w
                                    Toruniu.

ethanak napisał :

>tych rozpatrywanych przez Gdańską Apelację z której miałaby zostać wyłoniona
                                    >bydgoska jest więcej pochodzących z Bydgoszczy i jej powiatu niż z reszty
                                    >naszego całego województwa.

ethanak napisał:
                                    >durny ranking sądownictwa niczego nie dowodzi
                                    • ethanak ZAWSZE może być lepiej 06.03.06, 00:10
                                      • unsatisfied6 Re: ZAWSZE może być lepiej 06.03.06, 00:15
                                        athanak napisał:
                                        >ZAWSZE może być lepiej
                                        ethanak napisał:
                                        >durny ranking sądownictwa niczego nie dowodzi

a będzie idealnie jak te rankingi będziesz tworzył ty .
                                        • ethanak Re: ZAWSZE może być lepiej 06.03.06, 00:19
                                          Nie , idealnie będzie dopiero wtedy kiedy wszystko będzie do DUPY...
                                          • unsatisfied6 rozumiem twój pkt widzenia 06.03.06, 00:32
                                            ethanak napisał:

> Nie , idealnie będzie dopiero wtedy kiedy wszystko będzie do DUPY...

będzie "do DUPY" jak będzie inaczej niż ty myślisz , że powinno być .
                                            • ethanak Re: rozumiem twój pkt widzenia 06.03.06, 00:35
                                              Według ciebie właśnie tak jest.
                                              • unsatisfied6 nie przesadzałbym :) 06.03.06, 00:38
                                                ethanak napisał:

> Według ciebie właśnie tak jest.

nie przesadzałbym- jeszcze mogę sam ze sobą na tym forum podyskutować :)
                            • ethanak Re: z punktu widzenia oceny sądów 05.03.06, 23:48
                              Ta jest głęboko stronnicza - z reguły cieszy się ten który swoją apelację
                              wygrał - co oznacza "porażkę" sądu niższej instancji.
                              • unsatisfied6 poromawiajmy zatem o sklepach :) 05.03.06, 23:52
                                ethanak napisał:

> Ta jest głęboko stronnicza - z reguły cieszy się ten który swoją apelację
                                > wygrał - co oznacza "porażkę" sądu niższej instancji.

twoja wypowiedź jest wyjątkowo obiektywna i niestronnicza -

porozmaiwajmy o satysfakcji klienta sklepu .

do którego sklepu wolisz pójść - do tego gdzie jest skaładanych
                                więcej reklamacji klientów czy do tego , gdzie jest składanych
                                mniej reklamacji klientów ( relatywnie oczywiście do calokształtu
                                sprzedaży sklepu ) .
                                • coooler1 Re: poromawiajmy zatem o sklepach :) 06.03.06, 00:04
                                  Możesz U6 skończyć już te swoje wywody ?
                                  to nie dotyczy wątku więc pisz sobie o tych sklepach, reklamacjach i innych
                                  gdzie indziej , a nie tu !
                  • ethanak Re: i uważasz , że jest to argument 05.03.06, 23:28
                    Takim argumentem jest podstawowy argument przemawiający za powołaniem nowej
                    Apelacji - że z danego terenu pochodzi dużo spraw wymagających rozpatrzenia na
                    poziomie Apelacji.A jakie według ciebie jest podstawowy argument przemawiający
                    za utworzeniem w konkretnym okręgu nowej Apelacji?
    • coooler1 Re: nowe inwestycje? 05.03.06, 22:54
      Ależ podzielcie sie z nami :-)
    • unsatisfied6 wypowiedzi promotora inwestycji 06.03.06, 00:36
      to tylko jedna z nich

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=37916914&a=37960339
      wypowiedzi promotora inwestycji wskazuja na kompletny brak merytocznych
      argumentów za realizacją jednej z takich znanych inicjatyw w Bydgoszczy .

nie rozumiem dlaczego kontynuuje się dalej w tym samym gronie
      dyskusje na temat inicjatyw w Bydgoszczy .
      • ethanak Gdzie cię uczyli takich manipulacji? 06.03.06, 00:41
        Rozumiem że nie sprzyjasz rozwojowi miasta ale negowanie faktów to już gruba
        przesada.Zresztą myślę że brak argumentów z twojej strony mówi sam za siebie.
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=37916914&a=37960505
        • ethanak Czemu nie skomentujesz tego? 06.03.06, 00:44
          serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3194326.html
          • unsatisfied6 nie jestem inwestorem 06.03.06, 00:54
            ethanak napisał:

> serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3194326.html

pytasz , dlaczego nie ustosunkuję się do powyzszdego -
            jestem przeciętnym mieszkańcem Bydgoszczy , który nie jest
            w stanie ustosunkować się do wszystkich inwestycji w Bydgoszczy .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka