dd65 26.04.06, 20:53 Zostawmy tego człowieka w spokoju niech osądzi go sąd, gdyby w Polsce była inna srtuktura służby zdrowia" nie byłoby takich problemów"Sami nauczyliśmy dawania łapówek, a teraz idziemy z tym na policję !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dd65 Cennik Heliodora K. 26.04.06, 20:59 Sami nauczyliśmy dawania łapówek, a teraz idziemy na policję - obrzydliwe poprostu nie trzeba dawać. Nasz system służby zdrowia jest bardzo chory i trzeba go uzdrowić , a nie będzie takich problemów kto komu i za ile? Nigdy bym tak nie zrobiła - a zasady które mamy to co - donosić .... Odpowiedz Link Zgłoś
mamiya1 łapowkarzy - bydgoskich lekarzy - rozliczyc!!! 27.04.06, 08:01 dd65 napisała: > Sami nauczyliśmy dawania łapówek, Dawanie lapowek jest koniecznoscia by uratowac zycie. łapowkarzy - bydgoskich lekarzy - rozliczyc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamiya1 Re: łapowkarzy - bydgoskich lekarzy - rozliczyc!! 27.04.06, 08:23 To moze nie bedzie takiego łapowkarstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
mylady1 Re: łapowkarzy - bydgoskich lekarzy - rozliczyc!! 26.05.06, 08:11 Bydgoszc zstaje sie drugą Lodzia jesli chodzi o afery medyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktor651 Re: łapowkarzy - bydgoskich lekarzy - rozliczyc!! 12.06.06, 07:33 mylady1 napisała: > Bydgoszc zstaje sie drugą Lodzia jesli chodzi o afery medyczne. Czy przypadkiem Ci lekarze nie są z Akademii Medycznej z Łodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
wiktor651 Re: łapowkarzy - bydgoskich lekarzy - rozliczyc!! 12.06.06, 07:37 mamiya1 napisał: > dd65 napisała: > > > Sami nauczyliśmy dawania łapówek, > > Dawanie lapowek jest koniecznoscia by uratowac zycie. łapowkarzy - bydgoskich > lekarzy - rozliczyc!!! Tylko hieny żerują na chorych i zmarłych. Cywilizowane spółeczeństwo musi walczyć z takimi typami. Odpowiedz Link Zgłoś
ydnal Re: Cennik Heliodora K. 26.04.06, 21:00 To jest chamstwo brac od rodziny kase wiedzac ze nie jest sie w stanie pomoc. Skrajne chamstwo. Jeszcze moge probowac zrozumiec inne przypadki brania dowodow wdziecznosci, gdy sie ludziom pomoglo. Ale tutaj???????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
dd65 Re: Cennik Heliodora K. 26.04.06, 21:12 Wszyscy biorą, on to jeszcze mało brał dlaczego wszyscy czepiaja się służby zdrowia ludzie czy wy ślepi jesteście, kazde grabie zawsze grabią do siebie, jak lekarz zarabia około 2 tysięcy - to bierze, bo gdyby miał przyzowitą pensję nawet by o tym nie pomyślał? Odpowiedz Link Zgłoś
duzahania Re: Cennik Heliodora K. 26.04.06, 21:27 Po co zostawal lekarzem? Ile zarabiaja wiadomo od dawna. Mogl zostac ekonomista, bankowcem, czy jakims przedsiebiorca. Prosze tylko nie pisac, ze chcial ratowac ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
szpmie Re: Cennik Heliodora K. 27.04.06, 11:29 > jak lekarz zarabia około 2 tysięcy - to bierze, A ile zarabiał Helidor, prof? Czemu on i jemu podobni żądają kasy -->przed operacją<--? Odpowiedz Link Zgłoś
woyoy Re: Cennik Heliodora K. 07.06.06, 23:21 Widzę kolego po twoich wypowiedziach, że lekarzem jesteś i to takim co koperty nie odmówi. Może nawet jakiś znajomy Heliodora. Ja też zarabiam około 2000 zł, a wcześniej przez kilka lat nawet 1500 nie było i łapówek nie brałem bo uważam to za normalne złodziejstwo. Dodam, że lekarzem nie jestem ale łapówki mi proponowano. Ty jak prawdziwy lekarz tłumaczysz sobie, że czarne jest białe dla lepszego samopoczucia. Po prostu szkoda słów jeśli nie rozumiesz, że to co robią lekarze to jest ostatnie draństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
hetmanwiechu Pan K. niech odda to co ukradl na budowe Kopca 26.04.06, 21:03 Oddaj swoje pieniadze na budowe KOPCA JPII. Juz 4 dni jestesmy do tylu. Jezus sie na nas obrazi jak nie wybudujemy szybko. kazda zlotowka sie liczy. Daj a kler obieca ci zycie wieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
duzahania Re: Cennik Heliodora K. 26.04.06, 21:11 Zapewniam, ze w sytuacjach skrajnych robi sie wszystko dla ratowania zycia najblizszych! Takze dawalam pieniadze za porzadne leczenie mojego Taty. Brzydzilam sie i dawalam, bo wiedzialam, ze to go ratuje. Struktura sluzby zdrowia nie ma tu nic do rzeczy, albo lekarz jest porzadnym czlowiekiem albo jest zdemoralizowany i sam uzaleznia jakosc swojej pracy od lewej kasy. Z mojego doswiadczenia wiekszosc lekarzy jest zdegenerowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
dd65 Re: Cennik Heliodora K. 26.04.06, 21:17 OWSZEM DROGA PANI ROBIMY WSZYSTKO DLA SWOICH NAJBLIŻSZYCH, ALE TAK JSET WSZĘDZIE JAK CHCESZ COŚ ZAŁTWIĆ POCZAWSZY OD LEKARZA A SOŃCZYWSZY NA KSIĘDZU WSZYSCY BIORĄ , TYLKO TYLE ŻE JEDNYM UDAJE SIĘ PRZEZ CAŁE ZYCIE NIE WPAŚĆ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
duzahania Re: Cennik Heliodora K. 26.04.06, 21:25 Moze nie wszedzie, ale w wielu miejscach, zeby cos zalatwic trzeba zaplacic lapowki - zgadzam sie. Z ta roznica, ze w przypadku lekarzy sytuacja jest ekstremalna, dotyczy ratowania zycia, a nie zdobycia jakiegos dokumentu, czy lepszej pozycji przetargowej itp. Gdzie indziej nie daje, bo mnie mdli, wole starcic. Lekarze zeruja na sytuacjach egzystencjalnych wyborow, a co najgorsze w ogole nie maja tego poczucia, wlasnie tlumaczac, ze tak jest wszedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_can "Zostawmy tego czlowieka w spokoju" 26.04.06, 21:23 Nie, nie powinno sie takich spraw zostawiac w spokoju. Sluzba zdrowia jest na pewno zle oplacana, ale tu sa jeszcze sprawy inne. Z artykulu wynika, ze ten lekarz dawal falszywa nadzieje; bral pieniadze wiedzac, ze nie bedzie w stanie uratowac zycia. Po prostu - bral pieniadze za usluge, o ktorej wiedzial ze jest niewykonalna. Nawet w braniu lapowek nie byl uczciwy. Obrzydliwa postac. Odpowiedz Link Zgłoś
mac_byd Re: "Zostawmy tego czlowieka w spokoju" 26.04.06, 21:25 Sprawa wielokrotnie odgrzewana, nie wiem po co. Teraz Temida zadecyduje co z nim! Odpowiedz Link Zgłoś
wiktor651 Re: "Zostawmy tego czlowieka w spokoju" 12.06.06, 07:31 joanna_can napisała: > Nie, nie powinno sie takich spraw zostawiac w spokoju. Sluzba zdrowia jest na > pewno zle oplacana, ale tu sa jeszcze sprawy inne. > Z artykulu wynika, ze ten lekarz dawal falszywa nadzieje; bral pieniadze > wiedzac, ze nie bedzie w stanie uratowac zycia. > > Po prostu - bral pieniadze za usluge, o ktorej wiedzial ze jest niewykonalna. > > Nawet w braniu lapowek nie byl uczciwy. Obrzydliwa postac. Masz rację , bo tylko "hieny" żerują i bogacą się na chorych i zmarłych. Odpowiedz Link Zgłoś
filutern Re: Cennik Heliodora K.(dość skromny) 27.04.06, 00:10 ale ta sprawa sie ciagnie ...z tym tempem może liczyć na przedawnienie czemu redaktorzy wyborczej nie zrobia jakiejs akcji pokazującej zycie zwykłych pracowników służby zdrowia ich poświęcenia i groszowych zarobków, byle robol ma więcej niż lekarz i to się nie zmieni większych podwyżek nie bedzie druga argentyna oto co nas czeka Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.em Re: Cennik Heliodora K.(dość skromny) 27.04.06, 06:49 Można zobaczyć małe imperium zbudowane przez p.Heliodora - dom w okolicy Pałacu Ślubów przy Sielanki. Czasem przed rezydencje wychodzi pokojówka. Z całą pewnością to z lekarskiej pensyjki.... Odpowiedz Link Zgłoś
rokoman Cena zdrowia i życia! 27.04.06, 07:57 Warunkowanie leczenia za gratyfikacje zaprzecza złożonej przysiędze Hipokratesa i jest niewątpliwie przetępstwem.Ja jednak ocenić fakt,że dookoła nas egzystuje doskonale wielu cudownych "uzdrowicieli,bionergoterapeutów","leczących " naiwnych i szukających zdrowia i życia chorych pacjentów.Ich nie zobowiązują żadne przysięgi,zasady etyczne i moralne.Doją z finansów naiwnych pacjentów i ich rodziny.A nie słyszałem o żadnym procesie takiego oszusta,który ma zapewne na koncie wielu wysłanych na tamten świat ludzi !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamiya1 Nareszcie proces lekarzy oskarżonych o korupcję! 27.04.06, 08:00 Nareszcie! Proces lekarzy oskarżonych o korupcję. Jeden ze świadków Krystyna A.- K. zeznała, że osiem lat temu zapłaciła bydgoskiemu neurochirurgowi 15 tysięcy złotych za leczenie męża. Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Re: Cennik Heliodora K. 27.04.06, 09:36 Dopoki bedzie taki system ochrony zdrowia jaki jest obecnie,dopoty nic sie nie zmieni.Mieszkalem wiele lat w innym kraju i bylem tam ubezpieczony,placilem co miesiac 80 dolarow.Piniadze "chodzily" za mna do lekarza a nie z gory od NFZ.Tutaj obojetnie czy pojde do lekarza czy nie to on i tak dostanie swoje.Tam placilem symboliczna kwote (15 dolarow) za wizyte a reszte dostawal po uzyskaniu mojego podpisu.To bylo okolo 70-150 dolarow w zaleznosci od tego co robil dla mnie.Placila kompania insurance.Dlaczego u nas nie mozna tak robic? Wiadomo,setki urzednikow straciloby prace.Marni lekarze nie mieliby zarobkow,bo chorzy omijaliby ich.Czyli jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
dd65 Re: Cennik Heliodora K. 27.04.06, 10:06 Mają ludzie rację niech gazety napiszą o pilęgniarkach zarabiających grosze pracujących po 20 -lat w tym zawodzie, a nie ciągle sensacje wokół lekarzy . Teraz Akademia nie ma dobrego specjalisty w tej dziedzinie i kto traci na tym my potencjalni pacjenci.Myślę że od wszystkich pacjentów nie " brał" i komuś udało się wyjśc zdrowo z kliniki nie zostawiając tam nawet kwiata. Odpowiedz Link Zgłoś
szpmie Re: Cennik Heliodora K. 27.04.06, 11:36 > Mają ludzie rację niech gazety napiszą o pilęgniarkach zarabiających grosze > pracujących po 20 -lat w tym zawodzie, a nie ciągle sensacje wokół lekarzy . > Teraz Akademia nie ma dobrego specjalisty w tej dziedzinie i kto traci na tym > my potencjalni pacjenci.Myślę że od wszystkich pacjentów nie " brał" i komuś > udało się wyjśc zdrowo z kliniki nie zostawiając tam nawet kwiata. Pielęgniarki też biorą... za opiekę - znaczy sie: za lepszą opiekę. Stawka: od 50 do 200 zł/dzień. W Bydgoszczy mamy specjalistę klasy Heliodora, prof. Odpowiedz Link Zgłoś
rokoman zakopcowany hetmanwiechu! 27.04.06, 11:32 A ty draniu,jak wylazłeś zpod tego kopca,który sobie ze swojego imbecylizmu zbudowałeś?Wracaj tam i już zostań jak mówią twoi " na wsiegda " !!! Odpowiedz Link Zgłoś
lewskyy to cennik łapówek profesora K.!!! 28.04.06, 08:13 Liczby profesora K. - to cennik łapówek profesora K.!!! 80 złotych kosztowała wizyta w jego prywatnym gabinecie 240 złotych za przyjęcie na szpitalny oddział 1000 złotych to stawka przed operacją 2000 złotych - podziękowanie za operację Odpowiedz Link Zgłoś
zibuumgo Złodziej i wszystko ! 29.04.06, 22:24 On powinien być pozbawiony wykonywania zawodu. Dajcie mu spokuj! Takich jak on są tysiące lekarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktor1235 Re: Złodziej i wszystko ! 16.05.06, 21:17 Po pierwsze, to zeznanie jest pozbawione dowodów, każdy może oczernić i wiele spraw przeciwko lekarzom to są sprawy przeciwko Panu Bogu, gdyż są to skargi, że młody wspaniały człowiek zachorował i umarł na straszną chorobę, co jest niesprawiedliwe. Ale lekarz tylko czasem może odwrócić taki los, choćby nie wiem jak się starał. Po drugie, istnieje coś takiego, jak międzynarodowa wartość pracy np. pracy profesora neurochirurgii. Jeżeli jako społeczeństwo płaciliśmy mu mniej, to znaczy, że my społeczeństwo oszukiwaliśmy tego człowieka. A jeżeli sami jesteśmy oszustami to dlaczego uzurpujemy sobie prawo sądzenia tego człowieka? Cena samochodu, czy jajka w Polsce i w USA specjalnie się nie różni (o cenie benzyny nie będę wspominał). dlaczego więc ma się różnić cena pracy neurochirurga? Z przysięgą Hipokratesa to warto się zapoznać, ale w jej oryginalnym brzmieniu. Nic tam nie ma o pracy bez wynagrodzenia albo za jałmużnę. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktor651 Re: Cennik Heliodora K. 17.05.06, 07:17 dd65 napisała: > Zostawmy tego człowieka w spokoju niech osądzi go sąd, gdyby w Polsce była > inna srtuktura służby zdrowia" nie byłoby takich problemów"Sami nauczyliśmy > dawania łapówek, a teraz idziemy z tym na policję !!! Kiedy czytam takie poglądy to wydaje mi się ,że całe społeczeństwo przeżarte jest korupcją i łapówkarstwem.Kiedy jeszcze żyła moja babcia to mówiła , że w Bydgoszczy przed wojną nie było takiego jak dziś pijaństwa i łapówkarstwa.Twierdziła ,że to paskudztwo dotarło do Bydgoszczy ze wschodu. A jaką karę poniesie dyrekcja szpitala za brak nadzoru nad pracownikami? A może zamiast zajmować się łapówkarstwem zajęli by się lekarze usprawnianiem pracy słuzby zdrowia i w ten sposób poprawiali swoje zarobki. Rezerw w słuzbie zdrowia jest bardzo dużo. Czy przypadkiem nie jest za dużo lekarzy, skoro jest tyle czasu , że kilka milionów recept było wypisywanych ręcznie . Pomyślcie trochę lekarze, a pieniędzy bedzie za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
btz_fan w Bydzi z racji czerwonych ukladow sa najsilniejsz 02.06.06, 15:46 wiktor651 napisał: > Kiedy czytam takie poglądy to wydaje mi się ,że całe społeczeństwo przeżarte > jest korupcją i łapówkarstwem. Mysle, ze w Bydgoszczy z racji czerwonych ukladow, siły komuchow te ukladziki sa najsilniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
janass1 Re: w Bydzi z racji czerwonych ukladow sa najsiln 07.06.06, 08:31 To juz trzeci aferzysta z wojskowego: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=43096374 Odpowiedz Link Zgłoś
kanton2 Re:układy komusze to Toruń janasie 07.06.06, 08:38 coś ci się pomyliło . Czerwone układy to Toruń . Nie docierają do ciebie oczywiste rzeczy . Toruń to obecnie najbardziej czerwone- komusze miasto w regionie. Kiedyś mówiło się o Włocławku . Jeżeli nie potrafisz kojarzyć faktów skorzystaj z pomocy lekarza . Odpowiedz Link Zgłoś
calcaan komu wpychano Mietka F. Rakowskiego na senatora? 07.06.06, 08:41 No chyba troche przesadzasz, komu wpychano Mietka F. Rakowskiego na senatora? Odpowiedz Link Zgłoś
kanton2 Re: sld, ordynacka ,idee z epoki bierutażywe w Tor 07.06.06, 08:46 wpychali ale został skutecznie wykurzony a achramowicz i banda SLD w Toruniu ma się dobrze. Może nawet następnym prezydentem Torunia będzie znów komuch achramowicz w podzięce za zasługi. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktor651 Re:układy komusze to Toruń janasie 12.06.06, 07:28 kanton2 napisał: > coś ci się pomyliło . Czerwone układy to Toruń . Nie docierają do ciebie > oczywiste rzeczy . Toruń to obecnie najbardziej czerwone- komusze miasto w > regionie. Kiedyś mówiło się o Włocławku . Jeżeli nie potrafisz kojarzyć faktów > > skorzystaj z pomocy lekarza . Masz rację , bo Uniwersytet Mikołaja Kopernika powstał na bazie komuchów przywiezionych z Wilna i Lwowa. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktor651 Re: w Bydzi z racji czerwonych ukladow sa najsiln 12.06.06, 07:23 janass1 napisał: > To juz trzeci aferzysta z wojskowego: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=43096374 Jeśli dobrze się orientuję, to oni są profesorami ze szpitala Akademii Medycznej i chyba tego procederu w poprzednich miejscach pracy nie mogli uskuteczniać. Odpowiedz Link Zgłoś
c_weirdo Re: w Bydzi z racji czerwonych ukladow sa najsiln 23.06.06, 15:03 wiktor651 napisał: > janass1 napisał: > > > To juz trzeci aferzysta z wojskowego: > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=43096374 > > Jeśli dobrze się orientuję, to oni są profesorami ze szpitala Akademii > Medycznej i chyba tego procederu w poprzednich miejscach pracy nie mogli > uskuteczniać. Skad wiesz, ze nie mogli? Ja smiem watpic, ze robia to od lat. Odpowiedz Link Zgłoś