v50ll Re: Długi miasta 14.10.06, 23:48 NASZE MIASTO ma dwa miliony długu . Co wy na to przydupasy Bułu? Czekam na odpowiedz. LUDZIE MAM NADZIEJĘ, ŻE PRZEJŻYCIE NA SWOJE OCZY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
soltysradziejowa Re: Długi miasta 15.10.06, 00:13 v50ll napisał: > NASZE MIASTO ma dwa miliony długu . Co wy na to przydupasy Bułu? Czekam na > odpowiedz. LUDZIE MAM NADZIEJĘ, ŻE PRZEJŻYCIE NA SWOJE OCZY!!! Posłuchaj chłopcze!!! Nie jestem nikogo przydupasem, a już tym bardziej Buły!!! I jestem pewny, iż wyrażam tu opinię sporej ilości użytkowników!!! Powinneś tutaj publicznie przeprosić forumowiczów za takowe okreslenie! Masz prawo krytykować władzę (gdyż od tego ona m.in. jest), ale nie nas!!! Ja osobiście czuję się urażony wypowiedzą tego barana, a co wy na to? Jeśli już piszesz o długach to podaj nam źródło skąd o tym wiesz. Wiesz... ja tez mogę napisać, iż bredzisz, gdyż miasto nie ma 2 mln długów, lecz 5 milionów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: Długi miasta 15.10.06, 00:43 soltysradziejowa napisał: > v50ll napisał: > > > NASZE MIASTO ma dwa miliony długu . Co wy na to przydupasy Bułu? > > Posłuchaj chłopcze!!! > Nie jestem nikogo przydupasem, a co wy na to? > Sołtysie może i ten chłystek ma rację, ja nie czuję się obrażony nie ma o co? , cały świat żyje na długach i to jest normalne z ekonomicznego punktu widzenia i widać na co zostały wydane, aż miło pospacerować po miesćie cieszy oko, ale też znam ludzi, którzy dopuszczają się długów i to w różny sposób ....... i bardzo często marnotrawią kasę zdobytą cudzym kosztem, a pokrywamy to My podatnicy!!! ??? Odpowiedz Link Zgłoś
pan88 Re: Długi miasta 21.10.06, 12:13 ja jestem ciekawy czemu poprzedni burmistrz jak i jego swita nie pokazali jak oni zadluzyli miasto !!! nikt juz nie pamieta tych motywow ??? wszyscy czepiaja sie nowych bo oni to bo oni tamto . ciekawe jaka oni mieli sytuacje jak przejmowali ten URZĄD ??? czy ktos sie nad tym zastanowil ??? LUDZIE CHCECIE ZMIAN ?! ZACZNIJCIE OD SIEBIE !! przeciez krytykowac kogos jest latwo , ale jesli chodzi o samokrytyke to juz jest gorzej !!! !!! POMYŚLCIE TO BÓLU NIE SPRAWI !!! Odpowiedz Link Zgłoś
szmagalski Re: Długi miasta 28.10.06, 05:30 Każdy kto pracuje popełnia większe lub mniejsze błędy. I nie problem w tym aby ich nie popełniać, gdyż jest to praktycznie niemożliwe. Ale sens w tym, aby wyciągać z nich wnioski dla siebie lub aby z nich wyciągali właściwe wnioski inni. Takiemu celowi m.in. powinny służyć także spotkania poszczególnych komitetów wyborczych a nie powinny stanowić miejsca dla rozrywki czy konfrontacji. Jak kogoś interesuje rozrywka może skorzystać z oferty placówek kulturalnych . Sądzę, że na dzisiejszym spotkaniu organizator przedstawi argumenty dlaczego tak a nie inaczej postępował i działał bo ma do tego prawo i obowiązek. Co wcale nie oznacza ,że z podanymi argumentami trzeba się zgadzać. Osobiście żałuję, że Pan burmistrz odrzucił ofertę KWW” Kujawy” aby w cywilizowany sposób przeprowadzić debatę na uzgodnione tematy w formie pojedynku jego z kontrkandydatem Markiem Szuszmanem. Chodziło o dyskusję merytoryczną a nie inwektywy i cyrk jak niektórzy by oczekiwali. Na naszej stronie WWW.republika.pl/kujawy/ jest nasz komunikat nr 7 do pobrania z którego treścią warto się zapoznać. Warto także aby Pan burmistrz na dzisiejszym spotkaniu ustosunkował się rzeczowo do ww. pytań. Nasze stanowisko jak i moje własne z którymi można zgadzać się lub nie publikujemy otwarcie bo uważamy, że w dzisiejszych czasach trzeba o pewnych sprawach mówić otwarcie a nie chować się za „pseudonimami” i dokładać wszystkim i za wszystko bo każdy „kiep” potrafi krytykować a nie każdy potrafi coś konstruktywnego zrobić. A zupełnym brakiem taktu są pojedynczy ludzie i zespoły powołane w niektórych urzędach aby siać ferment i szkalować ludzi lub pod niebiosa wychwalać „swoich szefów”. Zajmijmy się roztrząsaniem jak załatwić niektóre problemy a skończmy z opluwaniem i inwektywami pod adresem ludzi. Krytykujmy za fakty a nie rzucajmy pomówień czy półprawd czy zupełnych kłamstw. Bierzmy odpowiedzialność za swoje słowa. Jak mamy konkretne zarzuty podpisujmy się z nazwiska pod tym przecież „odwaga staniała” Odpowiedz Link Zgłoś
alinak2 rozum na kredyt 15.10.06, 00:50 Kredyt bankowy - operacja polegająca na postawieniu przez bank do dyspozycji kredytobiorcy na czas oznaczony określonej kwoty środków pieniężnych, z przeznaczeniem na określony cel. Kredytobiorca zobowiązuje się do korzystania z kredytu na warunkach określonych w umowie, zwrotu kwoty wykorzystywanego kredytu wraz z odsetkami w określonym terminie spłaty oraz zapłaty prowizji od udzielonego kredytu. Takowe miasto posiada. Dług w pojęciu ekonomicznym oznacza niespełniony obowiązek pewnego świadczenia przez dłużnika na rzecz wierzyciela. Świadczenie to może być zarówno pieniężne jak i rzeczowe, to znaczy, że długiem jest wszystko to, czego może od zobowiązanego (dłużnika) żądać osoba uprawniona (wierzyciel). Przyczyną powstania długu jest opóźnienie w wykonaniu zobowiązania. Takowych miasto nie posiada. v50ll dostał rozum na kredyt, nie płacił rat i mu go komornik zabrał... Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: rozum na kredyt 15.10.06, 01:00 alinak2 napisała: Przyczyną powstania długu > jest opóźnienie w wykonaniu zobowiązania. > > Takowych miasto nie posiada. > To że miasto nie posiada długów jestem dumny z prawidłowo dokonanego wyboru z przed czterema laty. > v50ll dostał rozum na kredyt, nie płacił rat i mu go komornik zabrał... A może "jemu" ktoś umożył jako nie posiadającemu majątku ni dochodów (oficjalnych??? ) Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: rozum na kredyt 15.10.06, 01:04 alinak2 napisała: . Przyczyną powstania długu jest opóźnienie w wykonaniu zobowiązania. > > Takowych miasto nie posiada. > A może jednak warto sprawdzić czy ludzie ubiegający się o różne "posady" takowych nie posiadają ??? , myślę że to jest bardzo ważne, zwłaszcza w tym okresie przedwyborczym!!! Odpowiedz Link Zgłoś
u510 Re: rozum na kredyt 15.10.06, 18:48 Słusznie prawisz - i warto sobie przypomnieć kto, komu i kiedy długi "wspaniałomyślnie" darował. Warto też pamiętając o powyższym przypatrzeć się popierającym danego kandydata, jak i samym kandydatom - czasami daje to do myślenia ; )) A twierdzenia o "przydupasach" mnie także nie obrażają, bo świadczą tylko o miernym poziomie mentalnym autora. Odpowiedz Link Zgłoś
piccobello Re: rozum na kredyt 16.10.06, 09:22 Za Burmistrza Szuszmana były mniejsze i powiedzcie kto tu lepiej rządzi co? Wiadomo Pan Szuszman to renoma, wykształcenie i doświadczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
u510 Re: rozum na kredyt 16.10.06, 12:34 ??????????????????????????????????????????? dość śmiała koncepcja !! ; )) Odpowiedz Link Zgłoś
tabula-rasa1 Re: rozum na kredyt 16.10.06, 14:37 długi-długami, ale w mieście dosłownie na nic nie ma i na sport też, a Buła sponsoruje zawody strzeleckie i to w powiecie inowroclawkim- brawo simo - tak trzymać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
u510 Re: rozum na kredyt 16.10.06, 14:57 A jak "wróci stare", to rozumiem - kasa będzie nagle na wszystko ?????? Myślę też, że na te "zawody strzelecke w pow. inowrocławskim" płacił z własnej kieszeni, bo AŻ TAK GŁUPI NIE JEST (nawet wg ciebie), ale jeśli się mylę - masz szansę, jako prawy (jak Kurski) obywatel zadziałać wraz z prokuraturą !! ; )) Odpowiedz Link Zgłoś
tabula-rasa1 Re: rozum na kredyt 16.10.06, 15:07 ja nie z tych co piszą anonimy/czytaj buła i przemytnik- raczej skoro jest taki prawy i mądry to sam zażyczy sobie kontroli na koniec ,by się oczyścić Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: rozum na kredyt 16.10.06, 16:03 tabula-rasa1 napisał: > skoro jest taki prawy i mądry to sam zażyczy sobie kontroli na koniec ,by się oczyścić > Często bywa tak, że koniec jest początkiem, a prawdziwa cnota krytyk się nie boi, ale czy są ludzie co błędów nie popełniają? Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: rozum na kredyt 21.10.06, 05:36 u510 napisał: > Słusznie prawisz - i warto sobie przypomnieć kto, komu i kiedy długi "wspaniało > myślnie" darował. > Warto też pamiętając o powyższym przypatrzeć się popierającym danego kandydata, > jak i samym kandydatom - czasami daje to do myślenia ; )) A co tu tak ucichło czy to jest temat TABU ??? Odpowiedz Link Zgłoś
soltysradziejowa Re: Długi miasta 23.10.06, 21:40 v50ll napisał: > NASZE MIASTO ma dwa miliony długu . a skąd się wzieło te dwa miliony? Dziś czytałem gazetke Radziejowianin i widze, iż autor tej gazety podał kwotę: 1.591 tys. zł. Napisz kto tu się mija z prawdą- Ty czy tez gazeta? Odpowiedz Link Zgłoś
tabula-rasa1 Re: Długi miasta 06.11.06, 19:53 bula zatrudni kilku wybitnych specjalistów i ludzi z pasją,jak to mówiprzemytnikna stanowiskach pełnomocników i po długachgwoli przypomnienia,kiedyś przemytnik chciał zatrudnić specjalistę be nóg na wózku inwalidzkim,ale mówił to mały kłopot będzie się przywoziło gościa z Wlocka i odwoziło,a już nie bedę przytaczał zjak- próbowno zatrudnić schizofreniczkę, ale to inna bajka- wszystko trąci wątkami z nikusia Dołęgi -Mostowicza. Może u nas ktoś spisze czyny i pojedynki i scenariusz gotowy na krótki metraż, a jeszcze trochę i wszystkie jaja wypłyną,choć niektóre przypadki nie przyprawiają do śmiechu lecz do płaczu nad beznadzieją Buły i świty,no to Buła chlup w dzub, tylko nie ciągnij ślepotki od przemytnika/bo to najgorszy sort sowieckiej - polecam Stocka Odpowiedz Link Zgłoś
tabula-rasa1 Re: Długi miasta 06.11.06, 19:56 ciekawe co zrobią z sytuacją TBS-u,tam też pracowł wybitny fachowiec od wyprowadzania kasy i jakoś rewolwerowiec nie bierze się za szukanie gdzie ta kasa powędrowała i to wszystko stało się pod smym oknem Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: Długi miasta 06.11.06, 20:56 tabula-rasa1 napisał: chciał zatrudnić specjalistę be nóg na wózku > inwalidzkim,ale mówił to mały kłopot będzie się przywoziło gościa z Wlocka i > odwoziło, Myślę, że tak nie wolno myśleć a co dopiero mówić w czasach wielkiej tolerancji, ludzie chorzy i niepełnosprawni też mają prawo do godnego życia i tylko cymbał lub "człowiek na wysokim stanowisku" gdzie ma ludzi za nic może się tak wyrażać choć w niektórych sprawach masz wiele racji, co do schizy to masz rację, tu zaleca się ostrożność, bo nawet przy wielkiej depresji ludzie potrafią błądzić w swoim kombinowanym świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
piccobello Re: Długi miasta 07.11.06, 10:50 PAN DOKTOR NAUK Szuszman Marek jak obejmie rządy naprawi sytuację patową. Przecież skończył studia i przewód doktorancki to sie na pewno wiele nauczył i wykorzysta to wpraktyce (tą wiedzę) no i praktykę wykorzysta też (bo praktykę ma sporą n każdym szczeblu). Odpowiedz Link Zgłoś
v50ll Re: Długi miasta 07.11.06, 11:44 1.591 tys.zł + 500 tys "oszcędności" [pożyczka na budowe budynku socjalnego-lokata bankowa,którą trzeba spłacić} Propaganda sukcesu jak za Towarzysza Wiesława.To i tak nie wszystki długi bo jeszcze trzeba doliczyć zadłużenie RTBS. Odpowiedz Link Zgłoś