arahat1 koles liczy na autostrade warszawa-torun.... 31.10.06, 20:39 jak przegra pisuar bedzie musial gnac po kocich lbach........... Odpowiedz Link Zgłoś
ignacy1900 Re: Radio Maryja: głosujcie na listę PiS 31.10.06, 20:55 Rydzyk ma tylko jednego Boga to mamona. Przed 10 laty spędziłem w RM całą noc na rozmowach niedokończonych. Takiego fałszu i obłudy jakiej wówczas doświadczyłem starczy mi na całe życie.Nigdy więcej progu tej rozgłośni nie przekroczyłem, mimo zaproszeń. Rydzyk drwi sobie jawnie z prawa, Stolicy Apostolskiej i Episkopatu. Potęga pieniądza jest tak wielka,że odpowiedzialni za RM ( abp. Głódź) chodzą na postronku i tańczą jak im Rydzyk zagra. Co świat myśli o RM wprowadź na Goolach "siedlisko szatana " a przekonasz się gdzie on przebywa. To nie czerwoni, Gazeta Wyborcza, ale RM samo jest winne jak jest postrzegane w Polsce i świecie. A może min. Waserman opublikuje teczkę Rydzyka , to dopiero będzi bal.!!! Serdecznie zapraszam!!! A może mały przeciek!!! Odpowiedz Link Zgłoś
czytelnik.1 Re: Radio Maryja: głosujcie na listę PiS 31.10.06, 21:34 Dzięki za radę. Skorzystam Odpowiedz Link Zgłoś
czytelnik.1 Bp. Pieronek się kompromituje 31.10.06, 21:44 Mam wrażenie że bp. Pieronek bardziej szkodzi Kościołowi reklamując Gazetę Wyborczą, która słynie z antykatolickiego nastawienia. Nie pomogą tu żadne dodatki z Papieżem Polakiem dołączane do GW. Każdy chyba wie łącznie z bp-em. Pieronkiem o co chodzi GW. Osłabić Kościół w Polsce i osłabić Polskę jako państwo a z Polaków zrobić bezmózgich konsumentów sterowanych przez lewicowo-liberalna klikę. Co panowie ? Obawiamy się że Naród Polski znowu pokaże wam Gest Kozakiewicza jak w wyborach parlamentarnych i prezydenckich ? Odpowiedz Link Zgłoś
jurwal Radio Maryja - radio rydzyka 31.10.06, 21:45 Kosciół udaje, że nie moze dac sobie rady z Rydzykiem i RM. Gdyby chciał to by mógł. Rydzyk jest potrzebny kościołowi. Tak sądzi większość biskupów. Niestety biskupi nie potrafią dostrzec przyszłości. Rydzyk zniszczy kościół w polsce. Tak jak Lepper zniszczy PiS. Każdy kto postępuje zgodnie z wolą Rydzyka dziala przeciw swojemu krajowi. Rydzyk potrzebuje tylko jednej rzeczy: PIENIĘDZY ! To jest jego glówny cel. Poparcie PiS nie jest za darmo. My, czyli naród zapłaci za to rękami PiS kościołowi i przede wszystkim Rydzykowi. Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Telewizor w głowie 31.10.06, 22:08 Piszesz "kościół w polsce" a to jest gdzie? Bo mnie to się wydawało że mieszkam w Polsce... Tak sobie myślę, że tacy analitycy co to mają problemy z elementarną ortografią to powinni stać raczej po budką z piwem i tam animować dyskusje polityczne a nie pisać durnoty w necie. Poza tym nie martw się interesem na który nie łożysz kasy i który jest nie z "Twojej parafii". Odpowiedz Link Zgłoś
elka1021 Re: Telewizor w głowie 01.11.06, 16:30 jama314 napisał: > Piszesz "kościół w polsce" a to jest gdzie? Bo mnie to się wydawało że mieszkam > w Polsce... Tak sobie myślę, że tacy analitycy co to mają problemy z elementarn > ą > ortografią to powinni stać raczej po budką z piwem i tam animować dyskusje > polityczne a nie pisać durnoty w necie. Poza tym nie martw się interesem na > który nie łożysz kasy i który jest nie z "Twojej parafii". -------------------------------------------------------------- zeby wszystko bylo jasne to Koscioly Katolickie w swiecie sa dwa: ten na calym swiecie i ten Polski Kosciol K. Bo Kosciol katolicki w swiecie to jest kosciol z duchownymi z powolania a ten polski to jest z ksiezmi wykonywajacymi ZAWOD KSIEDZA i taka jest roznica, Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Dopisane do aksjomatów 01.11.06, 21:34 Taaaak, koło jest kwadratowe, Słońce kręci się wokół Ziemi, część jest większa od całości, są dwa Kościoły katolickie na świecie z których ten w Polsce prowadzą księżą zawodowi. Dopisałem do zbioru niepodważalnych aksjomatów... Odpowiedz Link Zgłoś
xx444 Radio Maryja: głosujcie na listę PiS 31.10.06, 22:00 Panie ksiądz Rydzyk.Nikt mi nie będzie dyktował na kogo mam oddać głos.Jestem osobą dorosłą i mam swój pogląd.Dziś już nie widzę odpowiednich kandydatów.Wszyscy wokół obiecują, a po wyborach jest wszystko bez zmian,albo jeszcze gorzej.Jak tu się zdecydować skoro w rządzie są osoby z wyrokami i jeszcze wciskają swoje rodziny;ciotki, szwagierki, koleżanki koleżankę itd.tak się dzieje w Samoobronie i nie tylko.Jestem już zmęczona tymi politykami od siedmiu boleści.Nie dbają o społeczeństwo ale kłócą się o stołki i dużą kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
podkurek Sprzeciw wobec rupta co hceta 31.10.06, 22:44 Kto jest pszecif, może sie tu podpisac: www.remuszko.pl/nie/ Odpowiedz Link Zgłoś
micof Re: Sprzeciw wobec rupta co hceta-"róbta co chceta 01.11.06, 00:03 Wróc do szkoly i naucz sie pisac! Jakby nie bylo, to Jezus byl pierwszym komunista: "Sprzedajcie wszystko co macie i podzielcie sie z biednymi...", ale zeby to wiedziec, trzeba umiec czytac i pisac i rozumiec to co sie czyta!! _____ Fruwaj kaczorku Odpowiedz Link Zgłoś
antysalon najnowszy sondaz:Gorski, ZaleskiFilar i druga tura 31.10.06, 23:12 To tylko sondaz ale byc moze przelozy sie na ostateteczny wynik wyborow w toruniu!Gorski moglby zostac prezydentem!Dobrze wyksztalcony, obyty tez w biznesie. A co najwazniejsze nie obciazony genetycznie prl:elem jak jak pozostali dwaj <geniusze!>, dwaj kandydaci na prezydenta Torunia pozbawieni wlasciwosci. Robert Musil gdyby zyl w dzisiejszym Toruniu mialby swietne tworzywo do <czlowieka bez wlasciwosci>;Zaleski od czasow studiow az do dzisiaj czerwony/co prawda skrzetnie ja ukrywajacy od czterech lat, jakby sie wstydzil?/! Ba! czasem Zaleski bez oporow przywdziewal< stroje okololiturgiczne>, i ministranckiej komezki nie powstydzil sie aby tylko przybodobac sie hierarchii koscielnej, podkadzajac tu i owdzie!! a i owszem Ojca Rydzyka niemalze cmokal publicznie w reke wizytujac jego obiekty!Filar zmieniajacy barwy , istny kameleon III RP, przebogato ubarwiony! rozowy z zamilowania?!/ jaki byl do 1989 r.???/ a na czas kampanii prezydenckiej przyodzial sie tez w szatki skompromitowanej sld, barwy czerwonej!Nie stroni tez od teczowych!wszak to bardzo modny kolor, taki antyzasciankowy, bezpruderyjny! Z ubarwieniem Filara to istny problem stad zachwiane proporcje w ilosci slow jemu tutaj poswieconych.Bedac we Lwowie nie zapomnial o kolorach zolto-niebieskich honorujac kwiatkami mogily... siczowych strilcow!!!, ktorzy jakze brutalnie traktowali wzieta do niewoli polska mlodziez z Orlat Lwowskich walczaca o wolnosc LWOWA!/ czy tez pamietal o uhonorowaniu pomordowanych obywatelach Torunia na Barbarce???/Mam nadzieje ze przyslowiowe juz mohairy w Toruniu jednak co nieco odrozniaja z tych kolorow i nie pogubia sie w tej feerii czerwieni i rozu 12 listopada!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ango7 Radio Maryja: głosujcie na listę PiS 31.10.06, 23:50 Widać,że nie ze wszystkimi Kościół "robi porządek",tylko niektórym kapłanom można czegoś zakazać,oczywiście tym biedniejszym którzy kiedyś byli ofiarami,tacy jak Rydzyk zawsze mają się dobrze,w historii nic się nie zmienia Odpowiedz Link Zgłoś
bio.murn Ja tez bede glosowala na PiS 01.11.06, 01:51 Po prostu zmadrzalam (to przychdzi z wiekiem) Odpowiedz Link Zgłoś
elka1021 Re: Ja tez bede glosowala na PiS 01.11.06, 16:47 bio.murn napisała: > Po prostu zmadrzalam (to przychdzi z wiekiem) ---------------- przeczytaj uwaznie: ---------- PiS określa się jako partia prokościelna, prokatolicka. Ale, nie licząc głośnego krzyczenia "my jesteśmy największymi katolikami", co PiS zrobił dla Kościoła, dla szerzenia moralności czy wartości chrześcijańskich ? Usługi aborcyjne ogłaszają się w prasie w sposób kompletnie bezczelny. Domy publiczne kwitną i reklamują się bez przeszkód (również w Warszawie, gdzie Kaczyński był prezydentem przez ładnych kilka lat). Prokuratura powinna zająć się tymi sprawami, gdyż zarówno aborcje, jak domy publiczne, to działalność przestępcza. Ale, pod rządami dynamicznego ministra Ziobro, nie dzieje się nic. Jest dokładnie tak, jak było za rządów SLD. Jeżeli jesteś katolikiem i zależy Ci na walce z praktykami tak haniebnymi, jak prostytucja i aborcje, to możesz dowolnie głosować na PiS lub na SLD - będzie bez różnicy. A słowa takie, jak "słuchaj Radia Maryja" czy "popieraj PiS" budzą sprzeciw bardzo wielu polskich katolików (czy ten sprzeciw jest słuszny, czy nie, to inna sprawa; ale to, że sprzeciw jest, to fakt niewątpliwy). Duchowny, która takie rzeczy mówi, w oczach wielu ludzi przestaje być godnym zaufania autorytetem. Mówiąc krótko: przez to, że tak wielu duchownych otwarcie popiera PiS, polski Kościół traci wiele ze swego autorytetu. Ten problem jest na tyle poważny, że sam papież Benedykt mówił o nim, gdy był w Polsce. Chodzi tu o słynne jego słowa, że kapłan jest specjalistą od kontaktu człowieka z Bogiem, a nie od innych rzeczy. ---------------------- To nie jakies wywody "ubeckich szuj" tylko 90% spoleczenstwa, to sa realia!!!a jezeli nie wierzysz no to trzeba ukamienowac albo moze zagazowac te 90% "uzbeckozydowskich scierw" "komuchow""czerwonych swin" itp itd. no bo kto nie trzyma z tymi zlodziejami to nosi powyzsze epitety. Ja mam wrazenie ze tacy "oswieceni co zmadrzeli" jak ty to naprawde nie chca zeby ich zycie bylo godne i szczesliwe, oni musza, byc trzymani za morde krotko, tak psy na smyczy i w kagancu, tak maja i przy okazji ciagle narzekac bo to jest silniejsze od nich, to ich natura Odpowiedz Link Zgłoś
rakunica No i dobrze 01.11.06, 06:38 A bp Pieronek niech lepiej pilnuje swoich wybiorczych mediow i uwaza na lustracje. Jestem pewna, ze z inspiracji o. Rydzyka esbecy spreparowali falszywe swiadectwa przeciw blizniemu swemu czyli mowiacemu prawde i tylko prawde biskupowi P. i jego blizniaczemu biskupowi Z.(czyt. rz) a moze i innym. Na wolnosc slowa i gloszenia pogladow nikt nie ma monopolu - nawet ten, kto podklada wszystkie lapy pod wolne Radio Maryja. Kazdemu wolno. Pierunkowi wolno - dlaczego nie wolno Szumskiej, Sobeckiej i innym - bez blogoslawienstwa o. Obludnika? Jak to dobrze, ze niektorzy nie daja grosza na RM. Czasem pieniadz smierdzi. Anna Kozlowska Odpowiedz Link Zgłoś
dorjac Re: Radio Maryja: głosujcie na listę PiS 01.11.06, 06:51 To co mówi bp. Pieronek nie ma - jak widać- najmniejszego znaczenia. Episkopat polski nie chce nic zrobić z Rydzykiem. Kiedy chodziło o ks. Obirka, potrafiono zdaziałać wyjatkowo szybko. To samo miało miejsce, kiedy trzeba było uciszyć księży szperających wśród akt współpracujących z SB księżmi. Biedny ten polski Kościół Katolicki, biedny (bo manipulowany) naród. Odpowiedz Link Zgłoś
kaprale_to_zupaki Radio Maryja: głosujcie na listę PiS 01.11.06, 07:49 Biskup odżegnuje się jak krowa od gówna, w rydzyk i tak zrobi co chce. To właśnie cały kościół w Polsce. Katole nigdy się nie naucza. Zawsze znajdzie się ktoś kto uważa się za mesjasza, papież sobie, biskupi sobie a temu to wisi on wie lepiej. Trzeba mieć dobrego hopla by w to wierzyć a jeszcze większego by wierzyć ze jak się im zakaże to oni temu zakazowi się podporządkują. Odpowiedz Link Zgłoś
aquarius43 Radio Maryja: głosujcie na listę PiS 01.11.06, 08:27 Mam pytanie:czy ryj ma radio,czy radio ma ryja? Odpowiedz Link Zgłoś
cierpliwy Radio Maryja: głosujcie na listę PiS 01.11.06, 08:55 DO >>mordzinasa<< i >>pierota6<<. Każdy sądzi wg siebie. Ja na szczęście z wami w sb nie byłem. Zawsze brzydziłem się takimi świniami jak wy. A teraz do rzeczy. O waszych ptasich móżdżkach świadczy wasza reakcja na to co ja ośmieliłem się napisać. Jesteście jak widać wiernymi gnidami dworskimi radia M. Stać was tylko na wiernopoddańcze gesty. Gardzę wami. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 cierpliwy.. dlaczego ubliżasz,chamie? 01.11.06, 10:46 pokaż mi jeden wpis,chwalący rydzyka!.. odwrotnie, nienawidze klechy, za zło,kłamstwa i inne swinstwa! Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Dranie z PiSu 01.11.06, 11:42 PiS to przeciez dranie.!!! A Rydzyk to szatan.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Pieronek Przewodniczącym Episkopatu? 01.11.06, 14:18 Kim jest Pieronek,że troszczy sie o Radio Maryja? Chce wygryźć naszego ukochanego Ojca Założyciela? Niedoczekanie Twoje OBUZIE :) Odpowiedz Link Zgłoś
elka1021 Re: Pieronek Przewodniczącym Episkopatu? 01.11.06, 16:14 slavik222 napisał: > Kim jest Pieronek,że troszczy sie o Radio Maryja? > Chce wygryźć naszego ukochanego Ojca Założyciela? > Niedoczekanie Twoje OBUZIE :) --------------------------- on nie Ojciec i nie Zalozyciel - TO G U R U Z TORUNIA zalozyciel najwiekszej sekty w Polsce i nie szczekaj tak hu.jozo bo sie zachlysniesz Odpowiedz Link Zgłoś
zoran4 Radio Maryja: głosujcie na listę PiS 01.11.06, 16:23 Wstyd....caly ten radio Ma-ryja trzeba pogonic z tydzien do kopalni-na sciane....potem do szkol (tych najgorszych),a potem do szpitala.....na ostry dyzur. JUZ INNY bylby "ton" pasterzy....do stada swego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
antyklerykal Głosujcie na LPR 01.11.06, 18:10 Zróbcie psikusa Rydzykowi i głosujcie na znienawidzoną przez niego Ligę POlskich Rodzin. POLITYKA TO BAGNO? A MOŻE JEDNAK NIE? Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Łże elito__lumpen inteligencjo__wykształciuchu___ 01.11.06, 19:28 Daj "popalić" CHAMOM I WARCHOŁOM ,rusz dup....ę i idź oddać swój głos bo rok temu......(patrz poniżej)...... Odpowiedz Link Zgłoś
dee149 Radio Maryja: głosujcie na listę PiS 01.11.06, 19:48 To jest jakies chore!!!! Wtracanie sie Rydzyka do polityki i mieszanie w glowach babc w moherowych beretach.Rydzyk na prezydenta hahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
namor20 Radio Maryja: głosujcie na listę PiS 01.11.06, 20:48 ...przeciez ten czlowiek ma gleboko gdzies wszystko i wszystkich-wlącznie ze swoimi sluchaczami Odpowiedz Link Zgłoś
cierpliwy Radio Maryja: głosujcie na listę PiS 01.11.06, 20:52 do >>pierot6<<. Gdybym nie miał racji to nie przedstawiałbyś się swoim drugim imieniem czyli "chamem". Gdybym nie miał racji to próbowałbyś, gnido dworska, przekonać mnie o tym normalnymi argumentami. Odpowiedz Link Zgłoś
dobroslawa2 Jak Gosiewski balował za nasze 01.11.06, 21:02 Służbowo, a jakże Jak Gosiewski balował za nasze Na czym polega wykonywanie obowiązków ministra-członka Rady Ministrów? W przypadku Przemysława Gosiewskiego, przewodniczącego komitetu stałego Rady Ministrów w rządzie Jarosława Kaczyńskiego, na promowaniu własnej matki w wyborach samorządowych i balowaniu razem z dawnymi kolegami z liceum. W połowie października minister Gosiewski nawiedził nadmorski powiat Sławno. Spędził tam cały weekend między 14 a 16 października. Wizyta miała charakter partyjno-rodzinno-towarzyski. Przede wszystkim Gosiewski promował kandydatów Prawa i Sprawiedliwości w zbliżających się wyborach samorządowych. Rzecz dla PiS bardzo ważna, bo Sławno to matecznik Andrzeja Leppera i poparcie znanego w całym kraju ministra dla ludzi PiS-u jest tam bardzo ważne. Tym ważniejsze, że wśród kandydatów do rady powiatu jest matka Gosiewskiego Jadwiga. Na tym się nie skończyło. Partyjno-rodzinna promocja odbyła się w przerwie między obchodami 50-lecia Liceum Ogólnokształcącego im. Stefana Żeromskiego w Darłowie. Gosiewski razem z wiceministrem edukacji Sławomirem Kłosowskim są jedymi z najsłynniejszych absolwentów tego liceum. Obaj uczestniczyli w sobotę rano w uroczystej mszy. Wieczorem Gosiewski otwierał potańcówkę dla absolwentów. Zaraz zaczęliśmy się zastanawiać, kto opłacił partyjno-rodzinno-towarzyskie wojaże ministra. Okazało się, że my, podatnicy. 19 października wysłaliśmy pytanie do Centrum Informacyjnego Rządu. Po tygodniu, czyli w piątek, napisaliśmy, że nie możemy się doczekać odpowiedzi. Tego samego dnia nadeszła. Ze zdumieniem przeczytaliśmy: „Szanowny Panie, odpowiadając na pytanie informujemy, że minister Przemysław Gosiewski przebywał w Sławnie 14 października 2006 r. Pojechał tam samochodem służbowym. Celem wyjazdu, w dniach 14 – 16 października br., było wykonywanie obowiązków ministra-członka Rady Ministrów. Minister P. Gosiewski uczestniczył w spotkaniach z różnymi środowiskami, w tym rybackimi, celem prezentacji polityki rządu”. Mamusi i kolegów partyjnych do polityki rządu chyba przekonywać nie musiał. Ciekawe, czy do sukcesów rządu Kaczyńskiego udało się przekonać przynajmniej paru absolwentów darłowskiego liceum? -------------------------------------------------------------------------------- (*)Jan Złotorowicz www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2006103108 Odpowiedz Link Zgłoś
zygmunte Radio Maryja: głosujcie na listę PiS 02.11.06, 09:36 No to Rydzyk "wydał wyrok śmierci" na PiS. Żadna partia nie przeżyła jeszcze poparcia czarnych oszo-łomuf. Ja PiS postrzegam jako pierwszą partię w Polsce która cos tam próbuje robić i zmieniać z mniejszym lub większym skutkiem, podczas gdy poprzednim rządom zależało tylko na stagnacji i utrzymaniu "status quo" żeby można było się w spokoju nachapać. Nigdy jednak nie poprę PiSu za ich czarne zabobony, modlitwy na deszcz i inne wiejskokościelne szopki. Do tego wprowadzenie do władzy szaleńca Leppera z całą bandą wiejskich przygłupów-przestępców oraz brunatnego mudżahedina Giertycha vel Frankenchrist z totalnymi fundamentalistami przy dupie. Odpowiedz Link Zgłoś
temida3 Re: Radio Maryja: głosujcie na listę PiS 02.11.06, 14:25 To jest moja partia od 1990 r -jeszcze wówczas P.C. To co jednak " mówi ulica toruńska", iż podobno kandydat Nr 1 PIS-u( nie mój...) A. Banaszak brał udział w spotkaniu sztabu wyborczego Prezydenta Zalewskiego(...), nie przyspoży głosów ani uznania Torunian. Ktokolwiek wie coś więcej??? Odpowiedz Link Zgłoś