Dodaj do ulubionych

oszukani przez kablówkę

01.08.06, 23:17
Szukam osób które podobnie jak ja zostały oszukane przez kablówkę UPC. Firma
żąda zapłaty za odłączoną kablówkę, za dwa miesiące po wyłączeniu, czyli za
usługę której nie wykonywała. Jeśli są tacy, mamy szansę na zbiorowy protest
u rzecznika praw konsumenta. Nie dajmy się naciągać i zastraszać!!! Nie
płaćmy oszustom!!! Pozew grupowy jest bardziej skuteczny i wiarygodny!!!
Obserwuj wątek
    • donia40 Re: oszukani przez kablówkę 02.08.06, 08:19
      możesz opisać ten przypadek bo też chcę zlikwidować UPC
      • mikew6 Re: oszukani przez kablówkę 02.08.06, 09:04
        Uważaj na okres wypowiedzenia umowy - są tu kruczki prawne dotyczące okresów
        rozliczeniowych - nie wiem jak jest to w twoim przypadku- patrz regulamin. U
        mnie wystąpiła rozbieżność w tych terminach. Mało tego - w okresie wypowiedzenia
        powinna nadal działać kablówka, a mnie ją odłączono zaraz po złożeniu
        wypowiedzenia. Teraz twierdzą że było inaczej, że odłączono ją po tych 2
        miesiącach. Oczywiście zaczęło sie nękanie - wezwania do zapłaty, groźby
        telefoniczne, jacyś dziwni windykatorzy. Nie chodzi mi wcale o tych parędziesiąt
        złotych , ale o fakt że tak duża firma drwi sobie z klientów, śmieje się im w
        twarz, uważa się za bezkarną, zastrasza a do tego pobiera wygórowane oplaty za
        usługi - o wątpliwej jakości. O infolinii nie wspomnę, żenada... Dlatego właśnie
        szukam osób poszkodowanych żeby dowieść, że takie praktyki są na porządku
        dziennym. żal mi zwłaszcza osób starszych czy nieudolnych, które bez słowa
        zgadzają się na to, bo nie mogą poradzić sobie z gigantem... Proszę o kontakt w
        tej sprawie albo na forum, albo na skrzynkę j/w.
        • mikew6 Re: oszukani przez kablówkę 02.08.06, 09:08
          adres mail.: mikew6@NOSPAM.gazeta.pl
    • antymax77 Re: oszukani przez kablówkę 02.08.06, 20:36
      zycze Ci powodzenia.Napewno jest sporo osob poszkodowanych ,ale nie wszyscy moga
      korzystac z internetu.Z tego co mi wiadomo wspomniana firma ma balagan i czesto
      ludzie zostaja odlaczeni za wczesnie przez pomylke.Jesli tak bylo w Twoim
      przypadku -oni nie maja prawa zadac pieniedzy jesli usluga nie byla swiadczona
      (czy zglosilas im brak odbioru ??)Zwrocenie sie do rzecznika jest bardzo dobrym
      rozwiazaniem i gwarantuje ,ze nie jestes pierwsza.Czy dysponujesz jakas
      korespondencja z upc??Bylby to jakis dokument na pismie,ze nie chcieli wyjasnic
      Twojej sprawy.Rzecznikowi tez cos takiego byloby pomocne. Trzymam kciuki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka