radziejowiak 26.06.06, 18:23 Co sadcicie o radnych powiatowych i kogo byscie widzieli na kandydata w nowej kadencji do Rady Powiatu.Jest to trudne pytanie bo tu wybiera sie tylko 4 radnych z terenu Miasta i Wsi z Gminy Radziejow Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
soltysradziejowa Re: WYBORY DO POWIATU 03.07.06, 20:53 czyżby nasze forum nie czytały osoby spoza naszego miasta? A może pójdziemy na łatwiznę?- prześledzmy wszystkich obecnych radnych powiatowych i typujmy, wystawiając im odpowiednie noty Taką mam koncepcję! Odpowiedz Link Zgłoś
lewus12 Re: WYBORY DO POWIATU 22.07.06, 16:49 sadze ze potrzebne bardzo bardzo istotne zmiany Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: WYBORY DO POWIATU 22.07.06, 18:05 soltysradziejowa napisał: > czyżby nasze forum nie czytały osoby spoza naszego miasta? > A może pójdziemy na łatwiznę?- prześledzmy wszystkich obecnych radnych > powiatowych i typujmy, wystawiając im odpowiednie noty > Taką mam koncepcję! Myśle że to forum czyta parekroć wiecej osób aniżeli pisze cokolwiek, to brdzo przydatne narzędzie w wielu dziedzinach. Z tą łatwizną to masz człowieku rację to b.dobry pomysł to są osoby publiczne i warto wypunktować personalnie i wtedy każdy mógłby w miarę kulturalnie podzielić się soimi spostrzeżeniami, chętnie bym to czynił ale nie mam pojęcia kto to jest, kim są Ci ludzie, zapewne wielu z nich znam. 1. 2. 3. 4. Odpowiedz Link Zgłoś
radziejowiak Re: WYBORY DO POWIATU 31.07.06, 22:03 kurna ja tez nikogo z radnych powiatowych nie znam Odpowiedz Link Zgłoś
lewus12 Re: WYBORY DO POWIATU 15.08.06, 18:53 nikt nikogo nie zna to kto tych ludzi wybral a kgo teraz trzeba by bylo wybrac? Odpowiedz Link Zgłoś
soltysradziejowa Re: WYBORY DO POWIATU 16.08.06, 15:29 Oceniając Rade Powiatu jest jeszcze trudniej niż Rade Miasta. To już sa ludzie wybierani z całego powiatu. A o ocenę jeszcze trudniej. Dlatego tradycyjnie skopiowałem listę obedcnych radnych ze strony Starostwa (również bez pełnionych tam funkcji). 1. Jan Wojciechowski 2. Jan Maciej Kowalski 3. Teofil Wiesław Pieściński 4. Henryk Gapiński 5. Włodzimierz Gorzycki 6. Grzegorz Łojewski 7. Jan Nocoń 8. Henryk Orłowski 9. Aleksandra Paliwoda 10. Zygmunt Świątkowski 11. Idzi Pieściński 12. Roman Tadeusz Szczerbiak 13. Marek Piotr Trawiński 14. Halina Izabela Urbańska 15. Lucjan Walczak 16. Jerzy Waszak 17. Leszek Wąsowicz Odpowiedz Link Zgłoś
soltysradziejowa Re: WYBORY DO POWIATU 20.08.06, 22:56 Tak więc Ja zaczne jako pierwszy..... A zaczne od krytyki: Pierwszym wybrańcem jest G. Łojewski - kilka punktów ujemnych za: 1. brak jakiejkolwiek wiedzy na tematy samorządowe 2. brak jakiejkolwiek inicjatywy, oprócz pustych frazesów 3. karierowicz- wszedł z listy Samooborny i równie szybko zawitał do lewicy 4. w trakcie pełnienia służby radnego nagle zachorował....... pomine to... grozi za to paragraf.... oczywiście jemu... 5. za mega-inwetycje koło swego gospodarstwa szereoko rozpisywanej w prasie na koniec.... żal ludzi z Topólki... niech pomyślą dwa razy zanim zagłosują ponownie Odpowiedz Link Zgłoś
radziejowiak Re: WYBORY DO POWIATU 18.10.06, 14:05 CO SADZICIE O POWSTALEJ KOALICJI PO, PIS, PPP, PSL, SAMOOBRONA, FORUM SAMORZADOWE ? JEST TO BLOK WYBORCZY DO POWIATU.... Odpowiedz Link Zgłoś
dzordzdabliu Re: WYBORY DO POWIATU 18.10.06, 14:13 za dużo ich się nazbierało-po wyborach pożrą się o stołki Odpowiedz Link Zgłoś
czeremcha77 Re: WYBORY DO POWIATU 18.10.06, 14:15 ktoś czyta mi w myślach hihihihihi Odpowiedz Link Zgłoś
czeremcha77 Re: WYBORY DO POWIATU 18.10.06, 14:13 Dla mnie to nie ma przyszłości, za dużo tych partii, szybko się skłócą, jak przyjdzie do dzielenia stołków. Odpowiedz Link Zgłoś
soltysradziejowa Re: WYBORY DO POWIATU 18.10.06, 14:20 czeremcha77 napisała: > Dla mnie to nie ma przyszłości, za dużo tych partii, szybko się skłócą, jak > przyjdzie do dzielenia stołków. Czuje iż masz rację. Za dużo chętnych do korytka. Nie chciałbym teraz widzieć mine kogoś z Porozumienia Samorządowego (SLD) lub z Kujaw (SLD bis)- oni już chyba czują iż jest "po ptokach". Odpowiedz Link Zgłoś
czeremcha77 Re: WYBORY DO POWIATU 18.10.06, 14:23 Ale jest powiedzenie, gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta, więc nindy nic nie wiadomo. Zresztą wystarczy spojrzeć na Nasz Sejm, Leppera wyrzucili i znów przyjęli. Można się uśmiać! Odpowiedz Link Zgłoś
dzordzdabliu Re: WYBORY DO POWIATU 18.10.06, 14:29 Stworzenie bloków to nie wszystko, wybory wygrywają ludzie a po wyborach zacznie się łapanka i przeciaganie na swoją stronę:z lewa na prawo i z prawa na lewo i nie wszyscy podporządkuja się decyzji szefów partii i komitetów. A weksli nie podpisywali... Odpowiedz Link Zgłoś
piccobello Re: WYBORY DO POWIATU 18.10.06, 14:40 Niech nam żyje i rządzi LEWICA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
dzordzdabliu Re: WYBORY DO POWIATU 18.10.06, 14:54 piccobello napisała: > Niech nam żyje i rządzi LEWICA !!! Niech żyje piccobello - człowiek lewicy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
radziejowiak Re: WYBORY DO POWIATU 30.10.06, 13:43 OOOOOOO TO MI SIE SPODOBALO. A WAM ? Komunikat nr 6 Komitet Wyborczy Wyborców " Kujawy" w związku z licznymi zapytaniami naszych sympatyków i przyjętą zasadą informowania z otwartą kurtyną o wszystkich sprawach, odnośnie grupowania się uczestników gry wyborczej tzw.bloki informuje co następuje: w okresie od 8.10.2006 do 18.10.2006 powiadomiliśmy wszystkie Organizacje Wyborcze wystawiające kandydatów na radnych do rady powiatowej o naszej chęci blokowania list wyborczych na bazie wspólnego programu wyborczego. Do 18 pażdziernika br. żadne z ugrupowań nie przystało na współpracę programową co świadczy o braku zainteresowania budowaniem programu społecznego dla powiatu w interesie mieszkańców. KWW"Kujawy" jest jedynym ugrupowaniem wyborców, kórzy przedstawili pod osąd społeczny swój powiatowy program wyborczy opracowany po uprzedniej konsultacji jego elementów z wyborcami poprzez otrzymane od nich deklaracja co w nim winno się znaleść oraz "Miejski Program Wyborczy na lata 2006-2010 pt."Nasza przyszłość z Radziejowem". w dniu 18.10.2006 r.chcąc zblokowania list wyborczych zgłosiło się do KWW"Kujawy" - Porozumienie Samorządowe. Po konsultacji z członkami KWW"Kujawy" propozycja ta nie została przyjęta jako niezgodna z przyjętą przez nas linia postępowania. Informujemy naszych sympatyków i wyborców ze w związku z powyższym KWW"Kujawy" podjął decyzję ,że w wyborach uczestniczyć będzie samodzielnie. członkowie KWW"Kujawy" są ludzmi moralnymi, interesują nas możliwości pracy na rzecz społeczeństwa miasta i powiatu radziejowskiego. A nie profity materialne jakie niosą z sobą stanowiska-"wpływy",czy osobiste triumfy" ludzi władzy" nad resztą naszej społeczności. Odpowiedz Link Zgłoś
soltysradziejowa Re: WYBORY DO POWIATU 05.11.06, 13:43 Dlaczego nikt z nas tutaj obecnych nie ocenia obecnych radnych powiatowych? Jak zajrzałęm na www.pkw.gov.pl to zauwazyłem iż większośc radnych ubiega się o reelekcje. Warto pokusic się o ocene i wystawić im odpowiednie noty Odpowiedz Link Zgłoś