Gość: herman IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.03, 23:23 Kto nas chce w UE? i po co ? chyba nie za Jałtę... pragną naszego bezrobocia? szalejącego PKB? czemu niby to ma się im opłacać w Brukseli... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: polonus Re: Unia jego mać!!! IP: 198.138.227.* 19.03.03, 15:14 Gość portalu: herman napisał(a): > Kto nas chce w UE? i po co ? chyba nie za Jałtę... pragną naszego bezrobocia? > szalejącego PKB? czemu niby to ma się im opłacać w Brukseli... potrzebuja naszych rynkow zbytu, zlikwidowac konkurencyjne dla nich galezie przemyslu, ekologiczne rolnictwo (na zachodzie dotarlo do ludzi pojecie ekologiczna zywnosc i jej waga, niestety maja ziemie zatrute, wyobrazasz sobie co by bylo jakby nagle polscy politycy to odkryli i zaczelibysmy exportowac zdrowa zywnosc do nich, EU nie moze sobie na to pozwolic) wiec rozdadza 2000 intratnych stolkow "naszej" wladzy ktora podpisze w zmian mozliwie najkorzystniejsze dla UE warunki przystapienia Polski do Unii, ktore przedstawi za pomoca mediow jako nieslychanie korzystne dla Polski, jeszcze troche oglupiajacej kampanii w mediach i wszyscy beda szczesliwii, w znaczeniu ci u gory oplaceni a ci u dolu (narod) i tak jest juz przyzwyczajony do kopania w dupe i nawet to pokochal patrz ostatnie wybory. moje 2 centy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: Unia jego mać!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 19.03.03, 21:13 Gość portalu: polonus napisał(a): >(ciach) myslalem ze juz mnie niczym nie zaskoczysz a teraz jestem w kropce, jestes nacpany kiedy jestes za czy przeciw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus polonus nie krowa zdanie zmiena IP: 198.138.227.* 19.03.03, 22:14 Gość portalu: Ted® napisał(a): > Gość portalu: polonus napisał(a): > > >(ciach) > > myslalem ze juz mnie niczym nie zaskoczysz czemu mnie tak nisko oceniasz :) > a teraz jestem w kropce, jestes nacpany kiedy jestes za czy przeciw nigdy nie jestes za i przeciw w tym samym czasie, moje zdanie zas ewoluuje, to prawda, tylko krowa nigdy zdania nie zmienia, po drugie jest maniakalnym wrogiem wszelkich urzywek (nawet palenie papierosow urzywam ze rzecz wrecz kryminalna, nikt zmoich znajomych nawet nie pali, jestesmy czysci ekologicznie i radykalni :) ) wiec teoria o tym ze jestem high odpada, natomiast musze cie zmartwic ze bylem wielkim fanem uni gdy o niej nic nie wiedzialem (pozatym ze nas kochaja i bedzie pieknie) im mam wiecej wiedzy (nie latwo zdobyc media tworza jedynie zaslone dymna) tym bardziej jestem zdania ze Polacy powinni zaglosowac na NIE gdyz po pierwsze pozwoli nam to jak Irlandii wynegocjowac godziwe warunki wejscia a nie tragiczne a po drugie stolki w uni przypadna innym polityka niz apartczykom z SLD ktorzy aby je dostac takie warunki wynegocjowali. Przemysl stary to rowniez jestes inteligentny you can figure it out, mnie sie udalo to uda sie i tobie czego Ci zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ochman Re: polonus nie krowa zdanie zmiena IP: 81.5.147.* 19.03.03, 22:18 Gość portalu: polonus napisał(a): > wiec teoria o tym ze jestem high odpada mozna upiec ciasteczka - bardzo ekologiczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: polonus nie krowa zdanie zmiena IP: 198.138.227.* 19.03.03, 22:46 Gość portalu: ochman napisał(a): > Gość portalu: polonus napisał(a): > > > wiec teoria o tym ze jestem high odpada > > mozna upiec ciasteczka - bardzo ekologiczne latwi ci mowic mieszkasz w ktaju gdzie genetycznie modyfikowana zywnosc musi byc jako taka oznaczona (ja mieszkam w kraju gdzie do 60% zywnosci dostepnej w supermarketach jest genetycznie zmodyfikowana i nikt o tym nie wie poza producentem), wiec ekologiczne ciasteczka zostaja w sferze marzen :( Odpowiedz Link Zgłoś
lokator Re: polonus 20.03.03, 13:03 Gość portalu: polonus napisał(a): > jestem zdania ze Polacy powinni > zaglosowac na NIE gdyz po pierwsze pozwoli nam to jak Irlandii wynegocjowac > godziwe warunki wejscia a nie tragiczne a po drugie stolki w uni przypadna > innym polityka niz apartczykom z SLD ktorzy aby je dostac takie warunki > wynegocjowali. Ja mam do polonusa zaufanie. Polonus ma dystans do wielu spraw, co pozwala mu znajdować jeszcze inny punkt widzenia. Nie uważam, że konieczność przeciwstawienia się bolszewikom z SLD jest wystarczającym argumentem na nie, ale dziękuję za zwrócenie uwagi na groźną praktykę bolszewików. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus co nagle to po diable IP: 198.138.227.* 20.03.03, 16:21 lokator napisał: > Ja mam do polonusa zaufanie. dzieki :) jestem milo zaskoczony ... > znajdować jeszcze inny punkt widzenia. Nie uważam, że konieczność > przeciwstawienia się bolszewikom z SLD jest wystarczającym argumentem na nie, > ale dziękuję za zwrócenie uwagi na groźną praktykę bolszewików. masz pelna racje glosowanie na NIE aby dowalic czerwonym jest najglupszym pomyslem (o 1989 roku wszystkie ekipy wladzy robia sobie na zlosc bez wzgledu na to czy pomysl jest dobry czy nie i kraj toczy sie po rowni pochylej) zas glosowanie na NIE gdyz czerwoni wynegocjowali skandaliczne warunki jest inna sprawa. Czy ktos z wiedza i wyksztalceniem ekonomicznym moze nam udowodnic ze Polska nie bedzie platnikiem netto EU urzywajac liczb??? I to jest powod aby powiedziec NIE. Jestem jak najbardziej za unia ale na takich warunkach jak dostaly pierwsze panstwa, a nie ochlapy. Unia miala byc deska ratunku a nie gwozdziem do trumny. A Unie mozna przycisnac patrz Irlandia. I patrz jak teraz jest w Irlandii, wiec Unia tak ale pozniej inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ochman Re: co nagle to po diable IP: 62.190.181.* 20.03.03, 16:33 Gość portalu: polonus napisał(a): > A Unie mozna przycisnac patrz Irlandia. I patrz jak teraz > jest w Irlandii, wiec Unia tak ale pozniej inaczej. W Irlandii jest tak jak jest nie dlatego ze kogos przycisneli, tylko radykalnie obcieli podatki i postawili na nowe technologie. I to nie (nie)wejscie do UE jest najwiekszym dla nas zagrozeniem - jest nim polityka gospodarcza kolejnych rzadow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus diabel tkwi w szczegolach IP: 198.138.227.* 20.03.03, 21:41 Gość portalu: ochman napisał(a): > > W Irlandii jest tak jak jest nie dlatego ze kogos > przycisneli, tylko radykalnie obcieli podatki i postawili > na nowe technologie. tak a kase na to wzieli z EU a nie do iej doplacali, bo wytargowali ludzkie warunki wejscia, i w przeciwnienstwie do hiszpanii i innych jej nie przejedli tylko jak zauwazyles zainwetowali w nowe technologie, dlaczego bo ich rzad uczciwie ich informaowal za i przeciw i nie glosil ze to jedyna szansa dla irlandii, wiec narod wybral po rozwazeniu NIE, unia zmiekla i nie byli tak jak Polka bedzie platnikiem netto wiec nam to nie grozi... > I to nie (nie)wejscie do UE jest najwiekszym dla nas > zagrozeniem - jest nim polityka gospodarcza kolejnych rzadow. to jest jedyny argumnet za jaki slyszalem do tej pory, ze unia ma nas uratowac od nas samych, i dlatego zgodzimy sie byc platnikiem netto i aby zabojady z niemcami nam mowily co mamy mysliec i jesc, nie prosciej zmienic rzad??? Odpowiedz Link Zgłoś
radca nie czekac na gotowe z zalozonymi rekoma 19.03.03, 19:42 Gość portalu: herman napisał(a): > Kto nas chce w UE? i po co ? chyba nie za Jałtę... pragną naszego bezrobocia? > szalejącego PKB? czemu niby to ma się im opłacać w Brukseli... - hmmm....kto nas chce ? Moze warto zadac sobie pytanie - czy my tak napewno chcemy znalesc sie w Unii ? Mysle,ze warto sie jednoczyc i podejmowac wspolne dzialania gospodarcze. Obawiam sie tylko balaganu w naszym Kraju.Wielu bedzie wprowadzalo zamet - by "pokazac swoje Ja". Lecz mam nadzieje,ze z czasem zwyciezy rozsadek i zaczniemy sie przygotowywac do integracji z Unia. Nie ma co czekac - tylko juz "wychodzic na przeciw" radca Odpowiedz Link Zgłoś