grzelgrz 06.12.02, 16:27 Może i me zaistniejemy na tym forum. Skończyłem naszą szkołę w 1967 roku. pp Kranc Glugla Woźniak Kolanowska Sztyma Skraga i kto jeszcze???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grzelgrz Re: SP 62 SP 62 SP 62 06.12.02, 16:35 grzelgrz napisał: Sorry zacząłem w 1968 a skończyłem 1976 jakten czas leci!!!!!!!!!!!! > Może i me zaistniejemy na tym forum. Skończyłem naszą szkołę w 1967 roku. > pp Kranc Glugla Woźniak Kolanowska Sztyma Skraga i kto jeszcze???? Odpowiedz Link Zgłoś
worcek Re: SP 62 SP 62 SP 62 28.12.02, 22:40 czesć, ja zaczęłem w 1980 i skonczyłem w 88 :) czesc tych osób nadal pracowała, a najsmieszniejsze jest to że na studiach miałem miesięczną praktyke w naszej szkółce, i ze wszystkimi belframi w pokoju nauczycielskim na czesc sie było hiehie, papierochy oczywiście też (teraz na szczęście nie pale :) ), pozdrawiwm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent Re: SP 62 SP 62 SP 62 IP: 62.244.137.* 26.09.03, 08:46 Nikogo nie ma z 62 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zjk Re: SP 62 SP 62 SP 62 IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 04.12.03, 23:46 to byłeś ostatnią klasą pierwszegoroku nauczania w tej szkole. Ja 62-gą skończyłem w 1969 roku, ale chodzilem doniej od 1967, z tym, że na początku roku szkolnego1967-68 jako uczniowie 62-giej mieliśmy lekcje w 48-ej. Fajne czasu. Wszyscy mieli po 6-7 lekcji - my po 4-5. Pozdrawiam. Mieszkałem w bloku via-a-vis szkołu na Gałczyńskiego. Zbyszek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzelgrz Re: SP 62 SP 62 SP 62 IP: 62.244.137.* 17.12.03, 12:14 Ja mieszkałem na Gałczyńskiego 16 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zjk Re: SP 62 SP 62 SP 62 IP: *.gda.pl 17.12.03, 19:29 To nie tak daleko. Ja mieszkałem na Gałczyńskiego 18 i kończyłem 62-gą w roku 1969. Na Gałczyńskiego 16 mieszkali Darek i Jurek Pasieczni (kończyli odpowiednio w roku 1971 i 1969). Potem wyjechali do Gdańska. Na G. 16 mieszkał też Roman Woźniewski (młodszy okilka lat - musiał kończyć gdzieś w roku 1972-3. Był też taki chłopak - nazywał się Pyszka, też cgyba kończył w 1969 i miał sympatyczną siostrę. Imienia Jego i siostry nie pamiętam. Do mojej klasy chodziła Stenia Brożek (mieszkała też na G. 18, ale w środkowej klatce na parterze. Była bardzo ładna. Do klasy równoległej chodził Waldek Marach (też G. 18). Niestety wiele lat temu zmarł na raka. Było jeszcze trochę ludzi w moim wieku i młodszych, ale pogadamy jak się odezwiesz. Pozdrawiam. Zbyszek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morbus Re: SP 62 SP 62 SP 62 IP: *.torun.mm.pl 23.12.03, 22:28 Cóz ja też chodziłem do SP62 nie wiedziałem, że Kolanowska (chyba historia), Glugla (matematyka) tak długo tam pracowały (Kasianowicz ktoś pamięta - moja wychowawczyni). Od 78 do 85, a może 86. Mieszkałem z gościami których wymieniasz. Ja miałem numer 73 w bloku 16, Wożniewski 75 ożenił się z niejaką Heleną ale szybko rozwiódł się, ma syna Michała i miaszkał później w wieżowcu pomiędzy 16-tką, a 18-tkę chyba nr 21 (nie pamiętam), a Pyszka hmmm.. 60-ileś, to był przedostatnia klatka w 16-tce. Dziwię się, że nie pamiętasz Budrewicza nr 16/62 (znałem jego młodszego brata Krzysztofa), no i tego gościa spod nr-u72 co miał matkę w Angli, jeden z nich miał na imię Włodek, starszy brat miał (nie pamiętam "dużego fiata"). Pyszka siostra miała na imię Gosia, ale jakaś gruba była... ;-(. A Brożek, a dokładnie jej ojciec to jakiś UB-ek był. Ciągle awantury z nim były o grę w piłkę na podwurku (i mieli zawsze prąd jak wyłączli w stanie wojennym), dymił z z owcą i ossowskim, ale także z Wyżykowskim spod 18-tki, studiowałem z jego bratem (teraz jest rzecznikiem straży miejskiej w Bydgoszczy i działaczem UP). Bulwę też powienieneś pamiętać choć ja przyjazniłem się z jego młodszym bratem chyba; Pawłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zjk Re: SP 62 SP 62 SP 62 IP: *.gda.pl 23.12.03, 23:26 te epizody to już z późniejszych czasów. Wyjechałem z Bydgoszczy w 1973 po maturze. Potem rzadko bywałem. Stąd pamiętam zupełnie inne historie. Ludzie też inni, bo ci których pamiętasz jako ojców dzieciom, rozwiedzionych i grubych byli za moich czasów kilkunastoletnimi chłopakami i dziewczynami. Każdy sie jakoś zmienia, a niektórzy to nawet przemijają. Życzę wesołych Świąt. Zbyszek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzelgrz Re: SP 62 SP 62 SP 62 Do Zbyszka IP: *.energis.pl 04.02.04, 02:08 Zbyszek Gał 18/28? Może się mylę? Znam wszyskich których wymieniasz mimo że kończyłem sp 62 w 1976 Było chłopaków cała masa Jacek(śp) Roman Jurek Darek Pasieczni ale szybko uciekl Niedzwiedzki (imienia nie pamietam) rozdawał ulotki w grudniu 1970 i wielu innych, którzy jak piszesz przeminęli. Piekne dziecięce bestroskie czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zjk Re: SP 62 SP 62 SP 62 Do Zbyszka IP: *.gda.pl 04.02.04, 23:07 Fajnie, że się odezwałeś. Zbyszek - tak, Gałczyńskiego 18 - tak, ale 29 (mieszkanie środkowe na IV piętrze), a nie 28. Pod 28 mieszkały siostry Pecówny. Ela - młodsza i ładniejsza. Chyba mieszka gdzieś w Bydgoszczy do dziś. Jej siostra (nie pamiętam imienia) - strsza, jakkolwiek młodsza ode mnie. Raczej duży kaliber, jakkolwiek- sympatyczna. W kaltce pierwszej mojego bloku mieszkała też taka ładna, czarna dziewczyna (kończyła chyba w roku 1970, potem chodziła do Technikum Chemicznego). Jej ojciec pracował bodaj jako felczer w pogotowiu. Z innych osób, które może znałeś, to był też z pierwszej klatki bloku 18 - Wędzikowski (był chyba 2 lata młodszy ode mnie). Pamiętam, że uprawiał wioślarstwo - był kanadyjkarzem. Miał bardzo fajną siostrę. Kończyła SP 62 chyba w 1970. Chodziła potem do TM-E. Widywałem Ja później z mężem jak bywałem w Bydgoszczy. Nie wiem czemu, ale pamiętam te dziewczyny. Nostalgia. Byli jeszcze bracia Lutomscy (starszy był ode mnie dużo starszy,a młodszy był chyba w wieku Darka Pasiecznego). Darka Pasiecznego i Jego brata Jurka spotykałem jeszcze niedawno w Gdańsku. Co robił Jurek - nie wiem, ale Darek skończył Polibudę i pracuje jako przedstawiciel Westinghouse'a. Z takich zdecydowanie młodszych to pamiętam jeszcze dwóch braci mieszkających w mojej klatce na parterze, ale pod 18-ką. Niestety - nie pamiętam imion i nazwisk. Moi Rodzice nadal mieszkają na Gałczyńskiego. Bywam - niestety - rzadko. Co robiłeś potem? Jakiś ogólniak, technikum, inna buda??? Może uda mi się "odgrzebać" jakieś zdjęcia - to poproszę o e-mail i przeslę. Czasy były faktycznie beztroskie. Jak budę kończyłes w roku 1976-tym, to te ulotki były chyba z 1980-go. Ja w 1970 byłem w ogólniaku i słabo pamiętam "odpryski" bydgoskie grudnia 1970. Rok 1980 i stan wojenny to już przeżyłem na Wybrzeżu. Też było ciekawie i romantycznie. Teraz to już ludziom spowszedniało. Z Błonia moich początków (końcwka lat 60-tych) pamiętam, jak po zakupy musiałem chodzić aż do sklepu przy Oazie i do takiego kiosku spożywczego na Findera. "Szafy" na Okrzei jeszcze nie było, sklepów przy Broniewskiego też. Wieżowców przy Gałczyńskiego i tego pasażu handlowego - tez nie. Potem otworzyli "budkę" przy wieżowcu vis-a-vis 60-tki. To bylo osiągnięcie! Pozdrawiam. Zbyszek Odpowiedz Link Zgłoś
grzelgrz Re: SP 62 SP 62 SP 62 Do Zbyszka 07.02.04, 22:01 Jesteś troszkę starszy, ale dobrze Cię pamietam Byłeś dla nas szczeniaków Gulwerem patrzelismy z podziwem Chyba z 2 m i buty HoHo szacuneczek z 48, a może to tylko młodzieńcze wyolbrzymianie. Widuje twoich rodziców spacerują sobie po Błoniu z takim sympatycznym pieskiem(chyba jeszcze zyje?). Pecówny raz po raz widywałem Ty jakoś zniknąłeś. Ta ładna czarna dziewczyna to ? Knyter (Imienia nie pamietam) Pan felczer kilka lat temu umarł na zawał czy wylew. Lutomski siedzi w Niemczech, widziałem go kiedyś w takim super mercu na niemieckich nr. Z twojej klatki na 3 pietrze mieszkali p. Mordasiewicze był tam syn mniej więcej w twoim wieku i córka z nią chodziłem do klasy. Z piewszej klatki parter po lewej mieszkał Ristau chyba znasz. Mój brat chodził z Krzysiem Marachem do klasy 59 rocznik. Wiem o jego bracie "szkoda". Może pamietam mniej niż Ty, ale pamietam ten sklepik przy SP60. Malutki i ścisk że żebra trzeszczały, ale słodycze były tam dobre. Teraz jest tutaj (widze ten sklepik przez okno-ciekawe prawda) skup surowców wtórnych. Pamietam te lodowiska zimą na podwórku(teraz wszyscy mają liczniki nikt nie leje) zabawy w szukanego po piwnicach (Teraz niemożliwe bo domofony), gre w dołek, kto bliżej murka na pieniądze(grosze). Tak byłem rocznikiem inaugurującym SP62 Piekne lata. Potem technikum, studia. Teraz "obys cudze dzieci uczył". A te ulotki to naprawde 70 rok Wtedy patrzyłem na to dziwnie bo ledwie umiałem czytać a co dopiero zrozumieć. Była piosenka do melodii "Jadą wozy kolorowe" Jadą wozy kolorowe z gliniarzami hej stoczniowcy atakować kamieniami może kamień spadający coś odmieni itd. Przy kolejnych przewrotach zawsze to nuciłem. w 70 miałem 9 lat Zdjęć za dużo z tego okresu nie ma. Co najwyżej rodzinne. Adres grzelgrz@psi.com.pl Może jakieś masz. Pozdrawiam Grześ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bloniak Re: SP 62 SP 62 SP 62 Do Zbyszka IP: *.int.elnet.pl / 195.85.209.* 08.02.04, 17:36 Oj grzesiu grzesiu.Musiales byc bardzo zdolnym uczniem piszesz ze w 1967 skonczyles 62 a w 1970 miales 9 lat.Jak to mozliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gzrelgzr Re: SP 62 SP 62 SP 62 Do Zbyszka IP: *.visp.energis.pl 09.02.04, 02:14 Mogą się klawisez pomylći cyz nie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JurekP Re: SP 62 SP 62 SP 62 IP: *.tvgawex.pl 29.02.04, 21:55 Z Krzychem Marachem kończyłem 62 w 1974 roku> Mieszkał tam też Marek Grzelka. Ja mieszkałem w mrówkocu czyli na Okrzei 2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROMAN Re: SP 62 SP 62 SP 62 IP: *.iweb.pl 20.03.04, 22:28 Pozdrawiam wszystkich od Pani DAMSKIEJ rok 1971.Mieszkałem na Stawowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belferka Re: SP 62 SP 62 SP 62 IP: *.nat.telco.pl 22.03.04, 20:48 Witajcie dzieciaki z Błonia .Od 1971 do 2001 uczyłam Was matmy w tej chwili prawdopodobnie uczę Wasze dzieci w zespole szkół nr 12 w elektryku na Błoniu . Ilu z Was mnie jeszcze pamięta czytając wasze wspomnienia niektóre nazwiska są mi znane .30 lat w 62 kawał czasu i wspomnień .Miło widzieć swoje nazwisko , które uczniowie pamiętają .Z pewnością są tacy którym się ono źle kojarzy trudno to było wszystko dla Waszego dobra . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojt Re: SP 62 SP 62 SP 62 IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.intelink.pl 26.04.04, 23:21 Mam na imię Wojtek .Skończyłem 62 w 1989 roku byłem w klasie słynnej 8c , mieszkałem na ulicy szubińskiej 20 na trzecim piętrze , w mojej klasie był między innymi Marcin Feddek , Przemek Baumgart ( z mojego bloku może sie odezwie ?) . Adaś Bąk o ten to był gigant , obecnie jestem belfrem i tematy szkolne znam od kuchni a naszą wychowaczynią była pani Pioterek... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanadol Re: SP 62 SP 62 SP 62 IP: 5.5R* / *.wlfdle.rnc.net.cable.rogers.com 13.05.04, 03:02 No coz czas leci. Ja ukonczylem 62 w 78 roku. Coz dyrektor Kranz"Rumcajs", pan od chemii zwany"Ping-Pong", jezyk polski-p.Paczek, pani od rosyjskiego-Feddek czy od muzyki gdzie kazdy(z chlopakow nalezyc do choru)i pan od w-f i po. Czas ucieka szybko zaciera nazwiska ale nie wspomnienia. Pozdrowienia dla wszystkich zza "Wielkiej Wody". Odpowiedz Link Zgłoś