Dodaj do ulubionych

Chory nie dostanie zwolnienia

30.05.06, 19:57
A który lekarz wypisuje sam zwolnienia ???
Obserwuj wątek
    • bleee11 Hej lekarzu pokaż co masz w garażu!!! 30.05.06, 21:03
      Dzisiaj przyjmował mnie taki gostek, niedość że nei przyjął wszystkich,
      skończył 2 godziny przed dyżurem, wsiadł do swego noweo mesia i se pojechał,
      więc sorki, ale lekarzom absolutnie wiecej kasy się nie należy, jedynie co to
      tym młodym, chętnym do pracy no i obsłudze tj pielęgniarkom, pielęgniarzom itp.
      Dzisiaj znowu n-ty raz z kolei dostałem zbyteczny lek - widać normę dla firmy
      farmaceutycznej trza wykonać :(
    • anka_byd Re: Chory nie dostanie zwolnienia 30.05.06, 21:39
      nooooo... super! pacjenci maja cierpiec na strajku... to troche nie tak... to
      nie MY jestesmy winni!
      • facet.36 Re: Chory nie dostanie zwolnienia 30.05.06, 22:40
        lekarze mają fajna filozofię państwo im robi kuku - to fakt no to w rewanżu
        kopia społeczeństwo prosto w dupę! fajna filozfia nieprawdaż?
        a mam teraz pytanie takie z prozy zycia codziennego - zachoruje mi dziecko nie
        załatwie małemu opiekunki i chcąc nie chąc biorę tzw opieke - zycie zdarza się!
        a pani doktor wyśle mnie np do lekarza orzecznika który nawiasem mówiąc jest
        tak samo władny wypisywać zwolnienia jak kwestionujący swe prawa lekarz
        podstawowego kontaktu i co będą zapisy na tydzień z góry po kwit?
        Oj durni ci lekarze myślą że władza sie przestraszy. Na razie Dorny i pociotki
        wala głupa na całej linii ale wystarczy skorzystac z pomocy lekarzy zza buga i
        władza będzie miała lekarzy na smyczy! Ale z drugiej strony czy wśród lekarzy
        też nie może być bezrobocia? Niech poznają ludzką twarz kapitalizmu...
        • troll25 Re: Chory nie dostanie zwolnienia 30.05.06, 23:52
          Jak jestes taki madry to napisz w jaki sposob lekarze i pielegniarki moga strajkowac?? Nie zrobia tak jak gornicy, ze pojda WSZYSCY pod sejm i beda tam siedziec az w koncu ktos cos zrobi... Wlasnie dlatego, że taki mają zawód. Pisanie o problemach, niedofinansowaniu nic nie dalo przez 15 lat... W Czechach sie dalo (porownaj sobie wydatki panstwa i place). A u nas jak zwykle - jak komus dac to komus zabrac - i napuszczanie spoleczenstwa na siebie - sklocic, przeczekac, pozamykac mordy niewygodnym, zwolnic (jak dzisiaj w Łodzi), nachapac sie jak najwiecej i niech nastepni cos zrobia... DOSYC TEGO! Jezeli uwazasz, ze lekarze zarabiaja wystarczajaco to dleczego nikt nie placze, kiedy prezesi i cale swity rzadzacych w spolkach skarbu panstwa kosza po kilkadziesiat tys. pln co miesiac?? ZA CO?? Dosyc tego mydlenia oczu i tematow zastepczych!!
          A gdyby dla lekarzy zza wschodu przyjazd do tego burdelu byl oplacalny to juz by tu byli... A widziales jakigos?? Myslisz ze jak ktos zarabia dajmy na to 750 pln (w przeliczeniu) to bedzie rzucal cale swoje dotychczasowe zycie i pedzil tutaj ratowac pisuarow i jasnie kamasza Dorna?? za 1500 pln ?? Naiwni jestescie... Zobaczymy jak sie to wszystko ulozy - ale kto moze juz wyjechal, albo wyjedzie.

PS. Mozesz podac bleee11 nazwisko tego lekarza co jezdzi tym najnowszym mietkiem ?? Ilu jest takich lekarzy w Bydgoszczy?? JEDEN ?? Moze dwoch?? a ilu jest lekarzy w tym miescie?? reszta tez ma tak dobrze?? Nie mowiac o tym ze ten lekarz wymieniony w drugim poscie raczej istnieje tylko wirtualnie i zostal to przestawiony na potrzebe chwili i tak modne ostatnio "dowalenie" medykom... Bo to przeciez jest w dobrym tonie - wlasnie od 15 lat
          • ameria Re: Chory nie dostanie zwolnienia 31.05.06, 15:53
            no chyba nie chcesz powiedziec ze lekarze sa az tak pokrzywdzeni ... znam kilku
            lekarzy i każdy z nich ma prywatna praktyke na której zarabia,wiec nie maja az
            tak zle .. a ze przy okazji cały czas haruja? pokaż mi człowieka w polsce, w
            tych czasach, który zeby dobrze zarabiac nie haruje po x godzin kosztem
            rodziny!!!!
            i wskazuj na nasz wspanialy rzad i im pokrewnych bo oni zawsze oszukiwali :/
            • troll25 Re: Chory nie dostanie zwolnienia 31.05.06, 19:01
              To napisze inaczej - leakrz zarabia 1500 pln - taki przecietny - czyli nie ordynator - ten ktory ma najwiecej kontaktu z pacjnetami (caly czas mowa o placy zasdniczej - platnej za prace od 7 do 15). Po przeliczeniu na godziny wychodzi cos kolo 9 pln za 1h. Dla porownania chcac dorobic do budzetu bylem zapytac sie o prace w myjni recznej - wlasciciel placi 10 pln za 1h... Oblicz koszty nauki potrzebne do zarabiania tych 9 pln i tych 10... Moim zdaniem to kpina
    • antymax Re: Chory nie dostanie zwolnienia 30.05.06, 23:48
      rozwiązań jest kilka:
      1. faktycznie wziąć lekarzy w kamasze... pół roku na poligonach i będą potulni
      jak baranki
      2. dyscyplinarne zwolnienia. fachowców zza buga jest sporo...
      3. poinformować lekarza, że pracodawca wytoczy mu proces cywilny za szkody
      spowodowane faktem, że chory pracownik zarazi innych i przyniesie to straty
      pracodawcy. perspektywa konieczności wypłaty odszkodowania rzędu parunastu
      tysięcy złotych zmienią decyzję niejednego lekarza...
      • antymax Re: Chory nie dostanie zwolnienia 30.05.06, 23:50
        a juz tych szmaciarzy ze szpitali dziecięcych wywalić dyscyplinarnie z
        dożywotnim zakazem wykonywania zawodu. niech poczują smak biedy.
        sk...synów powinni wieszać... Co dzieci są im winne?
        • troll25 Re: Chory nie dostanie zwolnienia 30.05.06, 23:54
          Jak wg ciebie leakrze moga strajkowac?? SKUTECZNIE??
          • emeryt21 Re: Chory nie dostanie zwolnienia 31.05.06, 12:19
            troll25 napisała:

> Jak wg ciebie leakrze moga strajkowac?? SKUTECZNIE??
            Nie wiem jak moga skutecznie strajkowac.Nie jestem pracownikiem sluzby
            zdrowia.Wiem jednak,ze inne kraje radza sobie lepiej lub gorzej.Jesli to jest
            kwestia nakladow na sluzbe zdrowia to zgadzam sie ze strajkiem.Jesli to jednak
            kwestia podwyzki plac to inny problem.Nikt im nie nakazuje przyjmowac takiej
            niskiej oferty.To,ze organizacja sluzby zdrowia jest chora to fakt.Place
            skladki na ubezpieczenie a nie wiem co mi sie za to nalezy;umowa z ktorej nic
            nie wynika.Od tego trzeba zaczac.Kiedy bedzie wiadomo jaka norme ma wykonac
            sluzba zdrowia to bedzie wiadomo ile mozna zaplacic lekarzowi,pielegniarce itd.
            • troll25 Re: Chory nie dostanie zwolnienia 31.05.06, 12:57
              I wlasnie tu jest pies pogrzebany... Lekarze nie moga zrobic skutecznego strajku, ktory nie odbije sie na spoleczenstwie... No bo jak?? Gornik czy nauczycel moze powiedziec - mam to w ***** nie ide do pracy, chce podwyzke itp. Lekarz tak nie zrobi. Zawsze jest zabezpieczenie pacjenta, pogotowie dziala normalnie, nagle przypadki tez sa diagnozowane... ALe z drugiej strony gdyby pacjenci zaczeli sie wkurzac na obecny stan rzeczy (nie mowie tu o powdyzkach dla lekarzy) - czyli na miesieczne kolejki do jakiegokolwiek specjalisty, drogi leki - drozsze niz w UE... Ale jakos nic nie slychac zeby bylo zle - jedyne co slychac to ze ci lekarze to maja za dobrze i jeszcze cos chca... Wynika z tego ze aprobuja obecny stacn rzeczy i zgadzaja sie na takie tempo leczenia.

Sposobu na strajk niedotykajacy pacjentow jest chyba niemozliwy - nikt nie zwroci na niego uwagi - bo i niby po co... przeczekaja decydenci i bedzie po staremu.
    • emax4 Re: Chory nie dostanie zwolnienia 31.05.06, 18:52
      Pytanie zasadnicze: niewypisywanie L4 dotyczy tylko przychodni publicznych czy
      także prywatnych gabinetów, w których przyjmują po godzinach etatowych za
      ciężkie pieniądze i bez podatków, ponieważ nie chcą "za Chiny" kas fiskalnych.
      Jest w naszym mieście paru profesorków, którzy mają teraz procesy. Jakoś Izba
      Lekarska na ich temat nabrała wody w usta, nie mówiąc już o rzeczniku
      dyscyplinarnym. Jak nie chce sie panom doktorkom pracować za złotówki, to droga
      wolna. Zwrot kosztów studiów i wioooo w świat.
      • troll25 Re: Chory nie dostanie zwolnienia 31.05.06, 19:03
        Dlaczego ktokolwiek ma zwracac koszty studiow?? I dlaczego tak sie za przeproszeniem dopiep**** do lekarzy?? A murarze, tynkarze, tlumacze i w cholere przedstawicieli innych zawod nie musza oddawac?? Moze niech kazdy kto ma czelnosc wyjechac z tego popranego kraju buli za sama wypowiedziana chec!! HIPOKRYTO
    • troll25 NFZ 01.06.06, 16:22
      "Jeszcze w tym roku zarobki urzędników NFZ wzrosną o prawie jeden procent (gwarantuje to pracownikom Funduszu wynegocjowany układ zbiorowy). Już teraz średnie wynagrodzenie w NFZ wynosi 3.200 zł brutto/mies. (średnie wynagrodzenie polskiego lekarza to... 1.600 zł brutto/mies.). Poza tym ponad 5 mln zł Fundusz przeznaczy na zakup nowych komputerów."
    • troll25 W Niemczech... 01.06.06, 16:26
      "Niemieccy lekarze ponownie zaostrzyli strajk

W akcji protestacyjnej bierze udział około 40 szpitali w dziewięciu krajach związkowych Niemiec - poinformował związek zawodowy lekarzy Marburger Bund. Uczestniczące w akcji szpitale przerwały pracę na cały tydzień. Pomoc pacjentom udzielana jest jedynie w nagłych przypadkach."

Znacie jakas nieszkodliwa dla pacjentow SKUTECZNA forme stajku sluzby zdrowia??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka