bekon6 21.08.06, 13:51 Podziekujmy bogom slowianskim za tegoroczne plony Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
soltysradziejowa Re: Dozynki 21.08.06, 14:47 bekon6 napisał: > Podziekujmy bogom slowianskim za tegoroczne plony a warto wspomnieć, iż w tym roku to w Radziejowie mamy Wojewódzkie Dożynki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bekon6 Re: Dozynki 22.08.06, 13:44 > Gdzie tam rolników. Chłopów ledwie... Pamietaj salcesoon ze wsi pochodzisz i na wies powrocisz :) Odpowiedz Link Zgłoś
staszek-boryna Re: Dozynki 22.08.06, 13:59 A Jaruzelski przyjedzie? Co? Piękne święto, piękna tradycja. Byle tylko chłopy za bardzo pałek nie zalali i nie zaczęli za bardzo dokazywać... Odpowiedz Link Zgłoś
salcesoon Re: Dozynki 22.08.06, 17:10 Chłop tym się od rolnika różni co motor od Motoroli. Nie ma roli. A w Radziejowie brak roli bo tam same chłopy. Odpowiedz Link Zgłoś
soltysradziejowa Re: Dozynki 23.08.06, 00:02 No dobra- a kiedy są te Dożynki i kto je organizuje? Odpowiedz Link Zgłoś
staszek-boryna Re: Dozynki 23.08.06, 08:05 Tak zgadza się już 3go września. Będzie fest zabawa! Odpowiedz Link Zgłoś
soltysradziejowa Re: Dozynki 24.08.06, 00:16 staszek-boryna napisał: > Tak zgadza się już 3go września. Będzie fest zabawa! To jeszcze nie takie pewne, gdyż: www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/po/20060824/REGION/108240319 Odpowiedz Link Zgłoś
bekon6 Re: Dozynki 24.08.06, 09:14 Ja widzialem plakaty i bylo ze odbeda sie w Radziejowie. Chyba by nie oszukiwali. :(( Odpowiedz Link Zgłoś
staszek-boryna Re: Dozynki 24.08.06, 11:37 Prasa nie kłamie! He, he, he. Różnie to bywa z tą gazetową prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
czeremcha77 Re: Dozynki 28.08.06, 14:31 Najpierw Płowce, teraz dożynki. Coś zaczyna się dziać :). Popatrzymy sobie na wystawe bydła mlecznego, sprzętu rolniczego, wystawę szkółkarską. Posłuchamy sobie zespołu Happy End, wypijemy piwko i zatańczymy jakiegoś oberka. Odpowiedz Link Zgłoś
soltysradziejowa Re: Dozynki 30.08.06, 13:01 czeremcha77 napisała: > Posłuchamy > sobie zespołu Happy End, wypijemy piwko i zatańczymy jakiegoś oberka. A skąd ta pewnośc, iż to właśnie będzie ten zespół. Widziałem plakaty i nie ma na nich żadnej wzmianki. Odpowiedz Link Zgłoś
staszek-boryna Re: Dozynki 30.08.06, 13:05 Ja tam słyszałem o Wodeckim ale to chyba nieprawda. Odpowiedz Link Zgłoś
czeremcha77 Re: Dozynki 30.08.06, 13:13 godz 15.15 do 16.30 Koncert zespołu Happy End, następnie występ Kujawioków z Osięcin :) Kapela Pana Janka; o 18.30 występ Sasha Popaz z Bośni i Hercegowiny, o 19.30 zaspół Rafmuz i Alause, a o 21.30 zespół Babylon, wiem bo widziałam zaproszenie Odpowiedz Link Zgłoś
staszek-boryna Re: Dozynki 30.08.06, 14:03 O kurna zespół BABYLON wystąpi. Będzie kupa dobrej rozrywki i seksu!!! Wow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jawor65 Re: Dozynki 31.08.06, 14:43 Jestem ciekaw czy czasami te Radziejowskie imprezy w tym roku (Płowce, dyżynki itp.)to nie przedsmak wyborów.Czy czasem ktoś już nie robi sobie kampanii..... zamiast kiełbasy wyborczej.... Odpowiedz Link Zgłoś
czeremcha77 Re: Dozynki 01.09.06, 07:16 Myślę, ze to nie jest kiełbasa przedwyborcza, ponieważ Bitwa organizowana jest co roku. To już stało się tradycją. Co do dożynek to już rok temu były ustalenia, jeżeli nie byłyby w Radziejowie, to odbyłoby się to zapewne w innym mieście powiatowym naszego województwa. Poza tym dobrze, ze coś się dzieje :) Odpowiedz Link Zgłoś
bekon6 Re: Dozynki 01.09.06, 08:41 >Będzie kupa dobrej rozrywki i seksu!!! Wow!!! No to faktycznie cos bedzie sie dzialo :) Odpowiedz Link Zgłoś
atagadt Re: Dozynki 01.09.06, 20:05 bekon6 napisał: > >Będzie kupa dobrej rozrywki i seksu!!! Wow!!! > > No to faktycznie cos bedzie sie dzialo :) Jakiego seksu?, myślę że to takie święto Dziękczynienia, wszyscy będziemy się cieszyć że pięknie nam się żyje, dzięki naszym prawidłowym decyzjom, nie brakuje grosza, chleba a i rolnicy też bedą mieli za co, bo on w górę cenowo idzie i za ziarenka też więcej kasy wpadnie a to wpłynie na większą konsumpcję i wszystkim Nam lepiej bedzie się działo, niby nic a cieszy. Odpowiedz Link Zgłoś
bekon6 Re: Dozynki 02.09.06, 07:48 Nie tak do konca. zapewne bedzie kilka lokalnych dziewic w kusych spodniczkach wiec o oko bedzie na czym zawiesic. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
tabula-rasa1 Re: Dozynki 08.09.06, 19:55 ale,jak psy dupami szczekają i h... wodę piją, tak szczekają i h....mi wodę piją Odpowiedz Link Zgłoś
czeremcha77 Re: Dozynki 04.09.06, 07:15 i po dożynkach :) jak się bawiliście? bo ja fajnie, miałam nadzieje na wygranie cielaczka w loterii niestety szczęście się do mnie nie uśmiechnęło. Szkoda, że wieczorem się rozpadało, ale to już siły wyższe. Odpowiedz Link Zgłoś
atagadt Re: Dozynki 04.09.06, 08:38 czeremcha77 napisała: > i po dożynkach :) jak się bawiliście? bo ja fajnie, miałam nadzieje na wygranie > > cielaczka w loterii niestety szczęście się do mnie nie uśmiechnęło. Szkoda, że > wieczorem się rozpadało, ale to już siły wyższe. Faaaaaaaaaajnie macie, co kilka tygodni jakaś atrakcja się trafia.... Odpowiedz Link Zgłoś
staszek-boryna Re: Dozynki 04.09.06, 13:16 H A P P Y E N D !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
salcesoon Re: Dozynki 05.09.06, 21:08 Szczęść Boże, rolnicza braci! Kto się rozpoznaje na fotkach? osieciny.pl/?id=17&news=196 Odpowiedz Link Zgłoś
tabula-rasa1 Re: Dozynki 08.09.06, 19:32 o bachusie zapomniano, za to gangster buła godnie uczcił Bachusa i tak powinno być Odpowiedz Link Zgłoś
edziu55 Re: Dozynki 09.09.06, 10:02 Pani M. też ponoć na dożynkach nie próżnowała.... Odpowiedz Link Zgłoś
atagadt Re: Dozynki 09.09.06, 14:19 edziu55 napisał: > Pani M. też ponoć na dożynkach nie próżnowała.... Czego to się nie robi dla sławy? perwersja na topie, cel uświęca środki. 30 kawałków piechotą nie chodzi, wysoka cena jak na odcinek od emerytury??? Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: Dozynki 10.09.06, 23:52 edziu55 napisał: > Pani M. też ponoć na dożynkach nie próżnowała.... Stiptiz przed własnym mężczyzną to tylko kolejny sposób na okazanie komuś, że się go kocha. Ciekawe co na to "Kubuś Puchatek" ??? Naka i doświadczenie nie idzie w las................. Odpowiedz Link Zgłoś