Dodaj do ulubionych

Interesanci pod szklanym dachem

22.01.07, 21:02
Chcieli postawić gdzieś jakieś zadaszenie i w końcu postawią....
Obserwuj wątek
    • bylemwanglii Re: Interesanci pod szklanym dachem 23.01.07, 09:53

Byle tylko nie wyglądało jak wiata autobusowa, chociaż znając ich na pewno coś
      wykombinują...
      • a_creep Re: Interesanci pod szklanym dachem 23.01.07, 09:57
        > Byle tylko nie wyglądało jak wiata autobusowa,

Chyba tak właśnie ma wyglądać. Przy zastosowaniu podobnych materiałów, jak w
        przypadku wejść pod rondo (plastik) ma kosztować 1/4 tego, co jedno wejście. Ale
        sukces dla Kuriera Ratuszowego będzie. :-)
        • rokoman Re: Interesanci pod szklanym dachem 23.01.07, 10:03
          Wszędzie w świecie szkła nie stosuje się w miejscach publicznych, Tylko
          sztuczne tworzywa i metale. Wiaty przy zejściach do podziemi na Rondzie
          Jagiellonów są całkiem porządne. Tylko bandyckie sprejowanie już niektóre
          zniszczyło. Niedługo w Warszawie zostaną oddane do użytku Złote Tarasy, też
          zplexi i metalu. Wszystko zależy od projektu i wykonawców! A potem od
          użytkowników!
          • a_creep Re: Interesanci pod szklanym dachem 23.01.07, 10:16
            > Wszędzie w świecie szkła nie stosuje się w miejscach publicznych,

Zniknąłeś chociażby sporą część współczesnych biurowców.

> Niedługo w Warszawie zostaną oddane do użytku Złote Tarasy,
            > też zplexi i metalu.

W Złotych Tarasach jest akurat szkło. 4780 kawałków na kopułę (bo pewnie o nią
            ci chodzi), 600 ton.

> Wszystko zależy od projektu i wykonawców! A potem od użytkowników!

Szkło jest ładniejsze. :P
            • rokoman Re: Interesanci pod szklanym dachem 24.01.07, 07:49
              Masz na myśli okna ?
        • kotonek Re: Interesanci pod szklanym dachem 23.01.07, 10:03
          Znacie w ogóle to podwórko? Tam jest mnóstwo niezagospodarowanego miejsca. Ąż
          sie prosi o zadaszenie, wylanie posadzki i zamknięcie np.ścianą okien od stony
          Wyspy Młyńskiej. Można tam zorganizować odrębne pomieszczenia, stoiska obsługi
          intresantów, poczekalnię, dogodne przejścia. Nie ma co wydziwiać, pomysł jest
          na prawdę dobry.
          • a_creep Re: Interesanci pod szklanym dachem 23.01.07, 10:07
            > pomysł jest na prawdę dobry.

Tak, pomysł jest dobry. :-)
    • kuna_sogobi Coooooooo????? 23.01.07, 11:01
      4 razy mam łazić do urzędu miasta, żeby wymienić dowód???!!!!!
      Nie dość, że państwo wykrada mi moje ciężko zarobione pieniądze zmuszając mnie
      do sfinansowania wymiany dowodu, który mam jeszcze w zupełnie dobrym stanie, to
      jeszcze mam się aż 4 razy fatygować w tej sprawie do urzędasów, tracąc czas i
      kolejne pieniądze na dojazd??????!!!!!!!!
      No to nic dziwnego, że "w tym roku odwiedzi nas ponad 100 tys. interesantów".
      Jeżeli z 360-tysięcznej populacji naszego miasta odliczymy część od 0 do
      dwudziestukilku lat (nie mają dowodów lub otrzymali nowy dowód jako pierwszy w
      życiu - nie pamiętam, od ilu lat są wydawane) oraz osoby zmuszone do wymiany
      dowodu zmianą nazwiska (mężatki) lub adresu, to wyjdzie nam, że... prawie nikt
      nie wymienił dowodu, jeśli nie musiał! Tak to jest, jak państwo zrzuca koszty
      działania na obywateli i jeszcze im to utrudnia :/
      Dwie wizyty (złożenie papierów i odbiór dowodu) to absolutnie powinno wystarczyć
      - i to dla tych, co nie mają możliwości przesłania dokumentów internetem
      (własnoręczny podpis też mogę sam zeskanować i wysłać razem z wnioskiem, danymi
      i fotką).
      • fiolka23 Re: Coooooooo????? 23.01.07, 14:31
        te cztery wizyty w sprawie dowodu to chyba ubarwienie panów redaktorów. Ja
        właśnie złożyłam wniosek o dowód, pieczątkę w biurze meldunkowym załatwiłam w
        tym samym miejscu tego samego dnia i teraz po około 1,5 - 2 miesiącach dostanę
        nowy dowód. Kolejek nie widziałam, no chyba, że kolejka przewidziana jest na
        ostatnie miesiące bieżącego roku, bo my to już tak mamy, że wszystko na
        ostatnią minutę.

Skąd ta liczba 4? No chyba, że to statystyczne założenie jakieś, że oprócz 2
        wizyt związanych z dowodem odbędziemy też 2 w innych sprawach
        • maximus100 Re: Coooooooo????? 23.01.07, 14:38
          to nie wasz problem tylko urzednikow
    • bart_lex Re: Interesanci pod szklanym dachem 23.01.07, 11:14
      Ciekawe, jak zadaszenie będzie wyglądać po roku użytkowania?
      Mam na myśli liście, które będą nawiewane z Wyspy Młyńskiej, gołębie,
      obsrywające co się da i np. kurz, który będzie sobie leniwie osiadał, a po
      deszczu będzie tworzył piękne brudne smugi i zacieki...
      • a_creep Re: Interesanci pod szklanym dachem 23.01.07, 11:20
        > Ciekawe, jak zadaszenie będzie wyglądać po roku użytkowania?

Teoretycznie wszystko można wyczyścić. Chociaż po częstotliwości czyszczenia
        wejść pod rondo nie należy liczyć na zbyt wiele. Możemy się tylko zastanawiać,
        czy uda się komuś to sprejem wymalować. ;-)

• bart_lex Re: Interesanci pod szklanym dachem 23.01.07, 11:25
          a_creep napisał:
          > Teoretycznie wszystko można wyczyścić. Chociaż po częstotliwości czyszczenia
          > wejść pod rondo nie należy liczyć na zbyt wiele.

Dlatego wspomniałem o osadzaniu się brudu. Nie jestem w stanie wyobrazić sobie
          regularnego czyszczenia zadaszenia, mając na względzie brak wrodzonej estetyki u
          bydgoskich urzędników z UM.

>Możemy się tylko zastanawiać, czy uda się komuś to sprejem wymalować. ;-)

Znajdą się spece od sprejowania i pewnie za punkt honoru postawią sobie
          zrobienie jakiegoś bazgroła na dachu.
      • kotonek Re: Interesanci pod szklanym dachem 23.01.07, 12:37
        Część tego podwórka jest już "zadaszona", ponieważ znajduje się pod łącznikiem
        właśnie od strony Wyspy Młyńskiej. Stamtąd akurat nic nie powinno "nawiewać".
    • pantwardowski1 Może przykryć folią? Bedzie rownie ładnie a taniej 23.01.07, 15:18
      Może przykryć folią? Bedzie rownie ładnie, a taniej.
      • maximus100 Re: Może przykryć folią? 23.01.07, 16:27
        wybor pozostaw urzednikom w ratuszu
    • coooler1 Re: Interesanci pod szklanym dachem 24.01.07, 07:22
      Pomysł niegłupi, zobaczymy jakie bedzie wykonanie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka