mordkakofana 08.08.06, 21:07 Po tym całym zamieszaniu nie ufam już zupełnie prezydentowi Dombrowiczowi! Dombrowicz do dymisji!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rohimiran Re: Cyrk wokół teatru 08.08.06, 22:38 Mam pytanie do Pani Redaktor. Czy dziennikarka Wyborczej dotarła do pisma Sellina, w którym on zgadza się na uproszczony konkurs. Pan Dombrowicz nie raz powoływał się na ustne uzgodnienia i nici z tego wychodziły. Czyżby tym razem znowu okazał się nieroztropnym. Zresztą chyba zna procedury prawne. i w jaki sposób powinien się zwracać o wyrażenie zgody na uproszczony konkurs. No i nie zna rozporządzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
a_creep Re: Cyrk wokół teatru 09.08.06, 08:00 > Pan Dombrowicz nie raz powoływał się na ustne uzgodnienia Przykład? Odpowiedz Link Zgłoś
vectra500 Markowski staje się śmieszny 09.08.06, 08:04 w tych swoich pseudo działaniach, jak teściowa we wszystko się wtrąca, na wszystkim się zna jak to pisowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
yaraz82 Zrzucanie odpowiedzialności na innych 08.08.06, 22:44 Ktoś próbuje zrzucić odpowiedzialność za swoje błędy na Ministerstwo Kultury. Przykre jest to że prezydent Dombrowicz po kolejnej spektakularnej porażce - sąd apelacyjny, poszerzenie Bydgoszczy, Muzeum Sztuki Współczesnej, pieniądze na rozwój lotniska, opóźniona budowa trasy W-Z szuka wszędzie wrogów. Nieustanna krytyka partii rządzącej na pewno nie pomoże w rozwoju naszego miasta. Mam nadzieję że wyborcy w listopadzie odpowiednio ocenią kadencję prezydenta K.D. Odpowiedz Link Zgłoś
jacorius Re: Zrzucanie odpowiedzialności na innych 08.08.06, 22:49 Kolejny atak Prezydenta który boi się odpowiedzialności za brak odpowiednich decyzji i zrzuca na innych. W tym wypadku na Ministra Sellina, który trzymał sie odpowiednuch procedur mówiących, iz przy powoływaniu dyrektora Teatru Polskiego powinien być zorganizowany otwarty konkurs. Odpowiedz Link Zgłoś
a_creep Re: Zrzucanie odpowiedzialności na innych 09.08.06, 07:58 > Mam nadzieję że wyborcy w listopadzie odpowiednio ocenią kadencję > prezydenta K.D. Byle nie wybrali tego pana, co chce zamknąć wszystkie kawiarenki na Starówce. :) Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Re: Zrzucanie odpowiedzialności na innych 09.08.06, 10:57 Tak sobie myślę że może bydgoski PiS na przekór prezydentowi może by załatwił coś wreszcie w sprawie apelacji, pilnował umowy o "dwumieście" - bo wynika że już są podchody pod cargo w toruniu, może by coiś zadziałał w sprawie pieniedzy na lotnisko, budowy dróg ekspresowych itd. Bo działania ogólnopolskie PiS popieram natomiast to nic nierobienie w Bydgoszczy zaczyna mnie irytowac. Odpowiedz Link Zgłoś
milk_sam Re: Cyrk wokół teatru 09.08.06, 06:53 ciekawe..... juz w temacie wypowiedzialo sie 4 asystentów poselskich z PiSu. Wiecej juz was chyab nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
pingwin34 4 lata Dombrowicza = 4 lata stracone 09.08.06, 06:55 4 lata Dombrowicza = 4 lata stracone dla Bydgoszczy. Pośle Markowski niech Pan zrobi porządek z Urzędem Miasta Bydgoszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
a_creep Re: 4 lata Dombrowicza = 4 lata stracone 09.08.06, 07:59 > Pośle Markowski niech Pan zrobi porządek z Urzędem Miasta Bydgoszczy. Prawdziwy porządek czy PiSorządek? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
olanda2 Kolejny przykład pseudodziennikarstwa 09.08.06, 09:02 Litości, gryzipiórki GW! Znacie pojęcie rzetelność dziennikarska? Krupa nie jest szefem promocji w TVP, a jedynie w bydgoskim oddziale TVP. Prawie robi dużą różnicę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jacorius Re: Kolejny przykład pseudodziennikarstwa 09.08.06, 09:46 To rozumiem, że Prezydenta Dombrowicza obowiązują ustne zapewnienia Pana Ministra, a nie rozporządzenia mówiące o sposobie wyboru dyrektora. Droga Pani Dziennikarko wystarczy tylko trochę chęci , żeby wiedziec jak wybiera się dyrektora, a nie bronic Prezydenta, który prostej sprawy nie potrafi rzetelnie zoorganizować. Ale co tam premia za przywalenie PiSowi będzie , choć to wstyd mieć Prezydenta, który publicznie powołuje się na jakieś ustne umowy. Ale po co widziec prawdę, skoro można mieć premię , po co pisać , że dyrektor Orzechowski zrobił nas prowincjonalnym teatrem skoro jest się w tym towarzystwie, po co znać się na kulturze, skoro w Bydgoszczy wystarczą tylko kontakty towarzyskie i już można coś napisać i sprawiać wrażenie kompetentnej . Może na hip - hopie Pani się skupi, teatr to za dużo Odpowiedz Link Zgłoś
zawiszowiec "Wielki spór o szczotkę klozetową" na scenie T.P.? 09.08.06, 10:53 Nasz miłościwie panujący po tym jak zabronił PO konwencji w teatrze, teraz atakuje PiS że to przez tą partię nie ma dyrektora. Mam pomysł niech Konstanty zostanie dyrektorem teatru, bedziemy mieli wtedy wielki show, mielismy juz w koncu jakies przeblyski. Można by wystawić "Wielki spór o szczotkę klozetową", "Władcę Pierścienia", no i najsmutniejszą sztukę "Historię marazmu w mieście na B." Odpowiedz Link Zgłoś
milk_sam Re: "Wielki spór o szczotkę klozetową" na scenie 09.08.06, 12:28 Jeszcze jeden asystent poselski czy yaraz pisze pod innym nickiem ? Odpowiedz Link Zgłoś
jacorius Re: "Wielki spór o szczotkę klozetową" na scenie 09.08.06, 21:37 Dla Prezydenta Bydgoszczy i niektórych dziennikarzy polecam: Rozporządzenie Ministra Kultury w sprawie ustalenia listy samorządowych instytucji kultury, w których wyłonienie kandydata na stanowisko dyrektora następuje w drodze konkursu. Dz. U. z 2004r. nr 242, poz. 2422 w załaczniku do rozporzadzenia: dział VIII pod tytułem "Teatry dramatyczne" poz. 3 (niespodzianka!!!!:))): Teatr Polski im. Kieronima Konieczki w Bydgoszczy Odpowiedz Link Zgłoś