gracz_nr_1 06.11.06, 11:08 www.gazetawyborcza.pl/1,75478,3720587.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
plisssken Re: Rezim w Zespole Szkol nr 5 06.11.06, 12:01 Chodziłem tam do liceum. Pozdrawiam dyrektora (u którego średnio raz w miesiącu lądowałem za palenie papierosów w pobliskich klatkach schodowych)oraz szanowne grono pedagogiczne (które to na to palenie skrzętnie przymykało oko). A za wprowadzenie obecnych restrykcji powiem jedno: wstyd mi za was :( Odpowiedz Link Zgłoś
intervention Re: Rezim w Zespole Szkol nr 5 06.11.06, 17:38 Hehe my popalialismy w tych krzakach na skarpie, blokach przy Szarych Szeregów albo w kibelku na pierwszym pietrze. Dyrka też pozdrawiam, ale nie pozdrowie baby od ruska, polskiego i dziada od WF :) Odpowiedz Link Zgłoś
mudah Re: Rezim w Zespole Szkol nr 5 06.11.06, 13:23 Czym przejawia sie ten "Rezim"? :) Odpowiedz Link Zgłoś
gracz_nr_1 Re: Rezim w Zespole Szkol nr 5 06.11.06, 17:28 Naszczecie moja szkola byla bardziej liberalna :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mudah Re: Rezim w Zespole Szkol nr 5 06.11.06, 18:18 Nie odpowiedziales na pytanie, wiec moze: "Strój ucznia "musi być estetyczny, czyli zakrywający ramiona i brzuch; w czasie upałów spodnie i spódnice nie krótsze niż do kolan". Obuwie: "bezpieczne, niewysokie obcasy, bezwzględny zakaz chodzenia w szpilkach". Fryzury: "tradycyjne" " Co w tym zlego? Choc uwazam, ze lepszym rozwiazaniem sa mundurki szkolne. "Kolczyki: "noszone tylko w uszach - w jednym uchu jeden kolczyk, zakazane noszenie dużych kolczyków i ekstrawaganckiej biżuterii" Co Cie tak tutaj oburza? W regulaminie są też zakazy: niszczenia mienia, używania komórek (nawet jako kalkulatorów) i odtwarzaczy MP3, żucia gumy, jedzenia czy picia na lekcji, przeklinania, palenia papierosów, stosowania używek. Za przewinienie uczeń dostaje punkty karne. To juz naprawde terror. :)) Szczegolnie zakaz niszczenia mienia, OBURZAJACE. :) Najsurowiej karane jest "pozostawanie pod wpływem używek" - minus 50 pkt. Za znęcanie się nad kolegami można stracić ich 30. Ściąganie, podrabianie zwolnień, kłamstwo, kradzież - to minus 20 pkt, za palenie odejmują 10 pkt. "Brak szacunku wobec innych", wulgaryzmy, używanie komórki czy odtwarzacza MP3 - minus 2 pkt. Za 20 pkt Taaaak, KOMUNA. :) Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: Rezim w Zespole Szkol nr 5 06.11.06, 22:44 gracz_nr_1 napisał: > Naszczecie moja szkola byla bardziej liberalna :-) mogłeś w stringach chodzić ? Odpowiedz Link Zgłoś
mudah Re: Rezim w Zespole Szkol nr 5 06.11.06, 18:25 Dodac moge tylko jeszcze jedna rzecz. Tenze "rezim" z LO5 jest standardem w wielu szkolach swiata anglosaskiego. Ba, im lepsza szkola, tym wiekszy rezim. Nikomu by do glowy nie przyszlo, nazywac to rezimem, zamachem na demokracje czy porownywac do muzulmanskich obostrzen. Jakos tak dziwnie sie sklada, ze kraje te sa z reguly sporo bogatsze od Polski a takze z wlasnie tych 'rezimowych" szkol pochodza przyszle elity krajow. Odpowiedz Link Zgłoś
krysmat Re: Rezim w Zespole Szkol nr 5 06.11.06, 22:53 A uczniowie z tych szkol zachowuja sie jak bydlo.Nasza mlodziez to aniolki przy nich Odpowiedz Link Zgłoś
mudah Re: Rezim w Zespole Szkol nr 5 07.11.06, 13:22 Warto czytac nie tylko Fakty. :) Bydlo to wlasnie uczniowie gdzie NIE ma rezimu. Odpowiedz Link Zgłoś
krysmat Re: Do mudah 07.11.06, 13:50 Werto nie wyglaszac opini ludzi ktorzy pojada do UK na tydzien i zachwyceni wszystkim co tu widza .Jest wiele przykladow ktorymi mozna sie zachwycac ale na pewno nie jest to szkola i caly system edukacji w UK. Zapewne jakbys ta mlodziez (grzeczna)ze szkol zrezimem przeniosl do Polski to nie wiem czy wyttrzymalbys duzej niz miesiac w miescie.Wiec zanim zaczniesz podawac glupie przyklady to zapoznaj sie z faktami.(NIE GAZETA FAKTY) Odpowiedz Link Zgłoś