Dodaj do ulubionych

plany wakacyjne? czy poczyniłyście?

05.04.06, 11:31
Mogłybyśmy wymienić sie, zdradzić jakieś miłe miejsca urlopowe, gdzie lubią
dzieci:) My co roku jeździmy do Ostrowa nad morze (koło Karwii i Jastrzębiej
Góry). To taka bardziej wioskowa osada, do morza 1200 metrów, ale z wózkiem
dałam radę (jak Bob Budowniczy!)W tym roku już sie zamówiliśmy w kwaterze
blisko lasu. Cena za 4 osoby w pokoju z łazienką - 60 PLN. W czerwcu.
Obserwuj wątek
    • martha_s Re: plany wakacyjne? czy poczyniłyście? 05.04.06, 13:59
      My wyskoczymy pewnie nad morze do Wisełki (tam gdzie w zeszłym roku). Do morza
      około 700m przez las (Park Narodowy) cicha, spokojna okolica, do najbliższego
      sklepu 2 km więc za dużo kasy się nie wyda ;) w pobliżu wiele ciekawych miejsc
      do zwiedzania (w zeszłym roku byliśmy w Międzyzdrojach, w parku zoologicznym,
      gdzie Sergiusz zachwycał się żubrami,orłami, sarenkami i dzikimi świnkami :) ).

I może pojedziemy też do naszej rodziny na wieś w centralnej Polsce.
      ..i jeszcze MOŻE będziemy mieć wycieczkę we wrześniu - trzymajcie dobrze kciuki,
      żeby wypaliło - do końca kwietnia zostanie rozstrzygnięta ta kwestia! i wtedy
      zdradzę szczegóły - narazie nie chcę zapeszać :)

pozdrawiamy

Marta
      • glazia Re: plany wakacyjne? czy poczyniłyście? 05.04.06, 16:43

• luca28 Re: plany wakacyjne? czy poczyniłyście? 07.04.06, 09:29
          my bylismy tam w styczniu fajna sprawa dla dorosłych i dla dzieci. Moge ci
          polecić fajny pensjonat pod Lipstowskim Mikulaszem. Tanio, czysto, dobre
          posiłki i pękna okolica
          • glazia do luca 07.04.06, 13:05
            Chętnie skorzystam bo jeszcze nic nie zarezerwowałam prześlij namiary.
            • luca28 Re: do luca 07.04.06, 13:25
              napisz mi czy bedziesz na spoktaniu jutrzejszym jesli tak to wezme ze sobą
              ulotki i katalogi odnosnie Kamiennej Chaty (tam mieszkalismy) a jak nie po w
              poniedziałek ci coś przesle
              • jusiadyk Re: do luca 07.04.06, 13:54
                I tak przynieś te ulotki, na pewno ktoś (optymistka ze mnie) się zainteresuje
              • glazia Re: do luca 07.04.06, 21:18
                prześlij,ja aktualnie walczę za zapaleniem oskrzeli u dzieci więc jestem
                uziemiona i nigdzie nie wychodzę. Życzę miłego spotkania
                • luca28 Re: do luca 13.04.06, 15:19
                  mam adres strony do kamiennej Chaty koło Lipstowskiego Mikulasza. Nie wiem czy
                  uda mi sie ją podświetlić
                  www.kamennachatavj.sk

oraz email do właściciela
                  vojtek@kamennachatavj.sk
    • jusiadyk Re: plany wakacyjne? czy poczyniłyście? 06.04.06, 21:15
      Bardzo dobry wątek. Pilnie czekam na więcej wypowiedzi bo dla mnie temat jest
      pilący. Ze względu na pracę mojego męża chyba nam w tym roku wakacje wypadną w
      maju a że zagranica nie wchodzi w grę to trzeba coś wybrać. Nie chcemy bardzo
      daleko jechać bo te wakacje to będzie zaledwie 5 dni. Myślałam o jakiś Borach
      Tucholskich. Najchętniej jakby to było ciekawe miejsce w odległości nie
      większej niż 20 km od jakiegoś większego miasta. Ja taka bardziej miastowa
      jestem (jak Maria Peszek :) Możecie coś polecić?
      • luca28 Re: plany wakacyjne? czy poczyniłyście? 07.04.06, 09:31
        Bory Tucholskie to doby wybór polecam miejscowośc Tleń nad Zalewem Wdeckim (ok.
        20 km. od Świecia). W pobliżu mieszkają moi teściowie moge sie czegoś więcej
        dowiedzieć

pozdr
        • andzina Tlen .... 13.04.06, 20:50
          Kiedy byłam małą dziewczynką spędzalismy tam z rodzicami każde wakacje, kilka
          lat temu bylismy tam z mężem, taka podróż dla wspomnień.
          Jeżeli lubicie ciszę a dzieciaki nie boją leśnych stworzeń - to raj. Nie ma tam
          (przynajamniej kilka lat temu nie było) typowo "dziecięcych" atrakcji (koniki,
          samochodziki za 2 zł, wata cukrowa etc.) ale mogło się coś zmienic.

atrakcją na pewno jest Wda, która w niektórych miejscach (można do nich
          dopłynąc kajakiem lub z dziecmi rowerem wodnym) jest płytka i kiedyś była
          baaardzo czysta (rosły na niej nenufary!)
          Można znaleśc całkiem niedrogi nocleg (ja ostatnio szukałam namiarów w książce
          telefonicznej). Najbliższy ośrodek zdrowia jest w Osiu, to tylko kilka
          kilometrów od Tlenia, ale lepiej miec auto - z dziciństwa pamiętam stację pkp,
          ale po cięciach kolei mogli ją zamknąc. na pewno jeździ tam jakiś pks. jak tak
          teraz myślę to byłam tam ok. 6 lat temu, a wciąż wydaje mi się , że całkiem
          niedawno, dlatego proszę brac poprawkę na to co piszę - może byc już
          nieaktulane. dla mnie to cuuudowna miejscowośc, ale mam duży sentyment.
          jak ktoś będzie poważniej zainteresowany poszperam w swoich zdjęciach i mogę
          przesłac na priv. mogę też odpowiedziec na pytania dotyczące tej miejscowości,
          oczywiście o ile nic się tam nie zmieniło.

pozdrawiam i polecam Tleń gorąco (jak byłam tam ostatnio było naprawdę nie
          wielu turystów, albo nie rzucali się w oczy)
    • mama_idalki Re: plany wakacyjne? czy poczyniłyście? 06.04.06, 22:20
      Póki co konkretne plany mam przedwakacyjne- 19-21 maj zlot Wyrodnych w
      Grotnikach (2 dni nieprzerwanej imprezy bez chłopa i dziecka- normalnie nie mogę
      się doczekać:)), a na wakacje próbuję wyciągnąć chłopa do mojego ukochanego
      ośrodka, gdzie jeżdżę co roku od urodzenia (do 16 urodzin z rodzicami, potem z
      przyjaciółmi) w Skorzęcinie koło Gniezna. Tam jest po prostu cudownie :)

A już wcześniej chciałam się zapytać- Peszek to ta od "pieprzę cię miasto"?? Ta
      co u Wojewódzkiego kiedyś była??
      • luca28 Re: plany wakacyjne? czy poczyniłyście? 07.04.06, 10:24
        byłam ciekawa czy wybierasz sie na ten zlot wraz z "Wyrodnymi" miłej zabawy oby
        pogoda wam dopisała
        • mama_idalki Re: plany wakacyjne? czy poczyniłyście? 07.04.06, 13:09
          Luca jedź z nami! Fajna zabawa będzie! :)
          • luca28 Re: plany wakacyjne? czy poczyniłyście? 07.04.06, 13:27
            coś ty mój luby mnie zupełnie wyklnie :( już teraz czesto narzeka że albo za
            długo w pracy siedze albo umawiam sie na jakieś spotkania :))
            • natalya20 Re: plany wakacyjne? czy poczyniłyście? 08.04.06, 12:22
              ja jedyny wyjazd ktory jest na pewno to zakopane, jade z malym i przyjaciolka
              na tydzien..ale nie beda to zwykle wakacje!!!! beda tam rozne zajecia,
              medytacje, ti-chi, jakies gongi itp, moja przyjaciolka byla w zeszlym roku i
              bardzo jej sie podobalo, na pewno beda tez jakies inne wyjazdy ale dluzszy
              wyjazd bez dziecka gdzies dalej(marze o meksyku...ale tylko marze) bedzie
              wrzesien/ pazdziernik
    • jusiadyk okolice Półwyspu Helskiego 18.04.06, 17:17
      Najprawdopodobniej wakacje w tym roku będziemy mieć w drugiej połowie maja.
      Pojedziemy w okolice Półwyspu Helskiego do jakiegoś gospodarstwa
      agroturystycznego z konikami, świnkami, kaczuszkami itp. Blisko na Półwysep
      gdzie jest fokarium i ładne tereny do spacerów. Blisko do Trójmiasta gdzie jest
      oceanarium, kompleks basenów i zoo. Oczywiście matka-egoistka chciała by
      jeszcze teatr, klub jazzowy zadymiony i nocne włóczenie się po plaży w
      towarzystwie męża czasem romantycznego ale niestety...wakacje z dzieckiem mają
      swój urok!
      • natalya20 Re: okolice Półwyspu Helskiego 19.04.06, 08:22
        jusiadyk na pewno jeszcze w tym roku zdazycie zrobic wypad na romantyczny
        weekend!!! to wspaniale robi dlA zwiazku:)
    • mapi75 Re: plany wakacyjne? czy poczyniłyście? 21.04.06, 10:50
      a gdzie byscie dziewczyny poradziły pojechac z 8,5 miesięcznym dzieckiem? Jeszcze nigdy z nią nie wyjeżdzałam poza nasze kochane miasto. znacie jakies fajne kwatery? nad morzem, albo własnie w Tleniu?
    • mapi75 Re: plany wakacyjne? czy poczyniłyście? 21.04.06, 10:51
      a i mam pytanoko co to jest za zlot Wyrodnych, bo ja tu raczej początkująca jestem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka