intervention Re: Cała ulica walczy z krematorium 21.11.06, 20:55 Buehehe mieszkańcy ulicy beda walczyć do upadłego... Więc spalarnia jak znalazł :))) Odpowiedz Link Zgłoś
grafpit A co gorsze krematorium czy ul. Fordońska... 21.11.06, 22:58 i cała tablica metali ciężkich wydmuchiwanych z samochodów? A toksynki, które za przeproszeniem, wpieprzamy w kiełbaskach i innych gównach to protestów niewywołują? Czasem to żal ciemnogrodu - po prostu żal. Odpowiedz Link Zgłoś
coooler1 Re: A co gorsze krematorium czy ul. Fordońska... 21.11.06, 23:01 Przecież to było pewne, że bedą protesty. TO było pewne na 100% Odpowiedz Link Zgłoś
inny70 Re: A co gorsze krematorium czy ul. Fordońska... 22.11.06, 09:43 Sory, ale, na to co wpieprzasz... to masz wpływ. Na to, co wdychasz, niekoniecznie. Mówisz ciemnogordu? To Ci zacytuję z opracowania na 150 stron, które zlecili nasi włodarze: "pracą pieca steruje mikroprocesor zbudowany z płytek obwodów drukowanych". Stawiam skrzynkę najlepszej wódki komuś, kto mi pokaże taki MIKROprocesor. Jeśli to wszystko jest takie fantastycznie wspaniałe, dlaczego urzędnicy uciekają się do fałszowania dokumentów dotyczących tego postępowania? Odpowiedz Link Zgłoś
bona64 Re: A co gorsze krematorium czy ul. Fordońska... 22.11.06, 10:15 Co gorsze.Jest sens walczyć z główną drogą w mieście. Ilu z nas chodzi tylko pieszo. Emitowane metale ciężkie opadają na ziemię. Warzyw z takiej uprawy na pewno bym nie jadła. A inne tlenki:SO2, NOx, CO2,CO... te zanieczyszczenia się sumują, co wielokrotnie wskazywaliśmy w rozmowach. Przeciwko toksynkom w kiełbaskach ja i moja rodzina protestujemy. Po prostu ich nie jemy, tych gówien też.Do kupienia jest również zdrowa żywność. Natomiast nikt nie opracował jak można nie oddychać. Jeżeli sensowne argumenty nie zadziałają, trzeba będzie po prostu wyprowadzić się z Bydgoszczy. Smacznego. Pozdrawiam Ciemnogród Odpowiedz Link Zgłoś
mayag Re: A co gorsze krematorium czy ul. Fordońska... 23.11.06, 08:49 grafpit napisał: > i cała tablica metali ciężkich wydmuchiwanych z samochodów? A toksynki, które > za przeproszeniem, wpieprzamy w kiełbaskach i innych gównach to protestów > niewywołują? Czasem to żal ciemnogrodu - po prostu żal. Życzę Tobie aby wybudowano pod twoimi oknami węzęł komunikacyjny południowo- zachodnio-wschodnio-północny o szczególnym natężeniu Tir-ów. Nawdychasz się siedmiogrodzkich toksynek , które tak lubisz. Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: Cała ulica walczy z krematorium 21.11.06, 23:05 Też uważam że budować - ci ludzie nie zdają sobie sprawy że zdecydowanie gorszą rzeczą jest sąsiad który lubi czasem napalić w kominku siatkami z marketów - jedna kretynka która rozmawiała ze sprzedawcą w sklepiku - ja to nimi palę aż się piec zapycha. Odpowiedz Link Zgłoś
inny70 Re: Cała ulica walczy z krematorium 22.11.06, 09:46 Przepraszam, na jakiej podstawie sądzisz, że nie zdają sobie sprawy? Odpowiedz Link Zgłoś
bona64 Re: Cała ulica walczy z krematorium 22.11.06, 10:21 Na tego sąsiada jest sposób. Można zadzwonić do Straży Miejskiej. Czsami wiedzę trzeba komuś wpajać siłą. Najlepiej pałką. Budować tak. Dobre pytanie gdzie? Pod oknami? Odpowiedz Link Zgłoś
bona64 Re: Cała ulica walczy z krematorium 22.11.06, 10:30 Też uważam, że budować. Tej Pani sąsiadce można by ogrzewać mieszkanie zimą ciepłem z tej spalarni.Tobie zresztą też. By było oszczędniej i zdrowiej.Skoro gorsza jest gruźlica od grypy, to może lepiej dbać, aby zawsze być chorym na grypę. Odpowiedz Link Zgłoś
yanko Re: Cała ulica walczy z krematorium 22.11.06, 02:03 Oczywiscie, budowac. W artykule nie ma sladu jakiejkolwiek racjonalnej argumentacji przeciwnikow krematorium. Ich poczynaniami rzadzi zasada: jesli nie rozumiem, to jestem przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
inny70 Re: Cała ulica walczy z krematorium 22.11.06, 09:45 Sory, Twoje pisanie też takie jest. Ja Ci powiem, jak wyglądało zbieranie materiałów do tego art., jeśli zechcesz słuchać. Pewnie, jeśli nie chcesz mieć temp, lepiej zbić termometr! Odpowiedz Link Zgłoś
bona64 Re: Cała ulica walczy z krematorium 22.11.06, 10:26 Pytanie? Nie rozumie kto? Ten co pisał artykól, czy ten co protestował. Rzadko protestujący mają własną gazetę i moga pisac co wiedzą.Ty czytasz wiedzę redaktora, to co zechciał napisać. Poczytaj może sobie opracowania naukowe nt. spalarni , potwiertdzone badaniami. Są opublikowane w internecie. Ale to więcej niż 4 linijki. I do tego trzeba jeszcze myśleć, i mieć jeszcze sporo wiedzy, zeby wiedzieć co się czyta. A z tym to może być krucho. Prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
bona64 Re: Cała ulica walczy z krematorium 22.11.06, 10:32 Nie rozumie ten kto to pisał i czytał. Jak chcesz przeczytać, co rozumieja i wiedzą protestujący, odsyłam Cię do odwołań wysłanych do Urzędu Miejskiegi i Prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
inny70 Re: Cała ulica walczy z krematorium 22.11.06, 09:38 Mordka.. a moze pod Twoim balkonem? Czy teraz bedziemy sie licytowac, kto glosniej krzyczy? Ja juz pomijam, że facio napisał to w tak lamerski sposób, że żal d.. ściska. Juszczenkę też dioksynami chcieli załatwić Odpowiedz Link Zgłoś
bona64 Re: Cała ulica walczy z krematorium 22.11.06, 10:17 Tak pod Twoim oknem!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mayag Re: Cała ulica walczy z krematorium 23.11.06, 08:23 Skoro już o kiełbaskach.....to chciałbym wszystkim zwolennikom budowania spalarni przypomnieć , że jakieś 500 m od tego krematorium są zlokalizowane Bydgoskie Zakłady Mięsne. Owszem budować. Jak ktoś chce być spopielony ...proszę bardzo.Ale powinno to być poza terenem zabudowy mieszkaniowej.Siedmiogród ??????? O czym wy piszecie ??????Wystarczy , że sam fakt mieszkania obok nie należy do przyjemnoci . Tak poprostu. A trzeba jeszcze powiedzieć o aspekcie finansowym. Mieszkańcy stracą na wartości nieruchomości. Ciekaw jestem jak byście "śpiewali" gdyby pod waszymi oknami coś takiego powstało..... LUDZIE !!!!!!! Tak mają wyglądać inwestycje w Bydzi za prezydentury Dombrowicza ?! Ja już wiem na kogo zagłosuję. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mayag Re: Cała ulica walczy z krematorium 24.11.06, 20:12 mordkakofana napisał: > Budować! Pod twoimi oknami !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś