Dodaj do ulubionych

Najbrzydszy budynek w mieście

IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 14.02.03, 14:45
taki którego nie lubicie ,jak widzicie to Was wzdraga ,albo jeszcze gorzej
Obserwuj wątek
    • Gość: ispan Nie mam jednego:( IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.03, 14:55
      1. Kaskada
      2. Rywal
      3. Wieżowiec BSS przy rywalu (proporcje + fasada z reklamami)
      4. PolAnglo na pod Blankami.
      5. Sanitas na Dworcowej
      6. PKO SA na Długiej (róg Podwale) brrrrrrrr!!! Fuj!!! Łe!!!
      7. Budynek PKO BP na Pl. Wolności (właściwie na Gdańskiej)
      8. Zielonawy budynek na Dworcowej vis a vis Marcinkowskiego
      9. Jak już jesteśmy w tym rejonie to - wieżowiec na Marcinkowskiego (sam w
      sobie by przeszedł)

Wszystkie by pewnie przeszły, ale nie w tych lokalizacjach.

pozdr
      • Gość: ochman Re: Nie mam jednego:( IP: 62.190.181.* 14.02.03, 15:04
        W srodku Londynu stoi betonowe "miasto przyszlosci"
        wybudowane w latach 50.

algol.prosalg.no/~docpi/php/gallery/Barbican_general
        Moze my na tej samej zasadzie (tylko w mniejszej skali)
        przyzwyczailibysmy sie do Kaskady? :-)))
        • Gość: ispan Re: Nie mam jednego:( IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.03, 15:19
          Ale nawet takie betonowe miasto na Mostowej by się gryzło. Aczkolwiek chętnie
          zamieniłbym je na np. dwa wieżowce na Szwederowie wystające ponad SM:)

p.s. bez lokatorów, bo gulczas gdzieś tam mieszka:)
          • Gość: gulczas87 Re: Nie mam jednego:( IP: *.awacom.pl 14.02.03, 15:27
            Ja mieszkam w bloczku, więc wieżowce można burzyć... ;-) Tylko kolegom i
            koleżankom powiem żeby dobytek wynieśli ;-) Najgorszy jest foton... astorama
            tak ładnie zrobiła te stawy, ale ten foton to szpeci.... tam powinni coś
            zrobić... choćby to z londynu... Nawet te gierkowskie mogą byś ładne... np.
            wieżowiec taki łososiowy kolor na ulicy ... skleroza... chyba halicka...
            numeracja bloków na szwederku jest okropna... koło mnie brakuje kilku numerów
            bloków... bo miały powstać a nie powstały... tragedia ;-)
      • Gość: gulczas87 Re: Nie mam jednego:( IP: *.awacom.pl 14.02.03, 15:08
        Jeżeli znajdziecie coś gorszego od kaskady, torbudu i dworca PKS to chyba
        medale wam dam.... a co do propozycji ispana

2. Rywal

...Rywal wygląda coolersko i jest tak kontrastowy do otoczenia że aż fajny....

3. Wieżowiec BSS przy rywalu (proporcje + fasada z reklamami)

... Może mi obrzydł bo kilka latek mieszkałem w centrum dlatego po remoncie
        wydaje mi się ok... pasuje do Rywala

PS. Zato najpiękniejszy jest BRE bank i wyremontowany Bank ochrony środowiska
        (z nowocczesnej architektóry, bo bazylika bije wszystko na łeb) ... bank mi się
        podoba może dlatego, że co przejeżdżałem, przechodziłem obok to tak na niego
        wyzywałem... teraz wyzywam UW... ten tandetny... jakby ko szkłem pokryli to by
        było naprawde """"""""nowoczesne"""""""" rondo...
        • Gość: Wiech jeden jest na pewno IP: 217.97.134.* 14.02.03, 15:23

jakbyscie wyburzyli Kaskadę, to historia byłaby wdzięczna, a i ścisłe centrum
          Bydzi mocno by zyskało na urodzie. Zdecydowanie ubić.

pozdroowka zza miedzy
          W.

ps. Ochman - co do londyskiego Barbakanu, az tak w oczy nie szczypie, nie
          przesadzajmy.
          Jeśli juz mamy szukac architektonicznych potworków po Europie, to ja z
          pewnością wpisałbym na liste paskudną chałupe ze szklaną elewacją, która stoi
          we Wiedniu, w bezpośrednim sasiedztwie Katedry sw. Szczepana (albo Stefana, jak
          wolą niektórzy).
          • Gość: ochman Re: jeden jest na pewno IP: 194.203.162.* 14.02.03, 15:37
            Gość portalu: Wiech napisał(a):

> ps. Ochman - co do londyskiego Barbakanu, az tak w oczy
            > nie szczypie, nie przesadzajmy.

O to chodzi - to wszystko sprawa nastawienia! Przytulmy
            Kaskade do serca - pokochajmy ja! ;-)))
          • Gość: ochman Re: jeden jest na pewno IP: 194.203.162.* 14.02.03, 15:38

> ps. Ochman - co do londyskiego Barbakanu, az tak w oczy
            > nie szczypie, nie przesadzajmy.

O to chodzi - to wszystko sprawa nastawienia! Przytulmy
            Kaskade do serca - pokochajmy ja! ;-)))
            • Gość: Wiech Re: jeden jest na pewno IP: 217.97.134.* 14.02.03, 16:24
              Gość portalu: ochman napisał(a):

>
              > O to chodzi - to wszystko sprawa nastawienia! Przytulmy
              > Kaskade do serca - pokochajmy ja! ;-)))

a se przytulaj, przytulaj, ale jak Cie potem będzie mostek (poobijany o
              betonowe kanciory) bolał, to mi z płaczem i skargami nie przylataj!
              ;)
              • Gość: ispan Re: jeden jest na pewno IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.03, 16:31

> Gość portalu: ochman napisał(a):
                >
                > >
                > > O to chodzi - to wszystko sprawa nastawienia! Przytulmy
                > > Kaskade do serca - pokochajmy ja! ;-)))
                >
                > a se przytulaj, przytulaj, ale jak Cie potem będzie mostek (poobijany o
                > betonowe kanciory) bolał, to mi z płaczem i skargami nie przylataj!
                > ;)

W końcu dzisiaj Walentynki...
                :)
                pozdr
                • Gość: Wiech Re: jeden jest na pewno IP: 217.97.134.* 14.02.03, 16:44
                  Gość portalu: ispan napisał(a):

> Gość portalu: Wiech napisał(a):
                  >
                  > > Gość portalu: ochman napisał(a):
                  > >
                  > > >
                  > > > O to chodzi - to wszystko sprawa nastawienia! Przytulmy
                  > > > Kaskade do serca - pokochajmy ja! ;-)))
                  > >
                  > > a se przytulaj, przytulaj, ale jak Cie potem będzie mostek (poobijany o
                  > > betonowe kanciory) bolał, to mi z płaczem i skargami nie przylataj!
                  > > ;)
                  >
                  > W końcu dzisiaj Walentynki...
                  > :)

ej, to teraz wiem, czemu Ochman tyle żarcia przed rokiem nagotował!...
                  ;))))

pozdr.
                  W.
                  • Gość: ispan Re: jeden jest na pewno IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.03, 16:49

> Gość portalu: ispan napisał(a):
                    >
                    > > Gość portalu: Wiech napisał(a):
                    > >
                    > > > Gość portalu: ochman napisał(a):
                    > > >
                    > > > >
                    > > > > O to chodzi - to wszystko sprawa nastawienia! Przytulmy
                    > > > > Kaskade do serca - pokochajmy ja! ;-)))
                    > > >
                    > > > a se przytulaj, przytulaj, ale jak Cie potem będzie mostek (poobijany
                    > o
                    > > > betonowe kanciory) bolał, to mi z płaczem i skargami nie przylataj!
                    > > > ;)
                    > >
                    > > W końcu dzisiaj Walentynki...
                    > > :)
                    >
                    >
                    > ej, to teraz wiem, czemu Ochman tyle żarcia przed rokiem nagotował!...
                    > ;))))
                    >
                    > pozdr.
                    > W.

ups! I się wydało;)

Dobrze, że nie pisze o Urzędzie Wojewódzkim... Ale nigdy nic nie wiadomo...

pozdr
                    • Gość: gulczas87 Re: jeden jest na pewno IP: *.awacom.pl 14.02.03, 21:34
                      Ispan jak walentynki to idź do swojej walentynki ;-)
                      Dobry z niego kucharz???? ;-)
                      • Gość: atomski Re: jeden jest na pewno IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.03, 00:26
                        budynek Poczty na Chodkiewicza
                        • lokator Re: jeden jest na pewno 15.02.03, 00:32
                          Gość portalu: atomski napisał(a):

> budynek Poczty na Chodkiewicza

Kimnij się, to Ci przejdzie...
                          • Gość: gulczas87 Re: jeden jest na pewno IP: *.awacom.pl 15.02.03, 00:34
                            Jak wygląda ten budynek, bo chyba o innym myśle...

...a jak o tym samym to się kimnij ;-)
                            • Gość: atomski Re: jeden jest na pewno IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.03, 13:09
                              cały ze szkła ,dostał nagrodę nawet ,ale za całokształt twórczości ,zniz za
                              to ,ze ten budynek taki pikny , moim zdaniem kicha ,poza ładnym nito
                              dziedzińcem na samym koncu korytarzy , funkcjonalnie teki sobie ,za cholere nie
                              wiadomo gdzie wejscie główne ,brak akcentu na to miejsce ,taka szklana
                              enigma ,bez wyrazu i polotu . jestem zupełnie wyspany
                              • Gość: atomski Re: jeden jest na pewno IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.03, 13:10
                                Opera Nova
                                • Gość: atomski Re: jeden jest na pewno IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.03, 13:17
                                  aaaaaaaaa to je TPSA nie Poczta .SORRY .

-przypomniała mi się pewna sytuacja z tego budynku swiadcząca o braku
                                  pomyslunku podczas organizowania wnętrz . przy głównym wejsciu są kasy i rózne
                                  okienka do zalatwiania różnych dziwnych ,problematycznych historii .atmosfera
                                  nerwowa ,kolejki . ludzie burkają pod nosem na złodziei z TPSA i co ?
                                  i okazuje się ,ze personel musi przejsc przez to miejsce by dostac się do
                                  swoich pokoi .pech chciał ,ze wpadła przez głowne wejscie własnie rozesmiana
                                  gromadka pracowników ,w reklamówkach wódeczka ,dużo kwiatów i ida sobie
                                  radosnie przez cały hol ,by zniknąc na kaltce schodowej .

trzeba było widziec miny i komentarze rozzalonej klienteli TPSA

cos chyba nie tak zorganizowano przestrzeń dla klientów i przestrzen dla
                                  personelu ?
                                  architektura -moim zdaniem hi-tech dla ubogich .no ale nagrodę dostał : )))
                                  • Gość: gulczas87 Re: jeden jest na pewno IP: *.awacom.pl 16.02.03, 13:25
                                    Ma ktoś może jakąś fotkę? Wytłumacz mi co widzś atomciu w tej aperze Starej w
                                    bydzi??? Jest tak obskurna że mnie skręca....

... masz misje, zaprojektuj jakiś wyskoki wieżowiec, wyślij go mistu i niech
                                    ono go zbuduje lub znajdzie inwestra... oczywiście zrób to w czynie społecznym,
                                    ja w czynie moge ci podziękować! ;-) Brakuje mi unas wielkichhhhhhh budynków,
                                    uwielbiam wieżowce... takie dużeeeeee i ładneeeeee ach, szkoda że unas to po 11
                                    pieter mają ;-(
                      • Gość: ispan A co? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.03, 14:31
                        Gość portalu: gulczas87 napisał(a):

> Ispan jak walentynki to idź do swojej walentynki ;-)
                        > Dobry z niego kucharz???? ;-)

A co? Łudzisz się że ten dobry kucharz i walentynka zarazem to byłbyś ty??? ;-)

;-)))
                        pozdr
    • Gość: ispan Re: Najbrzydszy budynek w mieście IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.03, 14:28
      O Operze powiem, że jest brzydka jak ją w końcu skończą i zobaczę jak wygląda
      fasada.
      To co jest zrobione kolo wejścia jest delikatnie mówiąc do bani! Ta
      technologia "szkalnych ścian" została zastosowana w tym przypadku o jakieś
      10lat za późno.
      Boję się, że nowa Opera będzie wyglądać pod względem architektonicnzo-
      technologicznym jakby miała już co najmniej 10 lat.
      A może projek fasady sprzed parunastu (parudziesiąt?) lat został już
      zmodyfikowany i unowocześniony?

pozdr

p.s. Pisałem o Banku PKO BP na Gdańskiej, ale opinia wynika z tego, że wystaje
      ponad dwie sąsiednie kamienice o 2 kondygnacje. Nie powiem, że jest brzydki,
      jeżeli te kamienice zostaną kiedyś podwyższone:)
      To "górowanie" nad otoczeniem, jest bardzo widoczne od razu na samym początku
      Gdańskiej czy z końca Placu Wolności. Dlatego tak mnie ta kamienica wzdryga.
      • Gość: gulczas87 Re: Najbrzydszy budynek w mieście IP: *.awacom.pl 16.02.03, 15:40
        Jedyny komentarz co do twojego postu o mich domniemanych złudach to:

BUHAHA - bardzo śmieszne ;-)
        • Gość: ispan :))) IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.03, 15:52
          ;)))
          • Gość: bator1 tepsa IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.03, 18:19
            Myślałem, że to mnie się coś nie zgadza, ale widzę że jest jeszcze jeden
            odważny przeciwnik ohydy postawionej przez Tepsę na Chodkiewicza :-)))

Bezkształtna bryła wylewająca się po buracku na ulicę. Bez sensu wepchnięta w
            niewysoką architekturę willową. Całość dobra na Fordońska koło Rometu a nie
            tutaj. Paru chytrusków posadowiło to na klombie bo ten należał już do tepsy to
            było taniej...
            Już wcześniej tego, kto się zgodził na ten czerwony ruszt tepsy, należałoby na
            nim powiesić w ozdobnej klatce. Tyle że stary budynek centrali był mocno
            cofnięty w stosunku do ulicy i nie raził aż tak. Ta nowa szklanka to jakaś
            alegoria słomy z butów dyrektora Żurka :-))))
            • Gość: gulczas87 Re: tepsa IP: *.awacom.pl 16.02.03, 18:34
              A ja nadal chce jej zdjęcie... tej szklanki... bo albo się jej nieprzypatrzyłe,
              albo o innym budynku myśle, albo nie macie gustu ;-) To znajdzie sie gdzieś
              foto????
    • ivica Re: Najbrzydszy budynek w mieście 16.02.03, 18:32
      najbrzydszy według mnie to UW i to nie tylko ten
      wierzowiec ale jego starsza czesc tez. Nie chodzi mi
      oczywiscie o sprawy archtektoniczne tylko o zaniedbanie
      tego budynku. Od strony ul Jagielonsjkiej prezentuje sue
      jeszcze jako tako a le na przyklad os Skalniaka...
      normalnie az sie rzy.... chce.

Pan woj Kosieniak zamiast nowych samochodów dla
      urzedników powinien zadbac bądz co bądz budynek
      reprezetnatywny dla calego woj kuj-pom.

pzdr.
      • Gość: gulczas87 Re: Najbrzydszy budynek w mieście IP: *.awacom.pl 16.02.03, 18:48
        Brawo ivica, popieram!!! Strą część bym wyremontował, a nową pokrył szkłem, bo
        mi tam potrzeba wieżowca z nowoczesnym wyglądem, jak łdnie zrobili bank na
        rondzie!!!
    • Gość: ispan PKO SA róg Długie/Podwale IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.03, 22:30
      Z ziemią razem z Kaskadą zrównać!!!!

pozdr

//Jeżeli ten wątek jest o niczym to o czym jest wątek o czymś?

p.s.
      A wszystko przez da.killę! I Kobietkę!
      ;)
      • Gość: atomski Re: PKO SA róg Długie/Podwale IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.03, 22:51
        "Brawo ivica, popieram!!! Strą część bym wyremontował, a nową pokrył szkłem, bo
        mi tam potrzeba wieżowca z nowoczesnym wyglądem, jak łdnie zrobili
        bank na
        rondzie!!!"

Widzisz gulczas ,to nie takie proste . Budynek TPSA na Chodkiewicza jest cały
        ze szkła (znajduje sie na stronie tytyłowej ksiażki telefonicznej Bydgoszczy z
        1999 roku i w tym roku nawet chyba dostało nagrodę za obiekt użytnosci publ. w
        Bydgoszczy ) a i tak to wiocha jakich mało.
        Bowiem :
        Nie szata zdobi człowieka i nie szkło zdobi budynek .
        Gdyby było inaczej wystarczyłoby obłozyć pół Fordonu szkłem czy Kaskadę ...
        To nie jest tak ,ze jak brzydactwo obłozysz szkłem to masz od razu hi- tech .
        Dlatego siedziba TPSA możemy kłuć w oczy Nakło lub Solec .
        Dalej już nie ...
        • Gość: gulczas87 Re: PKO SA róg Długie/Podwale IP: *.awacom.pl 17.02.03, 23:22
          Problem szkła już wyjaśniałem ;-))))
          • Gość: atomski Re: PKO SA róg Długie/Podwale IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.03, 23:31
            szkło to pól biedy ,zawsze może byc gorzej -> blacha (może nawet trapezowa ?? )
            CASTORAMA - number one !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka