Dodaj do ulubionych

Apel Ojca Dyrektora

29.12.02, 19:00
" Jeżeli możecie, poprzyjcie też naszego ojca prowincjała, żeby nie jeździł
starą beemą, tylko kupcie mu bezpiecznego Merola 600S.
Pilnujcie też socjalnego bezpieczeństwa ojców pracujących w Radiu Maryja. To
już zaczęła się bardzo poważna sprawa, bo za te grosze nie będą przecież
robić.
Ja się tego spodziewałem i przerzuciłem te marności do Szwajcarii i
Brazylii" - apelował o. Rydzyk.
Obserwuj wątek
    • Gość: atomski Re: Apel Ojca Dyrektora IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.02, 00:47
      Jak zwykle popieram .
      Mogę zorganizowac -jak kiedyś za starych dobrych czasów - takie ołtarzyki z
      wizerunkiem Ojca Światełka Eteru (to znaczy trzeba bedzie uwierzyć ,wyobrazić
      sobie ,ze on tam jest ).
      stówka za jeden to chyba niewygórowana cena ?
      • Gość: Oszołom z RM. Re: Apel Ojca Dyrektora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.02, 10:29
        Gość portalu: atomski napisał(a):

> Jak zwykle popieram .
        > Mogę zorganizowac -jak kiedyś za starych dobrych czasów - takie ołtarzyki z
        > wizerunkiem Ojca Światełka Eteru (to znaczy trzeba bedzie
        uwierzyć ,wyobrazić
        > sobie ,ze on tam jest ).
        > stówka za jeden to chyba niewygórowana cena ?
        Ty se jajec z Ojca Rydzyka lepeij nie rób ! Przeczytaj uważnie apel i wyślij
        marności tam gdzie potrzeba.
        • blackout.9491 Re: Apel Ojca Dyrektora 30.12.02, 13:20
          Wzruszyłem się. Gdzie mogę dorzucić się do nowego Merola dla ojca prowincjała.
          Proszę o namiar.
          • radca Re: Apel Ojca Dyrektora 30.12.02, 13:25
            co to sa te "marnosci" ?
            Czy to cos z "marnotrawieniem " ? Czy chodzi o jakis "marny los " ?
            "marnosci " ? - pierwszy raz slysze, co to jest takiego ?

radca
            • niezlomny.prawicowiec Re: Apel Ojca Dyrektora 30.12.02, 14:50
              radca napisał:

> co to sa te "marnosci" ?
              > Czy to cos z "marnotrawieniem " ? Czy chodzi o jakis "marny los " ?
              > "marnosci " ? - pierwszy raz slysze, co to jest takiego ?
              >
              > radca

Strasznie lubię jak ktoś odpierdala przygłupa. Radca chce w ten sposób
              zaakcentować, że nie oglądał w telewizji tego paszkwilu na Ojca Dyrektora. Tam
              red. Szmak opowiadał, że Ojcec Dyrektora wywalił szmalec na stół nazywając
              go "marnością".
              Ale oczywiście radca nie ogladał tego świństwa :((((
              • radca Re: Apel Ojca Dyrektora 30.12.02, 15:35
                niezlomny.prawicowiec napisał:

> radca napisał:
                >
                > > co to sa te "marnosci" ?
                > > Czy to cos z "marnotrawieniem " ? Czy chodzi o jakis "marny los " ?
                > > "marnosci " ? - pierwszy raz slysze, co to jest takiego ?
                > >
                > > radca
                >
                > Strasznie lubię jak ktoś odpierdala przygłupa. Radca chce w ten sposób
                > zaakcentować, że nie oglądał w telewizji tego paszkwilu na Ojca Dyrektora.
                Tam
                > red. Szmak opowiadał, że Ojcec Dyrektora wywalił szmalec na stół nazywając
                > go "marnością".
                > Ale oczywiście radca nie ogladał tego świństwa :((((

- fakt,nie ogladalem tego filmu.Mam tylko tutaj u siebie TV-POLONIA, TVN
                i to wszystko .
                a gdzie to lecialo ?

"radca" nie jest "fanatykiem " i nie ulega nakazom czy zakazom.Lubie obejrzec
                kazda "ipcje" i rowniez przeczytac " rozne zrodla" - OSAD POZOSTAWIAM WTEDY
                WEDLUG MEJ OCENY WLASNEJ.

"radcy" Nie mozna tak szybko "przerobic " na swoja strone - wiec sie nie
                obawiam czegokolwiek czytac lub ogladac.

radca
                • tytt Re: Apel Ojca Dyrektora 02.01.03, 04:12
                  A wiesz,że mówienie o sobie w trzeciej osobie może zwiastować schizofrenie? ;)
        • Gość: atomski Re: Apel Ojca Dyrektora IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.02, 23:34
          Gość portalu: Oszołom z RM. napisał(a):

> Gość portalu: atomski napisał(a):
          >
          > > Jak zwykle popieram .
          > > Mogę zorganizowac -jak kiedyś za starych dobrych czasów - takie ołtarzyki
          > z
          > > wizerunkiem Ojca Światełka Eteru (to znaczy trzeba bedzie
          > uwierzyć ,wyobrazić
          > > sobie ,ze on tam jest ).
          > > stówka za jeden to chyba niewygórowana cena ?
          > Ty se jajec z Ojca Rydzyka lepeij nie rób ! Przeczytaj uważnie apel i wyślij
          > marności tam gdzie potrzeba.

Żadne jajca . To biznes . I ma na celu pomóc w potrzebie Wyzwolicielowi
          Jedynemu Prawdziewmu Na Falach Radiowych.
    • Gość: polonus Re: Apel Ojca Dyrektora IP: 198.138.227.* 30.12.02, 15:18
      niezlomny.prawicowiec napisał:

> " Jeżeli możecie, poprzyjcie też naszego ojca prowincjała, żeby nie jeździł
      > starą beemą, tylko kupcie mu bezpiecznego Merola 600S.
      w podobnym merolu zginela ksiezna Diana wiec nie taki bezpieczny, wiem za to od
      mojego mechanika ze bardzo bezpieczny jest Lincoln TownCar (i tanszy o wiele i
      o wiele trwalszy nie wspomne o wygodzie :) )

• telewizja.trwam Re: Apel Ojca Dyrektora 30.12.02, 23:28
        Gość portalu: polonus napisał(a):

> niezlomny.prawicowiec napisał:
        >
        > > " Jeżeli możecie, poprzyjcie też naszego ojca prowincjała, żeby nie jeździ
        > ł
        > > starą beemą, tylko kupcie mu bezpiecznego Merola 600S.
        > w podobnym merolu zginela ksiezna Diana wiec nie taki bezpieczny, wiem za to
        od
        >
        > mojego mechanika ze bardzo bezpieczny jest Lincoln TownCar (i tanszy o wiele
        i
        > o wiele trwalszy nie wspomne o wygodzie :) )

No to na co czekasz ?! Kup Ojcu Prowincjałowi takiego Lincolna !!!
        >
        • Gość: atomski Re: Apel Ojca Dyrektora IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.12.02, 23:39
          ...to byłby piekny gest Polonii dla ciemiężonego przez
          komunistów ,postkomunistów ,Żydów i masonów ,upodlonego narodu polskiego .
          Szczerozłotokatolickiego .

AVE Ojciec Światełko Eteru .
          Niech nadaje nam wiecznie .
          • niezlomny.prawicowiec Re: Apel Ojca Dyrektora 31.12.02, 11:45

> ...to byłby piekny gest Polonii dla ciemiężonego przez
            > komunistów ,postkomunistów ,Żydów i masonów ,upodlonego narodu polskiego .
            > Szczerozłotokatolickiego .
            >
            > AVE Ojciec Światełko Eteru .
            > Niech nadaje nam wiecznie .

Dobrze kombinujesz. Będą z Ciebie ludzie.
        • Gość: polonus Re: Apel Ojca Dyrektora IP: 198.138.227.* 31.12.02, 14:58
          telewizja.trwam napisała:

> No to na co czekasz ?! Kup Ojcu Prowincjałowi takiego Lincolna !!!
          niestety jestem troche egoista i najpierw musialbym sobie takiego kupic :(
          • Gość: Igła Re: Apel Ojca Dyrektora IP: *.chello.pl 31.12.02, 20:53
            Gość portalu: polonus napisał(a):

> telewizja.trwam napisała:
            >
            > > No to na co czekasz ?! Kup Ojcu Prowincjałowi takiego Lincolna !!!
            > niestety jestem troche egoista i najpierw musialbym sobie takiego kupic :(

Bydlaku !!!
            Ojcu prowincjałowi żałujesz komunistyczna kreaturo !
            Módlmy się.
    • Gość: Tadeusz Rydzyk Smiejcie się, smiejcie.. IP: *.amb.bydgoszcz.pl 02.01.03, 04:14
      I tak se go kupie!
      • Gość: Igła polonus nie świruj ! Kup autko Rydzykowi ! IP: *.chello.pl 02.01.03, 08:02
        Nie ojcu prowincjałowi (pies je..ał Klafkę), tylko Rydzykowi !
        Proszę Cię !
        Módlmy się !
        Alelluja i do autka !!!!
        • Gość: atomski Re: polonus nie świruj ! Kup autko Rydzykowi ! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.03, 01:15
          Trzeba przyznać ,ze Ojciec Dyrektor Prawda Jedyna Radiowa , zrobił wszystko by
          o potrzebie pasterza (zbierania marności) dowiedziała się każda owieczka . Ten
          wiec pasterz ,jest tak świetnie zorganizowany ,ze TVN w Walterem na czele
          powinni chodzić do niego na nauki .
          O co chodzi :
          Robiłem wczoraj remanent na falach radiowych po podłączeniu anteny ze
          wzmacniaczem .
          Od razu zwróciłem uwagę ,ze coś często ,pomiędzy innymi stacjami mniej lub
          bardziej komercyjnymi pojawia mi się Radio Maryja . Po przyjrzeniu się bliżej :
          Odbieram z pięciu miejsc nasz jakże umiłowany program . Poczułem takie błogi
          ciepło ,że ktoś jeszcze się martwi o mnie i moje pieniądze i chce mną
          pokierować ,tak bym broń Boże nie wydał ich na DVD ,czy telewizor .
          I tak :
          Radio Maryja Bydgoszcz
          Radio Maryja Toruń
          Radio Maryja Świecie
          Radio Maryja Iława
          Radio Maryja nie wiem skąd ,za słaby sygnał ,RDS nie wyświetla (to może być
          ostatecznie silne „odbicie” ,którejś z powyższych ) .

AVE mądrość i zapobiegliwość Ojca Nam i Pasterza Jedynego Na Tej Ziemi
          (co tam papież ).
          ...a misie z TVN ,co borykają się z zasięgiem i na każdym kroku poprawiają
          sobie samopoczucie ,że zajęli w rankingu drugie miejsce ,ale docierają tylko do
          połowy kraju (nie to co ta znienawidzona telewizja publiczna )– do nauki na
          ul. Żwirki i Wigury .

Teraz kiedy wiem ,ze i Ojciec Światełko Eteru za wszelką cenę pragnie zagościć
          u mnie w domu ,że się o mnie martwi , o moje pieniądze ...
          ... jeżdzę jeszcze wolniej i ostrożniej : )))))

p.s. Spodziewam się ,ze radionadajnik w Iławie i Świeciu przekracza wszystkie
          dopuszczalne normy (chodzi o moc ) . Zresztą było swego czasu głośno ,ze
          nadajniki naszego pasterza nadają z dwu-trzykrotnie większą mocą ,niżby to
          wynikało z umów ,koncesji ,czy granic technicznych urzadzeń . Po prostu „walą”
          promieniowaniem na pełen gwizdek .
          Społeczeństwo jest tak sterroryzowane ,ze w Białymstoku jak się przejeżdza
          przez centrum ,gdzie na kościele Św Rocha jest nadajnik ,Radio Maryja zagłusza
          wszystkie stacje . Kręcisz gałką i przeskakujesz na całej skali od Radia
          Maryja do Radia Maryja . I nikt nic .
          Białostocczyzna to zresztą arcyciekawy temat do badań socjologicznych w tym
          kierunku.
          Jest to chyba jedyne miasto ,gdzie na osiedlu domków jednorodzinnych (
          Pietrasze ) ksiądz zainstalował na ulicy głosniki z których napieprzają dzwony
          (pisałem już o tym kiedyś )
          Był taki jeden ,co mówił ,ze się mu to nie podoba ,to ksiądz go obsmarował z
          ambony i sąsiedzi go teraz na ulicy nie poznają .

• Gość: Igła Re: polonus nie świruj ! Kup autko Rydzykowi ! IP: *.chello.pl 03.01.03, 08:08

> Trzeba przyznać ,ze Ojciec Dyrektor Prawda Jedyna Radiowa , zrobił wszystko
            by
            >
            > o potrzebie pasterza (zbierania marności) dowiedziała się każda owieczka .
            Ten
            > wiec pasterz ,jest tak świetnie zorganizowany ,ze TVN w Walterem na czele
            > powinni chodzić do niego na nauki .
            > O co chodzi :
            > Robiłem wczoraj remanent na falach radiowych po podłączeniu anteny ze
            > wzmacniaczem .
            > Od razu zwróciłem uwagę ,ze coś często ,pomiędzy innymi stacjami mniej lub
            > bardziej komercyjnymi pojawia mi się Radio Maryja . Po przyjrzeniu się
            bliżej :
            > Odbieram z pięciu miejsc nasz jakże umiłowany program . Poczułem takie błogi
            > ciepło ,że ktoś jeszcze się martwi o mnie i moje pieniądze i chce mną
            > pokierować ,tak bym broń Boże nie wydał ich na DVD ,czy telewizor .
            > I tak :
            > Radio Maryja Bydgoszcz
            > Radio Maryja Toruń
            > Radio Maryja Świecie
            > Radio Maryja Iława
            > Radio Maryja nie wiem skąd ,za słaby sygnał ,RDS nie wyświetla (to może być
            > ostatecznie silne „odbicie” ,którejś z powyższych ) .
            >
            > AVE mądrość i zapobiegliwość Ojca Nam i Pasterza Jedynego Na Tej Ziemi
            > (co tam papież ).
            > ...a misie z TVN ,co borykają się z zasięgiem i na każdym kroku poprawiają
            > sobie samopoczucie ,że zajęli w rankingu drugie miejsce ,ale docierają tylko
            do
            >
            > połowy kraju (nie to co ta znienawidzona telewizja publiczna )– do nauki
            > na
            > ul. Żwirki i Wigury .
            >
            > Teraz kiedy wiem ,ze i Ojciec Światełko Eteru za wszelką cenę pragnie
            zagościć
            > u mnie w domu ,że się o mnie martwi , o moje pieniądze ...
            > ... jeżdzę jeszcze wolniej i ostrożniej : )))))
            >
            >
            > p.s. Spodziewam się ,ze radionadajnik w Iławie i Świeciu przekracza
            wszystkie
            > dopuszczalne normy (chodzi o moc ) . Zresztą było swego czasu głośno ,ze
            > nadajniki naszego pasterza nadają z dwu-trzykrotnie większą mocą ,niżby to
            > wynikało z umów ,koncesji ,czy granic technicznych urzadzeń . Po prostu „
            > walą”
            > promieniowaniem na pełen gwizdek .
            > Społeczeństwo jest tak sterroryzowane ,ze w Białymstoku jak się przejeżdza
            > przez centrum ,gdzie na kościele Św Rocha jest nadajnik ,Radio Maryja
            zagłusza
            > wszystkie stacje . Kręcisz gałką i przeskakujesz na całej skali od Radia
            > Maryja do Radia Maryja . I nikt nic .
            > Białostocczyzna to zresztą arcyciekawy temat do badań socjologicznych w tym
            > kierunku.
            > Jest to chyba jedyne miasto ,gdzie na osiedlu domków jednorodzinnych (
            > Pietrasze ) ksiądz zainstalował na ulicy głosniki z których napieprzają
            dzwony
            >
            > (pisałem już o tym kiedyś )
            > Był taki jeden ,co mówił ,ze się mu to nie podoba ,to ksiądz go obsmarował z
            > ambony i sąsiedzi go teraz na ulicy nie poznają .
            >
            >
            >
            >
            Ale dzięki temu jesteśmy bardziej ubogaceni.
            • Gość: Oszołom z RM. Apel Ojca Dyrektora !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.03, 11:41
              Powtarzam:

Ty se jajec z Ojca Rydzyka lepeij nie rób ! Przeczytaj uważnie apel i wyślij
              marności tam gdzie potrzeba.

• Gość: polonus Re: polonus nie świruj ! Kup autko Rydzykowi ! IP: 198.138.227.* 03.01.03, 14:42
            > p.s. Spodziewam się ,ze radionadajnik w Iławie i Świeciu przekracza
            wszystkie
            > dopuszczalne normy (chodzi o moc ) . Zresztą było swego czasu głośno ,ze
            > nadajniki naszego pasterza nadają z dwu-trzykrotnie większą mocą ,niżby to
            > wynikało z umów ,koncesji ,czy granic technicznych urzadzeń . Po prostu „
            > walą”
            > promieniowaniem na pełen gwizdek .

przynajmniej, nie to co u mnie, moja ulubiona stacja WB101 z Phili tak nadaje
            ze trasie Phila-JFK (czesto jezdze) ginie mi stacja na 20-tej mili, strasznie
            mnie to wpienia, inne stacje radiowe nie lepsze, pol trasy spedzam na strojeniu
            radia :) dobre CD radio ma lepszy zasieg nie tutejsze stacje radiowe, wiec
            cieszcie sie ze choc ktos nie sepi na mocy :) i taka technologia zaawansowana w
            kraju

• tytt Re: polonus nie świruj ! Kup autko Rydzykowi ! 05.01.03, 03:41
              nie w kraju tylko u rydzyka.. tylko on ma niespożyte źródło finansowania..
          • tytt Re: polonus nie świruj ! Kup autko Rydzykowi ! 05.01.03, 03:39
            To straszne tak naprawdę.. Czytam tak sobie różne posty na temat RM, rydzyka i
            w ogóle tych wszystkich przewałek z KK i mnie zgroza nachodzi jedynie.. I
            pytanie:w jakim my kraju żyjemy? Nie jest to kraj nieświecki, nie jest to nawet
            kraj przesiąknięty katolicyzmem,on jest nim po prostu skażony!! I nie obrażam w
            ten sposób ani wiary ani osób wierzących..Nie takie są mohje intencje
            bynajmniej.
            • niezlomny.prawicowiec Re: polonus nie świruj ! Kup autko Rydzykowi ! 05.01.03, 15:18
              tytt napisał:

> To straszne tak naprawdę.. Czytam tak sobie różne posty na temat RM, rydzyka
              i
              > w ogóle tych wszystkich przewałek z KK i mnie zgroza nachodzi jedynie.. I
              > pytanie:w jakim my kraju żyjemy? Nie jest to kraj nieświecki, nie jest to
              nawet
              >
              > kraj przesiąknięty katolicyzmem,on jest nim po prostu skażony!! I nie
              obrażam w
              >
              > ten sposób ani wiary ani osób wierzących..Nie takie są mohje intencje
              > bynajmniej.
              A może ci się kurwa Radio M. nie podoba ? I Ojciec Dyrektor, ty palancie !
              • tytt o to właśnie chodzi!! 05.01.03, 19:17
                'palancie', jesteś jedynie objawem tej choroby, wypryskiem, nieznaczącym
                wrzodem (czy wrzodakiem) dlatego nie z tobą rozmawiam..
    • Gość: polpot radca, atomski i inne swinstwo IP: *.ipt.aol.com 06.01.03, 08:00
      radca i atomski to dwa komuchy pracujace za judaszowe srebrniki dla Aarona
      Szechtera.
      Oni biegaja z wywieszonymi jezykami po postach i obszczekuja i obsikuja wpisy
      patriotyczne, zeby je zneutralizowac.
      Komuchy i zydowscy komunisci i syjoniscie smiertelnie boja sie tych wpisow,
      oplacaja swoja swore, bo wiedza, ze wnet beda pal=kowac walizki, bo ich koniec
      bliski.
      • Gość: antypolpot Re: radca, atomski i inne swinstwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.03, 12:37
        Gość portalu: polpot napisał(a):

> radca i atomski to dwa komuchy pracujace za judaszowe srebrniki dla Aarona
        > Szechtera.
        > Oni biegaja z wywieszonymi jezykami po postach i obszczekuja i obsikuja
        wpisy
        > patriotyczne, zeby je zneutralizowac.
        > Komuchy i zydowscy komunisci i syjoniscie smiertelnie boja sie tych wpisow,
        > oplacaja swoja swore, bo wiedza, ze wnet beda pal=kowac walizki, bo ich
        koniec
        > bliski.

Koleś ! Zwal sobie tradycyjnie kupę na twarz, to się ochłodzisz.
        Tylko do Polski nie przyjeżdzaj bo z daleka śmierdzisz gównem !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka