Gość: EWA IP: 212.160.117.* 08.11.01, 10:56 hej, może ktoś wie, dlaczego już nie ma tej kafei? teraz na miejscu cafe jest jakiś pub. a było tak fajnie.. może się gdzieś przenieśli? może ktoś wie, gdzie są? ewa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ted® Re: CAFE FUSY, UL.ZAUŁEK... IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 08.11.01, 14:59 jesli masz na mysli bydgoszcz to w zaulku od zawsze pamietam tylko medyka cafe fusow nigdy nie widzialem, ale moge sie mylic (wzrok juz nie ten) Odpowiedz Link Zgłoś
da.killa Re: CAFE FUSY, UL.ZAUŁEK... 08.11.01, 16:38 nawet nie zauwazylem, ze znikneli. ale potwierdzam - cos takiego tam bylo. kameralna kawiarenka z galeria.... da ”cafe” killa Odpowiedz Link Zgłoś
#kasia Re: CAFE FUSY, UL.ZAUŁEK... 08.11.01, 16:51 hmmm... bylo.... zniknelo... szkoda :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoe Re: CAFE FUSY, UL.ZAUŁEK... IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 08.11.01, 22:01 pytasz dlaczego nie ma czegoś tam na Starym Mieście; droga kolezanko z powodu cen czynszów. Poza tym wieczorem w naszym miłym mieście tj.w Bydzi,ludzie siedzą w domach przed TV lub piją gorzałę ze szwagrem, a nie włóczą się po pubach ( za wyjątkiem studentów, frustratów, niezrównoważonych, pijanych...intelektualistów bez weny i innych). Wniosek chyba jasny. P.S. Swoją drogą w Zaułku to był i jest chyba tylko Medyk? Odpowiedz Link Zgłoś
da.killa Re: CAFE FUSY, UL.ZAUŁEK... 08.11.01, 22:12 jest jeszcze merlin - kiedys bywalem tam pare razy w tygodniu.... :-) da ”merlin” killa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: CAFE FUSY, UL.ZAUŁEK... IP: 212.160.117.* 09.11.01, 08:43 hej, fajnie że się odezwaliście :o)) no i fajnie znacie miasto, centrum (tak, CAFE FUSY było na ul.Zaułek, blisko Medyka, wchodziło się po schodach, było ciasno ,ale fajnej muzyki można było posłuchać(a naweyt poprosić, żeby puścili płytę, którą miało się ze sobą :o)) no i była fajna kanapa :o)) i pyszne ciasto z gorącymi wiśniami, pyszota.. a w środy były koncerty bębniarzy(chciałam kiedyś pójść, nie zdążyłam..) nie wiem, jak wy, ale ja mam niewiele miejsc w Bydg., które lubię, a kiedy jeszcze to znika, to smuuuuuutek.. pozdrowienia :o)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iah Re: CAFE FUSY, UL.ZAUŁEK... IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 09.11.01, 11:34 Tak, bardzo było tam fajnie... przytulnie, ciepła atmosfera. Przemiła właścicielka, która często chętnie podejmowała rozmowę. Przepyszne domowe ciasto, fajne drinki, kawa na kilkanaście sposobów. Pamiętacie, jeszcze dziesięć temu, ile było w Bydgoszczy fajnych kafejek? Cristal, Wrzos, Jedyna, Kameralna i wiele innych. Teraz praktycznie mamy tylko na Starym Rynku kawiarnię włoska ale to już nie to.... A wracając do Cafe Fusy to nie ma już jej ponieważ właścicielka wyjechała do Stanów, dostała tam stypendium czy coś takiego, no i lokal sprzedała. Teraz jest tam pub Gol czy jakoś tak... Można tam oglądać mecze w kodowanej telewizji no i oczywiście nawalonych do granic możliwości kibiców. Szkoda..... A może ktoś zna takie miejsca w których można posiedzieć w miłej atmosferze, uraczyć się dobrą kawą, zrelaksować się i nie wkurzać wybrykami nachlanych wyrostków? Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomski Re: CAFE FUSY, UL.ZAUŁEK... IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 09.11.01, 11:58 U teściowej ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgośka Re: CAFE FUSY, UL.ZAUŁEK... IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.01, 20:17 Gość portalu: ewa napisał(a): > hej, fajnie że się odezwaliście :o)) > no i fajnie znacie miasto, centrum (tak, CAFE FUSY było na ul.Zaułek, blisko > Medyka, wchodziło się po schodach, było ciasno ,ale fajnej muzyki można było > posłuchać(a naweyt poprosić, żeby puścili płytę, którą miało się ze sobą :o)) > no i była fajna kanapa :o)) > i pyszne ciasto z gorącymi wiśniami, pyszota.. takie pyszne gorące ciasto z wiśniami i jeszcze sernik i świetna herbata, świece, fajna atmosferka jest w Herbaciarni - nie wiem czy się jakoś nazywa, jest na Dworcowej po lewej idąc do dworca kawałek za Królówką na bramie jest szyld i wchodzi się w podwórko, w dół po paru schodkach , naprawdę fajnie pozdrawiam Małgośka > a w środy były koncerty bębniarzy(chciałam kiedyś pójść, nie zdążyłam..) > nie wiem, jak wy, ale ja mam niewiele miejsc w Bydg., które lubię, a kiedy > jeszcze to znika, to smuuuuuutek.. > > pozdrowienia :o)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gawron Re: CAFE FUSY, UL.ZAUŁEK... IP: *.bydgoszcz.mtl.pl 12.11.01, 07:25 Jeżeli masz ochotę sympatycznie spędzić czas wpadnij do herbaciarni "Eliza"na ulicę Dworcowš .Wnętrze miłe i przytulne, duża sala z kominkiem. Domowe wypieki, jednym słowem tutaj możecie się poczuć jak w domu. W Herbaciarni można obejrzeć również wystawy , głównie fotograficzne .Wystawiali się tutaj znani bydgoscy fotograficy z Jerzym Rieglem na czele.A przede wszystkim bywalcami "Elizy "sš fajni i sympatyczni ludzie. Podrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slovak Re: CAFE FUSY, UL.ZAUŁEK... IP: *.wielopole.sdi.tpnet.pl 14.11.01, 11:14 nie ma co cafe fusy wyparlo jakies pabisko gol ale zawsze jest okazja wpasc do najlepszej bydgoskiej knajpy mozgu zapraszam 13 grudnia na Variete Odpowiedz Link Zgłoś