enriver 13.11.06, 01:41 Jest dobrze. Roman wygra! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janusz545 Dombrowicz przed Jasiakiewiczem 13.11.06, 04:47 szkoda ...bo żaden z nich nie powinien się znależć w II turze ale jeste demokracja i tak zdecydowali bydgoszczanie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
oblewai Re: Dombrowicz przed Jasiakiewiczem 13.11.06, 18:56 janusz545 rozumiem twoje rozczarowanie ale twoji kandydaci znajduja sie ok. 48 km od bydgoszczy tak zdecydowali bydgoszczanie !!! wlasnie i nie kto inny Odpowiedz Link Zgłoś
tutejszy80 Re: Dombrowicz przed Jasiakiewiczem 13.11.06, 04:59 Ale naród jest ślepy... Dombrowicz na pierwszym miejscu? Tosz ten facet miasto zatrzymał w miejscu. Mam nadzieje, ze w drugiej turze wygra Jasiakiewicz! Facet z klasą. A tak apropo wyników to Dombrowicz ma 4 punkty procentowe przewagi, a nie 4 procent! Nieuki w tej Gazecie. Odpowiedz Link Zgłoś
virginia1 Re: Dombrowicz przed Jasiakiewiczem 13.11.06, 05:21 Miałam nadzieję,że Dombrowicz bedzie już dzisiaj pakonawał manatki Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: Dombrowicz przed Jasiakiewiczem 13.11.06, 09:04 tutejszy80 napisał: > Ale naród jest ślepy... Dombrowicz na pierwszym miejscu? Tosz ten facet miasto > zatrzymał w miejscu. Mam nadzieje, ze w drugiej turze wygra Jasiakiewicz! Facet > > z klasą. > > > A tak apropo wyników to Dombrowicz ma 4 punkty procentowe przewagi, a nie 4 > procent! Nieuki w tej Gazecie. II tura jak w banku ale kto tym razem??? Odpowiedz Link Zgłoś
szpmie Re: Dombrowicz przed Jasiakiewiczem 13.11.06, 10:02 > A tak apropo wyników to Dombrowicz ma 4 punkty procentowe przewagi, a nie 4 > procent! Nieuki w tej Gazecie. A jaka jest różnica, uku? Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta.koszerna Nie ma na kogo głosować w 2turze:/ Jeden gorszy od 13.11.06, 05:24 drugiego, ech. Co to się porobiło :( Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez Porobiło? Wczoraj poszedłem zagłosować na złych 13.11.06, 18:28 Dlaczego? Bo są lepsi od tych gorszych. Ot taka trudna demokracja. Zawsze może być gorzej (tzn jest, od roku) gazeta.koszerna napisał: > drugiego, ech. Co to się porobiło :( Odpowiedz Link Zgłoś
rokoman Dombrowicz przed Jasiakiewiczem !!! 13.11.06, 07:06 Jasiakiewicz :" rozmawiam z przyjaciółmi z PO "!? Ha,Ha, Ha! " Panie Boże , broń mnie od fałszywych przyjaciół. Z wrogami sobie sam poradzę !" Chytry lis prosi gąski o poparcie w otrzymaniu pozwolenia na rządzenie w kurniku !!! Odpowiedz Link Zgłoś
koldix Re: Dombrowicz przed Jasiakiewiczem !!! 13.11.06, 07:09 Dombrowicz 30.09% a "Jaśkiewicz" 26.8% jak przedstawiła przed chwila PKW. 100% głosów podliczonych. Odpowiedz Link Zgłoś
rokoman Re: Dombrowicz przed Jasiakiewiczem 13.11.06, 07:23 Jak przed 4 laty, na fujarce ! Koniec farbowanych lisów i lewaków! Odpowiedz Link Zgłoś
jerry0369 Dombrowicz przed Jasiakiewiczem 13.11.06, 07:58 Jest niby dobrze, ale ludzie opamiętajcie się!!! Domborwicz przez 4 lata nie robił NIC!!! Obudził się dopiero, gdy zrozumiał, że został mu rok i wkrótce jego czas dobiega końca!!! Chcecie by znów kolejne cztery lata siedział na stołku i liczył se kaskę?? Głosujcie na Jasiakiewicza!!! Przypomnijcie sobie ile przez 5 lat zrobił dla Bydgoszczy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
artctrl Re: Dombrowicz przed Jasiakiewiczem 13.11.06, 08:31 Jak to Dombrowicz nic nie zrobił???? Przecież oddał do Torunianaszą Akademie Medyczną wraz z pakietem szpitali!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kubok Jak to PIS załatwił lokalne samorządy 13.11.06, 08:13 Nie głosowałem na Komitet Dombrowicza, ale smutne jest to, że wola ludzi nie bedzie respektowana.... Do Rady wejdą ludzie z poparciem 2%(LPR, Samoobrona), a komitety z ppoparciem 10% nie wprowadzą ani jednego kandydata Odpowiedz Link Zgłoś
bronas_bydg Re: Jak to PIS załatwił lokalne samorządy 13.11.06, 08:45 kubok napisał: > Do Rady wejdą ludzie z poparciem 2%(LPR, Samoobrona), a komitety z ppoparciem > 10% nie wprowadzą ani jednego kandydata No i PiS zrealizował swoją wizję, niestety. :((( Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Mam nadzieję że to koniec tzw. Dwumiasta 13.11.06, 08:24 Oby tak się stało. To nasz największy hamulec. Wybierzemy Kostka nadal będziemy hamować dodając impetu sąsiadowi. Dość tego. Odpowiedz Link Zgłoś
kanton2 Re: Mam nadzieję że to koniec tzw. Dwumiasta 13.11.06, 08:40 Też mam taką nadzieję ,że to koniec uległości wobec zachłannego sąsiada. Odpowiedz Link Zgłoś
bronas_bydg Re: Dombrowicz przed Jasiakiewiczem 13.11.06, 08:42 enriver napisał: > Jest dobrze. Roman wygra! Nie wiem czy to będzie dobre dla miasta, rzeczywiście pan Roman Jasiakiewicz za swojej poprzedniej kadencji, zrobił więcej, ale tym samym zadłużył miasta na ogromne pieniądze! Ludzie czy wy tego chcecie? Brak inwestycji w mieście? Nie rozumiem? Inwestycje ciągle gdzieś były więc nie przesadzajcie. A pan Roman Jasiakiewicz stracił u mnie przez to, że w zeszłej kampani samorządowej lansował się Tomaszem G., który rozkradł Polonię i mało co nie doprowadził do jej upadku, to tylko dzięki panu Konstantemu Dombrowiczowi mamy jeszcze żużel w Bydgoszczy. Pomyślcie o tym gdy pójdziecie do urn!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krysmat Re: Dombrowicz przed Jasiakiewiczem 13.11.06, 09:21 Zuzel w Bydgoszczy jest bo sa kibice ktorzy chca go ogladac.Zadluzyl miasto bo inwestowal .Poczytaj o innych miastach aby sie rozwijac trzeba wspolfinansowac inwestycje z UE.Jezeli miasto nie ma wystarczajacych srodkow to musi siegnac do kredytow.Teraz jest najlepszy czas do rozwijania sie i tak robia wszystkie wieksze miasta w Polsce oprocz Bydgoszczy.Dombrowicz powiedzial wprost ze nie widzi mozliwosci wspolfinansowania tramwaju do Fordonu w kwocie ok 70 milionow bo musial by wstrzymac wszystkie inne inwestycje .Czyli on nie zamierza wydac 70 milionow w ciagu 4 lat na zadne inwestycje.A teraz pogrzeb w necie i poczytaj ile inwestycji miejskich jest i ile bedzie w innych miastach nawet mniejszych od Bydgoszczy. Za jakie kwoty Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator_kulisy Re: Dombrowicz przed Jasiakiewiczem 13.11.06, 09:41 Głupi Bydgoszczanie!!!! Jasiakiewicz i Kostek w drugiej turze!!!!!!!!!!!!!????????? Odpowiedz Link Zgłoś
zibuumgo Re: Dombrowicz do Torunia 13.11.06, 09:59 Dombrowicz niech się przeprowadzi do Torunia . Trzeba przewietrzyć Ratusz , bo już śmierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kokakuba Re: Dombrowicz przed Jasiakiewiczem 13.11.06, 10:11 Ten wybór oznacza, że bydgoszczanie są jak dzieci. Podobają im sie kolorowe obrazki. Im więcej, tym lepiej. Nie pamiętają przekrętów, nie myślą w obliczu nachalnej autoreklamy, nie potrafią liczyć, nie chce im się uczyć, a na dodatek ślepo ufają mediom. Należę do tych 53 % które nie chciały żadnego z tych panów na prezydenckim fotelu. Ponad połowa Bydgoszczy nie chce żadnego z nich! Ale trudno. Jeśli Piotrowska udzieli poparcia Jasiakiewiczowi, to będzie jej śmierć polityczna, więc myślę, że Jasiakiewicz za prędko trąbi światu o "przyjaciołach z PO". Piotrowska wykręci się sianem. Poparcia udzieli Walkowiak, ale z pewnością nie Jasiakiewiczowi!!! Poparcie Rulewskiego i Krzyżanowskiej może być języczkiem u wagi. Odpowiedz Link Zgłoś
pit1233 Re: Dombrowicz przed Jasiakiewiczem 13.11.06, 10:30 > Ten wybór oznacza, że bydgoszczanie są jak dzieci. Podobają im sie kolorowe > obrazki. Im więcej, tym lepiej. Nie pamiętają przekrętów, nie myślą w obliczu > nachalnej autoreklamy, nie potrafią liczyć, nie chce im się uczyć, a na dodatek ślepo ufają mediom. Z tego wynika, że 58% bydgoszczan to dzieci. Tzn ty jesteś najmądrzejszy, wszyscy są głupi. Ciekawe. > Należę do tych 53 % które nie chciały żadnego z tych panów > na prezydenckim fotelu. Ponad połowa Bydgoszczy nie chce żadnego z nich! Ale > trudno. Ponad połowa - dokładnie 58% chce prezydenta Dombrowicza lub Jasiakiewicza > Jeśli Piotrowska udzieli poparcia Jasiakiewiczowi, to będzie jej śmierć > polityczna, więc myślę, że Jasiakiewicz za prędko trąbi światu o "przyjaciołach z PO". Piotrowska wykręci się sianem. Nie sądzę, żeby poparcie Jasiakiewicza było dla Piotrowskiej śmiercią polityczną. Dała się poznać dotychczas jako osoba rozsądna, która potrafi ponad podziałami zorganizowac coś dla Bydgoszczy (np zjazdy parlamentarzystów w sprawie uniwersytetu, czy Apelacji) Podoba mi się, że Jasiakiewicz dąży do poparcia PO. Głosuję na Jasiaka, bo przekonuje mnie pragmatyzmem. To nie jest działacz SLD. Jego związki z lewicą były luźne, a konflikty np z G. Ciemniak wynikały z tego, że nie chciał być zakładnikiem tej partii. Jasiakiewicz to ktoś na wzór Zaleskiego w Toruniu. Bydgoska Rada Miejska będzie mieć większość PO. Bardzo ważne, aby przyszły prezydent nie walczył z radą, podobnie jak było dotychczas. Dla Dombrowicza, wszyscy partyjni to osoby niegodne zaufania. No to teraz będzie 100% partyjna Rada Miasta. > Poparcia udzieli Walkowiak, ale z > pewnością nie Jasiakiewiczowi!!! Niezależnie od poparcia, wyborcy nie będą się kierować, tym co powie p. Walkowiak. Każdy ma swój rozum, a głosowanie odbędzie się przeciw komuś. > Poparcie Rulewskiego i Krzyżanowskiej może być > języczkiem u wagi. Każdy z nich poprze kogoś innego, więc suma wypadnie na zero. Z tym, że Rulewski podkreślał, że Bydgoszcz wpadła w "spiralę degradacji". Czy popierając Dombrowicza udowodni, że popiera kierunek degradacji dla Bydgoszczy ? Sądzę, że nie poprze nikogo. Odpowiedz Link Zgłoś
pit1233 Re: Dombrowicz przed Jasiakiewiczem 13.11.06, 10:44 Ciekawostki. Wyniki Okręgowych KW: Plac Wolności Dombrowicz: 148 Jasiakiewicz: 146 Wyżyny (ul. Węgierska) Dombrowicz: 246 Jasiakiewicz: 230 Fordon (ul. Berlinga) Dombrowicz: 177 Jasiakiewicz: 221 Nic dziwnego, że Fordon głosuje na Jasiaka. Tramwaj, bilety, aquapark, centrum kulturalne - to proponuje Jasiakiewicz Brak tramwaju, bilety jako promocja wyborcza, brak aquaparku, centrum kulturalne - neizrealizowana obietnica - to proponuje Dombrowicz Odpowiedz Link Zgłoś
paola7878 Re: Dombrowicz przed Jasiakiewiczem 13.11.06, 10:57 A Leszek Miller tylko tak sobie go poparł, a nie dlatego ze był kolegą z SLD!? Obudż sie człowieku! Odpowiedz Link Zgłoś
zibuumgo Dosyć kolesiostwa p. Dąbrowicz! 13.11.06, 10:59 Teraz będą nowi kolesie . Pan do Torunia i z oczu. Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez Re: Dombrowicz przed Jasiakiewiczem 13.11.06, 19:00 pit1233 napisał: > > Ten wybór oznacza, że bydgoszczanie są jak dzieci. Podobają im sie koloro > we > > obrazki. Im więcej, tym lepiej. Nie pamiętają przekrętów, nie myślą w obl > iczu > > nachalnej autoreklamy, nie potrafią liczyć, nie chce im się uczyć, a na > dodatek ślepo ufają mediom. > > Z tego wynika, że 58% bydgoszczan to dzieci. > Tzn ty jesteś najmądrzejszy, wszyscy są głupi. Ciekawe. Bardzo mozliwe że tak właśnie jest. 80% ludzi nie rozumie dziennika tv ze o czyms ambitniejszym nie wspomne wiec spokojnie moze byc tak ze 58% bydgoszczan to "dzieci" Odpowiedz Link Zgłoś
kotonek Re: Dombrowicz przed Jasiakiewiczem 26.11.06, 21:20 kokakuba napisał: <Jeśli Piotrowska udzieli poparcia Jasiakiewiczowi, to będzie jej śmierć polityczna, więc myślę, że Jasiakiewicz za prędko trąbi światu o "przyjaciołach z PO". Piotrowska wykręci się sianem. Poparcia udzieli Walkowiak, ale z pewnością nie Jasiakiewiczowi!!! Poparcie Rulewskiego i Krzyżanowskiej może być języczkiem u wagi. I były to prorocze słowa... Odpowiedz Link Zgłoś
oblewai Re: Dombrowicz przed Jasiakiewiczem 13.11.06, 19:07 bronas_bydg mozesz nie byc ekspertem ekonomicznym na poziome Igo semestru ekonomi bo nie wynika to z twojej wypowiedzi tylko na cos nalezy sie zdecydowac czy krok do tylu i dwa do przodu w ten sposob skonczysz podroz w okolicach Swiecia, lub osobe ktora potrafi wywazyc ryzyko zadluzenia i tu sprawdzil sie Jasiakiewicz a wiec nie rozmazuj sie on jest jedynym kandydatem na prezydenta Bydgoszczy Odpowiedz Link Zgłoś
basia PO-lewica jest 13.11.06, 10:43 czy ktos ma jeszcze watpliwosci, czy PO blizej do prawicy czy lewicy? Odpowiedz Link Zgłoś
ivica Re: PO-lewica jest 13.11.06, 11:01 Basiu, to że Pawełek by bardzo chciał to nie znaczy jeszcze iż były SKL którego jest duzo w bydgoskiej PO zagłosuje na komuniste :) Odpowiedz Link Zgłoś
jotteem Re: PO-lewica jest 13.11.06, 16:14 jakiego komunistę? to już chyba lekka przesada. Jasiakiewicz nigdy nie był w PZPR, a swojego czasu (w PRL) jego poglady uchodziły za prawicowe!nie jest lewicowym radykałem, ani tym bardziej antyklerykałem, jego żona kończyła KUL. może i był związany z SLD, ale to go nie przekreśla! nie jest ideałem, ale na pewno nie jest (post)komunistą. Odpowiedz Link Zgłoś
bzalk Dombrowicz przed Jasiakiewiczem 13.11.06, 10:44 Panu KONstantemu DOMbrowiczowi już dziękuję, czas na zmiany Odpowiedz Link Zgłoś
zibuumgo Re: Dombrowicz pakuje biurko! 13.11.06, 10:52 Nawet gruszki nie pomogą . Do widzenia p. Dombr... i do Torunia proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
pit1233 Re: Dombrowicz przed Jasiakiewiczem 13.11.06, 10:58 Współpraca Jasiakiewicza z PO to idealna sytuacja dla Bydgoszczy. 1. Sprawne rządzenie, gdyż PO ma większosć w radzie miasta. 2. Pragmatyzm PO + pragmatyzm Jasiakiewicza = sukces 3. Proinwestycyjna polityka, jaką deklaruje zarówno Jasiakiewicz, jak T. Piotrowska 4. Zgodna współpraca z sejmikiem i zarządem województwa, gdzie PO będzie mieć większość. To jest bardzo ważne bo przez Toruń przechodzą miloony euro ze ZPORR. Jasiakiewicz deklaruje, że chce zdobyć 1/3 puli wojewódzkiej dla nas. 5. Osoby zrażone do lewicy mają szansę odnaleźć w układzie władzy w Bydgoszczy coś swojego Odpowiedz Link Zgłoś
paola7878 Dombrowicz przed Jasiakiewiczem 13.11.06, 10:54 Szokuje mnie wysoki wynik Jasiakiewicza, jak człowiek tak skompromitowany może jeszcze liczyć na jakiekolwiek poparcie?! Nie pamiętacie już jak Jasiakiewicz na gwałt oddawał przed wyborami Łuczniczkę i węzeł, nie licząc się z kosztami, jak wielokrotnie drożały opłaty za media miejskie, tylko po to zeby spółki miejskie i rządzący nimi kolesiowie Jasiakiewicza mogli kupić obligacje miejskie na finansowanie inwestycji, a teraz miasto do 2011 jest zblokowane w inwestowaniu bo jest zbyt mocno zadłużone. Budować na kredyt, bez wyobrażni, na pokaz - to są metody Jasiakiewicza, ale widac ludzie w Bydgoszczy są tak głupi, że dają się nabrać. Bezpartyjny Jasiakiewicz, już nie pamiętacie jak go premier Miller wspierał przy poprzedniej kampanii?!! Tylko, że jak się okazało ile mu to zaszkodziło to nagle stał się bezpartyjny - jak można ufać takiemu człowiekowi? Przyjaciele z PO, ha, ha, ha!!!Jako wyborca PO, zapewniam Cię ROMEK nie będę na Ciebie głosować i przemelduję do siebie wszystkich przyjaciół i krewnych żeby Ci przeszkodzić w zdobyciu władzy. Poza tym jakie wy gazety czytacie, ja ostatnio napotykam wyłącznie informacje o tym, że Bydgoszcz przoduje w rankingach i to są informacje w gazetach ogolnoploskich, niezaangazowanych, np. Rzeczpospolita, Computerworld. Odpowiedz Link Zgłoś
krysmat Re: Dombrowicz przed Jasiakiewiczem 13.11.06, 11:12 Tez jestem wyborcom PO i bede glosowal na Jasiakiewicza bo chce mieszkac w miescie rozwijajacym sie a nie miescie zastoju.A co do hali to dobrze ze jest i dobrze ze jest wezel . Zrozum aby sie rozwijac to niestety trzeba sie zzadluzac bo nie mamy tyle srodkow wlasnych a to jest warunek otrzymania dotacji WSPOLFINANSOWANIE niech to dotrze do ciebie.Chyba za duzo wymagam.Mam w du..e czy ktos jest czarny czy czerwony ma dzialac ma rozwijac moje miasto.Mam dosc stagnacji!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
paola7878 Re: Dombrowicz przed Jasiakiewiczem 13.11.06, 12:03 zadłużać też się trzeba umiejętnie, a nie w taki sposób aby blokować inwetycje na kolejne lata i zostawiać gminę na skraju wypłacalności, tylko po to aby kreować sie na gospodarza, Jasiakiewicz obiecuje wszystko, tramwaj, aquapark, tym razem za pieniądze Unii, dlaczego przedtem z tego nie korzystał, przecież Unia za jego kadencji też dawała pieniądze na wiele rzeczy? Dlatego że Jasiakiewicz umie tylko i woli budować na kredyt, to daje wiele możliwości kolegom do zarobienia Odpowiedz Link Zgłoś
krysmat Re: Dombrowicz przed Jasiakiewiczem 13.11.06, 12:17 Nie dawala tyle co daje teraz .A Dombrowicz skoro uporzadkowal wszystko to dlaczego teraz nie chce inwestycji?A tak w ogole to nie ma co porownywac dotacji tych co byly do tych co sa .Jakos inne miasta zadluzaly sie tak samo albo wiecej jak Bydgoszcz i to nie przeszkadzalo w dalszym ich rozwoju .A u nas co ? LIPA bo nieudacznik Dombrowicz nie robi nic albo zpapra wszystko za co sie zabierze. Odpowiedz Link Zgłoś
piss_on_pis Re: Dombrowicz przed Jasiakiewiczem 13.11.06, 15:31 Tak się złożyło, że za pieniądze z Unii remontował most pomorski, załatwił grant na wodociągi. Z innych inwestycji przypomnę W-Z-kę, Jasiniecką i parę innych drobiazgów A jak pamięć szwankuje-to ci przypominam-w unii jesteśmy dopiero od 2 lat, i dopiero od 2 korzystamy z funduszy strukturalnych. Bydgoszcz jako miasto realizuje 3 (trzy) projekty unijne. Miasto Toruń 9 (dziewięć). No ale według ciebie 3 to więcej niż 9. Odpowiedz Link Zgłoś
krysmat Re: Dombrowicz przed Jasiakiewiczem 13.11.06, 19:19 Czytaj ze zrozumieniem Odpowiedz Link Zgłoś
marecki3333 Re: Dombrowicz przed Jasiakiewiczem 13.11.06, 22:47 Paola ty jesteś chora z nienawiści do ludzi, którzy myślą inaczej niż Pis! Czas, abyś zrozumiała pis idzie na smietnik tam ich miejsce, podobnie jak Dombrowicza, który nie umie pragmatycznie myśleć! Odpowiedz Link Zgłoś
pit1233 Re: Dombrowicz przed Jasiakiewiczem 13.11.06, 11:16 > Szokuje mnie wysoki wynik Jasiakiewicza, Ludzie chcą SKUTECZNEGO prezydenta, który odbuduje pozycję Bydgoszczy. > jak człowiek tak skompromitowany może jeszcze liczyć na jakiekolwiek poparcie?! Nie pamiętacie już jak Jasiakiewicz > na gwałt oddawał przed wyborami Łuczniczkę i węzeł, nie licząc się z kosztami, No pewnie, lepiej było nie budować ani hali, ani węzła. To Szczyt marzeń dla Bydgoszczy. Pewnie nie mielibyśmy żadnej hali do dzisiaj, a jej budowa np za rok, lub 2 lata kosztowałaby 100% więcej niż wtedy. > jak wielokrotnie drożały opłaty za media miejskie, tylko po to zeby spółki > miejskie i rządzący nimi kolesiowie Jasiakiewicza mogli kupić obligacje > miejskie na finansowanie inwestycji, No pewnie, wszystko co miało zwiazek z Jasiakiewiczem, to "układy" i "kolesiowie" (oczywiście bez żadnych . A nie zastanowiłaś się że Bydgoszcz jednak coś z tego zyskała, w postaci fizycznej infrastruktury, która jest (jak np hala) obecnie podstawą promocji Bydgoszczy ? >a teraz miasto do 2011 jest zblokowane w > inwestowaniu bo jest zbyt mocno zadłużone. Kraków, Toruń jest o wiele bardziej zadłużony, na podobnym poziomie Poznań, Gdańsk, Szczecin, innych nie sprawdzałem. A jednak nie mają twoich problemów. Polska jest zadłużona na 60% i co ? Berlin kilka lat temu przekroczył możliwe zadłużenia i musiał otrzymać pomoc państwową. Budżet państwa to coś zupełnie innego niż budżet domowy. Kto skupia się wyłącznie na równoważeniu budżetu - zwłaszcza dzisiaj - przegra, zdegraduje się, gdyż nie wykorzysta funduszy europejskich, stanie się miastem wymierającym i nieatrakcyjnym, zapóźnionym cywilizacyjnie. > Bezpartyjny Jasiakiewicz, już nie pamiętacie jak go premier > Miller wspierał przy poprzedniej kampanii?!! SLD podłożyło kukułcze jajo Jasiakiewiczowi. On sam ocenia dzisiaj, że poprzednią przegraną kampanię zawdzięcza działaczom SLD. > Tylko, że jak się okazało ile mu > to zaszkodziło to nagle stał się bezpartyjny - jak można ufać takiemu > człowiekowi? Nie nagle stał się bezpartyjny, tylko był nim przez większość swego życia zawodowego. W latach 80-tych bronił działczy Solidarności w procesach sądowych. Alians z SLD był krótki, a Jasiak zawsze uchodził za niepokornego, nie dającego się podporządkować partii jako jej marionetka. Od 3 lat SLD odżegnuje się od Jasiakiewicza, a on sam znany jest z pragmatyzmu i bydgoskiego patriotyzmu, nie z ideologii. Zawsze powtarza, że "o Bydgoszczy niczego złego nie powie" > Poza tym jakie wy gazety czytacie, ja ostatnio napotykam wyłącznie informacje o tym, że Bydgoszcz przoduje w rankingach i to są informacje w gazetach > ogolnoploskich, niezaangazowanych, np. Rzeczpospolita, Computerworld Chyba w Kurierze Ratuszowym. Odpowiedz Link Zgłoś
kokakuba Re: Dombrowicz przed Jasiakiewiczem 13.11.06, 11:46 Pit, jeszcze raz zachęcam: daj buzi swojemu pupilowi i nie truj... Chwalba mocno przesadzona, a nadzieje na wyrost. I trochę więcej szcunku dla forumowiczów, naprawdę nie jesteśmy takimi idiotami żeby wierzyć w bezinteresowność i wzruszający patriotyzm lokalny pana J. Odpowiedz Link Zgłoś
pit1233 Re: Dombrowicz przed Jasiakiewiczem 13.11.06, 12:18 Wiemy, że nie ma ideałów. Sprawa w zasadzie jest prosta. Jeśli podoba nam się, w jakim kierunku zmierza Bydgoszcz obecnie - głosujmy na Dombrowicza. Jeśli na odwrót - pozostaje tylko Jasiakiwiecz, niezależnie czy ma 2 domy, czy 5. Odpowiedz Link Zgłoś
kokakuba Re: Jako wyborca PO - Jasiak do domu!!!! 13.11.06, 11:52 Jako bydgoszczanin - OBAJ do domu!!! Jako świadomy bydgoszczanin - Jasiak do domu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
coooler1 dni Konstantego są już policzone... 13.11.06, 11:26 Dombrowicza dni sa policzone!! Panie Jasiakiewicz miał Pan i ma dalej moje poparcie. Odpowiedz Link Zgłoś
kotonek Re: dni Konstantego są już policzone... 13.11.06, 12:03 Zdumiewającą liczbą głosów musisz dysponować, coooler... Odpowiedz Link Zgłoś
pumekss2 komuno wroc? nie dziekuje... 13.11.06, 13:46 odkad to czerwoni komunisci maja przyjaciol w PO ? jawna kpina i naciaganie wyborcow chcecie powrotu ekipy przekretowcow i cwaniaczkow i pseudofachowcow typu Bukowski,Gaca,Baranowski? ehhhhh....smiechu warte Odpowiedz Link Zgłoś
krysmat Re: komuno wroc? nie dziekuje... 13.11.06, 13:57 NIE nie chce nie robienia nic.Nie chce prezydenta nieudacznika ktory tylko sie glupio usmiecha i udaje ze jest wszystko ok .Nie chce dalszej degradacji miasta .Dlatego wybiore Jasiakiewicza Odpowiedz Link Zgłoś
krysmat Dombrowiczowi juz dziekujemy 13.11.06, 14:01 Zapomnialem nie chce miec prezydenta ktory na zastepce wybral sobie kogos kto pozniej byl skazany wyrokiem za lapowkarstwo.On taki porzadny zaraz powiesz ze nic o tym nie wiedzial Odpowiedz Link Zgłoś
piss_on_pis KonDom jeszcze beknie za łapówki w BPP 13.11.06, 14:08 od CORIMPU..... Odpowiedz Link Zgłoś
paola7878 Re: Jasiakowi juz dziekujemy 13.11.06, 15:06 jak jesteśmy przy Jasiakiewiczu to lepiej nie wspominać o aferach i łapówkarstwie za które o mało nie poszedł siedzieć, zresztą myślę że jest to kwestią czasu, bo PiS-owcy mu nie odpuszczą, szczególnie gdy będzie im nie wygodny Odpowiedz Link Zgłoś
piss_on_pis [...] 13.11.06, 15:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gracz_nr_1 Czy Bydgoszczanie to idioci?! 13.11.06, 16:24 Czy bydgoszczanie to idioci!? 4 lata stagnacji miasta a oni nadal glosuja na Dombrowicza!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wonder1 Re: Czy Bydgoszczanie to idioci?! 13.11.06, 19:45 Tak dla przypomnienia: wiarygodność finansową miasta za czasów Jasiakiewicza badała niezależna firma Stndard&Poors. Po zbadaniu każdej miejskiej złotówki Bydgoszcz uzyskała ocene bb minus, co oznacza stabilne finansowo miasto. To tyle jeśli chodzi o zadłużanie. Po drugie jeśli kogoś można nazwać postkomunistą to Dombrowicza. Jest chyba dość logiczne, że byle kto nie mógł kierować telewizją na początku lat 80-ych. Jasiakiewicz w tym czasie bronił w procesach politycznych działaczy Solidarności, za co został pozbawiony prawa do wykonywania zawodu. Wiem, że powyzsze nie przekona niektórych, ale takie są fakty-wszystko jest do sprawdzenia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sekwencja Re: Czy Bydgoszczanie to idioci?! 13.11.06, 22:15 Dombrowicza,który jest absolutną chorągiewką, a był faktycznie podnóżkiem komuny wylansowała w końcu pani Piotrowska. Popierana m in przez Wyborczą. Jasiakiwecz jest naturalnie o niebo lepszy, ale pamiętajcie, że demokracja to rządy hien nad osłami (Platon), a z osłami jest tak, że na ogół wybieraja największą hienę, czyli Dombrowicza na przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
atention102 Jasiak? Chcesz przestępcy????? 16.11.06, 08:12 wonder1 napisał: > Tak dla przypomnienia: wiarygodność finansową miasta za czasów Jasiakiewicza Jasiak? Chcesz przestępcy????? Odpowiedz Link Zgłoś
wonder1 Re: Jasiak? Chcesz przestępcy????? 16.11.06, 21:02 No właśnie o takich ludziach pisałem, że fakty do nich nie trafiają. A odpowiadając na pytanie - nie chcę przestępcy, głosuję na Jasiakiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
johny.byd Re: Dombrowicz przed Jasiakiewiczem 13.11.06, 20:34 Boję się, że jednak mimo wszystko wygra pan Dombrowicz. Nie chce nikogo obrażać, ale muszę: czy bydgoszczanie to takie wodogłowia, że głosują na p. Dombrowicza? A co mnie obchodzi czy któryś to były komunista itp...? Ważne są inwestycje, pozyskiwanie inwestorów i środków unijnych. Tego obecny prezydent nie robi i nie zamierza robić. Bydgoszczy ciągle coraz bliżej do Piły niż dużych polskich miast. dlatego jeszcze raz powtórzę: boję się, że jednak p. Dombrowicz wygra :/ Odpowiedz Link Zgłoś
saul_bydgoszcz Re: Dombrowicz przed Jasiakiewiczem 14.11.06, 02:05 Kurz jeszcze dobrze nie opadł, a już rozpoczęła się ostra dyskusja nt. II tury. Myślę, że warto trochę poczekać. Zobaczymy jak ułożą się koalicje w regionie. Dwie sprawy bym jednak poruszył. Po pierwsze, szkoda, że przez cztery lata bydgoskie środowisko nie potrafiło wykreować silnego kandydata, który włączyłby się do walki o stanowisko prezydenta. Niestety brakuje w Bydgoszczy wartościowego, opiniotwórczego dziennika, który w sposób w pełni niezależny potrafiłby przebić się do świadomości mieszkańców. Niestety zostaliśmy skazani na pojedynek dwóch panów, mimo, że najlepiej byłoby gdyby obaj odeszli z bydgoskiego życia publicznego. Po drugie. Nie wińcie bydgoszczan za wyniki wyborów. Lata PRL, kulejące regionalne media - tak a nie inaczej ukształtowały ludzi. Na szczęście udało się zmienić skład rady miasta i sejmiku woj., tutaj widzę nadzieję na zmiany. W kwestii panów D-J będzie jeszcze wiele sporów. Jak zadecydują bydgoszczanie - zobaczymy... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kaza12 Re: Dombrowicz przed Jasiakiewiczem 14.11.06, 06:28 Widać gołym okiem że pokutuje jeszcze świadomość ,i tym ludzie się kierują ,bo ten był taki a ten taki.Pytam się czy to jest istotne ,aby być dobrym gospodarzem ???Takie sformułowania że ten był niebieski ,czy czerwony czy fioletowy . Potrzebny jest Prezydent który ściągnie inwestorów ,i ruszy zaniedbane sprawy inwestycyjne w szerokim tego rozumieniu.Wiele spraw nieudolności można przypisać obecnemu Prezydentowi.Chodżby lotnisko gdzie miasto ma swoje udziały , to powinien chodżźby z racji tego pilnować ,czy rozwój lotniska idzie w prawidłowym kierunku.A jakim idzie to każdy z nas widzi na własne oczy.Jest ładny obiekt za spora kase,infrastruktura itp. I co z tego jak nie ma polączeń.O wiele mniejsze miasta co mają lotniska pochwalić się mogą o wiele większą siatką połączeń ,niż my.Zaniedbanie i jeszcze raz zaniedbanie.Wymieniać by było można jeszcze wiele spraw i tematów co były bagatelizowane ,i traktowane po macoszemu.Warto chodżźby wspomnieć o likwidowanej SzP nr 8 ,która to likwidacja była forsowana przez Dombrowicza,a co z tego wyszło każdy z nas wie.Jeszcze jest czas na opamiętanie .Bo później pretensje kierować będziemy tylko do siebie!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
staszekk1 Jasiakiewicz powinien odpowiedziec za lewe interes 14.11.06, 08:41 Jasiakiewicz powinien odpowiedziec za lewe interesy. Odpowiedz Link Zgłoś
pit1233 Re: Jasiakiewicz powinien odpowiedziec za lewe in 16.11.06, 22:30 Niezależnie, kto zostanie prezydentem, nazajutrz po wyborach chowamy topory wojenne, a uszczypliwe uwagi zostawiamy dla siebie. Odtąd będziemy mieć nowego panujacego, którego trzeba szanować i mu pomagać, bo pamagając mu, pomagamy sobie ! Odpowiedz Link Zgłoś
wilman Re: Jasiakiewicz powinien odpowiedziec za lewe in 18.11.06, 12:25 To wlasnie Kondom daje szanse normalnej pracy, a nie walki. Odpowiedz Link Zgłoś
staszekk1 Re: Jasiakiewicz powinien odpowiedziec za lewe in 24.11.06, 14:23 slusznie. Odpowiedz Link Zgłoś
bognapaw Re: Dombrowicz przed Jasiakiewiczem 17.11.06, 20:21 Jestem przekonana, że wygra II turę, człowiek mądry, rzetelny, z ogromnym taktem, a więc nie może to by Jasiakiewicz, znany z buty, zarozumialstwa i brudnych rąk. Odpowiedz Link Zgłoś
robaluch5 Re: Dombrowicz przed Jasiakiewiczem 17.11.06, 20:38 Higiena osobista to każdego indywidualna sprawa / kwestia jakości mydła /. Dombrowicz wygląda czysto, bo szoruje się skrupulatnie, żeby zetrzeć codzienne brudy. Z mądrością też bym nie przesadzała, a jego takt proszę skonfrontować w kontakcie 1 na 1 jako osoba przeciwna jego bzdurnym pomysłom. Mądrość to przywilej, z którego on nie skorzystał ani razu. 3 x NIE Odpowiedz Link Zgłoś