dzordzdabliu 20.10.06, 12:33 W Polsce ciągle się słyszy o aferach. Czy na lokalnym radziejowskim podwórku też są afery? Ja słyszałem o jakiejś aferze w mechaniku ("mechanikgate" ha, ha) jest tu coś o tym na forum.Czy znacie jakieś inne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
soltysradziejowa Re: Afery 20.10.06, 12:42 czeremcha77 napisała: > a słyszeliście o "Aferze cukrowej? chętnie usłyszymy! Odpowiedz Link Zgłoś
dzordzdabliu Re: Afery 20.10.06, 14:46 soltysradziejowa napisał: > czeremcha77 napisała: > > > a słyszeliście o "Aferze cukrowej? > > > chętnie usłyszymy! ja też sobie przypominam,to chyba przez wyłudzony niby na cele charytatywne cukier wyleciał wicestarosta któru był bardzo krótko na początku kadencji Odpowiedz Link Zgłoś
soltysradziejowa Re: Afery 23.10.06, 21:36 dzordzdabliu napisał: > ja też sobie przypominam,to chyba przez wyłudzony niby na cele charytatywne > cukier wyleciał wicestarosta któru był bardzo krótko na początku kadencji Prawdę powiedziawszy nic o takim numerze nie wiem i pewnie sporo osób nic na ten temat nie wie. Podziel się swoją wiedzą z nami Odpowiedz Link Zgłoś
piccobello Re: Afery 20.10.06, 13:43 W Radziejowie nie ma afer i aferzystów bo od lat u władzy są ludzie o lewicowych korzeniach i sympatia społeczeństwa skierowana na lewo. A to gwarancja tego, że tu nie poniewiera się prawa i miejscowe władze, urzędy działają etycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
soltysradziejowa Re: Afery 20.10.06, 14:12 piccobello napisała: > W Radziejowie nie ma afer i aferzystów bo od lat u władzy są ludzie o > lewicowych korzeniach i sympatia społeczeństwa skierowana na lewo. A to > gwarancja tego, że tu nie poniewiera się prawa i miejscowe władze, urzędy > działają etycznie. A to dobre! Etyczny Pan Starosta, etyczny były włodarz miasta! Brak afer- prawie raj... tylko tej roboty ni ma Odpowiedz Link Zgłoś
u510 Re: Afery 20.10.06, 14:28 Masz problem - NIE WIDZISZ I NIE MYŚLISZ !!!!!!!!!!!!!!!!! Wygląda na to, że od LPR i innych mocherów (bo tak się pisze) różni cię tylko zabarwienie polityczne - nie czarne, a skrajnie czerwone. Odpowiedz Link Zgłoś
herkus-monte Re: Afery 20.10.06, 14:39 To mamy demokracje w koncu czy nie? Wolno mu Odpowiedz Link Zgłoś
alias5 Re: Afery 20.10.06, 14:58 A właśnie, że nie tak się pisze słowo moher! Wg Słownika Kopalińskiego: moher - wełna kóz angorskich; lekka tkanina z tej wełny. Etym. - ang. mohair 'jw.' (etymologia ludowa pod wpływem hair 'włosy; sierść') od przest. mocayare z przest. wł. mocaiarro 'jw.' z arab. muchajjar dosł. 'doborowy, wyborny'; Jak już koniecznie chcesz kogoś poprawiać, to rób to dobrze. Jestem językoznawcą z wykształcenia i staram sie nie reagować na błędy czy to ortograficzne, czy składniowe, chociaż jest mi ciężko. Ale jak ktoś próbuje poprawiać kogoś drugiego i to w dodatku źle, to szlag mnie trafia! Nie znasz ortografii Twoja sprawa, ale nie mieszaj innym. Odpowiedz Link Zgłoś
u510 Re: Afery 20.10.06, 15:04 Słaby z ciebie "językoznawca" !! Zerknij - łaskawco: www.kurnik.pl/slownik/sp.phtml?sl=moher i dopiero poprawiaj innych. "moher greenpoint, 2006-03-15 09:22 1. moher znaczenie: mohair; 1. wełna kóz angorskich 2. lekka tkanina z tej wełny autor: greenpoint, 2006-03-15 - zmian: 1 dopuszczalność w grach: tak występowanie: Słownik ortograficzny - PWN 2004 - A. Kłosińska" itd.... Odpowiedz Link Zgłoś
alias5 Re: Afery 20.10.06, 15:13 Jeśli się nie mylę Ty napisałeś MOCHER Czy widzisz różnicę między słowem mocher a moher? Jeśli nie to radzę wizytę u okulisty. Słowników jest tysiąc, ja chciałam Ci zwrócić uwagę na błąd ortograficzny. Odpowiedz Link Zgłoś
u510 Re: Afery 20.10.06, 15:18 Sorrki - moja pomyłka - literówka. Nie cierpię na dysleksję, ani dysortografię - nic mnie nie usprawiedliwia !! ; )) Odpowiedz Link Zgłoś
livia23 Re: Afery 20.10.06, 15:29 A językoznawca jest ze mnie dobry:) Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
tabula-rasa1 Re: Afery 20.10.06, 18:21 pierdolicie hipolicie, a Buła wali sobie kampanie za kesz podatników ,jak kiedyś komuchy i w tej propagandzie sukcesu zapomniał o wyrąbanych drzewach i teraz eskhib nie mają gdzie biegać - to też sukces i gdzie ten parking i skate park dla dzieciarni,zresztą basen jest na błotach- na parking trzeba trochę kredytu i się zdązy do wyborów- może za kasę na sport- nie ma jak to propaganda sukcesu, przwecie naród to ciemnota i nie widzi..he,he,he Odpowiedz Link Zgłoś