Dodaj do ulubionych

Zniknął kiermasz odzieży Co dalej z Pomorzaninem?

28.11.06, 16:59
Z ulicy Gdańskiej 10 zniknął kompromitujący kiermasz odzieży. Co dalej z
Pomorzaninem? Co dalej z Orlem o Polonia ?

www.express.bydgoski.pl/look/article.tpl?IdLanguage=17&IdPublication=2&NrIssue=460&NrSection=1&NrArticle=49836&IdTag=18
Obserwuj wątek
    • mc_pele Re: Zniknął kiermasz odzieży Co dalej z Pomorzani 28.11.06, 17:32
      gracz_nr_1 napisał:

Co dalej z
      > Pomorzaninem?

miasto powinni wykupić to miejsce, wyremontować i za symboliczną kwotę ( 1zł
      miesięcznie na przykład ) wynajmować powstającemu właśnie Bydgoskiemu
      Stowarzyszeniu Miłośników Komunikacji Miejskiej na siedzibę ;)

• coooler1 Re: Zniknął kiermasz odzieży Co dalej z Pomorzani 28.11.06, 17:36
        Chyba jesteś założycielem tego stowarzyszenia albo jednym z członków ;)
        • gracz_nr_1 A male kameralne kino? 28.11.06, 17:45
          Ja jestem za malym kameralnym kinem, gdzie wyswietlane byly by filmy
          z ,,wyzszej polki" i ktorego udzialowcem bylo by miasto!
          • mc_pele Re: A male kameralne kino? 28.11.06, 17:47
            gracz_nr_1 napisał:

> Ja jestem za malym kameralnym kinem, gdzie wyswietlane byly by filmy
            > z ,,wyzszej polki" i ktorego udzialowcem bylo by miasto!

czy jednak obecna władza jest skora do wspierania takich inicjatyw?
            • gracz_nr_1 Re: A male kameralne kino? 28.11.06, 17:50
              Dombrowicz nie jest otwarty na zadne nowe pomysly!
        • mc_pele Re: Zniknął kiermasz odzieży Co dalej z Pomorzani 28.11.06, 17:45
          a tak ;) oczywiście bardzo serdecznie zapraszamy do współpracy wszystkie osoby
          kochające nasze miasto oraz wszystko co związane z komunikacją miejską,
          sponsorzy także bardzo mile widziani ;) Jako pierwszy cel załozyliśmy sobie
          ocalenie jednego z ikarusów 280- popularnego "hebla" i utrzymanie go w stanie
          używalności, jeśli dobrze nam pójdzie to postaramy się także zrobić jak
          najwięcej dla herbranda, na razie jednak nasz klub jest w powijakach, ale
          zrobimy co tylko w naszej mocy żeby jeszcze było o nas głośno na świecie ;)
          • campenile Re: Zniknął kiermasz odzieży Co dalej z Pomorzani 28.11.06, 18:03
            Mam nadzieje, że ten ocalały hebel nie bedzie kursował liniowo :)
            • mc_pele offtopic -- hebel ;) 28.11.06, 18:13
              campenile napisał:

> Mam nadzieje, że ten ocalały hebel nie bedzie kursował liniowo :)

niestety nie... może kiedyś na prima aprilis złozymy ofertę na obsługę jakiejś
              linii, np 75 ;) najpierw jednak bedziemy musieli sie nim nacieszyć, jak go
              tym nie dobijemy postaramy się o organizację imprez komunikacyjnych, takich jak
              TMMB zorganizowało na 70 lecie autobusów w Bydgoszczy. Mamy ogromną nadzieję
              pozyskać jakichś sponsorów i na to,że MZK będziemy wspierać nasze działania, na
              razie są raczej pozytywnie do nas nastawieni, mam nadzieję że współpraca ułoży
              się dobrze.
              • campenile Re: offtopic -- hebel ;) 28.11.06, 18:32
                Całe szczescie, że tylko na prima aprilis i ze na 75 a nie na przykład 52 albo
                69 :)
                • mc_pele Re: offtopic -- hebel ;) 28.11.06, 18:38
                  campenile napisał:

> Całe szczescie, że tylko na prima aprilis i ze na 75 a nie na przykład 52
                  albo
                  > 69 :)

hm... a uważasz że na 69 lepiej egzamin zdają o wiele mniej pojemne conecto? W
                  dodatku Many i Mercedesy mają dość duże problemy z zamykaniem drzwi,
                  szczególnie na tej linii, doskonale to widać - jak za manem lub conecto na
                  następnej kolejnośći jest hebel bardzo często dogania go na trasie pomimo tego
                  że silniki wielu z nich już ledwo co zipią. Skoro czas hebli w Bydgoszczy się
                  skończył to trudno, ale mzk powinno wyremontować ik 280.70 (te niebieskie z
                  automatyczną skrzynią biegów)- to idealne autobusy na linię o dużych
                  napełnieniach.
                  • intervention Re: offtopic -- hebel ;) 28.11.06, 18:44
                    mc_pele napisał:

> Skoro czas hebli w Bydgoszczy się
                    > skończył to trudno, ale mzk powinno wyremontować ik 280.70 (te niebieskie z
                    > automatyczną skrzynią biegów)

Te ikarusy to akurat lubię. jechałem takim na spotkanie z moim chłopakiem
                    hehehe. Ale nie pamietam numeru taborowego a bardzo chciałbym to ustalić :) To
                    chyba był 2845 obecny 3845
                    • mc_pele Re: offtopic -- hebel ;) 28.11.06, 18:55
                      jeśli był to ikarus 280.70E - ten z pomarańczowymi rurkami i wyświetlaczem
                      numeru linii to duże prawdopodobieństwo że był to 3845, jeśli miał tablice
                      rejestracyjne o numerach CB 26594 to na 100% był to 3845 :)
                      • intervention Re: offtopic -- hebel ;) 28.11.06, 19:07
                        Miał takie żóltawe rurki, miał wyswietlacz z numerem linii 69, miał też
                        przegub :) Numeru rejestracyjnego nie pamiętam.. wiem tylko, ze 5 sierpnia 2003
                        o 12:03 skończył kurs na pętli Błonie. Da sie ustalić co to za autobus był???
                        • mc_pele Re: offtopic -- hebel ;) 28.11.06, 19:16
                          intervention napisał:

Numeru rejestracyjnego nie pamiętam.. wiem tylko, ze 5 sierpnia 2003
                          >
                          > o 12:03 skończył kurs na pętli Błonie. Da sie ustalić co to za autobus był???

hm... trzeba by było pogadać z dyspozytorem czy zachowują takie informacje
                          (wydaje mi się że powinni,ale głowy nie dam). Jeśli tak to jest to raczej do
                          ustalenia ( jeśli mzk będzie chciało współpracować ;) ) ale może zająć troche
                          czasu. Porozmawiam dzisiaj z kolegami z klubu, którzy mają większe chody na
                          zajezdni, zobaczymy co da się zrobić.
                          • intervention Re: offtopic -- hebel ;) 28.11.06, 19:17
                            Byłbym wdzięczny :)
      • bolekxlolek Re: Zniknął kiermasz odzieży Co dalej z Pomorzani 30.11.06, 12:35
        Miasto powinno wyremontować ten lokal, wyposażyć w złote klamki i za symboliczne
        50 gr oddać stowarzyszeniu miłośników taczek dwukółkowych.
        • mc_pele Re: Zniknął kiermasz odzieży Co dalej z Pomorzani 30.11.06, 16:16
          bolekxlolek napisał:

> Miasto powinno wyremontować ten lokal, wyposażyć w złote klamki i za
          symboliczn
          > e
          > 50 gr oddać stowarzyszeniu miłośników taczek dwukółkowych.

;) to jest tzw. emotikon, ten oznacza akurat że to co pisałem wcześniej pisałem
          żartobliwie. Tak dla Twojej informacji.
    • mac_byd Re: Zniknął kiermasz odzieży Co dalej z Pomorzani 28.11.06, 18:11
      Jeżeli zacznie działać Centrum Astoria to Pomorzanin może być kinem dla tego
      centrum, może taki pomysł sprzeda się!
    • gracz_nr_1 Re: Zniknął kiermasz odzieży Co dalej z Pomorzani 28.11.06, 18:20
      Dobry pomysl! ale mi chodzilo raczej o takie male kameralne kino, dla bardziej
      ambitnych widzow!
      • mac_byd Re: Zniknął kiermasz odzieży Co dalej z Pomorzani 28.11.06, 18:24
        Nic nie stoi na przeszkodzie, aby to kino dawało bardzo urozmaicony repertuar!
        • gracz_nr_1 Re: Zniknął kiermasz odzieży Co dalej z Pomorzani 28.11.06, 18:29
          Tak ale mi chodzilo o to aby to kino roznilo sie od innych, tych normalnych, by
          bylo czyms w rodzaju alternatywy dla widzow chcacych obejrzec filmy z wyzszej
          polki!
          • poklepywacz Re: Zniknął kiermasz odzieży Co dalej z Pomorzani 28.11.06, 18:41
            takie kina z powodzeniem istnieja w Poznaniu.obok 3 multipleksow (wkrotce 4)
            istnieja 4 kina małe,kameralne...ostatnio na przykład był festiwal kina
            rumuńskiego...niszowa kultura zawsze wygra z masówką!!!
            • ethanak Re: Zniknął kiermasz odzieży Co dalej z Pomorzani 28.11.06, 19:01
              Oczywiście że tak - pan z Neptun Films robi nas w konia - w Gdańsku oprócz
              trzech multipleksów (Krewetka , Cinema City i Multikino) istnieją conajmniej 3
              inne kina będące własnością Neptuna.Idę o zakład że dochody ze sprzedaży bądź
              najmu kin poza trójmiastem posłużyły dofinansowaniu malutkich kin w Gdańsku -
              bo tam się opłaca...
              • poklepywacz Re: Zniknął kiermasz odzieży Co dalej z Pomorzani 28.11.06, 19:11
                inny fakt ze w bydzi jest inna struktura i mniej jest studentow (a przynajmniej
                takich ktorzy chetnie by wydali 11zl na kino made in europe) niz w gdansku czy
                poznaniu...choc jeden pomorzanin spokojnie powinien sie utrzymac
                • gracz_nr_1 Re: Zniknął kiermasz odzieży Co dalej z Pomorzani 28.11.06, 21:23
                  Ale miasto rowniez mialoby miec swoj wklad w to kameralne kino!
                  • poklepywacz Re: Zniknął kiermasz odzieży Co dalej z Pomorzani 28.11.06, 22:28
                    powinno miec wklad bo inaczej padnie pomysl...ale ciezko mogloby byc przyciagnac
                    jakies 30 osob na seans filmu wyzszych lotow...bo jednak w naszym miescie
                    głownie kebab i filmy z efektami za 200mln dolarow sie sprzedaja jedynie...a
                    wkrotce cinema-city powstaje...
                    • mac_byd Re: Zniknął kiermasz odzieży Co dalej z Pomorzani 29.11.06, 00:19
                      Niestety nie znasz bydgoskich fanów kina. Jest wielu miłośników dobrego kina,
                      chociażby to:
                      www.mozaika.org.pl/repertuar.htm
                      • poklepywacz Re: Zniknął kiermasz odzieży Co dalej z Pomorzani 29.11.06, 22:27
                        wiem.swego czasu to sie nazywało chyba KDF (klub dyskusji filmowej) ?? gdyby nie
                        to ze pn-czw mieszkam poza bydgoszcza pisałbym sie chetnie.były tez projekcje
                        von Triera w pałacu i wiele innnych.jak najbardziej popieram!!!
    • tomek_bg Zapytaj Jasiakiewicza. Jak powstawało Multikino to 28.11.06, 21:40
      zapewniał, że nie grozi to innym kinom.
      • gracz_nr_1 Re: Zapytaj Jasiakiewicza. Jak powstawało Multiki 28.11.06, 21:42
        A co ma do tego Jasiakiewicz! To sa prawa rynku, a multipleksy powstaja w
        kazdym wiekszym miescie nawet w Toruniu :)
        • tomek_bg Takie prawa rynku skutkują potem wyższymi cenami 29.11.06, 19:47
          A co do J., to pytanie jak najbardziej zasadne. Bo wtedy każdy idiota wiedział,
          że Orzeł i Pomorzanin nie mają szans. A to był Prezydent miasta, którego być
          może chciałeś 4 lata temu wybrać ponownie, albo teraz przywrócić do rządzenia.
      • mac_byd Re: Zapytaj Jasiakiewicza. Jak powstawało Multiki 29.11.06, 00:20
        Co lepsze Dombrowicz będzie miał swój multiplex w centrum Fokus Park!
        • gracz_nr_1 Re: Zapytaj Jasiakiewicza. Jak powstawało Multiki 08.12.06, 16:40
          Pomysl z malym miejskim kameralnym kinem dla ambitniejszej czesci publicznosci
          jest moim zdaniem najlepszy! Jak uwazacie?
    • naska77 Re: Zniknął kiermasz odzieży Co dalej z Pomorzani 08.12.06, 18:47
      a ja proponuje skłot...kiedyś widziałam jak w jakimś mieście w polsce
      zaadoptowano w ten sposób pomieszczenia starego kina...i wtedy na pewno
      znajdzie się miejsce na ambitne kino...i wogle ipmrezy jakieś
      alternatywne ...tylko ktoś musiałby zapomnieć że jest właścicielem...
      w sumie to w bydgoszczy nie ma jeszce żadnego skłotu chyba
      ooo- i nazwę mam- zapanbrat! :))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka