Dodaj do ulubionych

Radio Maryja: głosujcie na listę PiS

• arahat1 koles liczy na autostrade warszawa-torun.... 31.10.06, 20:39
      jak przegra pisuar bedzie musial gnac po kocich lbach...........
    • ignacy1900 Re: Radio Maryja: głosujcie na listę PiS 31.10.06, 20:55
      Rydzyk ma tylko jednego Boga to mamona. Przed 10 laty spędziłem w RM całą noc
      na rozmowach niedokończonych. Takiego fałszu i obłudy jakiej wówczas
      doświadczyłem starczy mi na całe życie.Nigdy więcej progu tej rozgłośni nie
      przekroczyłem, mimo zaproszeń. Rydzyk drwi sobie jawnie z prawa, Stolicy
      Apostolskiej i Episkopatu. Potęga pieniądza jest tak wielka,że odpowiedzialni
      za RM ( abp. Głódź) chodzą na postronku i tańczą jak im Rydzyk zagra. Co świat
      myśli o RM wprowadź na Goolach "siedlisko szatana " a przekonasz się gdzie on
      przebywa.
      To nie czerwoni, Gazeta Wyborcza, ale RM samo jest winne jak jest postrzegane w
      Polsce i świecie.
      A może min. Waserman opublikuje teczkę Rydzyka , to dopiero będzi bal.!!!
      Serdecznie zapraszam!!!
      A może mały przeciek!!!
    • czytelnik.1 Re: Radio Maryja: głosujcie na listę PiS 31.10.06, 21:34
      Dzięki za radę. Skorzystam
    • czytelnik.1 Bp. Pieronek się kompromituje 31.10.06, 21:44
      Mam wrażenie że bp. Pieronek bardziej szkodzi Kościołowi reklamując Gazetę
      Wyborczą, która słynie z antykatolickiego nastawienia. Nie pomogą tu żadne
      dodatki z Papieżem Polakiem dołączane do GW. Każdy chyba wie łącznie z bp-em.
      Pieronkiem o co chodzi GW. Osłabić Kościół w Polsce i osłabić Polskę jako
      państwo a z Polaków zrobić bezmózgich konsumentów sterowanych przez
      lewicowo-liberalna klikę.
      Co panowie ? Obawiamy się że Naród Polski znowu pokaże wam Gest Kozakiewicza jak
      w wyborach parlamentarnych i prezydenckich ?
    • jurwal Radio Maryja - radio rydzyka 31.10.06, 21:45
      Kosciół udaje, że nie moze dac sobie rady z Rydzykiem i RM. Gdyby chciał to by
      mógł. Rydzyk jest potrzebny kościołowi. Tak sądzi większość biskupów. Niestety
      biskupi nie potrafią dostrzec przyszłości. Rydzyk zniszczy kościół w polsce. Tak
      jak Lepper zniszczy PiS.
      Każdy kto postępuje zgodnie z wolą Rydzyka dziala przeciw swojemu krajowi.
      Rydzyk potrzebuje tylko jednej rzeczy: PIENIĘDZY ! To jest jego glówny cel.
      Poparcie PiS nie jest za darmo. My, czyli naród zapłaci za to rękami PiS
      kościołowi i przede wszystkim Rydzykowi.
      • jama314 Telewizor w głowie 31.10.06, 22:08
        Piszesz "kościół w polsce" a to jest gdzie? Bo mnie to się wydawało że mieszkam
        w Polsce... Tak sobie myślę, że tacy analitycy co to mają problemy z elementarną
        ortografią to powinni stać raczej po budką z piwem i tam animować dyskusje
        polityczne a nie pisać durnoty w necie. Poza tym nie martw się interesem na
        który nie łożysz kasy i który jest nie z "Twojej parafii".
        • elka1021 Re: Telewizor w głowie 01.11.06, 16:30
          jama314 napisał:

> Piszesz "kościół w polsce" a to jest gdzie? Bo mnie to się wydawało że
          mieszkam
          > w Polsce... Tak sobie myślę, że tacy analitycy co to mają problemy z
          elementarn
          > ą
          > ortografią to powinni stać raczej po budką z piwem i tam animować dyskusje
          > polityczne a nie pisać durnoty w necie. Poza tym nie martw się interesem na
          > który nie łożysz kasy i który jest nie z "Twojej parafii".

--------------------------------------------------------------
          zeby wszystko bylo jasne to Koscioly Katolickie w swiecie sa dwa: ten na calym
          swiecie i ten Polski Kosciol K. Bo Kosciol katolicki w swiecie to jest kosciol
          z duchownymi z powolania a ten polski to jest z ksiezmi wykonywajacymi ZAWOD
          KSIEDZA i taka jest roznica,
          • jama314 Dopisane do aksjomatów 01.11.06, 21:34
            Taaaak, koło jest kwadratowe, Słońce kręci się wokół Ziemi, część jest większa
            od całości, są dwa Kościoły katolickie na świecie z których ten w Polsce
            prowadzą księżą zawodowi. Dopisałem do zbioru niepodważalnych aksjomatów...
    • xx444 Radio Maryja: głosujcie na listę PiS 31.10.06, 22:00
      Panie ksiądz Rydzyk.Nikt mi nie będzie dyktował na kogo mam oddać głos.Jestem
      osobą dorosłą i mam swój pogląd.Dziś już nie widzę odpowiednich
      kandydatów.Wszyscy wokół obiecują, a po wyborach jest wszystko bez zmian,albo
      jeszcze gorzej.Jak tu się zdecydować skoro w rządzie są osoby z wyrokami i
      jeszcze wciskają swoje rodziny;ciotki, szwagierki, koleżanki koleżankę itd.tak
      się dzieje w Samoobronie i nie tylko.Jestem już zmęczona tymi politykami od
      siedmiu boleści.Nie dbają o społeczeństwo ale kłócą się o stołki i dużą kasę.
    • podkurek Sprzeciw wobec rupta co hceta 31.10.06, 22:44
      Kto jest pszecif, może sie tu podpisac:

www.remuszko.pl/nie/
      • micof Re: Sprzeciw wobec rupta co hceta-"róbta co chceta 01.11.06, 00:03
        Wróc do szkoly i naucz sie pisac!
        Jakby nie bylo, to Jezus byl pierwszym komunista:
        "Sprzedajcie wszystko co macie i podzielcie sie z biednymi...", ale zeby to
        wiedziec, trzeba umiec czytac i pisac i rozumiec to co sie czyta!!

_____
        Fruwaj kaczorku
    • antysalon najnowszy sondaz:Gorski, ZaleskiFilar i druga tura 31.10.06, 23:12
      To tylko sondaz ale byc moze przelozy sie na ostateteczny wynik wyborow w
      toruniu!Gorski moglby zostac prezydentem!Dobrze wyksztalcony, obyty tez w
      biznesie. A co najwazniejsze nie obciazony genetycznie prl:elem jak jak
      pozostali dwaj <geniusze!>,
      dwaj kandydaci na prezydenta Torunia pozbawieni wlasciwosci. Robert Musil
      gdyby zyl w dzisiejszym Toruniu mialby swietne tworzywo do <czlowieka bez
      wlasciwosci>;Zaleski od czasow studiow az do dzisiaj czerwony/co prawda
      skrzetnie ja ukrywajacy od czterech lat, jakby sie wstydzil?/! Ba! czasem
      Zaleski bez oporow przywdziewal< stroje okololiturgiczne>, i ministranckiej
      komezki nie powstydzil sie aby tylko przybodobac sie hierarchii koscielnej,
      podkadzajac tu i owdzie!! a i owszem Ojca Rydzyka niemalze cmokal publicznie
      w reke wizytujac jego obiekty!Filar zmieniajacy barwy , istny kameleon III
      RP, przebogato ubarwiony! rozowy z zamilowania?!/ jaki byl do 1989 r.???/ a
      na czas kampanii prezydenckiej przyodzial sie tez w szatki skompromitowanej
      sld, barwy czerwonej!Nie stroni tez od teczowych!wszak to bardzo modny kolor,
      taki antyzasciankowy, bezpruderyjny! Z ubarwieniem Filara to istny problem
      stad zachwiane proporcje w ilosci slow jemu tutaj poswieconych.Bedac we
      Lwowie nie zapomnial o kolorach zolto-niebieskich honorujac kwiatkami
      mogily... siczowych strilcow!!!, ktorzy jakze brutalnie traktowali wzieta do
      niewoli polska mlodziez z Orlat Lwowskich walczaca o wolnosc LWOWA!/ czy tez
      pamietal o uhonorowaniu pomordowanych obywatelach Torunia na Barbarce???/Mam
      nadzieje ze przyslowiowe juz mohairy w Toruniu jednak co nieco odrozniaja z
      tych kolorow i nie pogubia sie w tej feerii czerwieni i rozu 12 listopada!!!
    • ango7 Radio Maryja: głosujcie na listę PiS 31.10.06, 23:50
      Widać,że nie ze wszystkimi Kościół "robi porządek",tylko niektórym kapłanom
      można czegoś zakazać,oczywiście tym biedniejszym którzy kiedyś byli
      ofiarami,tacy jak Rydzyk zawsze mają się dobrze,w historii nic się nie zmienia
    • bio.murn Ja tez bede glosowala na PiS 01.11.06, 01:51
      Po prostu zmadrzalam (to przychdzi z wiekiem)
      • pis_dolot głosuj razem z silesiusem z Gliwic...buhaha 01.11.06, 08:00
      • elka1021 Re: Ja tez bede glosowala na PiS 01.11.06, 16:47
        bio.murn napisała:

> Po prostu zmadrzalam (to przychdzi z wiekiem)
        ----------------

przeczytaj uwaznie:
        ----------
        PiS określa się jako partia prokościelna, prokatolicka. Ale, nie licząc
        głośnego krzyczenia "my jesteśmy największymi katolikami", co PiS zrobił dla
        Kościoła, dla szerzenia moralności czy wartości chrześcijańskich ?

Usługi aborcyjne ogłaszają się w prasie w sposób kompletnie bezczelny. Domy
        publiczne kwitną i reklamują się bez przeszkód (również w Warszawie, gdzie
        Kaczyński był prezydentem przez ładnych kilka lat). Prokuratura powinna zająć
        się tymi sprawami, gdyż zarówno aborcje, jak domy publiczne, to działalność
        przestępcza. Ale, pod rządami dynamicznego ministra Ziobro, nie dzieje się nic.
        Jest dokładnie tak, jak było za rządów SLD.

Jeżeli jesteś katolikiem i zależy Ci na walce z praktykami tak haniebnymi, jak
        prostytucja i aborcje, to możesz dowolnie głosować na PiS lub na SLD - będzie
        bez różnicy.

A słowa takie, jak "słuchaj Radia Maryja" czy "popieraj PiS" budzą sprzeciw
        bardzo wielu polskich katolików (czy ten sprzeciw jest słuszny, czy nie, to
        inna sprawa; ale to, że sprzeciw jest, to fakt niewątpliwy). Duchowny, która
        takie rzeczy mówi, w oczach wielu ludzi przestaje być godnym zaufania
        autorytetem.

Mówiąc krótko: przez to, że tak wielu duchownych otwarcie popiera PiS, polski
        Kościół traci wiele ze swego autorytetu. Ten problem jest na tyle poważny, że
        sam papież Benedykt mówił o nim, gdy był w Polsce. Chodzi tu o słynne jego
        słowa, że kapłan jest specjalistą od kontaktu człowieka z Bogiem, a nie od
        innych rzeczy.
        ----------------------
        To nie jakies wywody "ubeckich szuj" tylko 90% spoleczenstwa, to sa realia!!!a
        jezeli nie wierzysz no to trzeba ukamienowac albo moze zagazowac te
        90% "uzbeckozydowskich scierw" "komuchow""czerwonych swin" itp itd. no bo kto
        nie trzyma z tymi zlodziejami to nosi powyzsze epitety. Ja mam wrazenie ze
        tacy "oswieceni co zmadrzeli" jak ty to naprawde nie chca zeby ich zycie bylo
        godne i szczesliwe, oni musza, byc trzymani za morde krotko, tak psy na smyczy
        i w kagancu, tak maja i przy okazji ciagle narzekac bo to jest silniejsze od
        nich, to ich natura

• rakunica No i dobrze 01.11.06, 06:38
      A bp Pieronek niech lepiej pilnuje swoich wybiorczych mediow i uwaza na
      lustracje. Jestem pewna, ze z inspiracji o. Rydzyka esbecy spreparowali
      falszywe swiadectwa przeciw blizniemu swemu czyli mowiacemu prawde i tylko
      prawde biskupowi P. i jego blizniaczemu biskupowi Z.(czyt. rz) a moze i innym.

Na wolnosc slowa i gloszenia pogladow nikt nie ma monopolu - nawet ten, kto
      podklada wszystkie lapy pod wolne Radio Maryja. Kazdemu wolno. Pierunkowi
      wolno - dlaczego nie wolno Szumskiej, Sobeckiej i innym - bez blogoslawienstwa
      o. Obludnika?

Jak to dobrze, ze niektorzy nie daja grosza na RM. Czasem pieniadz smierdzi.

Anna Kozlowska
    • dorjac Re: Radio Maryja: głosujcie na listę PiS 01.11.06, 06:51
      To co mówi bp. Pieronek nie ma - jak widać- najmniejszego znaczenia.
      Episkopat polski nie chce nic zrobić z Rydzykiem. Kiedy chodziło o
      ks. Obirka, potrafiono zdaziałać wyjatkowo szybko. To samo miało miejsce,
      kiedy trzeba było uciszyć księży szperających wśród akt współpracujących
      z SB księżmi. Biedny ten polski Kościół Katolicki, biedny (bo manipulowany)
      naród.
    • kaprale_to_zupaki Radio Maryja: głosujcie na listę PiS 01.11.06, 07:49
      Biskup odżegnuje się jak krowa od gówna, w rydzyk i tak zrobi co chce. To
      właśnie cały kościół w Polsce. Katole nigdy się nie naucza. Zawsze znajdzie się
      ktoś kto uważa się za mesjasza, papież sobie, biskupi sobie a temu to wisi on
      wie lepiej. Trzeba mieć dobrego hopla by w to wierzyć a jeszcze większego by
      wierzyć ze jak się im zakaże to oni temu zakazowi się podporządkują.
    • aquarius43 Radio Maryja: głosujcie na listę PiS 01.11.06, 08:27
      Mam pytanie:czy ryj ma radio,czy radio ma ryja?
    • cierpliwy Radio Maryja: głosujcie na listę PiS 01.11.06, 08:55
      DO >>mordzinasa<< i >>pierota6<<. Każdy sądzi wg siebie. Ja na szczęście z
      wami w sb nie byłem. Zawsze brzydziłem się takimi świniami jak wy.
      A teraz do rzeczy. O waszych ptasich móżdżkach świadczy wasza reakcja na to co
      ja ośmieliłem się napisać. Jesteście jak widać wiernymi gnidami dworskimi radia
      M. Stać was tylko na wiernopoddańcze gesty. Gardzę wami.
      • pierot6 cierpliwy.. dlaczego ubliżasz,chamie? 01.11.06, 10:46
        pokaż mi jeden wpis,chwalący rydzyka!.. odwrotnie, nienawidze klechy, za
        zło,kłamstwa i inne swinstwa!
    • wrojoz Dranie z PiSu 01.11.06, 11:42
      PiS to przeciez dranie.!!! A Rydzyk to szatan.!!!
    • slavik222 Pieronek Przewodniczącym Episkopatu? 01.11.06, 14:18
      Kim jest Pieronek,że troszczy sie o Radio Maryja?
      Chce wygryźć naszego ukochanego Ojca Założyciela?
      Niedoczekanie Twoje OBUZIE :)
      • elka1021 Re: Pieronek Przewodniczącym Episkopatu? 01.11.06, 16:14
        slavik222 napisał:

> Kim jest Pieronek,że troszczy sie o Radio Maryja?
        > Chce wygryźć naszego ukochanego Ojca Założyciela?
        > Niedoczekanie Twoje OBUZIE :)
        ---------------------------

on nie Ojciec i nie Zalozyciel - TO G U R U Z TORUNIA zalozyciel najwiekszej
        sekty w Polsce i nie szczekaj tak hu.jozo bo sie zachlysniesz
    • zoran4 Radio Maryja: głosujcie na listę PiS 01.11.06, 16:23
      Wstyd....caly ten radio Ma-ryja trzeba pogonic z tydzien do kopalni-na
      sciane....potem do szkol (tych najgorszych),a potem do szpitala.....na ostry
      dyzur. JUZ INNY bylby "ton" pasterzy....do stada swego!!!
    • antyklerykal Głosujcie na LPR 01.11.06, 18:10
      Zróbcie psikusa Rydzykowi i głosujcie na znienawidzoną przez niego Ligę
      POlskich Rodzin.

POLITYKA TO BAGNO? A MOŻE JEDNAK NIE?
    • milo_1 Łże elito__lumpen inteligencjo__wykształciuchu___ 01.11.06, 19:28
      Daj "popalić" CHAMOM I WARCHOŁOM ,rusz dup....ę i idź oddać swój głos bo rok
      temu......(patrz poniżej)......
    • dee149 Radio Maryja: głosujcie na listę PiS 01.11.06, 19:48
      To jest jakies chore!!!! Wtracanie sie Rydzyka do polityki i mieszanie w glowach
      babc w moherowych beretach.Rydzyk na prezydenta hahahahaha
    • namor20 Radio Maryja: głosujcie na listę PiS 01.11.06, 20:48
      ...przeciez ten czlowiek ma gleboko gdzies wszystko i wszystkich-wlącznie ze
      swoimi sluchaczami
    • cierpliwy Radio Maryja: głosujcie na listę PiS 01.11.06, 20:52
      do >>pierot6<<. Gdybym nie miał racji to nie przedstawiałbyś się swoim drugim
      imieniem czyli "chamem". Gdybym nie miał racji to próbowałbyś, gnido dworska,
      przekonać mnie o tym normalnymi argumentami.
    • dobroslawa2 Jak Gosiewski balował za nasze 01.11.06, 21:02
      Służbowo, a jakże

Jak Gosiewski balował za nasze

Na czym polega wykonywanie obowiązków ministra-członka Rady Ministrów? W
      przypadku Przemysława Gosiewskiego, przewodniczącego komitetu stałego Rady
      Ministrów w rządzie Jarosława Kaczyńskiego, na promowaniu własnej matki w
      wyborach samorządowych i balowaniu razem z dawnymi kolegami z liceum.

W połowie października minister Gosiewski nawiedził nadmorski powiat Sławno.
      Spędził tam cały weekend między 14 a 16 października. Wizyta miała charakter
      partyjno-rodzinno-towarzyski. Przede wszystkim Gosiewski promował kandydatów
      Prawa i Sprawiedliwości w zbliżających się wyborach samorządowych. Rzecz dla
      PiS bardzo ważna, bo Sławno to matecznik Andrzeja Leppera i poparcie znanego w
      całym kraju ministra dla ludzi PiS-u jest tam bardzo ważne. Tym ważniejsze, że
      wśród kandydatów do rady powiatu jest matka Gosiewskiego Jadwiga.

Na tym się nie skończyło. Partyjno-rodzinna promocja odbyła się w przerwie
      między obchodami 50-lecia Liceum Ogólnokształcącego im. Stefana Żeromskiego w
      Darłowie. Gosiewski razem z wiceministrem edukacji Sławomirem Kłosowskim są
      jedymi z najsłynniejszych absolwentów tego liceum. Obaj uczestniczyli w sobotę
      rano w uroczystej mszy. Wieczorem Gosiewski otwierał potańcówkę dla absolwentów.

Zaraz zaczęliśmy się zastanawiać, kto opłacił partyjno-rodzinno-towarzyskie
      wojaże ministra. Okazało się, że my, podatnicy.

19 października wysłaliśmy pytanie do Centrum Informacyjnego Rządu. Po
      tygodniu, czyli w piątek, napisaliśmy, że nie możemy się doczekać odpowiedzi.
      Tego samego dnia nadeszła. Ze zdumieniem przeczytaliśmy: „Szanowny Panie,
      odpowiadając na pytanie informujemy, że minister Przemysław Gosiewski przebywał
      w Sławnie 14 października 2006 r. Pojechał tam samochodem służbowym. Celem
      wyjazdu, w dniach 14 – 16 października br., było wykonywanie obowiązków
      ministra-członka Rady Ministrów. Minister P. Gosiewski uczestniczył w
      spotkaniach z różnymi środowiskami, w tym rybackimi, celem prezentacji polityki
      rządu”.

Mamusi i kolegów partyjnych do polityki rządu chyba przekonywać nie musiał.
      Ciekawe, czy do sukcesów rządu Kaczyńskiego udało się przekonać przynajmniej
      paru absolwentów darłowskiego liceum?

--------------------------------------------------------------------------------
      (*)Jan Złotorowicz
      www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2006103108
    • zygmunte Radio Maryja: głosujcie na listę PiS 02.11.06, 09:36
      No to Rydzyk "wydał wyrok śmierci" na PiS. Żadna partia nie przeżyła jeszcze
      poparcia czarnych oszo-łomuf. Ja PiS postrzegam jako pierwszą partię w Polsce
      która cos tam próbuje robić i zmieniać z mniejszym lub większym skutkiem,
      podczas gdy poprzednim rządom zależało tylko na stagnacji i utrzymaniu "status
      quo" żeby można było się w spokoju nachapać. Nigdy jednak nie poprę PiSu za ich
      czarne zabobony, modlitwy na deszcz i inne wiejskokościelne szopki. Do tego
      wprowadzenie do władzy szaleńca Leppera z całą bandą wiejskich
      przygłupów-przestępców oraz brunatnego mudżahedina Giertycha vel Frankenchrist z
      totalnymi fundamentalistami przy dupie.
      • temida3 Re: Radio Maryja: głosujcie na listę PiS 02.11.06, 14:25
        To jest moja partia od 1990 r -jeszcze wówczas P.C.
        To co jednak " mówi ulica toruńska", iż podobno kandydat Nr 1 PIS-u( nie
        mój...) A. Banaszak brał udział w spotkaniu sztabu wyborczego Prezydenta
        Zalewskiego(...), nie przyspoży głosów ani uznania Torunian.
        Ktokolwiek wie coś więcej???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka