Dodaj do ulubionych

List z pola boju

IP: 81.5.147.* 07.04.03, 17:17
Wlasnie po raz pierwszy skladam od podstaw komputer (juz widze te kpiace
usmieszki komputerowych weteranow:) Jezeli ktos ma pojecie o BIOSie, CMOSie
i tego typu innych KOSMOSach i chcialby zostac do mojej dyspozycji pomiedzy
godzina 17.30 a 8.00 (mojego czasu) to zapraszam do zabawy.

Bede pisal sprawozdania z czestotliwoscia wiesci z Iraku. Wszelkie
zwyciestwa wyolbrzymie, o kleskach nie bede pisal (chyba ze bede musial).

Na razie siedze wrod komputerowych bebechow, pociagam lyk piwka i obmyslam
plan dzialania...

PS Acha - no i trzymcie kciuki :-)))
Obserwuj wątek
    • Gość: atomski Re: List z pola boju IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.03, 18:18
      trzymam kciuki.
      • Gość: cygne Re: Lista z pola boju IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 07.04.03, 19:01
        Gość portalu: atomski napisał(a):

> trzymam kciuki.

dziś tylko lista obecności?
        w takim razie ja też

> trzymam kciuki
        • Gość: atomski Re: Lista z pola boju IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.03, 19:17
          nie znam się na CMOS ,to tylko kciuki potrzymam ,
          ewnentualnie kosci RAM moge wirtualnie pomóc w SLOTY powkładać .

jaki teraz w Anglii chodzi po rynku optymalny procesor ?
          AMD czy Intel (zły niedobry ) ?
          • Gość: ochman Re: Lista z pola boju IP: 81.5.147.* 07.04.03, 20:37
            Doniesienie z frontu nr1:

Na razie padl mi tylko drugi komp, ktorego doprowadzenie do stanu uzywalnosci
            zabralo mi ostatnie 2 godziny. A chociaz jeden komputer musi w domu dzialac,
            zwlaszcza ze sa to narzedzia pracy.

Ufff. pluta glowna i procek zamontowane :-))

btw - pentium4 nie zastanawialem sie zbytnio...
            • Gość: ochman Re: Lista z pola boju IP: 81.5.147.* 07.04.03, 21:46
              zaraz odpalam!!!!

(acha - doniesienie nr 2)
    • polynomial Re: List z pola boju 07.04.03, 21:46
      Z "czarnej skrzynki" Ochmana:
      >>Godzina 21:40. Monitor eksplodował mi w twarz...<<

:)

Polynomial-C
      • Gość: MONK Re: List z pola boju IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.03, 21:51
        to ja wypije za twoje starania. walcz chlopie.
        • Gość: ochman Re: List z pola boju IP: 81.5.147.* 07.04.03, 23:02
          dzieki wszystkim trzymajacym kciuki
          ruszyl win!!!
          • Gość: MONK Re: List z pola boju IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.04.03, 23:07
            i dopiero teraz mowisz; a ja juz trzecie piwko za to pije
            • krotoss Re: List z pola boju 07.04.03, 23:49
              ochman.. co ja czytam sam składasz tego kompa, ruszyła winda..???!??!!?!!! Czy
              słusznie mogę mniemać, że nie jest to tak chołubione przez Ciebie 'jabłuszko'
              tylko taki pospolity 'PeCet'? :oP
              • Gość: atomski Re: List z pola boju IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.03, 00:33
                te wkładki na RAM to chyba banki są nie sloty ?
                nie pamiętam juz ,od dawna nie grzebałem .

pamiętam natomiast ,ze jak grzebałem ,to kłopoty były wprost wproporcjonalne
                do ilości wypitego piwa . i zawsze tak było .
                odradzam więc .
                • Gość: ochman Re: List z pola boju IP: 81.5.147.* 08.04.03, 01:15
                  piwo cale wypite (niestety nie bylo tego zbyt duzo), maly kartonik koreanskiej
                  sake takze, wlasnie sie nowa maszyna podpialem pod internet i jest git!
                  (zasluzylem chyba na szklaneczke lychy!?:)

Kroti - milo Cie po milionowej nieobecnosci widziec - jabluszko mam w biurze,
                  jeszcze mnie na nie w domu nie stac :-/

Wszyscy trzymajacy kciuki - wielkie dzieki, bog zaplac i w ogole - jestescie
                  de best! :-)))

atom - nie wiem czy banki czy sloty, ale bez problemu zostaly zapodane tam
                  gdzie mialy byc :-)
                  • Gość: ochman instalowanie karty IP: 81.5.147.* 08.04.03, 11:47
                    Dziendoberek

Uprzejmie pragne doniesc ze wszystko dziala oprocz TV i radia :-(
                    Po raz pierwszy korzystam z XP i nie za bardzo wiem co z tym fantem zrobic...
                    Instaluje sterowniki do karty, restartuje komputer, a ten dziad (oczywiscie w
                    przenosni - toz to przeca niemowlak:) mi nie chce ich znajdowac. Macie pomysly
                    jak to zalatwic?
                    • Gość: #kasia Re: instalowanie karty IP: 217.96.75.* 08.04.03, 11:52
                      Gość portalu: ochman napisał(a):

> TV i radia :-(

szatanskie narzedzia??

lepiej nie zalatwiaj..
                      • Gość: ochman Re: instalowanie karty IP: 81.5.147.* 08.04.03, 11:54
                        Gość portalu: #kasia napisał(a):

> lepiej nie zalatwiaj..

Mialbym pracowac bez wlaczonego radia? :-O
                        • Gość: #kasia Re: instalowanie karty IP: 217.96.75.* 08.04.03, 11:59
                          no dobra to Ci powiem..
                          po uno sprawdz czy karta ma sterowniki od xp.. jezeli ma to: sprawdz czy na
                          stronie producenta nie ma nowszej wersji sterownikow /ewentualnie wejdz na
                          jakies forum dyskusyjne maniakow komputerowych, gazety o pc i sprawdz czy tam
                          nie znajdziesz rozwiazania problemu/..

jezeli w komplecie nie bylo sterownikow to tez sprawdz na stronie itd itp..
                          jezeli karta nie obsluguje xp lub ktos napisal, ze sie krzaczy to zmien system
                          operacyjny.. ja polecam 2000 pro..

mozesz tez mi podac model karty i producenta :)
                          • Gość: ochman Re: instalowanie karty IP: 81.5.147.* 08.04.03, 12:06
                            Dzieki, ale niestety wszystko to juz zrobione :-(
                            Karta Hauppage WinTV, sterownik do XP na:
                            www.hauppauge.com/html/sw_wintv881.htm
                            • Gość: MONK Re: instalowanie karty IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.03, 12:46
                              ale co Ci nie dziala? karta graficzna czy tuner telewizyjny na karcie?
                              • Gość: ochman Re: instalowanie karty IP: 81.5.147.* 08.04.03, 12:52
                                Karta graficzna mi dziala. Nie dziala mi tuner TV i radiowy na oddzielnej
                                karcie...
                                • Gość: MONK Re: instalowanie karty IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.04.03, 13:02
                                  aha.myslalem, ze tuner jest na tej samej. a jest zgodny z karta graficzna?
                                  • Gość: ochman Re: instalowanie karty IP: 81.5.147.* 08.04.03, 13:09
                                    na pewno jest - dzialal w poprzednim komputerze (teraz wymienialem tylko plyte,
                                    procesor i RAM)
                                    • Gość: #kasia Re: instalowanie karty IP: 217.96.75.* 08.04.03, 13:11
                                      mozesz wlozyc w inny slot..
                                      wyzej , nizej, pobawic sie troszke
                                      • Gość: #kasia kwestia stara jak swiat IP: 217.96.75.* 08.04.03, 13:21
                                        nie wszystkie tunery dzialaja z danym rodzajem plyt :(

mam nadzieje, ze sie myle i nie o to chodzi
                                        • Gość: ochman przyczyna stara jak swiat!!! IP: 81.5.147.* 08.04.03, 16:38
                                          Wystarczylo wyjsc na spacer i przewietrzyc sie, a rozwiazanie samo sie
                                          znalazlo :-)

Takze chlopcy i dziewczynki - nie siedzcie za dlugo przed monitorem :-)))

btw - wielkie dzieki za pomoc i kciuki!!!
                                          I jak to ostatnio w modzie, niniejszym zamykam ten watek. :-)
    • lokator Re: List z pola boju 08.04.03, 12:27
      Gość przerażony stoi przed płonącym monitorem i krzyczy do słuchawki:
      -Halo! Serwis?! Jak się włącza wygaszacz ekranu?!?
      • polynomial Re: List z pola boju 08.04.03, 22:42
        - Musi Pan dopisać linie w autoexec.bat "nosmoke.com"

Polynomial-C

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka