Dodaj do ulubionych

Torun - wstyd?

IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.02.03, 21:06
napisalam w "czy Torun jest wiekszy od Bydgoszczy", ze urodzilam sie w
Toruniu i otrzymalam odpowiedz, cytuje :"to nie grzech corko, to wstyd" -
dlaczego?
Przeciez to nie ja decydowalam o tym, gdzie sie urodze!
pozdrowienia od bydgoszczanki
Obserwuj wątek
    • Gość: gut Re: Torun - wstyd? IP: *.SBI.COM 19.02.03, 21:13
      Gość portalu: Europejka napisał(a):

> napisalam w "czy Torun jest wiekszy od Bydgoszczy", ze urodzilam sie w
      > Toruniu i otrzymalam odpowiedz, cytuje :"to nie grzech corko, to wstyd" -
      > dlaczego?
      > Przeciez to nie ja decydowalam o tym, gdzie sie urodze!
      > pozdrowienia od bydgoszczanki

ej europejko kochana to byl taki zart ! poprostu mam dosyc roznych ludzi z
      torunia ( nie chodzi mi o ciebie ), ktorzy na naszym forum lecza swoje
      kompleksy. chyba czasami zapominaja ze sa tutaj goscmi. nikt z nas nie idzie na
      torunskie forum i nie pokazuje naszej wyzszosci nad nimi bo i po co ?
      • Gość: Europejka Re: Torun - wstyd? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.02.03, 21:28
        Gość portalu: gut napisał(a):

> Gość portalu: Europejka napisał(a):
        >
        > > napisalam w "czy Torun jest wiekszy od Bydgoszczy", ze urodzilam sie w
        > > Toruniu i otrzymalam odpowiedz, cytuje :"to nie grzech corko, to wstyd" -
        > > dlaczego?
        > > Przeciez to nie ja decydowalam o tym, gdzie sie urodze!
        > > pozdrowienia od bydgoszczanki
        >
        > ej europejko kochana to byl taki zart ! poprostu mam dosyc roznych ludzi z
        > torunia ( nie chodzi mi o ciebie ), ktorzy na naszym forum lecza swoje
        > kompleksy. chyba czasami zapominaja ze sa tutaj goscmi. nikt z nas nie idzie
        na
        >
        > torunskie forum i nie pokazuje naszej wyzszosci nad nimi bo i po co ?

Gosciu, nalezysz do klanu Rydzyka, czy tylko chcesz mnie podenerwowac troche,
        uzywajac tego "nieslawnego" nazwiska?
        Kompleksow nie mam! Urodzilam sie w Toruniu, ale wszystkie szkoly konczylam w
        Bydgoszczy i dlatego memu sercu blizsza jest Bydgoszcz. Jednak jest mi zupelnie
        obojetne, z jakiego miasta ktos pochodzi (byle nie z Wachocka, bo sie boje! Tam
        nosza podobno za ciasne berety!), czy gdzie mieszka (ja obecnie nie mieszkam w
        Bydgoszczy)- liczy sie czlowiek, a nie miejsce!
        pozdrawiam

• Gość: gut Re: Torun - wstyd? IP: *.SBI.COM 19.02.03, 21:40
          > Gosciu, nalezysz do klanu Rydzyka, czy tylko chcesz mnie podenerwowac troche,
          > uzywajac tego "nieslawnego" nazwiska?
          > Kompleksow nie mam! Urodzilam sie w Toruniu, ale wszystkie szkoly konczylam w
          > Bydgoszczy i dlatego memu sercu blizsza jest Bydgoszcz. Jednak jest mi
          zupelnie
          >
          > obojetne, z jakiego miasta ktos pochodzi (byle nie z Wachocka, bo sie boje!
          Tam
          >
          > nosza podobno za ciasne berety!), czy gdzie mieszka (ja obecnie nie mieszkam
          w
          > Bydgoszczy)- liczy sie czlowiek, a nie miejsce!
          > pozdrawiam

europejko ja do ciebie chlebem a ty we mnie kamieniem ! napisalem rydzyk bo to
          ksiadz ( w dodatku z torunia ) i tak jak bylo w tym kawale ze przchodzi kobita
          do ksiedza i sie spowiada. myslalem ze slyszeliscie ten kawal. niewazne.
          dokladnie tak jak napisalas liczy sie czlowiek a nie miejsce zamieszkania,
          rodzenia itd. ale nie jest przyjemne jak polonus obrzuca ukochana bydgoszcz
          roznymi epitetami. ja nie wchodze na torunskie forum i nie pisze jakis
          farmazonow bo mnie torun nie interesuje i nic mnie z nim nie laczy. o to mi
          chodzilo.
          • Gość: Europejka Re: Torun - wstyd? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.02.03, 21:51
            Jaki to kawal? Opowiedz!
            Jaki polonus (swoja droga naleze do tej grupy, ale nie cierpie i drazni mnie
            pejoratywny wydzwiek slowa "polonus" - czy na prawde nie mozna znalezc innego,
            sympatyczniejszego okreslenia dla kogos, kto nie mieszka w Polsce, a jest
            Polakiem?) - nazwisko, kontakty, adresy?!!
            pozdrawiam
            • Gość: gut Re: Torun - wstyd - kawal ? IP: *.SBI.COM 19.02.03, 21:59

> Jaki to kawal? Opowiedz!
              > Jaki polonus (swoja droga naleze do tej grupy, ale nie cierpie i drazni mnie
              > pejoratywny wydzwiek slowa "polonus" - czy na prawde nie mozna znalezc
              innego,
              > sympatyczniejszego okreslenia dla kogos, kto nie mieszka w Polsce, a jest
              > Polakiem?) - nazwisko, kontakty, adresy?!!
              > pozdrawiam

bardzo prosze !

przychodzi kobita do spowiedzi. spowiada sie ze wszyskich ciezkich grzechow.
              skonczyla,
              na to ksiadz sie pyta - corko czy to juz wszysko ?
              na to ona - no jest jeszcze jeden ale jest baaaardzo ciezki
              od tego jest spowiedz zeby wlasnie oczyscic serce, dusze i umysl - mowi ksiadz
              na to ona - ano urodzilam sie w toruniu !
              ksiadz z wielka ulga w glosie - corko to nie grzech ! to wstyd !

ot i caly kawal ! a jesli chodzi o polonusa to ona sam sobie taki przydomek
              przybral takze trzeba z nim pogadac zeby zmienil.
              europejko droga pax pomiedzy chrzescijany bo ja ciebie naparwde lubie i czytam
              z ciekawoscia co piszesz i nie chcialem ciebie w zaden sposob urazic. moze zle
              dobralem slowa, moze zle to odebralas. niewazne nie bylo to w mojej intencji.
              mam nadzieje ze jestesmy cool ! pozdrawiam
              • Gość: gulczas87 Re: Torun - wstyd - kawal ? IP: *.awacom.pl 19.02.03, 22:06
                Sorry za te upierdliwościz językiem niemickim ;-)
                Ale ja jak ktoś mi uwage zwroci to go też poprawiam jak jest okazja (taka
                ambicja na wyrost)... na tej stronie byłam, mape widziałem... ale tam też był
                adress z gazet niemickiej która pisała o transparidzie i o Bydzi....

Och gucie, zamęt wprowadzasz niepotrzebnie, ale kawałem nadrobiłaeś ;-) SUPER!
                • Gość: Europejka Re: Torun - wstyd - kawal ? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.02.03, 22:15
                  Gość portalu: gulczas87 napisał(a):

> Sorry za te upierdliwościz językiem niemickim ;-)

*nieeeeee, nie jestes upierdliwy, wrecz przeciwnie, ciesze sie, ze mnie
                  poprawiasz, bo tylko w ten sposob mozna sie czegos nowego nauczyc (no, nie
                  tylko w ten sposob, ale miedzy innymi - mehr oder weniger!) Pytaj czesciej,
                  chetnie odpowiem! I poprawiaj!

> Ale ja jak ktoś mi uwage zwroci to go też poprawiam jak jest okazja (taka
                  > ambicja na wyrost)... na tej stronie byłam,

*to ty jestes baba!!!!????

mape widziałem... ale tam też był
                  > adress z gazet niemickiej która pisała o transparidzie i o Bydzi....

*jutro przeczesze Google i dam znac.
                  >
                  >
                  > Och gucie, zamęt wprowadzasz niepotrzebnie, ale kawałem nadrobiłaeś ;-) SUPER!

*dzieki za wsparcie!

cze
              • Gość: Europejka Re: Torun - wstyd - kawal ? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.02.03, 22:09

>
                > > Jaki to kawal? Opowiedz!
                > > Jaki polonus (swoja droga naleze do tej grupy, ale nie cierpie i drazni mn
                > ie
                > > pejoratywny wydzwiek slowa "polonus" - czy na prawde nie mozna znalezc
                > innego,
                > > sympatyczniejszego okreslenia dla kogos, kto nie mieszka w Polsce, a jest
                > > Polakiem?) - nazwisko, kontakty, adresy?!!
                > > pozdrawiam
                >
                > bardzo prosze !
                >
                > przychodzi kobita do spowiedzi. spowiada sie ze wszyskich ciezkich grzechow.
                > skonczyla,
                > na to ksiadz sie pyta - corko czy to juz wszysko ?
                > na to ona - no jest jeszcze jeden ale jest baaaardzo ciezki
                > od tego jest spowiedz zeby wlasnie oczyscic serce, dusze i umysl - mowi ksiadz
                > na to ona - ano urodzilam sie w toruniu !
                > ksiadz z wielka ulga w glosie - corko to nie grzech ! to wstyd !

No to sie wyjasnilo! OK

>
                > ot i caly kawal ! a jesli chodzi o polonusa to ona sam sobie taki przydomek
                > przybral takze trzeba z nim pogadac zeby zmienil.

* nie chodzi mi o goscia o nazwie "polonus", tylko o okreslenie ludzi
                nalezacych do polonii mianem "polonusa"; dla mnie brzmi to ohydnie i ja tego
                slowa nie uzywam; wole okreslac siebie Polka mieszkajaca za granica, choc wiem,
                ze wymaga to wiekszego wysilku, bo jest dluzsze - a swoja droga ty chyba tez
                nie mieszkasz w Bydgoszczy, czy sie myle?

> europejko droga pax pomiedzy chrzescijany bo ja ciebie naparwde lubie i
                czytam
                > z ciekawoscia co piszesz i nie chcialem ciebie w zaden sposob urazic. moze
                zle
                > dobralem slowa, moze zle to odebralas. niewazne nie bylo to w mojej intencji.
                > mam nadzieje ze jestesmy cool ! pozdrawiam

*absolutnie nie czuje sie urazona, dzieki za komplementy! Prosze czesciej!
                pozdrawiam
                • Gość: gut Re: Torun - wstyd - kawal ? IP: *.SBI.COM 19.02.03, 22:28

1.nie nie gulczyk ( draznie sie z toba gulczasty bo cie lubie takze spoko - kto
                  sie lubi to sie czubi )nie moze byc kobita bo mu david na imie, no chyba ze jak
                  powiadaja w polsce wszytsko mozliwe.

2.mieszkam w new york. wiekszosc zycia spedzilem poza brombergiem (
                  deutchlandowo, stany ) ale tesknie za tym miastem. nie wiem dokladnie za czym,
                  poprostu za ta bydgoska atmosfera - jedyna w swoim rodzaju i dla tego zawsze
                  bede walczyl o nasze miasto. drugiego takiego bydgoszczaka/brombergera jak ja
                  to ze swieca szukac.

3.czemu europejo nei zabieralas glosu w topicu bydgoszcz/bromberg ( czyba ze
                  pzreoczylem.

4. gdzie w D mieszkasz ?

5. jestes bardzo fajna i bardzo ladna europejka
                  • Gość: Europejka Re: Torun - wstyd - kawal ? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.02.03, 22:47

>
                    > 1.nie nie gulczyk ( draznie sie z toba gulczasty bo cie lubie takze spoko -
                    kto
                    >
                    > sie lubi to sie czubi )nie moze byc kobita bo mu david na imie, no chyba ze
                    jak
                    >
                    > powiadaja w polsce wszytsko mozliwe.

*to byl oczywiscie zart! - po prostu Gulczas pomylil sie i napisal "bylam"
                    A Gulczasty jest OK i go lubie, i imie ma fajne, tzn. ladne.

>
                    > 2.mieszkam w new york. wiekszosc zycia spedzilem poza brombergiem (
                    > deutchlandowo, stany ) ale tesknie za tym miastem. nie wiem dokladnie za
                    czym,
                    > poprostu za ta bydgoska atmosfera - jedyna w swoim rodzaju i dla tego zawsze
                    > bede walczyl o nasze miasto. drugiego takiego bydgoszczaka/brombergera jak ja
                    > to ze swieca szukac.

*gdzie mieszkales w Niemczech? Ja mieszkam w Muenchen i czuje sie tu swietnie!
                    Do Bydgoszczy oczywiscie tez tesknie i niedlugo pewnikiem sie wybiore, tylko
                    boje sie, ze miasta nie poznam, poniewaz ostatnia moja wizyta to rok chyba 92!!

>
                    > 3.czemu europejo nei zabieralas glosu w topicu bydgoszcz/bromberg ( czyba ze
                    > pzreoczylem.

*nie przeoczyles, tylko od niedawna jestem na forum, a zachecily mnie do
                    zabrania glosu ciete i zartobliwe; w zaleznosci od sytuacji,
                    wypowiedzi "naszego" Gulczynskiego!

>
                    > 4. gdzie w D mieszkasz ?
                    >
                    > 5. jestes bardzo fajna i bardzo ladna europejka

*"fajna" - moge uznac, ale b.ladna - skad wiesz, masz komputer z monitorem, czy
                    co?

pozdrawiam
                    • Gość: gut Re: Torun - wstyd - kawal ? IP: *.SBI.COM 19.02.03, 23:08

> *gdzie mieszkales w Niemczech? Ja mieszkam w Muenchen i czuje sie tu swietnie!
                      > Do Bydgoszczy oczywiscie tez tesknie i niedlugo pewnikiem sie wybiore, tylko
                      > boje sie, ze miasta nie poznam, poniewaz ostatnia moja wizyta to rok chyba
                      92!!

polowa mojej rodziny jest z nadrenii z aachen, natomiast druga polowa z
                      bremen/hamburg. wiekszosc czasu mieszkalem na polnocy. troche na zachodzie w
                      aachen bo tam wszedzie blizko. mimo ze jestem totalna rybia glowa kocham
                      bawarie a münchen w szczegolnosci. jak tylko moge to tam podjezdzam. jest
                      poprostu przepiekne a alpy to wogole szok. moja rodzina mieszka na deimlerstr
                      prawie w samym centrum takze nawiedzam ich czesto ( w czesgolnosci jak werder
                      gra z bayernem ) . w polsce bylem ostatni raz w 98 roku i od tego czasu jakos
                      mi nie po drodze. ostatni raz widzialem polske jak bylem na plazy w ahlbeck.
                      ale do bydzi bym sobie wyskoczyl.

> *"fajna" - moge uznac, ale b.ladna - skad wiesz, masz komputer z monitorem,
                      czy
                      >
                      > co?

wiem bo mam radarek !
                      • Gość: Europejka Re: Torun - wstyd - kawal ? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.02.03, 23:25

>
                        > > *gdzie mieszkales w Niemczech? Ja mieszkam w Muenchen i czuje sie tu swiet
                        > nie!
                        > > Do Bydgoszczy oczywiscie tez tesknie i niedlugo pewnikiem sie wybiore, tyl
                        > ko
                        > > boje sie, ze miasta nie poznam, poniewaz ostatnia moja wizyta to rok chyba
                        >
                        > 92!!
                        >
                        > polowa mojej rodziny jest z nadrenii z aachen, natomiast druga polowa z
                        > bremen/hamburg. wiekszosc czasu mieszkalem na polnocy. troche na zachodzie w
                        > aachen bo tam wszedzie blizko. mimo ze jestem totalna rybia glowa kocham
                        > bawarie a münchen w szczegolnosci. jak tylko moge to tam podjezdzam. jest
                        > poprostu przepiekne a alpy to wogole szok. moja rodzina mieszka na deimlerstr
                        > prawie w samym centrum takze nawiedzam ich czesto ( w czesgolnosci jak werder
                        > gra z bayernem ) . w polsce bylem ostatni raz w 98 roku i od tego czasu jakos
                        > mi nie po drodze. ostatni raz widzialem polske jak bylem na plazy w ahlbeck.
                        > ale do bydzi bym sobie wyskoczyl.
                        ---------------------------------
                        Jak wiem calosc sklada sie z dwoch polowek, jesli dwie polowy rodziny sa z
                        Nimiec, to gdzie tu miejsce na Polske??? Dlugo mieszkales w Polsce?
                        Poza tym musisz znac dobrze j.niemiecki!
                        Monachium jest piekne, a przede wszystkim zyje tu tak wiele narodowosci, ze nie
                        ma miejsca na "Fremdenfeindlichkeiten", co jest mi az nadto znajome z wiecznie
                        faszyzujacej Austrii, w ktorej spedzilam wiele lat i na szczescie moglam znow
                        wrocic do Niemiec! Nie spotkala mnie tu narazie zadna przykrosc. Jest fajnie!
                        ---------------------------
                        >
                        >
                        > > *"fajna" - moge uznac, ale b.ladna - skad wiesz, masz komputer z monitorem
                        > ,
                        > czy
                        > >
                        > > co?
                        >
                        > wiem bo mam radarek !

----------------
                        a co to za radarek? Tez chce taki miec! A co widzisz ? Wszystko?
                        pozdrawiam
                        • Gość: gut Re: Torun - wstyd - kawal ? IP: *.nyc.rr.com 20.02.03, 05:25

> Jak wiem calosc sklada sie z dwoch polowek, jesli dwie polowy rodziny sa z
                          > Nimiec, to gdzie tu miejsce na Polske??? Dlugo mieszkales w Polsce?
                          > Poza tym musisz znac dobrze j.niemiecki!
                          > Monachium jest piekne, a przede wszystkim zyje tu tak wiele narodowosci, ze
                          nie
                          >
                          > ma miejsca na "Fremdenfeindlichkeiten", co jest mi az nadto znajome z
                          wiecznie
                          > faszyzujacej Austrii, w ktorej spedzilam wiele lat i na szczescie moglam znow
                          > wrocic do Niemiec! Nie spotkala mnie tu narazie zadna przykrosc. Jest fajnie!
                          > ---------------------------

przygoda naszej rodziny z bydgoszcza a raczej z brombergiem zaczela sie na pare
                          lat pzred wybuchem I wojny jak zasiedlano tereny prus niemcami z glebi kraju.
                          aj ale to dluga historia i nie chce niepotrzebnie jakis zgrzytow znowu zaczynac
                          bo sie znowu okarze ze bylismy najezcami itd. i po co znowu odgrzewac stare
                          tematy i sie klocic. mozliwe ze nikt z przedstawicieli naszej rodziny nie
                          bedzie mieszkal nigdy w bydgoszczy, ale od malego bylem uczony szacunku do tego
                          miejsca i ono zawsze bedzie moim drugim domem ( w sercu napewno). jest w bydzi
                          cos czego nei ma nigdzie indziej. ja mozna kochac lub nienawidziec. zeby jednak
                          pokochac bydziuche trzeba zajrzec glebiej a nie tylko na obdrapane budynki i
                          komunistyczne bloki. to bylo tez ( tak jak teraz münchen )miejsce gdzie zylo
                          razem w zgodzie wiecej narodowsic. byli niemcy, polacy i zydzi i mysle ze pod
                          tym wzgledem bijemy inne miasta na leb i to powinnismy w jakis sposob
                          kultywowac i szczycic sie tym a nie chowac glowe w piasek i pisac historie
                          miasta od nowa. zreszta jesli poczytasz troche wypowiedzi i opinii z watku
                          bydgoszcz/bromberg to tam zostalo chyba wszytsko powiedziane.

> ----------------
                          > a co to za radarek? Tez chce taki miec! A co widzisz ? Wszystko?
                          > pozdrawiam

a to jest radarek amerykanski niektorzy mowia na niego RADAR ! oczywiscie ze
                          wszystko widzi i potrafi nawet wiecej niz tylko patrzec .... i mozesz go miec
                          zalezy to tylko od ciebie aaaa sluchajcie tych usmieszkow nie wstawiam co
                          chwile bo nie lubie ich za bardzo
                  • Gość: ispan Re: Torun - wstyd - kawal ? IP: *.acn.waw.pl 19.02.03, 23:31

>
                    > 1.nie nie gulczyk ( draznie sie z toba gulczasty bo cie lubie takze spoko -
                    kto
                    >
                    > sie lubi to sie czubi )nie moze byc kobita bo mu david na imie, no chyba ze
                    jak
                    >
                    > powiadaja w polsce wszytsko mozliwe.
                    >
                    > 2.mieszkam w new york. wiekszosc zycia spedzilem poza brombergiem (
                    > deutchlandowo, stany ) ale tesknie za tym miastem. nie wiem dokladnie za
                    czym,
                    > poprostu za ta bydgoska atmosfera - jedyna w swoim rodzaju i dla tego zawsze
                    > bede walczyl o nasze miasto. drugiego takiego bydgoszczaka/brombergera jak ja
                    > to ze swieca szukac.

Nie do końca ze świecą! A nodorf? A nodorfik (czytaj Gulczas)? A ja? ...
                    ;))
                    >
                    > 3.czemu europejo nei zabieralas glosu w topicu bydgoszcz/bromberg ( czyba ze
                    > pzreoczylem.
                    >
                    > 4. gdzie w D mieszkasz ?
                    >
                    > 5. jestes bardzo fajna i bardzo ladna europejka

Ooooo! Jak nie #kasia to europejka... Zdecyduj sie gdzie dzialasz! Wszystkich
                    mieć nie będziesz...
                    ;))))))

pozdr
                    • Gość: Europejka Re: Torun - wstyd - kawal ? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.02.03, 23:33
                      Ispan, pomocy! Czy wpadlam w sidla znanego Casanowy???
                      pozdrawiam
                      • Gość: gut casanowa ? IP: *.nyc.rr.com 20.02.03, 05:33

> Ispan, pomocy! Czy wpadlam w sidla znanego Casanowy???
                        > pozdrawiam

europejciu, zabko moja jaki ze mnie casanowa ? chyba taki jak z ispana
                        wietnamczyk. nie wierz w nic co on napisze bo jest zazdrosny i tyle ! chce
                        popsuc to co jest miedzy nami a na co sobie sami zapracowalismy ;-) a teraz
                        nawet z oczkiem buzke zrobilem !
                        pozdrowionka
                        • Gość: Europejka Re: casanowa ? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.02.03, 15:13

>
                          > > Ispan, pomocy! Czy wpadlam w sidla znanego Casanowy???
                          > > pozdrawiam
                          >
                          > europejciu, zabko moja jaki ze mnie casanowa ? chyba taki jak z ispana
                          > wietnamczyk. nie wierz w nic co on napisze bo jest zazdrosny i tyle ! chce
                          > popsuc to co jest miedzy nami a na co sobie sami zapracowalismy ;-) a teraz
                          > nawet z oczkiem buzke zrobilem !
                          > pozdrowionka

****A o co mialby byc zazdrosny Ispan?
                          Co to znaczy "zrobic buzke z oczkiem"?
                          pozdrawiam
                    • Gość: gut Re: Torun - wstyd - kawal ? IP: *.nyc.rr.com 20.02.03, 05:30
                      Gość portalu: ispan napisał(a):

> Gość portalu: gut napisał(a):

> drugiego takiego bydgoszczaka/brombergera jak
                      > ja
                      > > to ze swieca szukac.

> Nie do końca ze świecą! A nodorf? A nodorfik (czytaj Gulczas)? A ja? ...
                      > ;))

no dobra napisalem tak specjalnie zeby europejce zaimponowac moim
                      bydgoszcznstwem

> > 5. jestes bardzo fajna i bardzo ladna europejka
                      >
                      > Ooooo! Jak nie #kasia to europejka... Zdecyduj sie gdzie dzialasz! Wszystkich
                      > mieć nie będziesz...
                      > ;))))))
                      >
                      > pozdr

no i patrzcie go ! uderzysz w stol a ispan sie odezwie ! ja tutaj grunt
                      urabiam, poce sie itd a ty mi wszytsjko rujnujesz ! ale nie boj ty sie jeszcze
                      troche mi pod gorke narobisz to nasle nodorfa i nodorfa juniora vel gulczyka i
                      wyeliminuja pana ispana :-))))))))) tu zrobilem smieszki w uklonie ispanowi bo
                      go bardzo lubie
                      • lokator Re: Torun - wstyd - kawal ? 20.02.03, 07:07

> Gość portalu: ispan napisał(a):
                        >
                        > > Gość portalu: gut napisał(a):
                        >
                        > > drugiego takiego bydgoszczaka/brombergera jak
                        > > ja
                        > > > to ze swieca szukac.
                        >
                        > > Nie do końca ze świecą! A nodorf? A nodorfik (czytaj Gulczas)? A ja? ...
                        > > ;))

Sorry, Winnetou.
                        Co byś o mnie nie myślał, to do listy bydgoszczan musisz dopisać mnie. I to w
                        czubie tej list!
                        • nodorf Re: Torun - wstyd - kawal ? 20.02.03, 10:35
                          lokator napisał:

> Sorry, Winnetou.
                          > Co byś o mnie nie myślał, to do listy bydgoszczan musisz dopisać mnie. I to w
                          > czubie tej list!

Wydaje mi się, że bydgoszczanin z czuba takiej listy potrafi docenić i
                          wyeksponować dorobek kultury współtworzącej miasto przez wieki. Tymczasem
                          jeszcze niedawno, z uporem godnym lepszej sprawy, szturmowałeś mury Bromberga.
                          Po to tylko, żeby z ust swoich rodaków z Torunia i Poznania usłyszeć teraz, że
                          ohydna Bydgoszcz cuchnie moczem? Gratuluję sojuszników i proszę o opamiętanie.
                          • lokator Re: Torun - wstyd - kawal ? 20.02.03, 10:37
                            To są dwie różne sprawy.
                            • Gość: Wiech ale pieprzycie! IP: 217.97.134.* 20.02.03, 12:16

k..., ile można wałkować tak zaściankowe tematy i sączyć niepotrzebnym jadem?!

Udowadnianie wyższości i 'lepszości' jakiegokolwiek miasta nad innym jest po
                              prostu głupie i służy niepotrzebnemu kreowaniu SZTUCZNYCH animozji. Jakość
                              ludzi płynie z ich wnętrza, a nie z tego gdzie mieszkają. A miejsce to tylko
                              miejsce, bez wzgledu na to czy ładne, czy też nie, lubiane, czy nielubiane...
                              To ludzie tworza klimat.
                              W pięknym pałacu, ale między burakami, nie jest fajnie, mimo, że pałac
                              prześliczny!

czy wy naprawdę nie potraficie funkcjonować bez tworzenia sobie jakiegoś wroga?!
                              jesli bez wroga nie da rady, to polecam szeregi samoobrony, albo LPR -
                              wstapcie, oni lubią takich, którzy kogos nienawidza z pobudek 'ideologicznych'
                              i nie skupiaja się zbytnio na logicznych przemyśleniach. W końcu na nienawiści
                              łatwiej sie żeruje...

'faszyzujacym' lokalnie życzę pomyślunku, a wszystkich niezaślepionych
                              pozdrawiam,
                              zza miedzy oczywiście!
                              Wiech
                              • Gość: Europejka Re: ale pieprzycie! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.02.03, 15:16
                                A zaczelo sie od tego, ze "Gucio" odpowiedzial mi i nazwal sie "rydzykiem"!
                                A na mnie Rydzyk dziala jak plachta na byka.
                                pozdrawiam
                                • Gość: Wiech Re: ale pieprzycie! IP: 217.97.134.* 20.02.03, 15:34

> A zaczelo sie od tego, ze "Gucio" odpowiedzial mi i nazwal sie "rydzykiem"!
                                  > A na mnie Rydzyk dziala jak plachta na byka.

na mnie też.

wybacz, ale kiedy czytam różne wątki u Was, to aż się przykro robi ile w nich
                                  róznych głupich tekstów i podtekstów (choćby w tym o Alexanderplatz) i plucia
                                  niepotrzebnego na bliźnich.
                                  wkurzają mnie takie stereotypowe bzdecenia i tyle.
                                  Nawet w tym watku, który z założenia jest raczej żartobliwy, tłumaczysz się, że
                                  wprawdzie pochodzisz z T., ale śkoły to juz wszystkie pokończyłaś w 'słusznym'
                                  mieście i nic z dzieciństwa spędzonego u tych niedobrych prawie nie
                                  pamietasz... (no dobra, troszku nadinterpretuję... ;))

to, ze jakiś baran raz na jakiś czas wejdzie na forum, to sie zdarza, ale
                                  poparcie ludzi, którzy w normalnych wątkach normalnie piszą, to już jawne
                                  przegięcie.

i zeby sprawiedliwości stało sie za dość - na naszym forum też co jakiś czas
                                  odzywaja się plujace na Bydzię pajace i to tez mnie wkurza.

pozdr.
                                  W.
                                  • Gość: ispan ;) IP: *.acn.waw.pl 20.02.03, 15:48
                                    Gość portalu: Wiech napisał(a):

(no dobra, troszku nadinterpretuję... ;))
                                    >
                                    > W.

No!!!

p.s. wydaje mi się, że wzajemnie nadinterpretujemy swoje wzajemne opinie. Przy
                                    czym u niektórych jest to sprawa czysto ambicjonalna ze
                                    skutkiem "nadinterpetacyjnym", u innych po prostu nadinterpretacja wynikajcąca
                                    ze wzajemnych uprzedzeń z przeszłości i oszołomiastych opinii. I kółko się
                                    zamyka. Nadinterpretacja sie pogłębia i jest co jest...
                                    pozdr

p.s.
                                    "Pieprzenie" rzeczą normalną nie jest? W takim czy innym kontekście dotyczy
                                    wszystkich...
                                    ;)
                                  • Gość: Europejka Re: ale pieprzycie! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.02.03, 19:21

>
                                    > > A zaczelo sie od tego, ze "Gucio" odpowiedzial mi i nazwal sie "rydzykiem"
                                    > !
                                    > > A na mnie Rydzyk dziala jak plachta na byka.
                                    >
                                    > na mnie też.

***To tu jestesmy tego samego zdania!

>
                                    > wybacz, ale kiedy czytam różne wątki u Was, to aż się przykro robi ile w nich
                                    > róznych głupich tekstów i podtekstów (choćby w tym o Alexanderplatz) i plucia
                                    > niepotrzebnego na bliźnich.

****W "Alexanderplatz" napisalam, cos, co powinienes przeczytac.

> wkurzają mnie takie stereotypowe bzdecenia i tyle.
                                    > Nawet w tym watku, który z założenia jest raczej żartobliwy, tłumaczysz się,
                                    że
                                    >
                                    > wprawdzie pochodzisz z T., ale śkoły to juz wszystkie pokończyłaś
                                    w 'słusznym'
                                    > mieście i nic z dzieciństwa spędzonego u tych niedobrych prawie nie
                                    > pamietasz... (no dobra, troszku nadinterpretuję... ;))

***zapomniales o onomatopei zastosowanych przeze mnie w nawiasie! Ja Torun
                                    lubie i nigdzie nie wypowiedzialam sie ani za, ani przeciw; czy byla by to
                                    Bydgoszcz, czy Torun. Jesli cos takiego znajdziesz wypowiedzianego
                                    moimi "rekoma" przytocz. W Toruniu mieszkalam jako dziecko, a od wieku
                                    szkolnego mieszkalam w Bydgoszczy, dlatego Bydgoszcz jest mi blizsza, bo wiecej
                                    wspomnien, i tylko tyle.

>
                                    > to, ze jakiś baran raz na jakiś czas wejdzie na forum, to sie zdarza, ale
                                    > poparcie ludzi, którzy w normalnych wątkach normalnie piszą, to już jawne
                                    > przegięcie.

***przepraszam, ja moge byc tylko owca, bo ja kobieta!
                                    pozdrawiam

>
                                    > i zeby sprawiedliwości stało sie za dość - na naszym forum też co jakiś czas
                                    > odzywaja się plujace na Bydzię pajace i to tez mnie wkurza.
                                    >
                                    > pozdr.
                                    > W.
                                • Gość: gut Re: ale pieprzycie! IP: *.SBI.COM 20.02.03, 15:56

> A zaczelo sie od tego, ze "Gucio" odpowiedzial mi i nazwal sie "rydzykiem"!
                                  > A na mnie Rydzyk dziala jak plachta na byka.
                                  > pozdrawiam

gucio !!!! jeju jak ladnie na mnie mowisz ! no i powiedz eurpejko piekna jak ja
                                  mam sie tobie oprzec ???
                              • lokator Nie pieprzymy - dyskutujemy 21.02.03, 07:17

>
                                > k..., ile można wałkować tak zaściankowe tematy i sączyć niepotrzebnym jadem?!
                                >
                                > Udowadnianie wyższości i 'lepszości' jakiegokolwiek miasta nad innym jest po
                                > prostu głupie i służy niepotrzebnemu kreowaniu SZTUCZNYCH animozji. Jakość
                                > ludzi płynie z ich wnętrza, a nie z tego gdzie mieszkają. A miejsce to tylko
                                > miejsce, bez wzgledu na to czy ładne, czy też nie, lubiane, czy nielubiane...
                                > To ludzie tworza klimat.
                                > W pięknym pałacu, ale między burakami, nie jest fajnie, mimo, że pałac
                                > prześliczny!
                                >
                                > czy wy naprawdę nie potraficie funkcjonować bez tworzenia sobie jakiegoś
                                wroga?
                                > !
                                > jesli bez wroga nie da rady, to polecam szeregi samoobrony, albo LPR -
                                > wstapcie, oni lubią takich, którzy kogos nienawidza z
                                pobudek 'ideologicznych'
                                > i nie skupiaja się zbytnio na logicznych przemyśleniach. W końcu na
                                nienawiści
                                > łatwiej sie żeruje...
                                >
                                > 'faszyzujacym' lokalnie życzę pomyślunku, a wszystkich niezaślepionych
                                > pozdrawiam,
                                > zza miedzy oczywiście!
                                > Wiech

Wiech, jesteśmy z nodorfem adwersarzami w sprawie Bydgoszcz kontra Bromberg, a
                                nie Bydgoszcz kontra okolice ;)
                                Nodorf próbował przemycić pierdoły jakiegoś poznaniaka jako argument przeciwko
                                mojemu stanowisku, a ja odmówiłem uznania tego czyjegoś pieprzenia za argument
                                o najniższej nawet wadze. I to wszystko.
                                Odsyłam do wątku Bydgoszcz/Bromberg autorstwa Wojtka.
                        • Gość: Europejka Re: Torun - wstyd - kawal ? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.02.03, 15:18
                          lokator napisał:

> Gość portalu: gut napisał(a):
                          >
                          > > Gość portalu: ispan napisał(a):
                          > >
                          > > > Gość portalu: gut napisał(a):
                          > >
                          > > > drugiego takiego bydgoszczaka/brombergera jak
                          > > > ja
                          > > > > to ze swieca szukac.
                          > >
                          > > > Nie do końca ze świecą! A nodorf? A nodorfik (czytaj Gulczas)? A ja?
                          > ...
                          > > > ;))
                          >
                          > Sorry, Winnetou.
                          > Co byś o mnie nie myślał, to do listy bydgoszczan musisz dopisać mnie. I to w
                          > czubie tej list!

****Ta lista ma jakis czubek, czy wiecej czubkow?
                          pozdrawiam
                          • lokator Wyjaśnienie. 21.02.03, 07:22

> lokator napisał:
                            >
                            > > Gość portalu: gut napisał(a):
                            > >
                            > > > Gość portalu: ispan napisał(a):
                            > > >
                            > > > > Gość portalu: gut napisał(a):
                            > > >
                            > > > > drugiego takiego bydgoszczaka/brombergera jak
                            > > > > ja
                            > > > > > to ze swieca szukac.
                            > > >
                            > > > > Nie do końca ze świecą! A nodorf? A nodorfik (czytaj Gulczas)? A
                            > ja?
                            > > ...
                            > > > > ;))
                            > >
                            > > Sorry, Winnetou.
                            > > Co byś o mnie nie myślał, to do listy bydgoszczan musisz dopisać mnie. I t
                            > o w
                            > > czubie tej list!
                            >
                            >
                            > ****Ta lista ma jakis czubek, czy wiecej czubkow?
                            > pozdrawiam

Kolejne objaśnienie.
                            Nodorf wie dlaczego tak napisałem w odpowiedzi na jego post. Byłą to
                            zawoalowana kontynuacja wątku Bromberg/Bydgoszcz.

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=54&w=1722539
          • Gość: polonus sprostowanie IP: 198.138.227.* 20.02.03, 15:28

> rodzenia itd. ale nie jest przyjemne jak polonus obrzuca ukochana bydgoszcz
            > roznymi epitetami.
            hmm jestem na tym forum rok w czasie ktorego jak zarazy unikalem waszych
            lokalnych dysput o wyzszosci B , ostatnio pozwolilem sobie zabrac glos
            krytykujac lokalny parityzm niektorych ktory odkad polawil sie gulczas siegnal
            zenitu (on umiejetnie i zabawnie podsyca te nastroje) ale nie przypominam sobie
            epitetow z mojej strony w strone waszego miasta, jedynie co mozesz mi zarzucic
            ze poparlem krytyke innych, ktorzy staneli w obronie miasta T, ktore mialobyc
            ponizone aby B mogal wypasc lepiej, ale stalo sie inaczej pomimo intencji
            autora, wiec miej pretenscje do tych ktorzy do tego doprowadzili a nie do tych
            ktorzy mieli ubaw, podobalo mi sie ot wszystko.

Wiec bracie nie pisz bzdet o obrzucaniu epitetami, bo polonus nie sluzy do
            leczenia twoich kompleksow, mieszkasz moze na GreenPoint moze?
            podobana metalnosc...

> ja nie wchodze na torunskie forum i nie pisze jakis
            > farmazonow bo mnie torun nie interesuje
            a moze wchodzic, I do not care, torunskie forum nie jest dla mnie jakas
            swietoscia, wazni sa open minded ludzie a nie nie miejsce urodzenia i niestety
            albo i stety tu na tym forum jest ich wiecej ...

• Gość: gut Re: sprostowanie IP: *.SBI.COM 20.02.03, 16:00
              Gość portalu: polonus napisał(a):

> a moze wchodzic, I do not care, torunskie forum nie jest dla mnie jakas
              > swietoscia, wazni sa open minded ludzie a nie nie miejsce urodzenia i
              niestety
              > albo i stety tu na tym forum jest ich wiecej ...

i po co tak piszesz ? wiesz o co mi chodizlo. jesli jestes tutaj tylko po to
              zeby dac upust swojej niecheci do bydzi to nie ma sensu. nie podoba ci sie to
              lepiej nic nie pisz bo glupie docinania tylko o tobie swiadcza.
              • gulczas87 Re: sprostowanie 20.02.03, 16:21
                Teraz kilka punktów, bo pod moją nieobecność pełno postóe przyszło;

1) Polonus daj luz, nie przesadzaj...
                2) Wiesiu jaki jad???? Tu wszyscy mili tylko że se jaja robią ;-)
                3) Europejko moje posty moga kogoś zainteresować! Myślałem że odstraszyć!
                Uważaj na tych 2 lovelasów, casonowych itp. mało tu kobiet i jak jakąś dorwią
                to jak wściekli walczą o nią... gucie jak Kasia zobaczy że zarywasz europejke
                to ci dopiero pokaże, po łbie dostaniesz ;-)
                4) Byłaś w 92 to napewno nie poznasz, wtedy to była duża wiocha, teraz to się
                źdiwisz! Tyle budynków doszło, ja czasami nie poznaje mjejsc w których nie
                byłem troche czasu...
                5) Ja cięty???? Nie chyba się pomyliłaś ;-) A kobitą nie jestem tylko staram
                się bez patrzenia na klamiaturke pisać i nieraz zmieniam literki niechcący...
                cze cze papa

cze pozdr
                • Gość: gut Re: sprostowanie IP: *.SBI.COM 20.02.03, 16:51
                  gulczas87 napisał:

> 3) Europejko moje posty moga kogoś zainteresować! Myślałem że odstraszyć!
                  > Uważaj na tych 2 lovelasów, casonowych itp. mało tu kobiet i jak jakąś dorwią
                  > to jak wściekli walczą o nią... gucie jak Kasia zobaczy że zarywasz europejke
                  > to ci dopiero pokaże, po łbie dostaniesz ;-)

patrzcie kolejny obronca sie znalaz ! czy wy sie z ispanem umowiliscie czy co ?
                  przestancie o tej kasi pisac bo sie europejka dowie i naprawde dostane po
                  kupku. nie wywolujcie europejki z lasu ! jesli chodzi o kasie to poprost
                  dostalem na glowe z tej tesknoty za europejka i mialem mrocznosc jasnista i nie
                  wiedzialem co czynie ! ot co !

pozdrowinia dla wszytskich a szczegolniej dla europejki i gulczyka !
                  • Gość: ispan Re: sprostowanie IP: *.acn.waw.pl 20.02.03, 16:57

>
                    > patrzcie kolejny obronca sie znalaz ! czy wy sie z ispanem umowiliscie czy
                    co ?
                    >
                    Czyżbyś poczul się zagrożony? ;)
                    Tylko hej!!! Proszę mnie tu nie utożsamiać z "umawianiem sie"!!!
                    Qtasa proszę ignorować!
                  • Gość: Europejka Re: sprostowanie-Gucio IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.02.03, 19:26
                    To znaczy, ze wszystko, co powiedziales, to tylko tak sobie, a ja juz nadzieje
                    sobie robilam!
                    pozdrawiam
                • Gość: Wiech Re: sprostowanie IP: 217.97.134.* 20.02.03, 16:51
                  gulczas87 napisał:

> 2) Wiesiu jaki jad???? Tu wszyscy mili tylko że se jaja robią ;-)

tiaaaaa....

dla przykładu

jaja pierwsze:

"> Czy nasze lobby jest na tyle silne aby doprowadzić do powstania planów
                  > inwestycjnych modernizacji tej właśnie trasy? Może nas wesprzeć Gorzów Wlkp.
                  > Ale czy wesprze Toruń i Olsztyn (też mogliby na tym skorzystać)??????

Nie pytajmy pionków o zdanie. Będą przeszkadzać, bo to tylko potrafią. Na
                  współpracy ze słabszym można tylko stracić. Jak wynika z artykułu, Niemców
                  interesuje Bydgoszcz, Szczecin i Gdańsk jako partnerzy rozmów"

jaja drugie:
                  coś dowcipnego tym razem

"przychodzi kobita do spowiedzi. spowiada sie ze wszyskich ciezkich grzechow.
                  skonczyla,
                  na to ksiadz sie pyta - corko czy to juz wszysko ?
                  na to ona - no jest jeszcze jeden ale jest baaaardzo ciezki
                  od tego jest spowiedz zeby wlasnie oczyscic serce, dusze i umysl - mowi ksiadz
                  na to ona - ano urodzilam sie w toruniu !
                  ksiadz z wielka ulga w glosie - corko to nie grzech ! to wstyd !"

jaja trzecie:

cały wątek 'poznański' o wielkości miast (nie chce mi sie juz stamtad
                  wygrzebywac stosownych cytatów)...

dobra, jestem przewrażliwiony.

pozdr.
                  W.
                  • Gość: brrr a szkoda Wiechu... IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 20.02.03, 17:16
                    że nie chce ci się grzebać w Poznaniu, bo gulczasek dalej mocno świeci.
                    Jego ostatnie dzieła to np:

"//Wiecie jak zająć debili na kilka dni????

Zrobić wątek "Co jest większe... Bydgoszcz czy Toruń?"

PS. Ty Toruński depie, nie odzywaj się lepiej, spamer!

hm... to gulczasiątko to ciekawy osobnik sam siebie nazywa debilem (był bardzo
                    aktywny i zainteresowany w tym wątku).

www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=67&w=4612626&a=4698471
                    • gulczas87 Re: a szkoda Wiechu... 20.02.03, 17:29
                      To było o tobie brrr, zachowujesz się jak otumaniony! A nie chodzi mi o
                      udzieleanie się tylko o pisanie spamów i bzdur tak jak ty!!!!
                      • Gość: brrr Re: a szkoda Wiechu... IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 20.02.03, 17:39
                        Spamów?
                        Mylisz mnie z kimś człowieku. Opanuj się trochę. Rozumiem, że zima wlecze się
                        niemiłosiernie i może to wpływać na stan umysłów pewnych osobników ale mimo to
                        może pomyślisz nad swoim stanem?
                • Gość: Europejka Re: sprostowanie-Gulczyk IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.02.03, 19:38
                  gulczas87 napisał:

> Teraz kilka punktów, bo pod moją nieobecność pełno postóe przyszło;
                  >
                  > 1) Polonus daj luz, nie przesadzaj...
                  > 2) Wiesiu jaki jad???? Tu wszyscy mili tylko że se jaja robią ;-)
                  > 3) Europejko moje posty moga kogoś zainteresować! Myślałem że odstraszyć!

****Ja jestem bardzo tolerancyjna i nic mnie nie odstraszy, a twoje wypowiedzi
                  sa bardzo mile, na tyle, ze najpierw przez ponad miesiac czytalam sobie co
                  piszecie i postanowilam odpowiedzie - moja pierwsza reakcja, to odpowiedz na
                  twoj post i tak weszlam w wasze towarzystwo i jest sympatycznie
                  Gdyby tylko te Kaskade moznabylo by wysadzic w powietrze!

****za ostrzezenia dziekuje, bede ostrozna. Tu w Monachium nikt mnie nie
                  dopadnie, a oni nie moga sie brac za lby,....chyba ze oboje mieszkaja w Nowym
                  Yorku!!!??

> Uważaj na tych 2 lovelasów, casonowych itp. mało tu kobiet i jak jakąś dorwią
                  > to jak wściekli walczą o nią... gucie jak Kasia zobaczy że zarywasz europejke
                  > to ci dopiero pokaże, po łbie dostaniesz ;-)
                  > 4) Byłaś w 92 to napewno nie poznasz, wtedy to była duża wiocha, teraz to się
                  > źdiwisz! Tyle budynków doszło, ja czasami nie poznaje mjejsc w których nie
                  > byłem troche czasu...

****Ale Kaskada zostala!!!!!!!!!!!!!

> 5) Ja cięty???? Nie chyba się pomyliłaś ;-) A kobitą nie jestem tylko staram
                  > się bez patrzenia na klamiaturke pisać i nieraz zmieniam literki niechcący...

****"ciety" - ale w najlepszym znaczeniu tego slowa, tzn. inteligentny z doza
                  humoru.
                  A z ta kobieta to juz wyjasnilam i wiem zes nie baba.
                  pozdrawiam

> cze cze papa
                  >
                  >
                  > cze pozdr
              • Gość: polonus sprostowanie II IP: 198.138.227.* 20.02.03, 17:40

> i po co tak piszesz ?
                zeby ci wyjasnic ze nie potrzebuje sie dowartosciowywac kosztem maista B, jest
                to dla mnie smieszne po prostu...

> wiesz o co mi chodizlo. jesli jestes tutaj tylko po to
                > zeby dac upust swojej niecheci do bydzi to nie ma sensu.
                smutne, nic nie zrouzmiales z tego co pisalem, dajmy se spokoj z tym tematem,
                upust niecheci do B, smieszne, jak mozna miec niechec do jakiego miasta??? w
                ktorym sie nie mieszka???

> nie podoba ci sie to lepiej nic nie pisz bo glupie docinania tylko o tobie
                swiadcza.
                dociania?
                to pomysl jak swiadcza hymny pochwalne do Bydzi, wlasciwie nie to jest po
                prostu smieszne :)))

A swoja droga to Was tylko podziwiac, z tego co widzialem taka slepa i goraca i
                legandarna wrecz miloscia darza swoje miasto chyba tylko nowojorczycy
                mieszkajacy na Manhattanie. Co moge jeszcze zrozumiec bo to naprawde unikalne
                miejsce, nie powiedzialbym piekne, ale naprawde unikalne, wiecej drapaczy niz
                drzew w niejednym lesie :)
                A w Bydzi bylo mnostwo razy stad poprostu moje zdziwienie odnosnie faktu ze
                Polsk anie zasluguje na B itp :), odebrane nieslusznie jako docinanie.
                Postram sie teraz puszczam mimo "uszu" megalomanskie watki :)
                • Gość: gut Re: sprostowanie II IP: *.SBI.COM 20.02.03, 18:00
                  Gość portalu: polonus napisał(a):

> A swoja droga to Was tylko podziwiac, z tego co widzialem taka slepa i goraca
                  i
                  >
                  > legandarna wrecz miloscia darza swoje miasto chyba tylko nowojorczycy
                  > mieszkajacy na Manhattanie. Co moge jeszcze zrozumiec bo to naprawde
                  unikalne
                  > miejsce, nie powiedzialbym piekne, ale naprawde unikalne, wiecej drapaczy niz
                  > drzew w niejednym lesie :)
                  > A w Bydzi bylo mnostwo razy stad poprostu moje zdziwienie odnosnie faktu ze
                  > Polsk anie zasluguje na B itp :), odebrane nieslusznie jako docinanie.
                  > Postram sie teraz puszczam mimo "uszu" megalomanskie watki :)

no i wlasnie dochodzimy do sedna sprawy ! masz zupelna racje ja tez bym sie z
                  tad na krok za miasto nie wyprowadzil nawt jak by mi dawali dom z basenem i
                  kortem tenisowym w nj, ct itd. tutaj jest specyficznie i atmosfera city
                  przyciaga. nie jest jednak wielka sztuka darzyc miloscia miasto nowoczesne,
                  bogate, pelne atrakcji itd. sztuka jest wlasnie pokochanie miasta raczej
                  szarego, bez wyrazu takiego jak bydzia ale majacego to cos w sobie co tylko my
                  ( bydziarze ) chyba widzimy. nikt tutaj nie chce pokazywac wyzszosc b nad innym
                  miastem bo nie o to chodzi. my tutaj piszemy o bydzi bo inne nas ( a
                  przynajmniej mnie ) nie interesuja. a polonusie z ciekawosci sie pytam na
                  ktorym forum wiecej piszesz t czy b ? jesli na forum b piszesz wiecej to
                  dlazcego ?
                  pozdrawiam
                  • Gość: polonus sprostowanie III IP: 198.138.227.* 20.02.03, 19:50

> przyciaga. nie jest jednak wielka sztuka darzyc miloscia miasto nowoczesne,
                    > bogate, pelne atrakcji itd.
                    nie wiedzialem ze tu chodzi o sztuke dla sztuki ?
                    teraz rozumiem czemu dzis nie podziwia sie juz mistrzow renesansu tylko modern
                    art ktory jest pochwala brzydoty, swoja droga masz ciekawe podejscie, unikalne
                    jak dla mnie, nie gdy nie przyszlo mi do glowy ze oprzez wzglad na orginalnosc
                    podziwiac cos brzydkiego... Brzydkie nijakie mnie odpycha a nie przyciaga...
                    zawsze uwazalem ze cecha ludzka jest dazenie do piekna i podziw dla brzydoty
                    jest czyms nienaturalnym... mylilem sie :)
                    > sztuka jest wlasnie pokochanie miasta raczej
                    > szarego, bez wyrazu takiego jak bydzia ale majacego to cos w sobie co tylko
                    my
                    > ( bydziarze ) chyba widzimy. (to prawda tylko Wy widzicie, dlatego szukanie
                    poparcia w Poznaniu bylo takie smieszne)
                    wiec umilowanie brzydoty? naprawde nie chcialem docinac :)

> przynajmniej mnie ) nie interesuja. a polonusie z ciekawosci sie pytam na
                    > ktorym forum wiecej piszesz t czy b ? jesli na forum b piszesz wiecej to
                    > dlazcego ?
                    na torunskim nie pisze wcale :) od dawna,
                    czemu wiec tu bo nie wierze w patriotyzm lokalny i nie potrafie czerpac
                    poczucia wyzszosci z wlasnej ignorancji, a B jest najwiekszym miastem kolo
                    Torunia, po prostu, sprobowalem i tak zostalo ;), nie z powodu uroku waszego
                    miasta, jesli o to pytales :) gdyby to bylo moim kryterium wybralbym Gdansk,
                    Krakow inne pobliskie miasta, urokliwe :)
                    > pozdrawiam
                    rowniez
    • gulczas87 Re: Torun - wstyd? 20.02.03, 18:18
      Sorry brrr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DZisiaj mi się wali wszystko!!!
      Myle się co chwila!!! Pomyliłem cię z dog3... może ze względu na pochodzenie...
      ale wydaje mi się że z ironią traktujesz moje posty!!!!!!! Prawda to???

cze pozdr
      • Gość: Europejka Re: Torun - wstyd? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.02.03, 19:23
        gulczas87 napisał:

> Sorry brrr!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DZisiaj mi się wali wszystko!!!
        > Myle się co chwila!!! Pomyliłem cię z dog3... może ze względu na
        pochodzenie...
        >
        > ale wydaje mi się że z ironią traktujesz moje posty!!!!!!! Prawda to???
        >
        >
        > cze pozdr

*****Gulczyku, czy to do mnie napisales????
        pozdrawiam
        • Gość: gut Re: sprostowanie-Gucio IP: *.SBI.COM 20.02.03, 20:04

> To znaczy, ze wszystko, co powiedziales, to tylko tak sobie, a ja juz
          nadzieje
          > sobie robilam!
          > pozdrawiam

jak bym smial tak sobie ... !!! nie zrobil bym nic zeby popsuc to co jest
          miedzy nami ! niestety musze teraz przylaczyc sie do trabajo ! to przez
          syjonistyczny spisek i pzrez zydowskie rzady czerowno/zielonych nabralas do
          mnie dystansu a ja jestem taki fajny !
          • Gość: Europejka Re: sprostowanie-Gucio IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.02.03, 20:08
            Nie rozumiem! O co chodzi?
            Nie zaliczaj mnie do tej bandy fanatykow - mam nadzieje, ze nie rozumiem, co
            chcesz powiedziec!!!!!!!!
            pozdrawiam
            • Gość: gulczas87 Re: sprostowanie-Gucio IP: *.awacom.pl 20.02.03, 20:10
              mi chodziło o pana o nicku brrr ...

cze
              • Gość: Europejka Re: sprostowanie-Gucio IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.02.03, 20:12
                No to jestem spokojna, a juz sie martwilam
                pozdrawiam
              • Gość: Europejka Re: sprostowanie-Gucio IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.02.03, 20:13
                A co ty tu jeszcze robisz?
                Do ksiazki, uczyc sie!!!
                pozdr.
            • Gość: gulczas87 Re: sprostowanie-Gucio IP: *.awacom.pl 20.02.03, 20:12
              Mam pytanie...

co sądzisz o tym zdaniu?

Ich komme bis eine Woche an.

Bo coś mi tu nie pasuje! Jak to rozumiesz i co byś tu zminiłą!?

cze pozdr
              • Gość: Europejka Re: sprostowanie-Gucio IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.02.03, 20:28
                Hallo,

zum Satz: Ich komme bis eine Woche an.
                Unverständlich!

Ich komme heute in einer Woche.
                - I will come next Thursday.

Ich komme bis spätestens in einer Woche.
                - I will come within the next week.

Ich komme an.
                - I will arrive.

Ich komme heute in einer Woche am Hauptbahnhof Torun an.
                - I will arrive at Torun on the main station next Thursay.

Ich komme in einer Woche.
                - I will come next week

Viel Glück für Deine Schularbeit (auch Klassenarbeit).

Gulczyk, forum zaczyna sie robic miedzynarodowe, poniewaz wlaczyl sie Niemiec
                i musial koniecznie cos do ciebie napisac!
                Powiedzial, ze twoje zdanie jest niepoprawne, bo brakuje czegos i podal ci
                rozne alternatywy!

Do ksiazek!!!!!!!!!!!!

pozdrawiam
                • Gość: gulczas87 Re: sprostowanie-Gucio IP: *.awacom.pl 20.02.03, 21:04
                  Ich komme bis spätestens in einer Woche.

Tylko jeden wyraz pominołem, co on znaczy... jestem z siiebie dumny, prawie
                  dobrze...

cze pozdr
                  • Gość: Gulczas Re: sprostowanie-Gucio IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.02.03, 21:09
                    Gość portalu: gulczas87 napisał(a):

> Ich komme bis spätestens in einer Woche.
                    >
                    >
                    > Tylko jeden wyraz pominołem, co on znaczy... jestem z siiebie dumny, prawie
                    > dobrze...
                    >
                    > cze pozdr

*******chodzi o spätestens? - to znaczy najpozniej. Jeszcze jakies pytania?

Do ksiazek!!!!!
                    pozdrawiam
                    • Gość: Europejka Re: Gulczas87 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.02.03, 21:12
                      Gość portalu: Gulczas napisał(a):

> Gość portalu: gulczas87 napisał(a):
                      >
                      > > Ich komme bis spätestens in einer Woche.
                      > >
                      > >
                      > > Tylko jeden wyraz pominołem, co on znaczy... jestem z siiebie dumny, prawi
                      > e
                      > > dobrze...
                      > >
                      > > cze pozdr
                      >
                      >
                      > *******chodzi o spätestens? - to znaczy najpozniej. Jeszcze jakies pytania?
                      >
                      > Do ksiazek!!!!!
                      > pozdrawiam

*******Sory,Gulczyku, bezwstydnie podszylam sie (niechcacy) pod twoje nazwisko.
                      pomylilam sie - chcialam napisac, ze to post dla ciebie i napisalam w zlym
                      miejscu, wybacz!
                      Do ksiazek!!!!
                      pozdrawiam
                    • gulczas87 Re: sprostowanie-Gucio 21.02.03, 23:04
                      Debil się podemnie jakiś podszywa!!!!!!!!!

Pokaż się tchórzu!!!!!
                      • Gość: gut Re: sprostowanie-Gucio IP: *.SBI.COM 21.02.03, 23:15
                        gulczas87 napisał:

> Debil się podemnie jakiś podszywa!!!!!!!!!
                        >
                        >
                        > Pokaż się tchórzu!!!!!

temper temper gulczus ! europejka sie zagalopowala i podpisala jako gulczas,
                        ale zaraz wszytsko wyjasnila ! gulczyk widze ze ten '87 rocznik to cos nerwowy
                        bardzo !
                        pozdrawiam i udanego Wochenende zycze

ponizej wyjasnienie europejki:

*******Sory,Gulczyku, bezwstydnie podszylam sie (niechcacy) pod twoje nazwisko.
                        pomylilam sie - chcialam napisac, ze to post dla ciebie i napisalam w zlym
                        miejscu, wybacz!
            • Gość: gut Re: sprostowanie-Gucio IP: *.SBI.COM 20.02.03, 20:12

> Nie rozumiem! O co chodzi?
              > Nie zaliczaj mnie do tej bandy fanatykow - mam nadzieje, ze nie rozumiem, co
              > chcesz powiedziec!!!!!!!!
              > pozdrawiam

jeju jeju !!!! pzrez to ze tych usmieszko nie robie to wychodza jakies
              neiporozumienia ! pisalem tak dla zabawy ! chcialem tylko powiedziec ze
              wszystko co pisalem do ciebie to prawda ze szczerego serca plynaca ! no
              nagadalem sie ! iiii widze ze jestes wrazliwa i trzeba uwazac co sie pisze.
              najpierw moj wyskok z rydzykiem ( dzieki temu mamy temat ) teraz zydzi. juz nie
              bede a jak bede to dam znaczek :-))))))))) no pasi ? tokiedy sie spotykamy na
              bayerach ???? ciao bambina !
              • Gość: SDB Teraz pouczenie od samego mnie ;) IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 20.02.03, 20:27
                siekierałt

1. Gulczas daj spokoj, opanuj nerwy bo w imie walki z debilami zachowujesz sie
                tak jak oni. Odgryzajac sie palantom z Torunia nie musisz obrazac wszystkich
                innych Torunian. Daj sie lubic.

2. Nie widze powodow zeby czuc sie na forum Bydgoszcz jako gosc- kazde forum
                jest dla wszystkich. A czemu polonus przeniosl sie do was to doprawdy nie
                rozumiem ;P

czilałt men, pis to @ll ;)
                • Gość: polonus Re: Teraz pouczenie od samego mnie ;) IP: 198.138.227.* 20.02.03, 21:37
                  Gość portalu: SDB napisał(a):

> 2. Nie widze powodow zeby czuc sie na forum Bydgoszcz jako gosc- kazde forum
                  > jest dla wszystkich.
                  bardzo celna uwaga!
                  > A czemu polonus przeniosl sie do was to doprawdy nie
                  > rozumiem ;P
                  nie z twojego powodu byles jednym z tych co dali sie lubic :)
              • Gość: Europejka Re: sprostowanie-Gucio IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.02.03, 20:34

>
                > > Nie rozumiem! O co chodzi?
                > > Nie zaliczaj mnie do tej bandy fanatykow - mam nadzieje, ze nie rozumiem,
                > co
                > > chcesz powiedziec!!!!!!!!
                > > pozdrawiam
                >
                > jeju jeju !!!! pzrez to ze tych usmieszko nie robie to wychodza jakies
                > neiporozumienia ! pisalem tak dla zabawy ! chcialem tylko powiedziec ze
                > wszystko co pisalem do ciebie to prawda ze szczerego serca plynaca ! no
                > nagadalem sie ! iiii widze ze jestes wrazliwa i trzeba uwazac co sie pisze.
                > najpierw moj wyskok z rydzykiem ( dzieki temu mamy temat ) teraz zydzi. juz
                nie
                >
                > bede a jak bede to dam znaczek :-)))))))))

******Z Rydzykiem to juz lepiej nie probuj, bo zamilkne!!
                A wrazliwa? Na pewne tematy - tak, i to bardzo. Szczegolnie, gdy ktos jest
                nietolerancyjny, uprzedzony, antysemicki, anty..., po prostu fanatyczny - to
                nie dla mnie!

no pasi ? tokiedy sie spotykamy na
                > bayerach ???? ciao bambina !

******Moze lepiej w Bydgoszczy? Organizujecie jakies spotkania internautow?
                A bambino to ja nie jestem. Jestem dorosla.
                pozdrawiam
                • Gość: gut Re: sprostowanie-Gucio IP: *.SBI.COM 20.02.03, 20:48

> ******Moze lepiej w Bydgoszczy? Organizujecie jakies spotkania internautow?
                  > A bambino to ja nie jestem. Jestem dorosla.
                  > pozdrawiam

1. bambino odnosi sie do ludzi niedoroslych z tego co wiem a bamibina to do
                  kobitki jak najlepiej pasuje i mial to byc kolejny komplement

2. w bydzi ok ale obawiam sie ze nie maja tam paulanera z beki :-))) ale to by
                  bylw ieki powrot europejki ! po 11 latach ! no no

3. europejko wywolalem ciebie do tablicy w temacie bydgoszcz/bromberg zebys
                  napisala jak ty sie zapatrujesz na ten topic z punktu widzenia ... europejki

pozdrowionka
                  • Gość: Europejka Re: sprostowanie-Gucio IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.02.03, 20:55

>
                    >
                    > > ******Moze lepiej w Bydgoszczy? Organizujecie jakies spotkania internautow
                    > ?
                    > > A bambino to ja nie jestem. Jestem dorosla.
                    > > pozdrawiam
                    >
                    > 1. bambino odnosi sie do ludzi niedoroslych z tego co wiem a bamibina to do
                    > kobitki jak najlepiej pasuje i mial to byc kolejny komplement

> bylw ieki powrot europejki ! po 11 latach ! no no

> 3. europejko wywolalem ciebie do tablicy w temacie bydgoszcz/bromberg zebys
                    > napisala jak ty sie zapatrujesz na ten topic z punktu widzenia ... europejki

>
                    > pozdrowionka
                    • Gość: gut Re: sprostowanie-Gucio IP: *.nyc.rr.com 21.02.03, 04:02

> _________________________________

oj europejko ! ty to musisz mnie zawsze na ziemie sprowadzic ! twarda jestes !
                      to lubie ;-)
                      pozdrowionka
    • Gość: ispan Re: Torun - duma! IP: *.acn.waw.pl 20.02.03, 23:03
      W Poznaniu nie padła jedna istotna kwestia:(

Zarowno Bydzia jak i Toruń to miasta wyjątkowe pod tym względem, że oba mają
      siebie:))) Wszystkie inne miasta łącznie z Wawą, Krakowem i Poznaniem moga nam
      tego spokojnie zazdrościć!

pozdr

• Gość: cygne Re: Torun - duma! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 20.02.03, 23:16

> W Poznaniu nie padła jedna istotna kwestia:(
        >
        > Zarowno Bydzia jak i Toruń to miasta wyjątkowe pod tym względem, że oba mają
        > siebie:))) Wszystkie inne miasta łącznie z Wawą, Krakowem i Poznaniem moga
        nam
        > tego spokojnie zazdrościć!
        >
        > pozdr
        >

Przeczytałam w jednych z wypowiedzi. że...Bydgoszcz leży koło Torunia .
        To moją dumę jeszcze umocniło.

pozdr.
        • Gość: ispan Re: Torun - duma! IP: *.acn.waw.pl 20.02.03, 23:18
          Gość portalu: cygne napisał(a):

>
          > > W Poznaniu nie padła jedna istotna kwestia:(
          > >
          > > Zarowno Bydzia jak i Toruń to miasta wyjątkowe pod tym względem, że oba ma
          > ją
          > > siebie:))) Wszystkie inne miasta łącznie z Wawą, Krakowem i Poznaniem moga
          >
          > nam
          > > tego spokojnie zazdrościć!
          > >
          > > pozdr
          > >
          >
          > Przeczytałam w jednych z wypowiedzi. że...Bydgoszcz leży koło Torunia .
          > To moją dumę jeszcze umocniło.

A co??? Tak słabo z nią było?
          ;)
          >
          > pozdr.
          pozdr
          • Gość: cygne Re: Torun - duma! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 20.02.03, 23:27

>
            > A co??? Tak słabo z nią było?

> pozdr

Nie, z moją dumą było bardzo dobrze, a jest jeszcze lepiej.
            Optymizmem napawa jeszcze fakt, że bardzo dobrze układa się współpraca miedzy
            obu zaprzyjaźnionymi miastami. Bo przecież miasto, to ludzie, a nawet tu na
            forum widać jak kwitnie przyjażń i dobro-sąsiedzkie stosunki na różnych polach,
            zgadzasz się ze mną Ispanie?

O dumie tak tylko powiedziałam, przyjemnie jak rośnie.

pozdr.
            • Gość: ispan Re: Torun - duma! IP: *.acn.waw.pl 20.02.03, 23:32
              Gość portalu: cygne napisał(a):

>
              > >
              > > A co??? Tak słabo z nią było?
              >
              > > pozdr
              >
              > Nie, z moją dumą było bardzo dobrze, a jest jeszcze lepiej.
              > Optymizmem napawa jeszcze fakt, że bardzo dobrze układa się współpraca miedzy
              > obu zaprzyjaźnionymi miastami. Bo przecież miasto, to ludzie, a nawet tu na
              > forum widać jak kwitnie przyjażń i dobro-sąsiedzkie stosunki na różnych
              polach,
              > zgadzasz się ze mną Ispanie?

Oczywiście!!!
              >
              > O dumie tak tylko powiedziałam, przyjemnie jak rośnie.

Pod warunkiem, że duma mieszkańców jednego miasta nie wyklucza tolerancji na
              dumę sąsiadów z ich miasta:)))
              Jeszcze nadejdą lepsze czasy bydgosko-torunskie!!!

>
              > pozdr.

p.s. Ja jestem dumny z obu miast, aczkolwiek nie ukrywam, że na jednym bardziej
              mi zależy. Wszak jest to przecież naturalne. No nie?

pozdr.
      • Gość: Europejka Re: Torun - duma! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.02.03, 23:18

> W Poznaniu nie padła jedna istotna kwestia:(
        >
        > Zarowno Bydzia jak i Toruń to miasta wyjątkowe pod tym względem, że oba mają
        > siebie:))) Wszystkie inne miasta łącznie z Wawą, Krakowem i Poznaniem moga
        nam
        > tego spokojnie zazdrościć!
        >
        > pozdr
        >

***Dopiero na forum zauwazylam, ze sa takie konflikty miedzy Toruniem a
        Bydgoszcza. Moze te miasta leza za blisko lub za daleko od siebie (czy w
        Trojmiescie jest podobna sytuacja? - chyba nie) i dlatego taka konkurencja!
        pozdrawiam
        • Gość: Europejka Re: Gucio! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.02.03, 21:24
          Gdzie sie zapodziales???
          • Gość: gut Re: Gucio! IP: *.SBI.COM 21.02.03, 22:59

> Gdzie sie zapodziales???

jestem jestem ! wyzej odpisywalem, takze teraz trzeba troche pogrzebac zeby
            znalez odpowiedzi i sie to wszytsko miesza ale jestem i czuwam !
            iii pozdrawiam
            • gulczas87 Re: Gucio! 21.02.03, 23:13
              Pozwól że ja odpowiem... Zapewne znasz historię Polski... oni mieli Krzyżaków a
              my byliśmy dobrzy... oni mają Apator a my mamy Polonie... oni są mali, a chcą
              być wielcy i tego nam zazdroszczą....

... mówie o niektórych urojeńcach... np dog3

viva France
              viva Polonia
              viva Bydzia
              viva gulczas87
              viva polska (TV)
              viva to też gazeta ;-)

cze pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka