Dodaj do ulubionych

Co się dzieje w naszym mieście ????

26.03.06, 15:44
Watek informacyjny . Co, gdzie, kiedy , za ile ? Dla dzieci, dla rodziców,
wszystko o czym usłyszycie np.o teatrzyku, filmie w kinie letnim, pokazie itp.
na co warto Waszym zdaniem pójść, zobaczyć. wpisujcie dziewczyny wszystko to o
czym dowiedzie sie, z gazety, tv, poczty pantoflowej. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • hania.robus 23 kwietnia- Poranek Muzyczny dla dzieci 26.03.06, 22:01
      23.04(niedziela) - Poranek Muzyczny dla dzieci i rodziców;Odgłosy wiosny,
      godz.9.30, 11.00,12.30, Sala KOncertowa Akademii Muzycznej, ul. Staszica 3
      • luca28 Re: 23 kwietnia- Poranek Muzyczny dla dzieci 24.04.06, 17:09
        i co haniu byłaś tam? ja chciałam pójść z małą ale zapomniałam o tym poranku.
    • jusiadyk Re: Co się dzieje w naszym mieście ???? 29.03.06, 21:32
      Chciałam pochwalić, że wątek bardzo dobry tylko chyba nic się nie dzieje.
      • mamaaga1 Pinokio w Adrii 31.03.06, 07:49
        9 kwietnia przyjeżdża teatr kukielkowy Baj Pomorski :-)). Zastanawialam się czy
        moja niespelna dwuletnia córcia wysiedzi na spektaklu .. może macie jakies
        doświadczenia???
        pozdrawiam
        Aga
        • hania.robus Re: Pinokio w Adrii 31.03.06, 08:30
          Dziękuję, za dzwonię dzisiaj po bilety. Młody ma dwa lata i dwa miesiace,
          zobaczymy, nawyzej wyjdziemy wczesniej :) Idziewmy pierwszy raz, wiec też nie
          wiem jak bedzie. Pozdrawiam ciepło.
          • hania.robus Pinokio cena biletu 12pln dla każdego 31.03.06, 22:26
            Wiem, że nie jest to dużo za teatrzyk, tym bardziej, ze bywa on tutaj nie za
            często, ale jest to troszkę nie tak jak dla mnie, czy nie powinno byc zniżek dla
            maluszków, w koncu dwulatek nie pójdzie sam do teatru. Mąż twierdzi, ze
            najzwyczajniej w swiecie nastawione to jest na masówkę tj. szkoły a nie
            pojedyncze osoby.
    • jusiadyk Re: Co się dzieje w naszym mieście ???? 15.04.06, 15:22
      Wyczytałam w GW, że w multikinie w 1 i 2 święto będa od 9 do 17 bajki i inne
      atrakcje dla dzieci (malowanie twarzy itp). Ale lepiej jeszcze sprawdźcie tę
      wiadomość bo jakos nie jestem pewna czy dobrze zrozumiałam.
    • jusiadyk dni nauki - gorąco polecam 24.04.06, 14:30
      www.dninauki.ukw.edu.pl./index.htm Polecam gorąco, duuużo ciekawych
      zajęć i wykładów. Nie wiem kiedy miałybyście to zaliczyć skoro dzieci albo
      praca ale może się komuś uda? Jest i o edukacji domowej i o szansach na pracę
      (warsztaty - szanse na podstawie cv, wypalenie zawodowe etc.)
    • jusiadyk namiot z kinem 4D? 27.04.06, 22:35
      Na początku Mostowej przy zbiegu z Focha widziałam dziś duży namiot z kinem 4D
      czyli jak rozumiem trój(4D?)wymiarowym. Słyszałam że to bardzo fajne. Czy ktoś
      wie do kiedy toto będzie stało, co tam grają i czy to się nadaje, żeby iść z
      dzieckiem czy raczej samemu?
      • jusiadyk Re: namiot z kinem 4D? 30.04.06, 22:36
        Zorientowałam się co z tym kinem. Więc namiot bedzie stał jeszcze miesiąc i to
        może być fajna sporawa ale raczej nie dla małych dzieci. Są 3 filmy: "Dom
        strachów" (no nie dla dzieci), "Kopalnia złota" i "Ochrona planety" czy jakoś
        tak. To trzecie może się ewentualnie nadawać dla starszych dzieci, tak gdzies
        od 4-5 lat wzwyż bo jest dość głośno. Ogólnie obraz jest 3-wymiarowy, fotele
        się ruszają i ma się różne wrażenia. Bilet kosztuje 8 zł, jakotakiego
        harmonogramu godzin nie ma, raczej na spontana. Może mi się uda jakoś wybrać?
        Podobno to tylko 20 minut trwa.
    • jusiadyk Re: Co się dzieje w naszym mieście ???? 30.06.06, 10:02
      podnoszę, może coś się dzieje?
    • jusiadyk Re: Co się dzieje w naszym mieście ???? 18.07.06, 09:48
      Polecam wystawę w muzeum okręgowym na Gdańskiej 4 a właściwie 2 wystawy:
      1) "Piękną być" o wizerunku kobiet w sztuce, trochę portretów, trochę szmatek i
      dupereli służących do pielęgnowania urody 2)piękna fotografia portretowa.
      Naprawdę warto ale bez małego dziecka. Ja byłam z Jędrkiem a on typem
      kontemplacyjnego konesera sztuki raczej nie jest więc było głośno i szybko no i
      teraz muszę się wybrać drugi raz bez niego.
    • loola74 Re: Co się dzieje w naszym mieście ???? 18.07.06, 11:38
      A byl ktos na czwartkowym pokazie filmowym w muszli koncertowej Parku im.
      Witosa? Seanse o 20.30, wstep wolny. Do tej pory jeszcze sie nie wybralam bo to
      co lecialo i leci to juz widzialam...
      • luca28 Re: Co się dzieje w naszym mieście ???? 18.07.06, 11:59
        nie a co będzie w ten czwartek?
        • loola74 Re: Co się dzieje w naszym mieście ???? 18.07.06, 12:42
          "Komornik"
    • jusiadyk Re: Co się dzieje w naszym mieście ???? 07.10.06, 14:36
      Nie wiem na pewno ale podobno od 18 października zaczyna sie w Bydgoszczy
      festiwal jazzowy i m.in. ma występować Dorota Miśkiewicz. Przypuszczam, że
      bliższe informacje w Eljazzie.
      • mama_idalki Re: Co się dzieje w naszym mieście ???? 07.10.06, 20:32
        Tak!Tak!tAk! :)) Właśnie chciałam to pisać :)) I ta Miśkiewicz... Może będzie
        też inny Miśkiewicz.. CUDO!!! :DDDD (Gęba mi się śmieje na samo wspomnienie o
        H.M.- byłam na dwóch koncertach na których grał i wrażenia wbijają w podłogę).
        No i Pelc- też ciekawa muzyka :)
        • mama_idalki Re: Co się dzieje w naszym mieście ???? 10.10.06, 20:02
          Już wszystko wiem :) Miśkiewicz bedzie niestety bez tatusia (a szkoda, oj
          szkoda..), natomiast fajny koncert zapowiada się w Węgliszku- Nadolny i Pelc.
          Serdecznie polecam!
          No i KTOŚ, kogo reklamować nie trzeba (choć ceny biletów są bardzo
          niesympatyczne)- Rubik z ekipą w niedzielę na Łuczniczce.
          • natalya20 Re: Co się dzieje w naszym mieście ???? 11.10.06, 12:44
            z checia bym poszla na rubika:) tylko cena mnie troche odstrasza
            • mamami5 Re: Co się dzieje w naszym mieście ???? 11.10.06, 15:00
              a jaka jest cena???
              • mama_idalki Re: Co się dzieje w naszym mieście ???? 11.10.06, 23:44
                Najtańsze bilety- 40zł (inne- 60, 70,80,100)
                Cena jest baardzo wysoka, szczególnie biorąc pod uwagę, że zawsze bilety na
                imprezy z okazji "Dni papieskich" były darmowe. No ale widocznie diecezji nie
                stać na taki koszt (oprócz samego geniusza muszą zostać pokryte koszty chóru i
                orkiestry, ekipy nagłaśniającej, technicznych, itp.).
                Poza tym oratorium to ogromna rzecz- wciska w podłoże i IMO z klimacikiem "Niech
                mówią, że.." mało ma wspólnego. Klimat "Tu es Petrus" (szczególnie w
                uczestnictwie na żywo) jest niesamowicie wielki. Trudno nawet określić uczucia,
                które mną osobiście miotają przy uczestnictwie w oratoriach wogóle, a jeśli
                chodzi o "Tu es Petrus" niemalże szczególnie. Piszę "uczestnictwie" bo mi
                jeszcze nigdy nie udało się tylko słuchać oratorium. Taką muzykę przeżywam i
                staję się jej częścią, a po zakończeniu pozostaję z radosną (radosną- bo wiem,
                że nie jest ona bezcelowa- bo pozostawiło ją DZIEŁO. A jednocześnie dającą
                nadzieję na kolejny raz) pustką.
                Ech- rozpisałam się, ale po prostu kocham muzykę (szczególnie tworzoną przez
                geniuszy) słuchać, przeżywać, mówić o niej i trwać w niej. Trzeba mnie hamować w
                tej kwestii :)
                • wieloszka Re: Co się dzieje w naszym mieście ???? 12.10.06, 17:57
                  baaardzo byłabym wdzięczna o info gdzie bilety można dstać i czy jeszcze są?
                  • mama_idalki Re: Co się dzieje w naszym mieście ???? 12.10.06, 23:33
                    Nie wiem czy jeszcze są, ale sprawdź w księgani „Ain Karim” na Starym Rynku (ul.
                    Farna 4)
          • luca28 Re: Co się dzieje w naszym mieście ???? 11.10.06, 13:22
            skoro wszystko już wiesz to napisz proszę co z tym koncertem Miskiewicz, kiedy
            gdzie i za ile. Wybrałabym sie chętnie.
            • mama_idalki Re: Co się dzieje w naszym mieście ???? 11.10.06, 23:32
              21 X- sobota, godz. 19 w Filharmonii Pomorskiej. (bilety: 35 zł, 25 zł, 15 zł).
              Dorota Miśkiewicz z zespołem
              Krzysztof Popek International Quintet (Krzysztof Popek – alto flute, Piotr
              Wojtasik – tp., Kirk Lightsey – p., Cameron Brown – bass, John Betsch – dr.)
              • mama_idalki Re: Co się dzieje w naszym mieście ???? 11.10.06, 23:45
                Aha- jeśli planuje się więcej koncertów, to warto kupić karnet- 55zł
                • natalya20 Re: Co się dzieje w naszym mieście ???? 12.10.06, 16:41
                  nie wiem czy ktos jest tym tematem zainteresowany, no ale moze:)
                  Pragniemy poinformować, iż dnia 19 października br.(czwartek, godz.17.00 sala
                  K3, budynek K, ul. Naruszewicza11) w ramach cyklu wykładów popularno-naukowych
                  pn Konwersatorium Społeczeństwo – Gospodarka - Kultura, odbędzie się wykład
                  otwarty z dyskusją noszący tytuł „Kobieta w Islamie”, który wygłosi Pani Joanna
                  Zghoul w imieniu Ligi Muzułmańskiej RP. Serdecznie zapraszamy nie tylko
                  studentów WSG, ale wszystkich zainteresowanych.
              • jusiadyk Re: Co się dzieje w naszym mieście ???? 21.10.06, 12:44
                A ja niestety nie dam rady sie na tą Miśkiewicz wybrać. Jędruś trochę chory, ja
                mam dużo pisania, nie wyrobię się. A szkoda, bo jeszcze nigdy Miśkiewicz nie
                słyszałam na żywo.
    • mama_idalki Re: Co się dzieje w naszym mieście ???? 20.10.06, 23:55
      Niedługo Camera Obscura- jak ktoś ma rozkład to niech wkleja :)
    • jusiadyk Re: Co się dzieje w naszym mieście ???? 28.10.06, 21:00
      Czytałam , że jutro (niedziela) w Adri ma być teatr Baj pomorski dla dzieci,
      przedstawienie dla dzieci minimum 3-letnich. nie pamietam żadnych szczegółów
      ale pamiętam, że miałam wrażenie, że to będzie fajne, jak to przeczytałam.
      • natalya20 Re: Co się dzieje w naszym mieście ???? 29.10.06, 06:46
        ja bym chciala isc na ten meski balet...ale cena biletow...
    • mama_idalki Re: Co się dzieje w naszym mieście ???? 29.10.06, 16:18
      Dostałam przeciek, że szykuje się Festtiwal Bluessowy, ale nic więcej nie wiem-
      ani kiedy, ani kto gra, ani gdzie.. Nie wiem nawet czy jest juz o tym info w
      mediach..
      • luca28 Festiwal bluesowy 31.10.06, 08:30
        w Dyrekcji:

www.dyrekcja.bydgoszcz.pl/kalendarium.php
        chyba sie wybierzemy razem z małżem. Tylko nie wiem jeszcze w jaki dzień. Ktoś
        też sie wybiera??
        • luca28 Re: Festiwal bluesowy 02.11.06, 09:28
          idziemy w niedzielę na koncert Quidam ktoś też sie wybiera??
    • jusiadyk Re: Co się dzieje w naszym mieście ???? 22.01.07, 21:07
      trochę zaniedbany wątek wic tak na szybko na bieżąco: będzie koncert Soyki w
      teatrze 5 lutego o 20.00. ale chyba nie typowy repertuar tylko raczej sonety
      Szekspira
    • tp2610 Re: Co się dzieje w naszym mieście ???? 24.01.07, 18:36
      Ostatnio byłam z dziećmi mojej siostry na wystawie w Muzeum Spichrzów- Lata
      Międzywojenne w Bydgoszczy i wogóle, ale nie polecam, nie ma za duzo ciekawych
      rzeczy, kilka eksponatów mi sie spodobało, ale nic specjalnego.
    • andzina Koncert Martyny Jakubowicz 26.01.07, 19:04
      24 (sobota) lutego w Dyrekcji (nie znam godziny) odbędzie się koncert Martyny
      Jakubowicz, na który to koncert idę, bilety kosztują 25 zł. W ubiegłym roku
      byłam na jej koncercie w Węgliszku i było super - grała głównie starsze
      kawałki, z ostatniej płyty (przeboje Boba Dylana) zagrała tylko jeden czy dwa
      numery.
      • jusiadyk Re: Koncert Martyny Jakubowicz 27.01.07, 00:04
        Hmmm a wiesz, że ja w ubiegłym roku tez byłam w Węgliszku na tym koncercie? Z
        ta samą koleżanką co w teatrze ostatnio. Siedziałysmy na tych kręconych
        schodkach na antresolę. Zastanowi się jeszcze czy iść w tym roku. Na razie
        wybieram się na Soykę (na razie sama, zgłoszenia mile widziane)
        • andzina Re: Koncert Martyny Jakubowicz 27.01.07, 17:18
          ja siedziałam prawie vis a vis Martyny, troszkę na lewo, blisko schodków :) i
          byłam z siostrą, szwagrem i ich znajomymi, mój małż nie lubi Martyny, czy
          raczej jej muzyki, bo do niej samej nic nie ma :)
          A Martyna to moja młodość, więc sobie nie odpuszczę!
          • natalya20 Re: Koncert Martyny Jakubowicz 27.01.07, 18:22
            a ja..nazwisko slyszalam ale jej muzyki nigdy
            • andzina Re: Koncert Martyny Jakubowicz 27.01.07, 19:12
              Ja dziś właśnie usiłowałam koledze ze szkoły opisać jaki rodzaj muzyki śpiewa i
              wyszło mi, że bluesa? brzmienie gitary, dość niski "schrypnięty" głos, a
              piosenka "W domach z betonu nie ma wolnej miłości..." coś Ci mówi? to chyba
              najbardziej znany z jej przebojów.
              • jusiadyk Re: Koncert Martyny Jakubowicz 29.01.07, 22:26
                Albo "obudziłam się później niż zwykle, wstałam z łóżka w radiu byyyyyła
                muzyka" albo "Ardżuna w sercu wielki ciężąr czuł gdy mówił słowa te: Moi krewni
                na tym polu sa , jak mam im zaadać śmierć". Kurcze, rozmarzyłam się, nie , nie
                dam rady pójść..
                • natalya20 Re: Koncert Martyny Jakubowicz 30.01.07, 17:15
                  ta piosenke o tych domach to znam:)
                • andzina Re: Koncert Martyny Jakubowicz 30.01.07, 21:12
                  chodź Jusia, fajnie będzie :) ja właśnie słucham Domów z betonu i marzę :)

a Żagle tuż nad ziemią? "... ja Ci choćby i w piekle kufel piwan dam..."?
                  a Kretyni i osły? "... kretyni i osły, znam ich więcej niż stu, dziś już nie
                  chcę ich widzieć, ani słuchać ich słów..."?

faaaajnie będzie :)
    • jusiadyk Re: Co się dzieje w naszym mieście ???? 11.04.07, 19:03
      W dniach 26-28 kwietnia na UKW mają się odbywać dni nauki. W zeszłym roku
      brałam udział w niektórych wykładach i były bardzo ciekawe. Polecam przyjrzeć
      się programowi. Wiem, że w tym roku mają być między innymi jakieś zajęcia
      poświęcone rytmice dziecięcej i opowieści o rycerzach dla dzieci czy coś
      podobnego.
    • jusiadyk Re: Co się dzieje w naszym mieście w długi weekend 27.04.07, 14:12
      Taaaki długi weekend. W końcu nie wszyscy wyjeżdżają. A ja jakoś nie widzę,
      żeby w naszym mieście coś ciekawego się działo. Ktoś coś wie? Szczególnie
      szukam ciekawych pomysłów na 1 maja
      • hania.robus Re: Co się dzieje w naszym mieście w długi weeken 27.04.07, 22:51
        Coś takiego znalazłam :)
        Na wolne dni

Zapraszamy Państwa na uroczystości i imprezy związane z majowymi świętami.

1 V wtorek
        18.00, MOK, Muszla koncertowa – Otwarcie sezonu motocyklowego. W programie
        koncert zespołu Little Wing w składzie: Michał Zwierzykowski – śpiew , Jarosław
        Zwierzykowski – git, Marcin Degowski – git , Daniel Degowski – bass , Piotr
        Ślaski – perkusja oraz konkursy z nagrodami i wiele innych atrakcji.
        Prowadzenie: Andrzej Gawroński

2 V środa
        11.00 MOK, Muszla Koncertowa „ Dzieci dzieciom” – koncert w wykonaniu dzieci z
        przedszkoli niepublicznych.

Dzień Flagi Rzeczypospolitej Polskiej
        godz. 12.00 – Maciej Puto – wprowadzenie – ustanowienie święta
        godz. 12.10 – wciągnięcie Flagi na maszt
        - odegranie hymnu państwowego,
        - utwory patriotyczne w wykonaniu Orkiestry Reprezentacyjnej Pomorskiego Okręgu
        Wojskowego pod dyrekcją majora Jerzego Andrzejewskiego,

3 V czwartek
        STARY RYNEK
        godz. 11.00 - Msza Święta Pontyfikalna, którą będzie celebrował JE Biskup
        Bydgoski Jan Tyrawa
        godz. 12.05 - Przejście pod Pomnik Walki i Męczeństwa
        - Melodie i pieśni narodowe w wykonaniu Orkiestry Reprezentacyjnej Pomorskiego
        Okręgu Wojskowego pod dyrekcją majora Jerzego Andrzejewskiego
        godz. 12.10 - Hymn Państwowy,
        godz. 12.15 - Oficjalne wystąpienia okolicznościowe:
        - Wojewody Kujawsko-Pomorskiego – Zbigniewa Hoffmanna,
        - Prezydenta Miasta Bydgoszczy – Konstantego Dombrowicza,
        godz. 12.25 - Złożenie kwiatów pod Pomnikiem Walki i Męczeństwa

17.00 MOK, Ostromecko – Koncert pieśni patriotycznych w wykonaniu Stowarzyszenia
        Śpiewaczego - Zespołu Pieśni Dawnej z Uniwersytetu Kazimierza Wielkiego w
        Bydgoszczy pod dyr. prof. Jana Lacha .

5 V sobota
        14.00, MOK, Węgliszek – Warsztaty literackie dla początkujących twórców,
        prowadzą: Jolanta Baziak, Stefan Pastuszewski.

6 V niedziela
        MOK, Ostromecko – Pałac Sztuk, wernisaż fotografii JERZEGO RIEGELA
        w technice izohelii w 40- lecie pracy twórczej, koncert kwintetu smyczkowego
        toruńskiej orkiestry kameralnej w składzie: Izabela Bogusz –skrzypce , Grzegorz
        Bogusz – skrzypce , Marta Wroniszewska – altówka , Karol Wroniszewski –wiolonczela
        www.bydgoszcz.pl/miasto/aktualnosci/Na_wolne_dni.aspx#1
        • jusiadyk Re: Co się dzieje w naszym mieście w długi weeken 29.04.07, 22:38
          Dzięki Haniu, jesyeś niezawodna! Może się na te motory wybierzemy?
    • hania.robus Dla dzieci:) 2-3 czerwca Auchant 18.05.07, 12:01
      Galeria Auchant, Dzień Dziecka z Cartoon Network, od 12 do 18. Pozdrawiam
    • hania.robus 27 maja-Baj Pomorski-Adria 18.05.07, 12:02
      Nie pamiętam o której godzinie dokładnie, przedstawienie Kot w butach, chyba, ze
      pomyliłam :) Najlepiej zadzwonić i sprawdzić, pewny jest termin :) Pozdrawiam
    • hania.robus 20 maja Akademia muzyczna-Poranek Muzyczny 18.05.07, 12:04
      Polecma, my chodzimy juz od kilku miesiecy i młodemu coraz bardziej sie podoba.
      Pozdrawiam
    • luca28 noc w Muzeum 18.05.07, 21:14
      miasta.gazeta.pl/bydgoszcz/1,35590,4142836.html
      coś dla osób uprawiających clubbing w przerwie p[omiędzy jednym a drugim
      klubem :)
      • loola74 Re: noc w Muzeum 18.05.07, 22:06
        > coś dla osób uprawiających clubbing w przerwie p[omiędzy jednym a drugim
        > klubem :)

czyli jesli jutro to dla nas ;)))
    • jusiadyk Janerka i kino letnie 03.07.07, 21:23
      Żeby nie było, że nie mówiłam. W środę na/przed (?) hala Łuczniczka jest występ
      Lecha Janerki za free. Chyba o 20 albo 21.
      A od piątku (albo czwartku) rozpoczyna się kino letnie w parku Witosa (ale nie
      samochodowe tylko takie osobowe). Początek jest ekstra bo Frida (rewelacja, kto
      nie widział, musi zobaczyć).
      Sorki za brak szczegółów ale cos ostatnio nie mam czasu na nic (Andzinka Tobie
      w szczególności należą się przeproszenia - wiesz Franklin i te sprawy)
      • andzina Re: Janerka i kino letnie 03.07.07, 21:41
        Jusia, ja się nie gniewam :)

a Fridę polecam, może się wybiorę... choć okoliczności mam niesprzyjające,
        ale... może...
      • luca28 Re: Janerka i kino letnie 03.07.07, 22:44
        Frida bardzo dobra polecam ale ja planuję wyjście do kina plenerowego za
        tydzień ma być podobno "Good bye Lenin"
    • jusiadyk Re: Co się dzieje w naszym mieście ???? 06.07.07, 19:52
      Powiem Wam, że koncert Janerki bardzo, bardzo mi się podobał. Ogromnie.
      Tylko...na tej ogromnej hali wyglądało jakby ludzi było 2 garstki. Mam
      nadzieję, że Janerka się nie obrazi.
      • loola74 Re: Co się dzieje w naszym mieście ???? 07.07.07, 00:20
        to podobnie bylo kiedys na koncercie Kazika, Heya i jeszcze paru innych - ta
        hala jest na tyle duza ze takie wrazenie zawsze pozostaje, szczegolnie gdy sie
        jest gdzies na górze.
        • ksantypa77 Re: Co się dzieje w naszym mieście ???? 14.07.07, 09:44
          W niedzielę, o 22.30 (pewnik, że się nie spóźni, bo to nie nasz) na peron V
          wjedzie Orient Experss. Biorę dziecko, małża z aparatem i popatrzymy sobie na
          to cudo!
          • ksantypa77 Re: Co się dzieje w naszym mieście ???? 16.07.07, 00:35
            Byłam na dworcu. Ludzisk tyle ile za czasów komuny na dworcu, albo na stacjach
            kolejowych w Indiach. Warto było. Ale chamscy Polacy pstrykali ludziom zdjęcia
            w wagonie restauracyjnym jak małpom, które jadły. Ale wstyd...
    • luca28 kino wakacyjne w adrii 17.07.07, 22:12
      tanie - duza zaleta ;)

www.kinoadria.pl/index.php?action=wkrotce

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka