Dodaj do ulubionych

Czytamy forum czytamy.

15.11.06, 22:58
Tylko nie zabieramy głosu bo wiecie jak to się kończy :))))) możemy nawiązać
dialog chętnie wysłucham waszych problemów i może coś zaradzę o czym was będę
tu informował co wy na to, tylko bardzo proszę o kulturę i nie rzucanie
wyzwisk i oskarżeń zobaczmy czy to zadziała (chociaż wątpię).
Obserwuj wątek
    • cherbi witam 15.11.06, 23:40
      ciesze sie ze w koncu ktos odpowiedzial na wolanie prosze uwierzyc ze ja nie
      wierzylem w odzew Dziekuje
      • radny_dobre Re: witam 16.11.06, 08:02
        mogę ci obiecać że przynajmniej jeden raz dziennie będę tu zaglądał jak tak tego
        mieszkańcy pragną
        • sauber1 Re: witam 16.11.06, 13:53
          radny_dobre napisała:

> mogę ci obiecać że przynajmniej jeden raz dziennie będę tu zaglądał jak tak teg
          > o
          > mieszkańcy pragną

TO JEST POWAŻNA DEKLARACJA I GODNA UWAGI
          • radny_dobre Re: witam 16.11.06, 17:47
            i ponownie się pojawiłem siedzę w teraz w domu więc zostanę tu do wieczora
            zobaczmy czy ktoś się odezwie
            jak zapewne wiecie nowa rada jeszcze nie działa chętnie was poinformuję o
            terminie pierwszej sesji
            • radny_dobre Re: witam 16.11.06, 17:48
              chętnie też porozmawiał bym z założycielem forum może ma ktoś jakiś namiar na
              tą osobę
              • radny_dobre Re: witam 16.11.06, 17:49
                bo na wiadomości nie odpisuje może się boi
                • sauber1 Re: witam 16.11.06, 19:17
                  radny_dobre napisała:

> bo na wiadomości nie odpisuje może się boi

Tych co się boją jest coraz mniej, umierają wraz z przebrzydłą komuną ale skoro
                  nikt się nie odważył nic tu napisać abo większość jest w pracy, to ja w tym
                  temacie zapytam o istotna sprawę , jak planujecie rozwiązać problem wielkiego
                  bezrobocia?
                  • radny_dobre Re: witam 16.11.06, 19:58
                    jak już wspomniałem jeszcze nie odbyła się żadna sesja i nie wiem jakie mają
                    plany inni ale ja ci napiszę tak że obietnice typu każdy bezrobotny będzie miał
                    pracę są nie wykonalne, ja chciałbym aby przynajmniej jedna osoba znalazła
                    zatrudnienie przy sali gimnastycznej w dobrem - będzie to osoba która będzie
                    się zajmowała otwieraniem sali i zamykaniem jej gdy mieszkańcy przestaną z niej
                    korzystać musi ktoś taki być wtedy i człowiek ma zatrudnienie i sala jest
                    ogólno dostępna dla każdego chętnego, może uda się również zatrudnić kogoś przy
                    GOK-u drugą osobę tak aby był on otwarty w innych godzinach bo jakoś nie widzę
                    sensu otwierana goku latem w godzinach od 9 do 16 no może w wakacje gok
                    powinien być otwarty tak aby jak najwięcej czasu można by w nim spędzić a nie
                    jak wszyscy są w szkole, potrzeba jest również jakaś ekipa porządkowa, która
                    zajeła by się porządkiem w gminie (całej) a nie tylko głównych ulic w dobrem,
                    nie wiem jakie są plany po cukrowni jeżeli dojdzie do jej rozbiórki to napewno
                    nie wolno pozwolić aby całą została rozebrana część chciałbym przeznaczyć na
                    jakieś mieszkania socjalne to też musi u nas być a najważniejsza sprawa to
                    ściągnięcie jakiegoś inwestora ale aby on przybył trzeba dać mu warunki nawet
                    dopłacić mu do każdego zatrudnionego z naszej gminy nie wiem czy to jest
                    wykonalne muszą wypowiedzieć się inni na ten temat napewno trzeba coś zrobić
                    aby je zwalczyć wiadomo że nie wszyscy nagle znajdą zatrudnienie w gminie
                    • misiek4321 Re: witam 16.11.06, 20:31
                      radny_dobre napisała:

> jak już wspomniałem jeszcze nie odbyła się żadna sesja i nie wiem jakie mają
                      > plany inni ale ja ci napiszę tak że obietnice typu każdy bezrobotny będzie
                      miał
                      >
                      > pracę są nie wykonalne, ja chciałbym aby przynajmniej jedna osoba znalazła
                      > zatrudnienie przy sali gimnastycznej w dobrem - będzie to osoba która będzie
                      > się zajmowała otwieraniem sali i zamykaniem jej gdy mieszkańcy przestaną z
                      niej
                      >
                      > korzystać musi ktoś taki być wtedy i człowiek ma zatrudnienie i sala jest
                      > ogólno dostępna dla każdego chętnego

Z ta sala to dobry pomysł chetnie bym poszedł sobie pograc po pracy rozerwał
                      sie spotkał z kims i pograł (nie umie za bardzo w co kolwiek grac) ale sala
                      powinna być ogólno dostepna!! Teraminaz i kiedy i októrej godzinie jaka Grupa!!

ŚWIETNY POMYSŁ!!! Popieram GO
                      • radny_dobre Re: witam 16.11.06, 20:40
                        jak już wszystko będzie wiadomo dam wam znać na jakiej zasadzie będzie ona
                        udostępniana
                    • sauber1 Re: witam 16.11.06, 20:37
                      radny_dobre napisała:

> jak już wspomniałem napewno trzeba coś zrobić
                      > aby je zwalczyć wiadomo że nie wszyscy nagle znajdą zatrudnienie w gminie

Na pewno trzeba najpierw pomyśleć, może znajdzie się jakieś konstruktywne
                      rozwiązanie. Ja nie mam powodów aż tak wielkich do narzekań ale też mam wyrzuty
                      sumienia pracuje na czarno nie płacę podatków i zus może mnie nie lubić kiedyś,
                      pewna zasada mówi, że tylko niewolnik nie płaci podatków i co myślisz że to jest
                      przyjemne żyć z taką świadomością? Rak wiem kasy jest dwa razy tyle i myślę że u
                      innych jest podobnie, żyjących w podobny sposób ale czy nie można prościej,
                      popracować z osiem godzin dziennie odebrać z 3,5 tysiąca miesięcznie i żyć bez
                      stresu?
                      • cherbi Re: witam 16.11.06, 22:45
                        praca na czarno skad ja to znam Nawiazujac do tego tematu mam pytanie czy w
                        naszej gminie sa lub beda osoby lub osoba z ktora mozna porozmawiac,poradzic
                        sie w temacie samozatrudnienia? wiem ze w naszym radziejowskim biurze
                        dowodzenia mozna tylko dostac ulotke do reki z ktorej i tak nic czlowiek sie
                        nie dowie a jak jest u nas w gminie?
                        • sauber1 Re: witam 17.11.06, 03:29
                          cherbi napisał:

> praca na czarno skad ja to znam Nawiazujac do tego tematu mam pytanie czy w
                          > naszej gminie sa lub beda osoby lub osoba z ktora mozna porozmawiac,poradzic
                          > sie w temacie samozatrudnienia? wiem ze w naszym radziejowskim biurze
                          > dowodzenia mozna tylko dostac ulotke do reki z ktorej i tak nic czlowiek sie
                          > nie dowie a jak jest u nas w gminie?

ale się wyraniłeś, samozatrudnienie się kończy i stanie się mało opłacalne już
                          wkrótce, 3 lata temu to tak to była żyła zlota
                          • cherbi dziendobry 17.11.06, 10:06
                            to nie do konca sprawa zamknieta z tym samozatrudnieniem Jak zawsze sa za i
                            przeciw Osobiscie jestem za samozatrudnieniem ale gdy wprowadza zakaz to
                            zostane jako murzyn pracujacy na czarno Poniewarz pracowalem legalnie i teraz
                            wnioslem sprawe do sadu pracy o zwrot kasy za robote Tak naprawde nie ma
                            sprawiedliwosci i pracodawca jest gora Dziekuje za zainteresowanie sie moim
                            problemem chetnie skorzystam z porady prawnej jakichkolwiek osob Pozdrawiam
                            • cherbi Re: dziendobry 17.11.06, 11:21
                              a moze by tak zalozyl gablotke z ogloszeniami w ktoryms z naszych sklepow lub w
                              gminie?Tak by kazdy mogl dac ogloszenie nawet za drobna oplata W londynie mamy
                              sciane placzu moze i taka zrobmy u nas?
                            • sauber1 Re: dziendobry 17.11.06, 15:43
                              cherbi napisał:

> to nie do konca sprawa zamknieta z tym samozatrudnieniem Jak zawsze sa za i
                              > przeciw Osobiscie jestem za samozatrudnieniem ale gdy wprowadza zakaz to
                              > zostane jako murzyn pracujacy na czarno Poniewarz pracowalem legalnie i teraz
                              > wnioslem sprawe do sadu pracy o zwrot kasy za robote Tak naprawde nie ma
                              > sprawiedliwosci i pracodawca jest gora Dziekuje za zainteresowanie sie moim
                              > problemem chetnie skorzystam z porady prawnej jakichkolwiek osob Pozdrawiam

zobacz sobie tam jest jasno to opisane, zawsze są dwa wyjścia
                              www.samozatrudnienie.pit.pl/pages/i/2585.php
                              • cherbi Re: dziendobry 18.11.06, 13:43
                                czytalem czytalem i teraz przystaje za praca na czarno mniej problemow i wiecej
                                kasy a jesli chodzi o inwestora na nasz region jesli mial by byc i placic w
                                jakims nowo powstalym zakladzie tak jak japonczycy pod toruniem to lepiej jak
                                by go nie bylo
                                • pele42 Re: dziendobry 18.11.06, 14:59
                                  ty chyba nie wiesz na jakiej zasadzie to działa
                        • radny_dobre Re: witam 17.11.06, 06:36
                          odpowiem ci szczerze nie mam pojęcia czy jest w gminie taka osoba która
                          potrafiła by ci odpowiedzieć na twoje pytania jak cię to mocno interesuje
                          podjadę w poniedziałek do gminy i zapytam czy ktoś jest w stanie coś ci doradzić
              • sauber1 Re: witam 16.11.06, 19:29
                radny_dobre napisała:

> chętnie też porozmawiał bym z założycielem forum może ma ktoś jakiś namiar na
                > tą osobę

ale po co?
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=27527&w=52224112&a=52313010
            • krystyna.depta Re: witam 24.01.07, 08:57
              Szanowny Panie Radny - znamy sklad nowej Rady Gminy, niestety nie od Pana!
              - wiemy, że odbyla się pierwsza sesja, niestety nie od
              Pana!
              - wiemy, że Rada Gminy obya juz kilka posiedzeń, niestety
              nie od Pana!
              - nie wiemy jakie sprawy byly poruszane na sesjach,
              (jedynie możemy się domyślać) i to chcielibyśmy wiedzieć od Pana zgodnie z
              Pańskimi deklaracjami!
              Pozdrawiam i życzę w dalszym ciągu dobrego samopoczucia i zadowolenia z siebie!
        • obserwatorx Re: witam 18.11.06, 20:36
          No no no to forum Rusza
          Witam osobiście Pana Radnego jak się nie mylę to na Pana Głosowałem i wiążę
          (sobie) z Panem duże Nadzieje Zyczę powodzenia !
          A dla pozostałych:
          Mieszkania Socjalne Fajna Rzecz, ale duży kłopot:
          -dostosowanie kosztuje
          -utrzymanie kosztuje
          -lokator najczęściej nie płaci
          -władz ma kłopot finansowy i jednego wroga więcej
          Więc wystrzega sie jeśli nie musi (eksmisje sądowe)jak może
          • radny_dobre Re: witam 18.11.06, 23:19
            zastanawiam się czy my się znamy :))))
            • radny_dobre Re: witam 18.11.06, 23:21
              a jeszcze jedno zapomniałem podziękować za głos jeżeli się nie mylisz też wiążę
              ze sobą jakieś nadzieje ciekawe co z tego wyjdzie
            • sauber1 Re: witam 19.11.06, 15:14
              radny_dobre napisała:

> zastanawiam się czy my się znamy :))))

A co stoi na przeszkodzie byśmy mogli wszyscy poznać się na realu?
              • radny_dobre Re: witam 19.11.06, 17:11
                sauber1 napisał:

> radny_dobre napisała:
                >
                > > zastanawiam się czy my się znamy :))))
                >
                > A co stoi na przeszkodzie byśmy mogli wszyscy poznać się na realu?

jak dla mnie to nic nie stoi na przeszkodzie
                • cherbi dobrywieczor 19.11.06, 19:55
                  to sie nazywa wieczorek zapoznawczy jak bedziecie słac zaproszenia nie
                  zapomnijcie o mnie pozdrawiam
            • obserwatorx Re: witam 20.11.06, 00:27
              ja znamy wszystkich naszych kochanych radnych więc Ciebie też, typowałem w
              Dobrem 5 osób i jeszcze 2 w innym okręgu zgadłem wszystkich (ale to była czysta
              socjologia) na Ciebie też stawiałem zobaczymy jak Ci Pujdzie Trzymam Kciuki o
              OBSERWUJĘ narazie badasz teren i szukasz sprzymierzeńców no i za dużo nie
              obiecujesz - Dobry początek tylko:
              1-w spr samozatrudnienia na urząd Gminy nie licz bo nie ma kto tam pomóc
              włącznie z radcą
              2-Sala gim pomysł niezły, ale w zaszłym roku było tyle grup że odrana do
              wieczora zajęta w tym roku pustki są jeszcze wolne terminy, ale parę groszy dla
              otwierającego może w przyszłości coś po[prawić
              3-są jeszcz sale w podstawówkach
              Będziesz miał teraz pracowity tydzień bo pierwsza sesja w tym tygodniu, a te
              szachy z przewodniczącym i komisjami to męczące więc Dużo Sprytu i Powodzenia
              • radny_dobre Re: witam 20.11.06, 06:10
                po tej wypowiedzi wiem też kim jesteś chyba
              • radny_dobre Re: witam 20.11.06, 06:12
                a co do moich obietnic wiesz zapewne jak jest ludzie dużo obiecują a i tak nic
                robią więc lepiej za dużo na początek nie obiecywać bo zapewne też wiesz że
                jeżeli nie będę w większości to swoje obietnice mogę wyrzucić do kosza
                • radny_dobre Re: witam 20.11.06, 10:27
                  cherbi bardzo proszę abyś podał jakiś namiar na siebie najlepiej dzisiaj bo
                  muszę się z tobą skontaktować w twojej sprawie
                  • cherbi Re: witam 20.11.06, 12:51
                    wyslalem na maila nr tel mam nadzieje ze dojdzie
                • obserwatorx Re: witam 23.11.06, 18:52
                  Drogi Radny Będziesz w większości Spokojna Głowa, choć u nas w radzie większość
                  istnieje tylko przed głosowaniem na Przewodniczącego, a potem każdy sobie
                  Rzepkę skrobie - jak przekonasz innych to tak będzie, a masz sznsę tym
                  bardziej ,że nowy wójt nie będzie od początku narzecałswojej woli radzie po
                  prostu DA WAM TROCHĘ PORZĄDZIĆ -Jutro o 12 będzie po zawodach z całą sympatią
                  dla historycznego wyboru przewodniczącego bo będzie ........, a raczej
                  z ......będziemy obserwowac. Jeżeli sę domyślasz kim jestem to
                  dobrze ,ja nigdy tego nie kryłem czekam czasów drodzy forum-owicze że można
                  będzie się podpisać, ale czy teraz ???
    • cherbi witam 20.11.06, 13:04
      jak by co to napisz na cherbi@gazeta.pl
    • sauber1 Re: Czytamy forum czytamy. 20.12.06, 04:16

Widzimy , widzimy , widzimy ale co tak mało piszemy, nie nada, niekazano???
      • babciafrania Re: Czytamy forum czytamy. 26.12.06, 23:00
        Co lub kto? w Dobrem straszy,
        • ka-wa3 Re: Czytamy forum czytamy. 24.01.07, 14:27
          Czy na pewno jeszcze pan czyta, Szanowny Panie Radny? Raczej po bardzo krótkim
          czasie od wyborów zapomniał pan o obietnicach.
          • sauber1 Re: Czytamy forum czytamy. 25.01.07, 01:24
            ka-wa3 napisała:

> Czy na pewno jeszcze pan czyta,

Czyta, czyta ale od tego oczy bolą, czasem głowa, a od pisania palce się
            wyrabiają, obiecane tak jak dane, bardzo prosiem, słowo się rzekło - kobyłka u
            płotu. Czekamy i nie ma , że to czy tamto, chociaż pozdrowienia i uśmiech
            ładny, społeczeństwo czeka i ma prawo się tez odwzajemnić, a nic to Nas nie
            kosztuje to taka prosta rzecz tylko uśmiech a jak wiele i jak łatwiej w życiu
            ))))))
            • misiek4321 Re: Czytamy forum czytamy. 25.01.07, 18:12
              Dieta radengo nie strcza na opłącenie abonamentu za internet!!
              Musimy sie chyba mu założć na abonament!
              Cóż poradzić....!!!
    • sauber1 Re: Czytamy forum czytamy. 27.01.07, 17:29
      Czytamy i piszemy, już jest "684" postów to i tak wiele jak na taką malutka
      miejscowość a tematów przybywa i ładnie się rozwija "Tak trzymać Alleluja i do
      przodu"
      • obserwatorx Re: Czytamy forum czytamy. 27.01.07, 19:45
        Nieżle, nieżle, ale z tych 684-ech tp 500 twoich
        Ty to chyba masz jak nasi REDAKTORZY z kujawskiej od wierszówki na forum
        - " bez urazy to tak z sympati"
        • sauber1 Re: Czytamy forum czytamy. 27.01.07, 19:57
          obserwatorx napisał:

> Nieżle, nieżle, ale z tych 684-ech tp 500 twoich
          > Ty to chyba masz jak nasi REDAKTORZY z kujawskiej od wierszówki na forum
          > - " bez urazy to tak z sympati"

Nie o to chodzi, tylko o niemrawość, jak jest źle to wszyscy krzyczą, komuna
          prawie umarła, "siedzi w podziemiu i kasiorę liczy", teraz prawie luzik pełen,
          powiew demokracji, wolność, a tu cisza jakby makiem zasiał, a co do ilości to
          jak by policzył to pewnie różnie by z tym było, kiedyś była cenzura i gdyby tak
          było nadal to połowa politycznie niepoprawnych wypowiedzi zniknęła by i licznik
          by też został cofnięty, a może się mylę..........
    • krystyna.depta Re: Czytamy forum czytamy. 09.02.07, 13:17
      Szanowny panie radny, chcielibyśmy odnowić rozpoczęty przed wyborami dialog,
      który pan przerwal, zachodzę w glowę - dlaczego? Czyżbyśmy niekulturalnie
      konwersowali czy używali slów niecenzuralnych? A może przepadl pan z kretesem w
      wyborach? Ja, jako wyborca widzielam już światelko w tunelu, liczylam, że w
      końcu ktoś zajmie się naszymi problemami i moze nawet coś zaradzi a tu klops -
      światelko zgaslo jeszcze szybciej niż zablyslo. Okazuje się, że elektorat nie
      pierwszy i zdaje się nie ostatni raz zostal wystawiony do wiatru. Oby to byl
      wiatr odnowy...
      • sauber1 Re: Czytamy forum czytamy. 17.02.07, 15:24
        krystyna.depta napisała:

>Oby to byl wiatr odnowy...

Też zachodzę w głowę(na szczęście), jakie w Dobrem można mieć problemy, ten
        jedyny najważniejszy, smród w raz z chlebodajna fabryką zniknął, wiatr
        przedmuchnął, pozostała jeno pustka. Ale........
        • krystyna.depta Re: Czytamy forum czytamy. 20.02.07, 09:44
          Fabryka zniknęla, co do smrodu to się wiosną okaże, czy pozostal. Wcześniej
          znikaly inne zaklady - SHRO, GS, PKP, SKR czy Mleczarnia i nikt po nich nie
          plakal. Nie ludźmy się, że powstalą pustkę w cudowny sposób zapelnią lokalne
          wladze. Obietnice, że ścieżka rowerowa, że skansen, że basen czy hala sportowa
          jeśli nawet będą spelnione to nie wszystko. Jak nie ma chleba to daje się
          ludziom igrzyska, ale to już bylo!
          • ziomka.a Re: Czytamy forum czytamy. 20.02.07, 21:09
            Bardzo przepraszam ale o ile wiem to SKR istnieje i ma sie nawet dobrze
            • krystyna.depta Re: Czytamy forum czytamy. 21.02.07, 12:16
              Owszem, jeszcze istnieje, tylko ilu ludzi tam pracuje a ilu pracowalo kiedyś? A
              czy ma się dobrze należaloby zapytać ludzi jeszcze związanych z tym zakladem,
              czy oni też mają się dobrze, czy to jest tożsame?
              • ziomka.a Re: Czytamy forum czytamy. 21.02.07, 21:57
                Skoro stać SKR na zatrudnianie nowych pracowników to nie musi być chyba aż tak
                źle, aczkolwiek zgadzam się z Panią że nie ma co porównywać stanu dzisiejszego
                z tym jak był kiedyś.
                • domena18 Re: Czytamy forum czytamy. 25.02.07, 14:58
                  z tego co widać to SKR będzie się jeszcze dłuuuuugo trzymał
                  • cherby Re: Czytamy forum czytamy. 12.03.07, 21:15
                    SKR rzadi sie wlasnymi prawami ktos ma z tego kase wiec istnieje jak
                    fatamorgana na pustynij kropla w morzu potrzeb
    • sauber1 Re: Czytamy forum czytamy. 15.04.07, 16:54
      Czytamy forum czytamy, to widać, tylko szkoda nie wiedzieć czemu tak mało piszemy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka