Dodaj do ulubionych

Czyżkówko - teren po starej papierni.

13.12.06, 12:27
w Expressie jest dzisiaj artykuł na ten temat. Teren po burzonej właśnie
starej papierni kupiła firma Polvit, która planuje postawić na budownictwo
wielorodzinne na tym obszarze. Pozostaje trzymać kciuki.
Obserwuj wątek
    • intervention Re: Czyżkówko - teren po starej papierni. 13.12.06, 12:30
      Pewnie postawią jakies pospolite niskie bloczki :)
      • coooler1 Re: Czyżkówko - teren po starej papierni. 13.12.06, 12:31
        zaraz tam pospolite małe bloczki... Trochę optymizmu!
    • bromberg1 Re: Czyżkówko - teren po starej papierni. 13.12.06, 13:47
      Przecież większość tego terenu należy do bydgoskiego KPECu, czyżby ktoś komuś
      znów coś odsprzedał, ciekawe za jaką cenę
      • lokinex Re: Czyżkówko 14.12.06, 12:45
        ja z tej dzielnicy pochodze !!!!!! i wara tym którzy chcieliby coś tam
        pomieszać!!!! wielkie POZDRO dla CZYZKÓWKA!!!!!!
        • coooler1 Re: Czyżkówko :)))) n/t 14.12.06, 22:23
          Hahaha. Normalnie post wyjęty niczym z forum Chełmna :) Tam same takie gwiazdy
          piszą. Chłopie. Nic ci do tego co postawią w twojej dzielnicy,a tym bardziej
          nc ci do tego jeśli chodzi o prywatną działkę. Na twoim miejscu wolałbym
          nowoczesne zabudowania, bloczki, niż rozsypującą się nieużywaną papiernię.
          • lokinex Re: Czyżkówko :><: 14.12.06, 23:36
            gwiazdy są na niebie chłopcze, i nigdy niebędziesz na moim miejscu. pisałem
            wyraznie ze z Czyżkówka pochodze.
      • gracz_nr_1 Re: Czyżkówko - teren po starej papierni. 30.12.06, 16:52
        Przemysl upada, tak wiec nie wiem z czego tu sie cieszyc?!
        • coooler1 Re: Czyżkówko - teren po starej papierni. 30.12.06, 20:09
          To chyba dobrze, że stara zrujnowana od lat papiernia w końcu zostanie
          zburzona. Ani to zabytek ani żadna pożytczność. "Przemysł upada" ? Firma
          została podzielona i przeniesiona. Powinieneś się cieszyć, że w miejscu skumsu
          wyrosną, mam nadzieję, godziwe i ładne bloki.
          • tommi_tomminen Re: Czyżkówko - teren po starej papierni. 31.12.06, 13:40
            O ile pamiętam ta papiernia zawsze zanieczyszczała Brdę, od jej zamknięcia
            m.in. na Starym Mieście widać w rzece dno. A Czyżkówko powinno być właśnie
            osiedlem mieszkaniowym a nie centrum przemysłowym. Ta papiernia pozostawiła
            jeszcze po sobie na pamiątkę bloki obok których strach przejść wieczorem bo
            mieszkają tam tzw. blokersi palący trawę i wąchający klej na pobliskim skwerku.
            • coooler1 Re: Czyżkówko - teren po starej papierni. 31.12.06, 14:10
              zgadzam się z przedmówcą. Ta papiernia powodowała, że Brda była czarna.
              • emeryt21 Re: Czyżkówko - teren po starej papierni. 01.01.07, 10:01
                To napewno bedzie wygladalo lepiej niz obecne gruzowisko.jednak wspolczuje
                mieszkancom,bo ruch na nowej trasie W-Z bedzie duzy i halas tez.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka