Dodaj do ulubionych

MOGE WRESZCIE OLAC TP!!!!

30.10.01, 18:36
W poniedzialek lub wtorek zaloza mi w el-necie isdn na ryczalt 360 zl
miesiecznie. Za montaz place 10 zl.Tym samym mam w d...e tp, gdzie bylem
notorycznie oszukiwany w sprawie sdi, bo palanty nie chcialy sie przyznac, ze
na bartodziejach maja przestarzala centrale. telefon i rozmowy w ramach el-netu
mam wliczone w ryczart.Sybkosc 132 kb(gwarantowane 70%), spada o polowe w
wypadku rozmow telefonicznych. Wiec juz niedlugo bede mogl z satysfakcja
odlaczyc sie od tepsy, i nie miec juz nigdy z oszustami nic do czynienia,
szczegolnie, ze duzo moich znajomych rezygnuje z sdi w tp. z powodudu fatalnych
polaczen i odchodzi do innych operatorow.
Serdecznie zycze tp. rychlego bankructwa.
Niedlugo wolny od komunistycznego molocha
RHEMEK
Obserwuj wątek
    • da.killa Re: MOGE WRESZCIE OLAC TP!!!! 30.10.01, 18:40
      prosze przyjac serdeczne gratulacje i wyrazy zazdrosci :-)))))))

da ”isdn” killa
      • krotoss Re: MOGE WRESZCIE OLAC TP!!!! 30.10.01, 18:48
        Brawo Rhemek meska decyzja :-)))

KroTosS

Ps. da.killa rozbawiasz mnie tymi wstawkami w stylu da "wstawka" killa naprawde
        fajne to jest :-)))
    • Gość: Ted® Re: MOGE WRESZCIE OLAC TPsa!!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 30.10.01, 22:35
      gratulacje,
      pisz prosze tpsa, napisales TP i moj pszyjaciel z nrf dostanie zawalu
      • Gość: tp Re: MOGE WRESZCIE OLAC TPsa!!!! IP: *.pppool.de 30.10.01, 23:17
        dzieki za wstawienie sie za biednym pszyjacielem z NRF.
    • Gość: Kipak Re: MOGE WRESZCIE OLAC TP!!!! IP: 192.168.20.* 31.10.01, 11:52
      No świetnie, tylko, że El-net jest zależny w pewnym stopniu od tepsy. Ale nad
      wszystkim czuwa urząd antymonopolowy i pilnuje gnoja.
      • Gość: atomski Re: MOGE WRESZCIE OLAC TP!!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 31.10.01, 12:09
        360 miesięcznie to sporo jak na domowy użytek.
        Co innego dla firmy.
        sdi w TPSA to chyba obecnie 130 zł miesięcznie ?
    • Gość: Ted® Re: MOGE WRESZCIE OLAC TP!!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 31.10.01, 12:46
      za te cene mialbys 256kb w tepsie
      tez ich nie kocham, ale roznica jest znaczna
      • Gość: atomski Re: MOGE WRESZCIE OLAC TP!!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 31.10.01, 12:55
        Ponieważ obaj nie kochamy TPSA ,mnie nie stać na 360 zł miesiecznie dla EL-NETU
        na domowy użytek,to może jeszcze inny sposób ?
        Czy ktoś ma może internet przez kablówkę (mnie szczególnie interesuje GAVEX -w
        Fordonie).Czy to co oferują kablówki ma sens ?
        Cenowo-40-60 zł miesięcznie-zupełnie mi się podoba !
    • rhemek Re: MOGE WRESZCIE OLAC TP!!!! 03.11.01, 08:54
      Moi drodzy
      Szybkie lacza w TPsie to bajka. Ja to sprawdzilem. Olewaja was kompletnie, i w
      bydgoszczy na znacznym obszarze miasta nie maja mozliwosci technicznych.Ponadto
      nie ma mozliwosci ryczartu innego niz na sdi. ISDN To technologia cyfrowa, a
      sdi analogowa , roznica jest taka, jak miedzy maluchem a mercedesem.Nie wiem,
      czy naprawde te 360 zl to kolosalne pieniadze, skoro laczac sie przez tp. mozna
      nabic impulsami podobna sume nic z sieci nie majac... Ponadto np. W el-necie
      traktuja was powaznie, i widac, ze im zalezy bardzo na was a nie odwrotnie. A
      zalozenie stalego szybkiego lacza np. w NETII kosztuje 700 zl za montaz i 500
      zl miesiecznie za abonament. W innych firmach jest jeszcze drozej... A co do
      kablowek, to jestem sceptyczny, za te 60 z, dostaniecie lacze, ktorym poczte
      bedziecie odbierac godzine...
      Reasumujac, Wielu ludzi wprost muwi, ze szybkie lacza TP. sa do dupy, i ze
      przesylanie obszernych danych przez ich lacza to KOSZMAR. To co wyprawia ta
      firma, to pokazywanie, ze z pojedynczymi klientami firma sie nie liczy.
      • essex Re: MOGE WRESZCIE OLAC TP!!!! 03.11.01, 19:15
        <<Szybkie lacza w TPsie to bajka. Ja to sprawdzilem. Olewaja was kompletnie,i w
        <<bydgoszczy na znacznym obszarze miasta nie maja mozliwosci technicznych.

Zgadzam sie z tym stwierdzeniem ale nie do konca. Na znacznym obszarz Polski
        nie maja mozliwosci technicznych! Prawda jest ze w duzych miastach takich jak
        Warszawa, Poznan, Trojmiasto staraja sie wprowadzac najnowsza technike, i tam
        tylko i wylacznie miedzy serwerami w tych miastach jest naprawde dobry
        transfer. Ale co z reszta kraju? Łacza sa tak przeciazone, ze nawet na stalym
        laczu (POLPAK) 512kb/s trudno jest normalnie pracowac.
        Placac 500zl miesiecznie wymaga sie zapewnienia szybkosci i zapewnienia ze
        nagle moje lacze nie zgasnie jak zapalka na wietrze, co w ostanim czasie dosc
        czesto sie zdarzalo.

Pozdrawiam
    • Gość: Deviant Re: MOGE WRESZCIE OLAC TP!!!! IP: 212.160.232.* 03.11.01, 21:16
      NIE WSZYSTKO ZŁOTO CO SIĘ ŚWIECI
    • reggina Re: MOGE WRESZCIE OLAC TP!!!! 14.11.01, 12:14
      A wie ktoś może coś o HIPERNECIE?
      • rhemek Re: MOGE WRESZCIE OLAC TP!!!! 14.11.01, 12:54
        tak. mamia tylko. daj sobie spokoj.Naciagacze.
        • .tomcio. Re: MOGE WRESZCIE OLAC TP!!!! 14.11.01, 14:29
          Proszę o wyjaśnienie jednek kwestji. Piszesz, że rozmowy masz wliczone w
          ryczałt. Co to znaczy? Do kogo mogę dzwonić? Czy tylko w obrębie Elnetu?

Tomcio
          • Gość: polonus modem modemowi nie rowny IP: 198.138.227.* 14.11.01, 15:14
            TPSA faktycznie robi wszystkich w balona, pamietam jeszcze z kraju ze
            zciagniecie kilkustronicowego listu to bylo 7minut, w USA przez modem 20 minut
            moge wyslac 2Mb avi. Roznica jest szokujaca, wielu mi nie uwierzy ale konfort
            pracy w domu na modemie mam prawie taki jak w Polsce mialem ma laczu stalym
            (nie orzesadzam), kazdy kto mial do czynienia z polaczeniem modemowym w USA i w
            Polsce wie o czym mowie.
            I mam to za 7c za polaczenie nie za minute. Lacze modemem kablowym to 470kb/s
            kosztuje od 50-90$ miesiecznie. I jakos im sie to oplaca.
          • rhemek Re: MOGE WRESZCIE OLAC TP!!!! 14.11.01, 17:01
            tak, tylko w obrebie sieci el-netu.
    • Gość: kalafior Bul sit IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 14.11.01, 17:42
      Elnet niestety nie oferuje dla mas technologii ktora pozwala na szybki transfer
      czegokolwiek. TPSA z tego co wiem w Bydzi tez nie. E no i czy masz SDI ISDN czy
      ADSL to roznica niewielka duzo kapuchy a mozliwosci male. Chyba ze Polpak
      rozszerzy rure na swiat - a zrobi to niedlugo.
    • Gość: neon Kilka uwag technicznych. IP: *.outland.lucent.com 17.11.01, 00:34
      rhemek napisał(a):

> W poniedzialek lub wtorek zaloza mi w el-necie isdn na ryczalt 360 zl
      > miesiecznie. Za montaz place 10 zl.Tym samym mam w d...e tp, gdzie bylem
      > notorycznie oszukiwany w sprawie sdi, bo palanty nie chcialy sie przyznac, ze
      > na bartodziejach maja przestarzala centrale. telefon i rozmowy w ramach el-netu
      >
      > mam wliczone w ryczart.Sybkosc 132 kb(gwarantowane 70%), spada o polowe w
      > wypadku rozmow telefonicznych. Wiec juz niedlugo bede mogl z satysfakcja
      Hmmmmmm....???? Skad ta wartość????? Linia abonencka ISDN to 2x64kbit/s + 16kbit/s
      (sygnalizacja). Realnie w większości instalacji można wykortzystywać jedynie 2x64
      co moim skromnym zdaniem daje 124, a nie 132. Jakieś banialuki opowiadają.
      Zagwarantować 70% to nikt nie może, bo w przypadku ISDN może być 2x64, albo 1x64.
      Nie ma innej możliwośći, bo ta technologia nie ma możliwośći zakładania
      kontraktów na przepustowość. Obojętnie, czy to el-net, czy Tepsa to nie może być
      inaczej, bo to wynika z ograniczeń technologicznych ISDNu.

> odlaczyc sie od tepsy, i nie miec juz nigdy z oszustami nic do czynienia,
      > szczegolnie, ze duzo moich znajomych rezygnuje z sdi w tp. z powodudu fatalnych
      Tak na prawdę to przepustowość łącza dostępowego to może sobie być i 2Mbit/s (jak
      kogoś stać), ale to, w jaki sposób obsługiwany jest trafik do internetu i tak
      zależy od możliwości urządzeń, które koncentrują ruch od wielu abonentów w danym
      regionie. Moim zdaniem ŻADEN operator nie ujawni realnej przepustowości do sieci
      rozległej i nie ma innej możliwośći jak sprawdzić to samemu i podzielić się
      doświadczeniami.

Co do poziomu usług TPSA to faktycznie pozostawia on sporo do życzenia i nic się
      na to nie poradzi, jeżeli nie zmienią się ustalenia prawne w Polsce. Co do el-
      netu to też słyszałem, delikatnie mówiąc, różne opinie, więc nie podniecałbym się
      tak tą firmą. Dopóki nie będziemy mieli możliwości wybierania spośród 6-7
      operatorów lokalnych to nie będziemy mieli możliwości egzekwowania porządnej
      jakości usług. A to jeszscze trochę potrwa w naszym pięknym kraju.
      Informacje na temat możliwości, jakie są dostępne w USA (ktoś o tym wspomina w
      tym wątku) są totalnie nie na miejscu, ponieważ rynek operatorów lokalnych jest
      tam kompletnie inny niż w Polsce, co powoduje, że konkurencja wymusza odpowiednią
      jakość usług. Jeszcze długo na to poczekamy w PL.

Pozdrowionka dla wszystkich.
      • Gość: Kalafior Re: Kilka uwag technicznych. IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 21.11.01, 15:46
        Niestety nie moge sie z toba Neon zgodzic bo moje urzadzenie dostepowe zapewnia
        mi teoretyczna rure 6,5 M/s ale co z tego ? A przepustowosc samego POLPAKa w
        TPSA na swiat wynosi w tej chwili 655 M ( ale ma sie podwoic).
        • neon-b Re: Kilka uwag technicznych. 21.11.01, 22:04
          Gość portalu: Kalafior napisał(a):

> Niestety nie moge sie z toba Neon zgodzic bo moje urzadzenie dostepowe zapewnia
          >
          > mi teoretyczna rure 6,5 M/s ale co z tego ? A przepustowosc samego POLPAKa w
          > TPSA na swiat wynosi w tej chwili 655 M ( ale ma sie podwoic).

No sorry, ale ja nie bardzo rozumiem, z czym sie nie mozesz zgodzic?? Przeciez to
          co napisales dokladnie potwierdza to co wczesniej napisalem ja. Jak ktos ma
          ochote to moze sobie lokalnie zalozyc dostep taki jak twoj, ale dostep do zasobow
          Internetu bedzie zalezal od tego ilu ludzi wspoldzieli z nim rure na Swiat. 6,5M
          masz do routera brzegowego i byc moze w jego granicach (tz. jezeli serwer, z
          ktorego akurat zasysasz dane jest tez podlaczony do tego samego wezla najogolniej
          mowiac) moglbys osiagnac taka przepustowosc, ale to tez nie jest pewne.
          Oczywiscie, jezeli ktos ma kupiony kontrakt na trafik to bedzie on
          zagwarantowany, ale to zazwyczaj dotyczy polaczen punkt-punkt (np. miedzy
          oddzialami firmy), a w przypadku korzystania z zasobow Internetu tak nie jest.
          Jak sadze o to Ci chodzilo i byc moze cos nie zrozumiales, albo cos niejasno
          wyrazilem w moim poprzednim poscie.

Pozdrawiam.
          • Gość: Kalafior Re: Kilka uwag technicznych. IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 22.11.01, 10:25
            Oczywiscie ze sie z toba zgadzam. Zaznaczylem tylko ze przepustowosc urzadzen
            dostepowych nie konczy sie na 2 M/s.
            Pozdrawiam
    • hubar Re: MOGE WRESZCIE OLAC TP!!!! 22.11.01, 15:09
      Zazdroszcze Ci!!!

pozdrowy SOJUZ ŁÓDŹ-BYDGOSZCZ
    • Gość: labeo Re: MOGE WRESZCIE OLAC TP!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.11.01, 18:27
      360 zl za ISDN (2B+D) wydaje mi sie za duzo. Ja tez zrezygnowalem z T.PSA i mam
      ISDN w DIALOGU (Wroclaw). Place 74zł (brutto) za miesiac ryczaltu. Do tego
      dochodzi 48,80 zl abonatmetu za ISDN. Czyli 123 zl stalej oplaty miesiecznej
      plus oczywiscie rozmowy osobno.
      Wydaje mi sie ze El-Net powinien troche z cena zjechac w dol. Oczywiscie
      popieram teze, ze jest lepszy od T.PSA (bo chyba nie ma gorszego???).
      pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka