yaraz82 29.09.06, 09:26 Andrzej Walkowiak prezydentem! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mikro_ekonomia Obiecują aquapark 29.09.06, 11:53 czylic czekaja nas kolejne lata nedzy ... Odpowiedz Link Zgłoś
coooler1 Re: Obiecują aquapark 29.09.06, 11:55 Walkowiak ? Rzygam już PiS'em. Jak cała Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
akrytas Re: Obiecują aquapark 29.09.06, 13:19 Ostatnie wyczyny PiS-u w stosunku do Bydgoszczy to zaniechanie budowy S5. I chyba wystarczy. Mnie również mdli jak słyszę o pisie. A co do aqaparku na kapach. No oczywiście. Analizy robione przez EKONOMISTÓW a nie przez domorosłych politykierów już ok 10 lat temu wskazywały, że to najlepsze miejcse. Myślęcinek jest daleko zarówno od mieszkańców (daleka droga z dzielnic mieszkalnych miasta) jak i od źródła ciepła (elektrociepłowni). Bez tych dwu rzeczy do aqaparku stale trzeba by dopłacać a przecież nie o to chodzi, tylko o to żeby po wybudowaniu sam się bilansował. Odpowiedz Link Zgłoś
piss_on_pis yaraz, spamerze pisuarowy, nie wstyd ci te swoje 29.09.06, 15:20 Posady i Stołki tak wklejać, wazelino bez grama przyzwoitości i honoru? Odpowiedz Link Zgłoś
coolek Re: Obiecują aquapark 29.09.06, 15:29 Yeah! On jedyny uczyni z naszego rynku miejsce pamieci narodowej! Hip, hip hurrraaa! Tego nam trzeba. Ruch i wszelkiego rodzaju atrakcje na starych rynkach sa w calym kraju. My za to bedziemy na rynek przychodzic tylko sie modlic, plakac i wspominac rozstrzelanych. No kto tego nie chce? Odpowiedz Link Zgłoś
rafalski_rt Re: Obiecują aquapark 29.09.06, 15:58 Pan Walkowiak tego pragnie. Tylko kamery trzeba zdjąć, bo PiS-owcy coś ostatnio żle wypadają przed kamerami, zwłaszcza tymi ukrytymi. Odpowiedz Link Zgłoś
saul_bydgoszcz Drogi ekspresowe, Cargo, MŚJ 2008 29.09.06, 16:21 W tym momencie uważam, że Walkowiak jest zdecydowanie najlepszym kandydatem na stanowisko Prezydenta Bydgoszczy. Sprawujący władzę prezydenta miasta powinien mieć szerokie zaplecze polityczne. Trzeba sobie zdać sprawę, że osiągnięcie celu - rozwoju Bydgoszczy, wymaga współpracy na linii: prezydent miasta - rada miasta - wybrane ministerstwa. Jak widać osiągnięcie sukcesu nie ogranicza się do struktur miejskich. Dlatego najlepszym kandydatem będzie osoba która będzie reprezentantem ugrupowań sprawujących władzę. Nie jest tajemnicą, że niemal pełnię rządów sprawuje PiS. Z tego punktu widzenia najkorzystniej będzie powołać na prezydenta osobę desygnowaną przez PiS. Stworzy to naturalne ramy dla współpracy z Ministerstwem Transportu, Ministerstwem Rozwoju Regionalnego, czy też Ministerstwem Sprawiedliwości. Oczekuje jednak jasnego i stanowczego stanowiska w sprawach kluczowych dla rozwoju Bydgoszczy: Uważam, że kluczowe zagadnienia programu powinny objąć budowę: - dwujezdniowej drogi ekspresowej S5 - drogi ekspresowej S10, przynajmniej do węzła A1 Czerniewice. - uruchomienia Cargo przy bydgoskim porcie lotniczym Druga sprawa to projekt przygotowań Bydgoszczy do organizacji Mistrzostw Świata Juniorów w LA. Liczę na przedstawienie programu rozwoju infrastruktury sportowej stadionu Zawiszy, oraz rozbudowy infrastruktury hotelowej, wraz z drogami. Gdyby udało się zorganizować konferencję prasową z udziałem ministra sportu, na której padną konkretne zapewnienia - to byłby duży plus dla Walkowiaka. Odpowiedz Link Zgłoś
facet.36 Re: Drogi ekspresowe, Cargo, MŚJ 2008 29.09.06, 23:58 no dobra saul bydgoszcz idąc twoim torem mysli wybieramy Walkowiaka a na wiosne wybory i sru PiS leci w doł - co wtedy zrobimy z prezydentem Walkowiakiem jak jego skuteczność w sejmiku czy w Wawce bedzie zerowa? Nastawianie się na wybór kandydata aktualnej siły przewodniej jest pomysłem chybionym tym bardziej że jest on w hierarchii posłów PiS na samym dole a województwie drą koty i rządza Mężydło i Markowski - ten drugi przywieziony zresztą w teczce z Wawki do Bydzi co najlepiej świadczy o tym jak wódz - premier ocenia jakość kadr PiS na terenie dawnego województwa bydgoskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
saul_bydgoszcz Re: Drogi ekspresowe, Cargo, MŚJ 2008 30.09.06, 00:53 Bądź dobrej myśli. PiS jeszce trochę porządzi. :) Oczywiście, że swojej decyzji nie opieram na prawie koniunkturalizmu politycznego. Chociaż trochę takiego myślenia koniunkturalnego by się bydgoszczanom przydało. Ja w dużym stopniu akceptuje politykę partii prawicowych. Ale nie można też być naiwnym i nie doceniać tego co się stało. Bydgoszczanie powiedzieli TAK dla PiS, jest znacząca reprezentacja parlamentarna, mamy ministra i to jest korzystne. Nie ma potrzeby zawracać w pół drogi. Spójrz na inne miasta: prezydenci/poparcie Wrocław Rafał Dutkiewicz (PO, PiS) Poznań Ryszard Grobelny - (PO) Gdańsk Paweł Adamowicz Platforma Obywatelska Andrzej Jaworski PiS Warszawa Kazimierz Marcinkiewicz PiS Lublin Andrzej Pruszkowski PiS Białystok Ryszard Tur/Sawicki (prawica) Widzisz, jakoś sobie damy radę. Oni też uważają, że jednak warto było postkomunie powiedzieć NIE! Odpowiedz Link Zgłoś
a_creep Re: Drogi ekspresowe, Cargo, MŚJ 2008 30.09.06, 12:51 > Bądź dobrej myśli. PiS jeszce trochę porządzi. :) Mam nadzieję, że rządy partii, która z niewiadomych mi przyczyn tak nie lubi Bydgoszczy, skończą się dość szybko. > jest znacząca reprezentacja parlamentarna, mamy ministra i to jest korzystne. Co konkretnie jest korzystne? Rezygnacja z budowy dwujezdniowej S5? Odpowiedz Link Zgłoś
saul_bydgoszcz Re: Drogi ekspresowe, Cargo, MŚJ 2008 30.09.06, 18:38 Nie siej zamętu. "Miłość" postkomunisty Achramowicza do Bydgoszczy i marginalizacja Bydgoszczy jest za to powszechnie znana. Postkomuna maiła pięc lat na budowę S5, Cargo, powołanie sądu apelacyjnego, itd. Nie zrobili nic. Wręcz przeciwnie. Zarząd województwa marginalizuje bydgoskie inwestycje. Jeśli tego nie widzisz to znaczy że jesteś zakałmany, co mnie akurat nie dziwi. Nie od dziś widzę, że pozostajesz "ślepy" na polityke postkomunistów. Odpowiedz Link Zgłoś
a_creep Re: Drogi ekspresowe, Cargo, MŚJ 2008 30.09.06, 19:57 > Nie siej zamętu. Tzn? > "Miłość" postkomunisty Achramowicza do Bydgoszczy i marginalizacja Bydgoszczy > jest za to powszechnie znana. No. Dla lotniska zrobił więcej niż ci parlamentarzyści PiS, których tak chwalisz za znajomości i możliwości. > Postkomuna maiła pięc lat na budowę S5, Cargo, powołanie sądu apelacyjnego, itd. No i? > Nie od dziś widzę, że pozostajesz "ślepy" na polityke postkomunistów. wow Odpowiedz Link Zgłoś
a_creep Re: Drogi ekspresowe, Cargo, MŚJ 2008 30.09.06, 12:48 > Stworzy to naturalne ramy dla współpracy z Ministerstwem Transportu, > Ministerstwem Rozwoju Regionalnego, czy też Ministerstwem Sprawiedliwości. Na jakiej podstawie uważasz, że jeśli naszym parlamentarzystom ta współpraca nie wychodzi, to zacznie wychodzić, jeśli pan Walkowiak przestanie być posłem? > Oczekuje jednak jasnego i stanowczego stanowiska w sprawach kluczowych dla > rozwoju Bydgoszczy: > - dwujezdniowej drogi ekspresowej S5 PiS jest przeciwny, poseł Walkowiak nic nie zdziałał w tych znajomych ministerstwach. > - drogi ekspresowej S10, przynajmniej do węzła A1 Czerniewice. PiS jest przeciwne, poseł Walkowiak nic nie zdziałał. > - uruchomienia Cargo przy bydgoskim porcie lotniczym W sprawie pieniędzy z budżetu poseł Walkowiak nic nie zdziałał, nie udało mu się także przez pół roku dowiedzieć jakie są warunki wpisania lotniska na listę TENT. Cargo powstanie, bo postkomunistyczny i antybydgoski marszałek województwa zrobił w tej sprawie dużo więcej niż wszyscy nasi posłowie. > Liczę na przedstawienie programu rozwoju infrastruktury sportowej stadionu > Zawiszy, oraz rozbudowy infrastruktury hotelowej, wraz z drogami. Program rozbudowy stadionu jest, tylko znajomości posła Walkowiaka (nie licząc pana wiceministra sportu) nie wystarczyły, by PiS chciał nam dofinansować to w kwocie chociażby 1/3 tego, co dali na aquapark w Poznaniu. Infrastruktura hotelowa to prywatni inwestorzy, na których byłaby może szansa, o ile PiS nie zacznie blokować budowy tych hoteli. Drogi to oczywiście PiS postanowił zrezygnować z budowy tych do Bydgoszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
saul_bydgoszcz Re: Drogi ekspresowe, Cargo, MŚJ 2008 30.09.06, 18:50 a_creep napisał: > > > Stworzy to naturalne ramy dla współpracy z Ministerstwem Transportu, > > Ministerstwem Rozwoju Regionalnego, czy też Ministerstwem Sprawiedliwości > . > > Na jakiej podstawie uważasz, że jeśli naszym parlamentarzystom ta współpraca ni > e wychodzi, to > zacznie wychodzić, jeśli pan Walkowiak przestanie być posłem? Na zasadzie zaufania. Każdy minister PiS, w sposób naturalny podejmie rozmowy z człowiekiem kturemu ufa - z Walkowiakiem. Natomias rozmowy z postkomunistami są praktycznie niemożliwe. > > > Oczekuje jednak jasnego i stanowczego stanowiska w sprawach kluczowych dl > a rozwoju Bydgoszczy: > > > - dwujezdniowej drogi ekspresowej S5 > > PiS jest przeciwny, poseł Walkowiak nic nie zdziałał w tych znajomych ministers > twach. > > > - drogi ekspresowej S10, przynajmniej do węzła A1 Czerniewice. > > PiS jest przeciwne, poseł Walkowiak nic nie zdziałał. Walkowiak nie zdziała, a postkomunista zdziała. Ot logika. Zastanów się. A w ogóle twierdzienie, że PiS jest przeciwny jest nadużyciem. Kwestia jest terminu budowy i priorytetu. Czego wymagasz od ministerstwa skoro postkomunistyczny zarząd wojewódzki chce budować mosty w Toruniu pomijając S5. Skoro kretyni z K- P nie zabiegają o inwestycje co ma roznbić ministerstwo? Szczęśliwie w sprawie S5 sporo się dzieje. Liczę na zdecydowane stanowisko Walkowiaka. O ile S11 (Poznań-Koszalin) nie ma szans na realizacje to S5 nie jest przegrana. W szczególnośći dotyczy to odcinaka Świecie-Bydgoszcz i samej Bydgoszczy. > > > - uruchomienia Cargo przy bydgoskim porcie lotniczym > > W sprawie pieniędzy z budżetu poseł Walkowiak nic nie zdziałał, nie udało mu si > ę także przez pół roku A od czego samorząd woj. Co zapisano w strategii woj.? Co to też wina PiS że postkomuniści nie realizuje tego co zapisali? Odpowiedz Link Zgłoś
a_creep Re: Drogi ekspresowe, Cargo, MŚJ 2008 30.09.06, 20:07 > Na zasadzie zaufania. Każdy minister PiS, w sposób naturalny podejmie rozmowy z > człowiekiem kturemu ufa - z Walkowiakiem. To dlaczego teraz nie rozmawia, albo rozmawia i nic z tych rozmów nie wynika? > Walkowiak nie zdziała, a postkomunista zdziała. Gdzie ja piszę, że postkomunista coś zdziała?! > Ot logika. Ot zdolności do zrozumienia tekstu. > Zastanów się. Zastanawiam się często. > A w ogóle twierdzienie, że PiS jest przeciwny jest nadużyciem. Czyli należy twierdzić, że rezygnacja z budowy dwujezdniowej S5 do Poznania do roku 2013 wynika z chęci zbudowania tej drogi?! Ciekawe... > Kwestia jest terminu budowy i priorytetu. Termin budowy nie jest określony (tylko, że po 2015), a priorytetu nie ma. > Czego wymagasz od ministerstwa skoro postkomunistyczny > zarząd wojewódzki chce budować mosty w Toruniu pomijając S5. Polecam zapoznanie się z priorytetami zanim zaczniesz o nich pisać. > Skoro kretyni z K-P nie zabiegają o inwestycje co ma roznbić ministerstwo? Skoro, jak piszesz, poseł Walkowiak mógłby załatwić S5, a jedyne, co się stało to rezygnacja z S5... > Szczęśliwie w sprawie S5 sporo się dzieje. Tzn? > Liczę na zdecydowane stanowisko Walkowiaka. Ja liczę na nie od roku i jakoś zdecydowanego stanowiska nie ma. > O ile S11 (Poznań-Koszalin) nie ma szans na realizacje Czemu nie ma? Mylisz się. > W szczególnośći dotyczy to odcinaka Świecie-Bydgoszcz i samej Bydgoszczy. Odcinek Świecie - Bydgoszcz nie jest tu najważniejszy, no i PiS zrezygnował nawet ze zbudowania tzw. drogi ekspresowej jednojezdniowej na tym odcinku - nie wiem więc, skąd twój optymizm. Odcinek przez Bydgoszcz ma jeszcze mniejsze znaczenie, ale mógłbyś przypomnieć, radni jakiej partii się sprzeciwiali budowie tego odcinaka?! > A od czego samorząd woj. Co zapisano w strategii woj.? Co to też wina PiS że > postkomuniści nie realizuje tego co zapisali? Pieniądze ze ZPORR 2007-2013 zapisano. PiS nie zrobił w tej sprawie nic. Można ich winić też, że gdy inne miasta dostają z budżetu państwa pieniądze na lotnisko, ci nasi nie załatwili ani grosza na PLB. Odpowiedz Link Zgłoś
saul_bydgoszcz Re: Drogi ekspresowe, Cargo, MŚJ 2008 30.09.06, 23:35 a_creep napisał: > > > Na zasadzie zaufania. Każdy minister PiS, w sposób naturalny podejmie roz > mowy z > > człowiekiem kturemu ufa - z Walkowiakiem. > > To dlaczego teraz nie rozmawia, albo rozmawia i nic z tych rozmów nie wynika? Bo jesteśmy słabi. Nie mamy przebicia. Głosując na postkomunistów ośmieszymy się jeszcze bardziej! Jest nadzieja na lepsze, ale trzeba zachować konsekwencje w działaniu. Jeżeli układ polityczny PiS utrzyma się w rządzie, uda się zbudować silne zaplecze prawicowe w Bydgoszczy jest duża szansa na poprawę. Teraz bujanie w obłokach jak to by było dobrze, jak postępowała by budowa S5 jest bujdą. NPR naobiecywał wszystkim - wszystko. Realia są niestety gorsze. Tak czy inaczej są inwestycje na S5 - widać to także w Bydgoszczy, a silna pozycja bydgoskiego PiS zrobi nadzieję na realizację S5 w większym wymiarze. Druga sprawa, to sam fakt, ze kwestia poparcia dla PiS i prawicy nie ogranicza się jedynie do interesu Bydgoszczy. Sprawa jest szersza i tego chyba nie trzeba tłumaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
a_creep Re: Drogi ekspresowe, Cargo, MŚJ 2008 01.10.06, 00:32 > Bo jesteśmy słabi. Nie mamy przebicia. Twierdzisz więc, że gdy pan Walkowiak jest posłem, to jesteśmy słabi, a jeśli przestanie nim być to będziemy silni? Ciekawe... > Głosując na postkomunistów ośmieszymy się jeszcze bardziej! To nie głosujcie. > Teraz bujanie w obłokach jak to by było dobrze, jak postępowała by budowa S5 > jest bujdą. NPR naobiecywał wszystkim - wszystko. Realia są niestety gorsze. Proponuję poczytać o NPR i o budowie dróg. > Tak czy inaczej są inwestycje na S5 - widać to także w Bydgoszczy, Niestety widać tylko to, co zaczął SLD i na tym ma się skończyć. Ewentualnie powstanie jeszcze odcinek, któremu radni PiS tak się sprzeciwiali (przez Bydgoszcz). > a silna pozycja bydgoskiego PiS zrobi nadzieję na realizację S5 w większym wymiarze. Jest silna pozycja bydgoskiego PiS w rządzie i NIC z tego nie wynika. No może bydgoscy żołnierze w Afganistanie. > Druga sprawa, to sam fakt, ze kwestia poparcia dla PiS i prawicy nie ogranicza > się jedynie do interesu Bydgoszczy. PiS czy prawicy?! PiS przecież jest partią lewicową (przynajmniej jeśli chodzi o gospodarkę). Odpowiedz Link Zgłoś
saul_bydgoszcz Re: Drogi ekspresowe, Cargo, MŚJ 2008 01.10.06, 13:17 Nie ma sensu po raz piąty pisać to samo, przekonywać się co kto napisał, co miał na myśli a czego nie miał. Nie chcę być też obrażany dlatego, swoją opinię - w kwestii inwestycji - prezentuję w wolnej wypowiedzi, w pokrewnym wątku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=49505526&a=49571992 Odpowiedz Link Zgłoś
saul_bydgoszcz Re: Drogi ekspresowe, Cargo, MŚJ 2008 01.10.06, 14:01 c.d. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=49505526&a=49573455 Odpowiedz Link Zgłoś
coolek Re: Drogi ekspresowe, Cargo, MŚJ 2008 30.09.06, 20:10 Skoro tak mocno popierasz Walkowiaka, to na pewno cieszysz sie, ze chce on zamienic Stary Rynek w miejsce pamieci narodowej. Mozesz mi wytlumaczyc, dlaczego uwazasz, ze slusznie nalezy zamknac Stary Rynek dla rozrywki, pubow, restauracji, sklepow itp.? Odpowiedz Link Zgłoś
saul_bydgoszcz Re: Drogi ekspresowe, Cargo, MŚJ 2008 30.09.06, 23:58 Wiesz, czepiasz się jednej sprawy. To wszytsko nie jest takie proste. Ktoś wykorzystuje jedno zdanie i robi z tego problem. Są osoby które straciły najbliższych w egzekucjach na Rynku. Dzisiaj występy Mandaryny, czy parada "golasów" może ich dotykać. Tego nie da się w jednoznaczny sposób zdefiniować. Ktoś szuka sposobu, żeby "dopieprzyć" Walkowiakowi więc robi z tego aferę: "zamykanie Starego Rynku" itd.. ja się różnie od "creepów" tym, żę potrafię skrytykować każdego . Po prostu, kiedy mam swoje zdanie to je prezentuję. Natomiast na forum jest masa czerwonych agitatorów którzy nie potrafią skrytykować bezczelnej polityki postkomunistów. Szukają natomiast każdego sposobu, żeby zaatakować prawicę. Być może to są przyboczni komuchów, dlatego ich wypowiedzi na forum nie powinny być brane zbyt poważnie. Oni robią to co im każą. Żeby zakończyć ten temat. Powiem tak: Głosowanie w Polsce na postkomunistów, 90 lat po rewolucji październikowej!! ;) to jest po prostu OBCIACH! Mam nadziję, że jak najwięcej młodych osób szybko dojdzie do tego wniosku. Spójrzcie na inne nowoczesne prężne miasta! Nie ośmieszajcie Bydgoszczy! Gówn. mnie obchodzi co uważają "creepy" i czerwoni agiatatorzy. Odpowiedz Link Zgłoś
a_creep Re: Drogi ekspresowe, Cargo, MŚJ 2008 01.10.06, 00:38 > Są osoby które straciły najbliższych w egzekucjach na Rynku. Może te osoby chciałyby odbudowy zachodniej pierzeji? Poseł Walkowiak ich nie pytał próbując wymusić prawny zakaz jej odbudowy. > ja się różnie od "creepów" tym, żę potrafię skrytykować każdego To proszę powiedz, kogo to niby nie potrafię skrytykować. > Natomiast na forum jest masa czerwonych agitatorów To ma być o mnie? Śmieszny jesteś. Widać już zupełnie brakuje ci argumentów. To, że nie potrafisz powiedzieć o swoim kandydacie ani jednej dobrej rzeczy nie jest jeszcze powodem, żeby innych obrażać. > Spójrzcie na inne nowoczesne prężne miasta! Warszawa - PO, Wrocław - PO, Poznań - PO, Kraków - PO, Gdańsk - PO... Lewicowy PiS nie wygrywa w prężnych miastach, jeśli o to ci chodzi. > Gówn. mnie obchodzi co uważają "creepy" i czerwoni agiatatorzy. Świetne masz argumenty, chłopcze. :) Odpowiedz Link Zgłoś
pit1233 Re: Drogi ekspresowe, Cargo, MŚJ 2008 01.10.06, 01:21 > Żeby zakończyć ten temat. Powiem tak: Głosowanie w Polsce na postkomunistów, 90 > > lat po rewolucji październikowej!! ;) to jest po prostu OBCIACH! Mam nadziję, > że jak najwięcej młodych osób szybko dojdzie do tego wniosku. Spójrzcie na inne > > nowoczesne prężne miasta! > Nie ośmieszajcie Bydgoszczy! Najgorszym rozwiązaniem jest patrzenie na władze lokalne wyłącznie przez pryzmat "wielkiej polityki". Lewica, prawica, gierki, przeciwnicy, wrogowie. Za mało tego, w telewizji, za mało na salonach warszawskich ? W ten sposób daleko nie zajdziemy. Proponuję najpierw zapoznać się co dla Bydgoszczy oferuje Rulewski, Walkowiak, Piotrowska, czy Jasiakiewicz jako konkretni ludzie - bydgoszczanie z urodzenia lub wyboru, którzy dla tego miasta chcą coś zrobić, nie zaś jako gracze partyjni. Często udane prezydentury dotyczą osób bezpartyjnych, bądż niezależnych. Przykłady - Leon Barciszewski oraz szereg prezydentów dużych miast w Polsce w kadencji 2002-2006. Niestety są również wyjątki - np Dombrowicz w Bydgoszczy. Choć nie odmawiam mu dobrych chęci. Odpowiedz Link Zgłoś
coolek Re: Drogi ekspresowe, Cargo, MŚJ 2008 01.10.06, 10:22 Ot kilka madrych zdan madrego czlowieka. Saul przekonuje, ze trzeba glosowac na Walkowiaka, bo wywodzi sie on z rzadzacej partii. Ja mam zupelnie odmienne zdanie - w ogole nie obchodzi mnie, kto jest z jakiej partii. Liczy sie program i zaangazowanie w sprawy miasta. Walkowiak na razie sie nie angazowal zbyt wiele, zaslynal jedynie interpelacja, w ktorej nawoluje do utworzenia miejsca pamieci narodowej na bydgoskim Starym Rynku. I w przeciwienstwie do Saula nie uwazam, by problem byl zlozony. Jest to pomysl poroniony - wierze, ze ludzie, ktorych rozstrzelano na Rynku oddali swoje zycie tez po to, bym m.in. ja mogl sie cieszyc z zycia. Zas kilkudziesieciu starszych ludzi z jakiegos spolecznego stowarzyszenia chce to miasto sterroryzowac i znalazlo goracego zwolennika w osobie Walkowiaka. Powiem nawet wiecej - PiS juz na samym poczatku jet u mnie przegrany, bo w Bydgoszczy partia ta dala sie poznac z jak najgorszej strony. Po prostu z wieloma inwestycjami byli na nie. Zreszta za kilka miesiecy skoncza sie ich rzady w tym kraju... Odpowiedz Link Zgłoś
saul_bydgoszcz Re: Drogi ekspresowe, Cargo, MŚJ 2008 01.10.06, 13:30 coolek napisał: > Ot kilka madrych zdan madrego czlowieka. Saul przekonuje, ze trzeba glosowac na > Walkowiaka, bo wywodzi sie on z rzadzacej partii. Nie, to jest lekkie nadużycie z Twojej strony. Wyjaśniałem, że nie kieruje się wyłącznie koniunkturalizmem politycznym, chociaż uważam, że trochę tego koniunkturalizmu też by się bydgoszczanom przydało. Akceptuję politykę PiS, identyfikuję się w postawą partii prawicowych. Oczywiście nie jest to pełna zgodność. Jestem jednostką autonomiczną i w części spraw posiadam odmienny pogląd. To, że zwracam uwagę na na zachowanie pewnej ciągłości i wzmacniania ugrupowań prawicowych jest faktem. Uważam, że taka droga jest najkorzystniejsza dla Bydgoszczy. > Ja mam zupelnie odmienne > zdanie - w ogole nie obchodzi mnie, kto jest z jakiej partii. Liczy się program i zaangazowanie w sprawy miasta. Nie jest to bez znaczenia. Także zwracam na to uwagę. pamiętaj jednak, że dobrymi chęciami jest piekło wybrukowane.. ;) Chęci nie wystarczają. Trzeba mieś silne zaplecze - w radzie miasta, sejmiku, parlamencie, rządzie. Odpowiedz Link Zgłoś