19.03.06, 22:32
Ponieważ na tym forum są conajmniej 2 teatromanki zakładam wątek "teatr". A
co tam, najwyżej upadnie. Może jednak okaże się, że teatromanek jest więcej
lub też kogoś do czegoś zachęcę (-imy?). No więc, będąc w Gdańsku odkryłam
Teatr Miejski w Gdyni i teraz będę go już zawsze uwzględniać w swoich
planach. Świetne miejsce, dodatkowo z kafejką jazzową. Byłam
na "Niebezpiecznych związkach) i (wierz mi Ula)to była fantastyczna sztuka!
Klasyka (a Ula wie, że nie po drodze mi z klasyką w teatrze) ale zagrana
nowocześnie sama nie wiem czym, bo nie formą. Może muzyką, scenografią, lub
po prostu grą aktorską. Świetne w każdym razie. Polecam, jeśli komuś do Gdyni
będzie po drodze. Bilet normalny 26 zł.
Obserwuj wątek
    • loola74 Re: teatr 21.03.06, 11:37
      zgłasza sie teatromanka numer dwa ;))
      oj jak bym chciala zeby mi bylo po drodze do jakiegos innego teatru niz ten
      nasz bydgoski, bo juz zaczynam dublowac spektakle... a tak to pozostaje mi
      czekac az te inne teatry przyjadą do nas, co na szczescie sie cyklicznie
      odbywa :)))
    • jusiadyk Re: teatr 24.03.06, 08:49
      Jestem zaniepokojona bo na 99% dyrektor teatru p Adam Orzechowski odchodzi do
      Gdańska. Po pierwsze boję się co będzie z teatrem prapremier. Po drugie obawiam
      się czy repertuar pod wodzą nowego dyrektora nie będzie szmirowaty.
      Zdecydowanie odpowiadał mi przyciężkawy, dramatyczny ale zmuszający do myślenia
      klimat Orzechowskiego. Ja nie chcę komedyjek i fars!
      • loola74 Re: teatr 24.03.06, 11:11
        No to ja jestem zaniepokojona jeszcze bardziej, festiwal prapremier usi byc!!
        A komedyjkom i farsom mówimy NIE!
    • jusiadyk Re: teatr 27.03.06, 22:46
      Czy ktoś wie co to za sztuka "Płatonow" i o czym? A w ogóle w kwietniu bedzie
      grana "Marylin Mongoł" (rzadko w repertuarze). Polecam gorąco!!!
      • loola74 Re: teatr 27.03.06, 23:31
        mi z opisu na stronie najbardziej spodobało sie zdanie: "Tytułowego Płatonowa w
        bydgoskiej inscenizacji zagra Krystian Wieczorek".... :)))))
        a poza tym plakat do sztuki piękny, oj pięęęękny... (niech mój mąż tego nie
        czyta!) ;)))
        do 31 marca mozna kupic bilety w promocyjnej cenie 12 zł na trzy spektakle (w
        tym pokaz przedpremierowy) o ile jeszcze są.
    • jusiadyk Re: teatr 21.04.06, 23:55
      Ostatnim przedtswaieniem Orzechowskiego w Bydgoszczy jest "Płatonow". Nie wiem
      Lula jak Tobie ale mi sie to specjalnie nie podobało. Na pierwszej części to
      nawet lekko mi sie oczy kleiły. Numer z tłukącymi się butelkami był niezły, to
      racja ale tak poza tym? No wiem, dla Ciebie Wieczorek. Ale mojemu mężowi sie
      dosyć podobało.Ciekawa jestem Twojej opinii. A teraz zajrzyj do matka-egoistka.
      Ostrzegam...będziesz zazdrościć.
      • loola74 Re: teatr 22.04.06, 12:16
        Troszke zalatywało farsą i dlatego wydawalo mi sie przydlugie ;) No i intryga
        zagrana tak jakby bardziej pod Fredre niz pod Czechowa... Niestety, mam
        zastrzezenia co do gry aktorskiej, no i pech w tym ze wlasnie do niejakiego
        Wieczorka... ;)) Ale plakat i tak kupie :)))

Gdyni zazdroszcze, oj zazdroszcze.....
    • luca28 Re: teatr 27.04.06, 08:24
      chętnie bym sie wybrała na przedstawienie "8 kobiet" może znajdzie sie jakaś
      chętna koleżanka ?:)
      • martha_s Re: teatr 27.04.06, 09:51
        ja tez bym z ochota poszła :)
        • luca28 Re: teatr 27.04.06, 11:33
          to możemy sie umówić może jeszcze ktoś sie do nas dołączy? :)))
          • martha_s Re: teatr 27.04.06, 13:35
            jasne! cały tydzień idę na rano więc popołudnia mam wolne.
            • mama_idalki Re: teatr 27.04.06, 13:43
              też bym się przeszła, ale mogłabym tylko w niedzielę, bo potem nie mam z kim
              zostawić mnałej, a z pomocy teściowej raczej już nie skorzystam..
              • luca28 Re: teatr 27.04.06, 14:14
                słuchajcie sprawdzałam na stronie teartu "Osiem kobiet" grają w tym tygodniu a
                potem dopiero w maju i to akurat w urodziny mojego męża :(((
                więc lipa :((

chyba, że nasze teatromanki jusia i loola mają inne informacje to czekam na info
                • loola74 Re: teatr 27.04.06, 15:04
                  Zgłasz sie teatromanka Lula i informuje że Osiem kobiet grają w dniach:

27.04.2006 (czwartek) godzina 19:00
                  28.04.2006 (piątek) godzina 19:00
                  20.05.2006 (sobota) godzina 19:00
                  21.05.2006 (niedziela) godzina 18:00
                  08.06.2006 (czwartek) godzina 19:00
                  09.06.2006 (piątek) godzina 19:00

wiec jeszcze hoho terminów, a nawet jakas niedziela ;))

Pozdrawiam
                  Lula
                • loola74 Re: teatr 27.04.06, 15:06
                  acha, i chcialam dodac ze polecam tą sztukę szczególnie tym, którzy lubia robic
                  zakłady ile razy aktorka potknie sie lub przewróci na obcasach lub schodach ;)
                  • luca28 ke? 27.04.06, 15:38

• loola74 Re: ke? 27.04.06, 15:43
                      Tak tak, takie rzeczy sie tam dzieją ;))
                      Nie wiem czy jak Jusia była to tez tak było obficie w tych potknięciach
                      noznych :)

a w poscie wyzej podałam terminy.
                      • jusiadyk Re: ke? 27.04.06, 22:18
                        Ja już byłam na "8 okbietach" więc się teraz z Wami nie wybiorę ale jakiez było
                        przed chwilą moje zdziwienie gdy zobaczyłam jak się w ciągu dnia beze mnie
                        wątek rozwinął. No, no!! Jakies tam potknięcia faktycznie były. Ogłaszam
                        plebiscyt na najlepiej zagraną rolę w tym przedstawieniu. Ja głosuję na postać
                        upierdliwej starszej panny - siostry żony pana domu.
                        • loola74 Re: ke? 28.04.06, 11:14
                          a mi najbardziej podobała sie gra Kasi Dudzinskiej - pokojówki :))
    • jusiadyk Re: teatr 22.05.06, 10:22
      W Gdyni w tym roku odbył się pierwszy festiwal dramatu teatru
      polskiego "Raport". W jego ramach obejrzałam "Miss hiv", "Absynt" i "Tiramisu".
      Fajne a "Miss hiv" to niesamowita rewelacja na piątkę z plusem!!! Ogólnie
      festiwal udany. Byłam jeszcze na "Matce".
      • loola74 Re: teatr 27.05.06, 16:13
        bardzo mialas fajnie, oj bardzo!
    • luca28 a wybieracie sie? 27.05.06, 13:14
      na festiwal do Torunia? Podobno bedzie coś ciekawego.

Laski chętnie bym sie wybrała do teatru na ciekawy spektakl może coś polecieć
      bo ja jestem totalny abnegat
      • loola74 Re: a wybieracie sie? 27.05.06, 16:11
        Ja raczej nie i bardzo zaluje bo Torun przeciez nie tak daleko.
        A odnosnie Twoich chęci to masz na mysli torunski festiwal czy spektakle w
        naszym teatrze?
        • jusiadyk Re: a wybieracie sie? 27.05.06, 23:51
          Ano ja sie na Kontakt nie wybieram bo się teraz musze na bardziej przyziemnych
          sprawach skupić (remont i praca)
    • luca28 dostałam zaproszenie 05.06.06, 15:26
      dostałam zaproszenie e-mailowe do teatru na "tramwaj zwany pożadaniem" na
      17/06/2006. Ten termin mi nie pasuje ale był tam tez termin 1-2 lipca. Moze
      któraś sie wybiera?
      Warto czy nie?
      • jusiadyk Re: dostałam zaproszenie 06.06.06, 10:18
        Wstyd się przyznać ale nic nie wiem o tym przedstawieniu. Zorientuję się co i
        jak.
        • loola74 Re: dostałam zaproszenie 06.06.06, 20:52
          oj wstyd wstyd! i to wielki!
          nie czytasz teatralnego bloga???
          • jusiadyk Re: dostałam zaproszenie 08.06.06, 09:01
            No wstyd. Porozjeżdżałam się ostatnio po teatrach w innych miastach (ostatnio
            byłam w Poznianiu na "Twój, Twoja, Twoje" - nie warto) i zapuściłam się w
            Bydzi. Ale teraz już wszystko wiem i myślę, żę można by się wybrać w pierwszych
            dniach lipca.
            • luca28 Re: dostałam zaproszenie 08.06.06, 09:03
              to tak wstepnie ja też byłabym chętna. Możemy sie umówić jak chcesz.
              • jusiadyk Re: dostałam zaproszenie 19.06.06, 22:13
                Lucyna (i ewentualnie inne chętne)ja sie bardzo chętnie na ten "Tramwaj..." w
                pierwszych dniach lipca piszę tylko jest taki problemik, że małża muszę wziąść
                ze sobą. Teatr to nasza wspólna pasja i on sobie nie chce odpuścić. Będę
                niedługo rezerwować bilety więc jeśli towarzystwo mojego małża Cię nie przeraża
                to daj znać czy dla Ciebie też i kiedy. Pozdrawiam.
                • andzina Re: dostałam zaproszenie 20.06.06, 18:31
                  Justyna ja bym chętnie poszła (małż zupełnie mi nie przeszkadza:), tylko u mnie
                  weekend wchodzi w grę bo w tym tygodniu po 1 lipca pracuję do późna i nie dam
                  rady. jeśli pójdziecie w weekend (tzn. sobota lub niedziela) to ja się piszę.
                  właśnie patrzyłam, że spektakle są i w sobotę i w niedzielę o 19, czy to
                  premiera? znasz może ceny biletów? daj znac
                  pozdrawiam
                  • luca28 Re: dostałam zaproszenie 21.06.06, 08:16
                    justyna ja też sie wybiore bez męża bo go spektakl nie interesuje, on chce
                    dołączyć po spektaklu i wybrać sie do pubu. Może też sie dołączycie? Może inne
                    osoby też sie wybiorą z nami do pubu w piątek lub sobote?
                    • kaya77 Re: dostałam zaproszenie 21.06.06, 11:57
                      chetnie bym poszła, ale nie wiem, co zrobić w tym czasie z Małym. A wy jak
                      sobie to zorganizowałyście?
                      • luca28 Re: dostałam zaproszenie 21.06.06, 12:23
                        zostanie moja siostra z Olga
                        • loola74 Re: dostałam zaproszenie 21.06.06, 17:35
                          oczywiscie takze chętna jestem na wspolnie do teatru, oraz pozniej na zajecia
                          pozateatralne tez :))
                          z repertuaru wynika ze ten spektakl to jeszcze tylko 1 i 2 lipca, a potem to
                          juz chyba przerwa wakacyjna...
                          a dziecia zostawia sie z mężem, tak jak ja to robie :) niech sobie w spokoju
                          mundial ogląda ;)))
    • jusiadyk Re: teatr 22.06.06, 09:57
      Muszę Was zmartwić, nie ma już biletów na "Tramwaj...", będą to grać dopiero we
      wrześniu, nie będzie teraz żadnych dodatkowych spektaktli. Jest co prawda
      szansa, że ktoś nie odbierze rezerwacji ale mała szansa, że nie będdzie
      odebranych aż 5 czy 6 rezerwacji, poza tym to zawsze ryzyko a tu nianie do
      dzieci powynajmowane. No nie wiem, może po prostu na pub się trzeba umówić i
      tyle a na "Tramwaj..." wybrać we wrześniu.
      • kaya77 Re: teatr 30.06.06, 17:20
        Teatr Polski Bydgoszcz, "Czego nie widać" - polecam. Naprawdę dobra komedia
    • jusiadyk Re: teatr 06.10.06, 10:33
      Ogłaszam, że tegoroczny festiwal prapremier został rozpoczęty a otwarcie
      uświetniły swoją obecnością loola i jusiadyk. Będziemy się pławić w
      teatralności do granic obfitości ku własnej radości.
      • koka04 Re: teatr 06.10.06, 13:38
        Zżera mnie, no normalnie zżera mnie zazdrość. Oooo już mnie nie ma, zostałam
        pożarta ;)
        ps. fajnie macie dziołchy. Ja teraz podejmuję życiowe decyzje i nawet nie mam
        czasu myśleć o takich przyjemnościach buuu.
        A tak swoją drogą to trzymajcie za mnie kciuki, żeby wszystko mi wyszło (jak
        wyjdzie to powiem, na razie nie chcę zapeszać)
        pozdr. olka
    • jusiadyk PODZIEKOWANIE 07.10.06, 14:35
      Chciałam w tym miejscu uroczyście podziekować Uli za pomoc w zorganizowaniu
      tegorocznych biletów na prapremiery. Loola będę Ci dozgonnie wdzięczna. Wiesiu
      z pewnością dołącza się do podziekowań. ;)
      • loola74 Re: PODZIEKOWANIE 08.10.06, 09:52
        :)))
        sama nie moge wyjsc z podziwu ze mi sie tak ładnie udało :)
        no ale w koncu w zdobywaniu biletów na prapremiery mam juz przeciez wieloletnie
        doswiadczenie... ;)
    • jusiadyk nowy dyrektor 21.10.06, 12:56
      No i nowy dyrektor teatru przedstawił swój program. Myślę, że nie jest zły
      ale " po owocach go poznacie". Myslę też, że wielkim sprawdzianem dla niego
      będzie przygotowanie pierwszej premiery w tym sezonie.
    • jusiadyk Tramwaj zwany pożądaniem 16.11.06, 23:49
      Baaardzo polecam "Tramwaj zwany pożądaniem". Bardzo mi sie podobało choć to
      zupełnie coś innego niż lubię, w zasadzie komedia (ale uwaga: ociekająca seksem
      i polityką). Ale kurczaki zapada w pamięć jak chyba "Kamień i popioły". Do tego
      rewelacyjni: Dagmara Mrowiec, Barbara Kałużna no i oczywiście Wieczorek. Plus
      sentymenty typu Limahl i Stare Dobre Małżeństwo a do tego aktualności typu "F16
      cud techniki, leciał tydzień z Ameryki". Lula - dla Ciebie obowiązkowe. Dla
      reszty - bez przymusu ale warto.
      • loola74 Re: Tramwaj zwany pożądaniem 17.11.06, 11:15
        oj Jusia, tak cichaczem sobie poszlaś i nic sie wczesniej nie pochwalilas?! ale
        jesli bylas w tym tygodniu to ja i tak bym rady nie dala bo choróbsko mnie
        powaliło dokumentnie...

no jasne ze sie na to wybiore, juz od dwoch miesiecy sie na to wybieram. ale
        niedługo zaczynają mi sie wakacje (!!) wiec nadrobie :)
        • andzina Re: Tramwaj zwany pożądaniem 17.11.06, 17:04
          zabierz mnie z sobą, co? ja bym poszła, choć sto lat w teatrze nie byłam, a tu
          jeszcze "tramwaj..." chciałam iśc na poskromienie złośnicy, chyba w zeszłym
          roku grali, no i tak zwlekałam, aż przestali :(((
          zgłaszam palec pod budkę - chcę iść!
          daj znać jak i kiedy możesz się wybrać to postaram się dostosować.
          • natalya20 Re: Tramwaj zwany pożądaniem 17.11.06, 21:08
            ja tez bym sie wybrala mi tez dajcie znac chociaz u mnie to bedzie bardzo
            ciezko z czasem
          • loola74 Re: Tramwaj zwany pożądaniem 18.11.06, 20:56
            Andzina, jakżeś taka ochotna to proszem bardzo - najblizszy "Tramwaj" bedzie
            12,13,14 grudnia, godziny 17 i 20. Daj znac ktory termin ci pasuje i idziemy!
            Natalia, ty tez. A moze ktos jeszcze? Tylko myslcie szybko bo bilety czasem
            trzeba rezerwowac z dosc duzym wyprzedzeniem...
            • jusiadyk Re: Tramwaj zwany pożądaniem 18.11.06, 21:52
              Bo ja może nie dość jasno napisalam że tak mi sie podobało, że chcę się wybrać
              jeszcze raz. Pogadam z mężem o tych terminach i dam znać, to może tez się wtedy
              wybierzemy.
              P.S. Lulka prosze sie nie złościć, że cichcem byłam bo mąż mi zrobił
              niespodziankę i kupił bilety w tajemnicy
              P.S.2 A w pewnym momencie Wieczorek stanął przy mnie i mówił tylko do mnie...
              Serio tak było, wcale sie nie rozmarzyłam, możesz spytać mojego męża.
            • andzina Re: Tramwaj zwany pożądaniem 18.11.06, 23:36
              ja mam w całym tym tygodniu 2-gą zmianę, więc każdy dzień mi... nie pasuje,
              szkoda, że nie weekend, ale od biedy mogę się zamienić, lub nawet 1 dzień
              urlopu wyżebrac, tylko musiałabym wiedzieć wcześniej. więc moja propozycja jest
              taka, że ustalcie Wam pasujący termin, a ja zacznę już dziś kombinować wolne
              popołudnie, ok? czy rezerwacji można telefonicznie dokonać? jestem zupełnie
              niezorientowana, mój ostani spektakl, to... pierścień i róża, w czerwcu 2005.
              wstyd mi bardzo, dlatego bardzo chcę iść! godzina nie ważna - może być 5 może
              być 8.
              Natalia a Tobie który dzień pasuje? Jusia a Ty? ja się postaram dostosować,
              ok?
              • natalya20 Re: Tramwaj zwany pożądaniem 19.11.06, 07:49
                mi zdecydowanie pasuje weekend wieczorkiem ale na upartego moze dalabym rade w
                tygodniu
      • andzina Re: Tramwaj zwany pożądaniem 23.11.06, 09:45
        No kochane, faktycznie jeśli chcemy się na "tramwaj..." wybrać to do końca roku
        w weekend nie będą grać, więc zostają nam te terminy co Loola podała -
        12,13,14.
        Loola czy 14.11 w ramach teatralnego czwartku możemy się wybrać - są jeszcze
        szanse na bilety? nie ukrywam, że u mnie ostatnio cienko z kasą i jeśli mam
        wybór 30 zł a 12...
        tylko na tc chyba nie ma rezerwacji, nie?
        dziewczyny, które bywają - jak to jest?
        • loola74 Re: Tramwaj zwany pożądaniem 23.11.06, 12:10
          Andzinko, a ciebie jako studentkę nie obejmie ulgowy bilet?
          • andzina Re: Tramwaj zwany pożądaniem 23.11.06, 12:13
            aaa o tym nie pomyślałam, tylko ja taka studentka :)
            bilety mzk muszę normalne kupować, tylko na pkp i pks mam jakąś tam zniżkę a
            jak to w teatrze to niem wiem?
            • loola74 Re: Tramwaj zwany pożądaniem 23.11.06, 12:19
              mysle ze pani bileterka nawet na pomysł nie wpadnie zeby cie legitymowac bo
              przeciez z daleka widac ze podstawówka ;)))
              dzwonilam do teatru - bilety są na 12 i 13 grudnia juz tylko na godz 17.
              teatralny czwartek zajety, zreszta ja teatralnych czwartkow nie polecam... co
              sie tam wtedy dzieje, łomatko!
              tak wiec Andzina, wybieraj.
              • andzina Re: Tramwaj zwany pożądaniem 23.11.06, 12:38
                Mnie to już w zasadzie bez różnicy - tak jak Ci pisałam, i tak muszę kombinowac
                w pracy urlop albo zamianę. Załatwisz bilety? ja zgadzam się na oba terminy, to
                znaczy na jeden z nich.

uhu! Loola - mamy randkę :))) - kto dołączy? - Luca daj się namówić!
                • loola74 Re: Tramwaj zwany pożądaniem 23.11.06, 12:45
                  oki, no to czekam jeszcze na kogos chetnego i jutro rezerwuje bilety.

chetni! prosze sie zgłaszac!!
            • loola74 Luca28 - nie obijaj sie! 23.11.06, 12:24
              Lucyna, czemu nie wyrazasz chęci teatralnych? kiedys mowilas ze poszłabys, no
              wiec chodz z namyy! :)
              • luca28 Re: Luca28 - nie obijaj sie! 23.11.06, 12:44
                toć mogiem przecież nie ;)

ale wy w zamian za to idziecie ze mną na hey - a co tranzakcja wiązana :)
    • jusiadyk Re: teatr 22.11.06, 22:41
      Dziewczyny póki co umawiajcie się beze mnie na ten teatr.
      • loola74 Re: teatr 23.11.06, 12:57
        jusiadyk napisała:

> P.S.2 A w pewnym momencie Wieczorek stanął przy mnie i mówił tylko do mnie...
        > Serio tak było, wcale sie nie rozmarzyłam, możesz spytać mojego męża.

ja bym cie tak niesmialo poprosila o ujawnienie w ktorym miejscu siedzialas...
        nie zeby tam wiesz... po prostu tez chce miec ŁADNY widok :)))
        • andzina Re: teatr 23.11.06, 13:03
          No wiecie co? aż wlazłam na stronę, coby tego Wieczorka podpatrzeć i całkiem
          całkiem on...
          No Jusiadyk, jakie to miejsca były? Loola - rezerwuj te same!
          • loola74 Re: teatr 23.11.06, 13:14
            to spektakl kameralny wiec pewnie o te miejsca bedziemy musiały sie pobic z
            kilkoma widzami/widzkami. ale ja jestem znana z tego ze wchodząc na spektakle
            kameralne jakims dziwnym sposobem (łokcie w ruch, Andzina! załóż martensy,
            przydadzą sie) mijam tłum i wchodze pierwsze (no, prawie pierwsza). tak wiec
            Jusia, te namiary na miejsca wyslij nam na PRIVA!
            • luca28 Re: teatr 24.11.06, 15:51
              loola i co zamówiłas te bilety???? Oczywiście mnie chyba też liczyłaś ?????
              • loola74 Re: teatr 24.11.06, 16:10
                tak jest! bilety zarezerwowane. 13 grudnia, środa, 17.00.
                z uwzględnieniem Andziny i Lucyny ;)))
    • loola74 Andzina i Luca - Tramwaj... 06.12.06, 14:46
      w piątek ide odebrac nasze rezerwacje (bo spektakl juz niedługo), wiec
      potrzebuje Waszego potwierdzenia ze nic sie nie zmienia oraz Andzina, czy dla
      Ciebie bilet ulgowy? dla pewności proponuje zebys doszyła sobie tarcze szkolną
      do kurtki, zeby nikt nie miał wątpliwości ze to podstawówka przyszła... ;)
      • luca28 Re: Andzina i Luca - Tramwaj... 06.12.06, 14:54
        o kurcze ula ale ja nie moge 13. Zupełnie zapomniałam, że miałam inne plany.
        Możesz tą moją rezerwację jeszcze odwołać?
        • loola74 Re: Andzina i Luca - Tramwaj... 06.12.06, 15:02
          tak, do momentu kupna biletów jeszcze mozna odwolac, wiec odwolam...
          ale klapsa i tak dostaniesz!
          • luca28 Re: Andzina i Luca - Tramwaj... 06.12.06, 15:03
            już sie nadstawiam

o tu .... poprosze ;)
            • andzina Re: Andzina i Luca - Tramwaj... 06.12.06, 17:10
              Ooooj kochana, otrzymałaś naganę wzrokową >: (to są gniewne oczy!)
              szkoda....
      • andzina Re: Andzina i Luca - Tramwaj... 06.12.06, 17:09
        Ja oczywiście idę - już wzięłam urlop w pracy (rano czeka mnie mycie okienek :)
        a czy ulgowy to pojęcia nie mam, ale jak będziesz kupowała to zapytaj, bo np.
        na pkp się nie łapie - za stara jestem, tam tylko młodzież ucząca się do 24
        lat :( więc jeśli Pani powie, że można, to kup ulgowy, jak nie to "szarpnę" się
        na normalny, a co! tak rzadko chodzę do teatru, że nie zbiednieję :)
        jak się umówimy? przyjechac po Ciebie, czy spotkamy się na miejscu?
        • koka04 Loola nie odwołuj !!! 06.12.06, 17:58
          ja chcę, ja chcę !!!!!!!!!!!!
          • natalya20 Re: Loola nie odwołuj !!! 06.12.06, 21:26
            dziewczyny a o ktorej to jets?
            • loola74 Re: Loola nie odwołuj !!! 06.12.06, 22:00
              natalya20 napisała:

> dziewczyny a o ktorej to jets?

środa, 13 grudnia o 17.00. jesli tez chcesz to moge w piątek spytac czy są
              jeszcze bilety.
          • loola74 Re: Loola nie odwołuj !!! 06.12.06, 21:59
            koka04 napisała:

> ja chcę, ja chcę !!!!!!!!!!!!

spoko Koka, w takim razie kupuje ten bilet dla Ciebie.
            spektakl jest w środe 13 grudnia o 17.00.
            • natalya20 Re: Loola nie odwołuj !!! 06.12.06, 22:07
              to ja nie dam rady bo do 17 pracuje akurat w ten dzien:(
              • koka04 Re: Loola nie odwołuj !!! 07.12.06, 20:04
                Uff... Już myślałam, że się spóźniłam. To do zobaczenia w środę :)
        • loola74 :)))))))))) 08.12.06, 17:58
          a propo Twej propozycji o przyjechaniu to jesli byłoby Ci po drodze (no ale
          przyznasz że troche jest..) to byłoby miło. nawet mozesz przyjechac w miare
          wczesnie aby jeszcze jaką kawke we dwie mogłyby my wypic :)))
          • loola74 Re: :)))))))))) 08.12.06, 17:59
            to było do Andziny, ale jakos sie usadowilo tak ni przypiął ;))
          • andzina Re: :)))))))))) 08.12.06, 18:14
            jasne, że mam po drodze, i wpadnę po Ciebie - tylko napisz o której, chętnie
            kawkę wypiję w miłym towarzystwie. tylko ja nie mam w ogóle orientacji w
            mieście, ale mam nadzieję, że do teatru trafię ;)
            • loola74 Re: :)))))))))) 08.12.06, 18:19
              skoroś taka szybko tracąca orientacje w takim razie dostaniesz kawę
              bez "wkładki" ;)
              a do teatru to ja juz Cie powiode, bylebys do mnie trafiła!
      • loola74 Andzina i Koka - Tramwaj... 08.12.06, 17:56
        Bilety kupione.
    • loola74 Mojo Mickybo - 8 i 9 stycznia 08.12.06, 18:17
      Polecam, polecam, polecam ten spektakl! Jest niesamowity! Dwóch aktorów bez
      zadnej scenografii, rekwizytow i kostiumów potrafią zrobic genialny teatr.
      Zresztą wygrali tegoroczny Festiwal Prapremier.
      Spektakl jest 8 i 9 stycznia, a nie tak jak w repertuarze tylko 8 stycznia.
      Godzina 17 i 20.
      Ja na to chce pojsc drugi raz. Zrobiłam dzis rezerwacje 4 biletów (po cichu
      licząc na mojego męża, ale nie wiadomo czy bedzie w tym czasie na miejscu) wiec
      jesli jest ktos chetny to mam dwa (albo trzy) bilety wolne (na 8 stycznia,
      godz. 17)
      Acha - są juz tylko bilety normalne, bo pula na ulgowe juz wyczerpana.

ps. Jusia, ty to przegapiłaś na prapremierach, wiec WARTO by było nadrobic...!

ps2. pisząc "dwóch aktorów bez [...] kostiumów" nie mialam na mysli tego co
      macie na mysli, zeby ktos pozniej nie mial do mnie pretenscji ze nie zobaczyl
      tego co chciał ;)))
      • jusiadyk Re: Mojo Mickybo - 8 i 9 stycznia 08.12.06, 22:02
        Lula rezerwuj dla mnie i małża w ciemno te 2 bilety!
    • andzina ech.... tramwaj! 13.12.06, 20:16
      Jeśli ktoś wybierał się na Tramwaj a nie dotarł z różnych przyczyn m-u-s-i iść!
      ja idę drugi raz, zabiorę siostrę. jestem pod dużym wrażeniem!
      • jusiadyk Re: ech.... tramwaj! 13.12.06, 21:40
        Wiedziałam, że tak będzie!
        • andzina Re: ech.... tramwaj! 14.12.06, 22:33
          ja dziś zrobiłam rezerwację na 7 stycznia dla mnie i siostry i naszych małżów.
          zobaczymy jak oni to przyjmą :)
          • keitii1 Re: ech.... tramwaj! 15.12.06, 08:38
            My mamy rezerwację na 6 stycznia :)
      • loola74 Re: ech.... tramwaj! 15.12.06, 22:57
        stylem przypominało mi to troche "Z twarzą przy ścianie" - ekspresja, dynamika,
        komizm, współczesność. zaskoczyło mnie szybkie przejscie z "komedii" w dramat
        (łzy w oczach NIEKTÓRYCH aktorów...).
        sceny w których płakałam ze śmiechu:
        - zwolnienia akcji (odgrzane ze "Z twarzą..." ale zawsze działa)
        - motyw podgłaśniania wołania za pomocą zapalniczki ;)))
        - szczoteczka do zębów jako zgrabnie użyty rekwizyt (moglam sie dobrze
        przyjrzec bo to solo było do mnie...)
        A Jusia, twoje "sam na sam" z W. to był ten motyw z gumą?? - do żucia ofkors ;)

pewnie wybiore sie na to jeszcze raz - między innymi aby wyłapać
        niektóre "detale" odbijające sie w szybie.... ;) - Andzina, na drugi raz
        bierzemy mocniejsze okulary ;)

• andzina Re: ech.... tramwaj! 15.12.06, 23:52
          taaaaaa, jak dla mnie nic się nie odbijało w tej plexi, ale teraz już wiem na
          co zwracać uwagę, to oblukam. to z tą szczoteczką całkiem niezłe było i chyba w
          niedzielę zajmę Twoje miejsce, choć waham się jednak nad lewą częścią
          widowni... z wiadomych przyczyn. ten sweter, ta gitara, wymiekam.... i jeszcze
          opadły mgły...
        • jusiadyk Re: ech.... tramwaj! 16.12.06, 13:43
          1. Ja nie wiem o co Wam chodzi ze szczoteczką, jak ja byłam to tego nie było.
          ale za to pewnie u Was nie było F-16
          2. Moje sam na sam nie było z gumą tylko z takim monologiem w stylu "Ja wiem co
          jest Twoim problemem. Tu chodzi o niską samoocenę"etc.
          • loola74 Re: ech.... tramwaj! 16.12.06, 14:48
            1. łeeee... nie było szczoteczki? no to widac ze sztuka ewoluuje. zamiast F-16
            byla u nas SexAfera! :)))
            2. o ten wlasnie monolog mi chodzi, ale miał przy tym gume do zucia którą zuł,
            potem niby zawijał w papierek, wyrzucał... troche tez o tej gumie mowil w
            miedzyczasie.
    • andzina Tymon Ateńczyk 13.01.07, 20:13
      No dziewczęta, wielbicielki K.Wieczorka, to znaczy, tfu... sztuki teatralnej
      szeroko pojętej :) - kto na szekspira? widziałam zapowiedzi na stronie teatru,
      ale nie spojrzałam dokładnie kiedy - jeśliby która tak w okolicy początku lub
      połowy lutego się wybierała to ja chętnie się podłączę :)
      oczekuję propozycji, co prawda rozważam jeszcze 8 kobiet (choć Loola twierdzi,
      że nie warto) i z twarzą przy ścianie, (ale jeszcze nie spojrzałam kiedy to
      grają). na 3 niestety nie pójdę, musze cóś wybrać...
      • andzina Re: Tymon Ateńczyk 13.01.07, 20:25
        ciekawe - strona teatru nieustannie mi się "wywala" a jak przed chwilą weszlam
        ponownie zniknął opis tej sztuki... dziwne?
        • loola74 Re: Tymon Ateńczyk 14.01.07, 22:23
          na stronie wszystko juz dziala. ja sie pewnie wybiore ze wzgledu na tytułowego
          bohatera ;) oraz z braku innych propozycji w repertuarze...
      • andzina Re: Tymon Ateńczyk 19.01.07, 20:49
        W niedzielę 28 stycznia o 18:00 jest otwarta próba Krystiana... sorry Tymona ;)
        i spotkanie z twórcami (wstęp wolny) a 6-tego lutego (wtorek) też o 18:00
        projekcja Szekspirowego Poskromienia złośnicy (i tu chyba też wolny, ale nie
        dam głowy)

Jedno i drugie mnie kręci (nie wiem co bardziej) ale ten czas, którego nie
        ma... 28 mam rano szkółke do 16-tej, więc próba o 18... będzie baaaardzo
        ciężko, ale ta projekcja... kuszące..

Co Wy - teatromanki - na to?
        • loola74 Re: Tymon Ateńczyk 19.01.07, 21:24
          mnie kręci próba :)))))))))))))))))))))))
        • jusiadyk Re: Tymon Ateńczyk 20.01.07, 15:20
          ta próba 28-go będzie na pewno super. niestety nie ma mnie wtedy w Bydgoszczy
          więc odpadam (na swoją osłode a Waszą udrękę powiem, że będę wtedy w 3mieście i
          na pewno teatr zaliczę) . Za to może wstępnie się wpisuję na ta projekcję
          Poskromienia złośnicy. A dodałabym jeszcze dwie atrakcje: 3-go lutego jest
          premiera Tymona (jeszcze nigdy nie byłam na premierze ale pewnie już nie ma
          biletów) a 5-go jest koncert Soyki. Co wy na to? Może ktoś chętny na Soykę?
          • loola74 Re: Tymon Ateńczyk 20.01.07, 15:31
            ja sobie Soyje odpuszczam bo jakos go nie ten tego. ale jest propozycja (od
            Andziny wypływająca) aby sie wybrac na Tymona 10 lutego. Jusia, co Ty na to?
            • andzina Re: Tymon Ateńczyk 20.01.07, 19:51
              Ja Soykę lubię, ale myślę, że małż mnie w końcu zwolni z zaszczytnego
              stanowiska żony, jeśli zacznę jeszcze bardziej udzielać się poza domem, a teraz
              tak sobie myślę o tej próbie, na pewno będzie nieźle, może będzie można parę
              fotek postrzelać aktorom (a szczególnie jednemu, no może dwóm...) myślę na tym
              intensywnie.
              a 10 luty u mnie nadal aktualny, nagrywam już teściową do małego
              • natalya20 Re: Tymon Ateńczyk 21.01.07, 09:24
                ja bym sie na poskrommienie zlosnicy wybrala:)
      • loola74 Re: Tymon Ateńczyk 10.02.07, 12:19
        to juz dzis - hurra!
        • andzina Re: Tymon Ateńczyk 10.02.07, 12:38
          hurra!
          ja siedzę w szkółce i już się doczekać nie mogę!!! już nogami przebieram! i
          rozważam już repertuar na marzec, ale muszę skonsultować z siostrą i mężulkiem -
          z pierwszą na co chce iść a z drugim kiedy mu pasuje z małym zostać, lub do
          babci na wygnanie wywieść.

te 8 kobiet mnie kręci...
          • jusiadyk Re: Tymon Ateńczyk 10.02.07, 14:50
            No to do zobaczenia dzisiaj. Andzina - 8 kobiet jest do obejrzenia ale nie żęby
            jakies wielkie emocje po tym pozostawały.
            • andzina Re: Tymon Ateńczyk 13.02.07, 20:00
              Choć główne "teatromanki" były obecne, ale może któś chciałby poczytać opinię
              laika, więc takową służę:
              sztuka podobała mi się, aczkolwiek, uważam, że rola Tymona została zbyt mocno
              wywyższona, a rola Alcybiadesa (rewelacyjny MT) zbyt słabo podkreślona we
              wszystkich medialnych recenzjach, jakie udało mi się poczytać / obejrzeć /
              usłyszeć.
              Ponieważ wcięło mi repertuar na marzec, a na stronie jeszcze nie ma, więc nie
              mogę się zdecydować na co i kiedy, na pewno Plastelina 24-go (czytałam sporo
              pochlebnych opinii, czas na własną) no i nie wiem co dalej, a raczej bliżej, bo
              chciałam pójść na początku marca.
              Loola poleca Z twarzą przy ścianie, Jusia nie poleca Ośmiu kobiet, a ja
              najchętniej to bym chyba na Tramwaj po raz trzeci poszła :), choć trochę mi
              szkoda...
              obaczymy...
              • loola74 Re: Tymon Ateńczyk 13.02.07, 21:31
                > a rola Alcybiadesa (rewelacyjny MT) zbyt słabo podkreślona we
                > wszystkich medialnych recenzjach, jakie udało mi się poczytać / obejrzeć /
                > usłyszeć.

hahahahaha, tom siem obśmiała ;)))))))))

jesli chodzi o marzec to wymien sobie te 8 kobiet na Z twarza przy scianie
                (role męskie - Wieczorek i Tynda) albo na Merlin Mongol (główna rola męska -
                Krajewski...) albo zamien sobie poczatek marca na koniec lutego i idz
                na "Kamien i popioły" (drugoplanowa(?) rola męska - Wieczorek...)

a tak na marginesie to patrze na ten repertuar na luty i marzec i wyjatkowo
                gęsto od roznorodnych spektakli i nawet goscinne sie trafiaja... oj szaleje
                nowy dyr
                • keitii1 Re: Tymon Ateńczyk 14.02.07, 08:53
                  Proszę o więcej recenzji na temat Tymona?
                  Dla mnie 8 kobiet da się obejrzeć i nawet można się pośmiać chwilami i "nawet
                  tyłek obejrzeć tylko nie koniecznie ten który by się chciało(czytaj akurat tej
                  aktorki, tylko innej)" - przypowieść mojego męża :)Generalnie 8 kobiet nie
                  powala ale uważam że warto obejrzeć chociażby dla tych rożnych 8 kobiet.
                  Tramwaj oczywiście bardzo fajny :) Wieczorek oczywiście też tylko ta jego
                  klata :(
                  Na Z tawarzą przy ścianie idę w sobotę i zastanawiam się na Tymonem.
                  Pozdrawiam teatromanki
    • jusiadyk Re: teatr 26.02.07, 22:42
      Informuję, że jako tako zaczęła działalność nowa strona internetowa naszego
      teatru. Adres taki jak dotychczas.
      • loola74 Re: teatr 01.03.07, 11:58
        tak tak, zmiany na całego.
        tylko szkoda ze wiekszosc jeszcze w przygotowaniu.
        nowy dyrektor szykuje totalne odswiezenie, moze to i dobrze..?
    • tp2610 Goło i wesoło- w operze 01.03.07, 16:42
      Idę 9 marca- podobno fajne:)
      • jusiadyk Re: Goło i wesoło- w operze 01.03.07, 21:56
        A ja w sobotę na 20.00 idę na "Plażę" toruńskiego teatru u nas. Może jeszcze
        ktoś się wybierze? Uwaga: małż idzie ze mną.
        • andzina Re: Goło i wesoło- w operze 02.03.07, 16:34
          Ja 18-tego (jednak) na Osiem kobiet (z mamą i siostrą) 24-tego na Plastelinę z
          koleżnką Loolą a jeszcze poszukuję chętnej ze mną na Merlin Mongoł, ale
          niestety nie wiem kiedy, bo na pewno nie w marcu, a repertuar na razie tylko na
          marzec... ale raczej na początku kwietnia.

A w ogóle to mnie tramwaj kusi po raz kolejny, i już nawet bym towarzystwo na
          niego miała, tylko...
          • natalya20 Re: Goło i wesoło- w operze 02.03.07, 18:27
            ja tez bym sie w koncu na cos wybrala!! na cos lekkiego i smiesznego, mozecie
            cos polecic?
            • andzina Re: Goło i wesoło- w operze 04.03.07, 11:39
              tramwaj! tramwaj! tramwaj! lekkie, śmieszne no i aktorzy :)
              • natalya20 Re: Goło i wesoło- w operze 04.03.07, 17:27
                andzia to jak bedziesz szla po raz kolejny na tranwaj to zabieram sie z toba:)
    • tp2610 Goło i wesoło- rewelacja!!! 10.03.07, 19:06
      Polecam , uśmiałam si do łez!!!
    • andzina Re: teatr 24.03.07, 14:45
      Otóż w ubiegłym tygodniu jednak osiem kobiet (niezłe, nie żałuję, że byłam, ale
      raczej na raz) a wczoraj (przez Loolę maglowane) "z twarzą przy ścianie"
      zaliczone. Jeśli ktoś się wybiera to mogę rzeczywiście polecić!
      W kwietniu Marylin Mongoł potem tramwaj... :)
      • jusiadyk Re: teatr 24.03.07, 19:15
        Ponoć w niedzielę 31 marca jest dzień otwarty teatru. Można zwiedzać, ciuchy z
        garderoby przymierzać, z aktorami pogadać.
        • andzina Re: teatr 24.03.07, 19:55
          i owszem nawet się z koleżanką Loolą wybieramy, ale nie wiem czy nie będę
          musiała małego zabrać...
          • jusiadyk Re: teatr 25.03.07, 00:15
            O tym samym myślałam. Na którą się wybieracie?
            • loola74 Re: teatr 28.03.07, 14:34
              konkretnie to chyba jeszcze nie jestesmy umowione, ale moze na 13? lub 14??
      • jusiadyk dla wielbicielek Wieczorka 24.03.07, 19:16
        Ponoć Wieczorek gra w Kryminalnych w telewizji, albo chociaż w jednym odcinku.
        wie ktoś coś na ten temat?
        • andzina Re: dla wielbicielek Wieczorka 24.03.07, 19:56
          podobno ma jakiś epizod w dzisiejszym (?) odcinku kryminalnych, wiem bo główna
          fanka mi powiedziała :)))
          • loola74 Re: dla wielbicielek Wieczorka 28.03.07, 14:35
            główna fanka nawet nagrała :)))
            • jusiadyk Plaża 28.03.07, 15:14
              No tak, byłam na Plaży. Wrażenia nawet niezłe. Dość dobre, chociaż nie wybitne.
              A najbardziej mnie urzekło to, że w scenografii zagrały kupione u mnie drzwi ;)
    • jusiadyk Re: teatr 06.05.07, 15:06
      Sprawozdawczo dzisiaj napiszę:
      Krótkie recenzje: byłam ostatnio na "Dzień dobry Państwu Witkacy" Teatru w
      Zakopanem - wrażenia jak zwykle po Zakopanym ani lepiej ani gorzej. Byłam też
      na "Zbombardowanych" Sarah Kane w reżyserii Kleczewskiej i tu baaardzo duże
      rozczarowanie - normalnie chyba już ani na Kleczewską ani na brutalistów nie
      pójdę. Paskudne i nudne. Dla równowagi powiem, że mój ślubny ocenił to na 4+
      (nie mam pojęcia za co)
      A teraz zapowiedź: jak komuś bardzo zalezy to w dniach 15-20 maja w Gdyni
      odbywa się festiwal dramatu teatralnego w teatrze miejskim. Baaardzo ciekawy
      repertuar i niestety mimo mojej wielkiej chęci chyba nie uda mi się tam
      pojechać na ani jeden spektakt, nawet na mojego ulubionego Przemysława Bluszcza
      grającego ponoć fenomenalnie w "Osobistym Jezusie" ani na "Bombę" w której
      grają sami znani aktorzy. A od 23 czerwca do 1 lipca w Poznaniu będzie festiwal
      teatralny Malta i oprócz teatrów i wielu elenmentów tańca coś słyszałam o
      koncercie Roberta Planta (za free) i Sinead O'Connor (za 50zł) ale jakoś w
      repertuarze tego nie widzę.
    • andzina Powrót Odysa 06.05.07, 21:20
      No cóż, ja w takim razie czuję się w obowiązku zdania relacji z dzisiejszego
      wyspiańskiego.
      Otóż sztuka mi się podobała... teraz powinno byc ale :) ale nie będzie.
      Oczywiście to klasyka i choćby nawet w najbardziej nowoczesnym wydaniu to
      jednak klasyką pozostanie. ale w porównaniu np. do Tymona - jak dla mnie o
      wiele lepsza - więcej aktorów, więcej dialogów i więcej akcji (zabrzmiało jak
      opis jakiejś sensacji :)
      Oczywiście poza głównym aktorem, który mimo swojej nie-lokalnej sławy czasem
      był po prostu... mało zrozumiały, w sensie dykcji, to nasze lokalne aktory
      całkiem, całkiem. Dorota Androsz jak zawsze w scenie raczej bezpruderyjnej,
      Wieczorek, niestety też jak zawsze, w roli lekko tępego chłopca od bicia, no i
      MT... MT dość spora rola, jak na nie pierwszoplanową i jak zawsze - genialna,
      ale moje zdanie nie jest w tej kwestii obiektywne, więc wybaczcie ;)

Aha no i objawienie, jakiego wcześniej nie widziałam na naszych deskach, ale ja
      mało obeznana jestem, więc poczekam aż się eksperty wypowiedzą (Jusia, Loola -
      kiedy się wybieracie?). Otóż objawienie grało Telemacha i wyglądało jak Tom
      Cruise 30 lat temu. Ja co prawda za takim cukierkowym typem urody nie przepadam
      (choćby przykład MT- 0 cukierkowatości), ale w tomie Cruise'ie jako pacholę
      kochałam się na zabój, więc jakiś sentymencik... Nie mogę doszukać się nazwiska
      objawienia, ale jak się dowiem - napiszę.

Jednym zdaniem - można obejrzeć. bez replaya
      • andzina Re: Powrót Odysa 07.05.07, 07:20
        Mam nazwisko (dzięki Loola ;) - Maciej Radel. No już na fotkach w necie mniej
        Cruise'owaty, ale widać podobieństwo. Bardzo mi się podobała jego rola w
        Odysie. CZekam na wasze opinie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka