coooler1 13.12.06, 12:27 w Expressie jest dzisiaj artykuł na ten temat. Teren po burzonej właśnie starej papierni kupiła firma Polvit, która planuje postawić na budownictwo wielorodzinne na tym obszarze. Pozostaje trzymać kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
intervention Re: Czyżkówko - teren po starej papierni. 13.12.06, 12:30 Pewnie postawią jakies pospolite niskie bloczki :) Odpowiedz Link Zgłoś
coooler1 Re: Czyżkówko - teren po starej papierni. 13.12.06, 12:31 zaraz tam pospolite małe bloczki... Trochę optymizmu! Odpowiedz Link Zgłoś
bromberg1 Re: Czyżkówko - teren po starej papierni. 13.12.06, 13:47 Przecież większość tego terenu należy do bydgoskiego KPECu, czyżby ktoś komuś znów coś odsprzedał, ciekawe za jaką cenę Odpowiedz Link Zgłoś
lokinex Re: Czyżkówko 14.12.06, 12:45 ja z tej dzielnicy pochodze !!!!!! i wara tym którzy chcieliby coś tam pomieszać!!!! wielkie POZDRO dla CZYZKÓWKA!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
coooler1 Re: Czyżkówko :)))) n/t 14.12.06, 22:23 Hahaha. Normalnie post wyjęty niczym z forum Chełmna :) Tam same takie gwiazdy piszą. Chłopie. Nic ci do tego co postawią w twojej dzielnicy,a tym bardziej nc ci do tego jeśli chodzi o prywatną działkę. Na twoim miejscu wolałbym nowoczesne zabudowania, bloczki, niż rozsypującą się nieużywaną papiernię. Odpowiedz Link Zgłoś
lokinex Re: Czyżkówko :><: 14.12.06, 23:36 gwiazdy są na niebie chłopcze, i nigdy niebędziesz na moim miejscu. pisałem wyraznie ze z Czyżkówka pochodze. Odpowiedz Link Zgłoś
gracz_nr_1 Re: Czyżkówko - teren po starej papierni. 30.12.06, 16:52 Przemysl upada, tak wiec nie wiem z czego tu sie cieszyc?! Odpowiedz Link Zgłoś
coooler1 Re: Czyżkówko - teren po starej papierni. 30.12.06, 20:09 To chyba dobrze, że stara zrujnowana od lat papiernia w końcu zostanie zburzona. Ani to zabytek ani żadna pożytczność. "Przemysł upada" ? Firma została podzielona i przeniesiona. Powinieneś się cieszyć, że w miejscu skumsu wyrosną, mam nadzieję, godziwe i ładne bloki. Odpowiedz Link Zgłoś
tommi_tomminen Re: Czyżkówko - teren po starej papierni. 31.12.06, 13:40 O ile pamiętam ta papiernia zawsze zanieczyszczała Brdę, od jej zamknięcia m.in. na Starym Mieście widać w rzece dno. A Czyżkówko powinno być właśnie osiedlem mieszkaniowym a nie centrum przemysłowym. Ta papiernia pozostawiła jeszcze po sobie na pamiątkę bloki obok których strach przejść wieczorem bo mieszkają tam tzw. blokersi palący trawę i wąchający klej na pobliskim skwerku. Odpowiedz Link Zgłoś
coooler1 Re: Czyżkówko - teren po starej papierni. 31.12.06, 14:10 zgadzam się z przedmówcą. Ta papiernia powodowała, że Brda była czarna. Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Re: Czyżkówko - teren po starej papierni. 01.01.07, 10:01 To napewno bedzie wygladalo lepiej niz obecne gruzowisko.jednak wspolczuje mieszkancom,bo ruch na nowej trasie W-Z bedzie duzy i halas tez. Odpowiedz Link Zgłoś