a_creep 31.01.07, 17:59 "Nie mogę jednak zdradzić, o co dokładnie chodzi" Czyżby znów miał się pojawić temat Chińczyków, którzy chcą w Bydgoszczy szyć ubrania na całą Europę? Ale oni mieli to robić w lesie. Więc może nowe seminaria?! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
intervention Re: Radni nie likwidują szkół 31.01.07, 18:07 Mnie też ciekawi dlaczego nasz prezio-smiechotek nie może tego zdradzić:)) Kurcze teraz bedę medytowac o co chodzi i nie zasnę :) Odpowiedz Link Zgłoś
a_creep Re: Radni nie likwidują szkół 31.01.07, 18:10 Chciałbym poznać te wyliczenia, ile rzeczywiście można zaoszczędzić na każdej z tych szkół, jakie są obecnie koszty, dlaczego wybrano właśnie te, jaki basen prezydent chciał nagle budować, co to za instytucje o strategicznym znaczeniu potrzebują budynek po szkole i tak dalej... Szkoda, że ani prezydent, ani dziennikarze nie postarają się dopowiedzieć nam na te pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
radca ja wiem,ale wam nie powiem - chociaz powinienem... 31.01.07, 19:22 cyt: "..Dwa z budynków po szkołach miały być przeznaczone dla instytucji, które są albo miały zacząć działać w Bydgoszczy i mają strategiczne znaczenie dla miasta. Nie mogę jednak zdradzić, o co dokładnie chodzi - skomentował decyzję Dombrowicz............" - oj tutaj widze jakas szczegolnie duza tajemnice i to o wielkim znaczeniu - tylko dla kogo mialoby miec to znaczenie ? .... bo jesli dla miasta i jego mieszkancow - to powinno to byc oficjalnie i jawnie powiedziane... bo mieszkancy miasta - chca wiedziec i powinni wiedziec - .. chyba,ze stosuje sie zasade : " ja wiem ale nie powiem - chociaz jestem przez was wybrany i dla was mama dzialac - Odpowiedz Link Zgłoś
radca kononowicz tez chcial lkwidowac 31.01.07, 19:29 " wszystko zlikwiduje, niczego nie bedzie ..." - ale jak widac i laptopy nie pomogly radca Odpowiedz Link Zgłoś
bator1 tajemnica 31.01.07, 21:26 Dombrowiczowwi wszystkiego przybywa z kazdym dniem. Koszty utrzymania tych szkół rosną w tempie 0,5 mln na dobę. Rzekomo koszty generują uczniowie, choć jest ich każdego dnia (według prezydenckich wazeliniarzy) coraz mniej. Tym samym rosna niesamowite zyski jakie miasto osiagnie zamykając placówki (z których połowa i tak istnieje teylko na papierze): - będzie nowy basen (choś jeszcze nie wysechł tusz na rezygnacji z bydowy takowego, już wstępnie zaplanowanego na Błoniu, który "był niepotrzebny). - dopłacimy do całej masy projektów unijnych (chociaż ich przygotowywanie idzie ludziom prezia od lat jak po grudzie i niewiele się tu poprawia) - dołożymy do innych szkół, żeby miały lepiej (a przeciez miały być oszczędnosci w oświacie, a nie rozdawnictwo) - wyremontujmy most staromiejski (chociaż nie ma tego w planach i brak dokumentacji). Aż strach, co jutro za pomysły powstaną Szkoda, że Kondzio zapomniał, iż w ostatnich latach: - zamknął przedszkole na Sandomierskiej dla szkoły Nato (która nie chciała tego i nie wzięła tego bydynku), a że w bydgoskich przedszkolach są nadkomplety to co to kogo obchodzi w ratuszu? - zamknął SP 8 na potrzeby sądu, który nawet nie planował przeprowadzki do Bydgoszczy. Ale co tam, podatnicy są cierpliwi utrzymywali pusty budynek przez ponad rok, bo prezio miał taką fantazję, za to zero pomysłów co z nim zrobić. A teraz znowu tajemnicze instytucje, co to czekaja w korytarzu na budynki po szkołach, a Kondzio żałosne: wiem, ale nie powiem. Boszsz, czy ten śmieszny facio z tv nie widzi, że robi z siebie idiotę. Bo jako obrażony histeryk tupiący i płaczący juz miał okazję się pokazać :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
matzerath Re: tajemnica 31.01.07, 22:04 bator1 napisała: > Dombrowiczowwi wszystkiego przybywa z kazdym dniem. > > Koszty utrzymania tych szkół rosną w tempie 0,5 mln na dobę. Rzekomo koszty > generują uczniowie, choć jest ich każdego dnia (według prezydenckich > wazeliniarzy) coraz mniej. > > Tym samym rosna niesamowite zyski jakie miasto osiagnie zamykając placówki (z > których połowa i tak istnieje teylko na papierze): > > - będzie nowy basen (choś jeszcze nie wysechł tusz na rezygnacji z bydowy > takowego, już wstępnie zaplanowanego na Błoniu, który "był niepotrzebny). > > - dopłacimy do całej masy projektów unijnych (chociaż ich przygotowywanie idzie > > ludziom prezia od lat jak po grudzie i niewiele się tu poprawia) > > - dołożymy do innych szkół, żeby miały lepiej (a przeciez miały być > oszczędnosci w oświacie, a nie rozdawnictwo) > > - wyremontujmy most staromiejski (chociaż nie ma tego w planach i brak > dokumentacji). > Na most staromiejski byłoby aqrat tyle ile potrzeba gdyby nie takie betony jak ty i tobie podobni. "Aż strach co jutro za pomysły powstaną" Norrmalnie jak nie zbudują 5 szkół i 2 przedszkoli to wyjdź na przejście dla pieszych i pikietuj. Radni to dupy w korach szczególnie ci z PO, po nich się tego nie spodziewałem. Matka polka zakrzyknie a oni podkulają ogonki. Gdzie tu zarządzanie?? Odpowiedz Link Zgłoś
bator1 Re: tajemnica 31.01.07, 22:18 matzerath napisał: > Na most staromiejski byłoby aqrat tyle ile potrzeba gdyby nie takie betony jak > ty i tobie podobni. "Aż strach co jutro za pomysły powstaną" Norrmalnie jak nie > zbudują 5 szkół i 2 przedszkoli to wyjdź na przejście dla pieszych i pikietuj powiem ci, bo i tak w końcu sie dowiesz. Na most, to trzeba mieć najpierw dokumentację. Dopierow tedy wiadomo co trzeba zrobić i za ile. Ale tacy óczeni znawcy z platformy jak matzerath wszystko dopasują do wszystkiego byle im odpowiadało: 4 czy 6 milionów, na basen czy most. Co za róznica, prawda? Twój miłosciwie namaszczony na wicka kumpel Bruski chciał dokładać kasę do projektów unijnych (których nie ma, ale co tam, bredzic sobie może tak jak Dombrowicz o "intytucjach"), to może se wyluzuj z tym mostem? > Matka polka zakrzyknie a oni podkulają ogonki. Gdzie tu zarządzanie?? Zarządzanie wg matołka matzeratha to przyklepywanie wszystkiego co partia każe. Taka wiejska szkółka zarządzania stosowanego. Odpowiedz Link Zgłoś
matzerath Re: Radni nie likwidują szkół 31.01.07, 21:54 Cześć Creep. Nie tylko ty chciałbyś poznać te wyliczenia. Niestety prawdopodobnie nie istnieje ekonomiczne uzasadnienie na przynajmniej część szkół. Możemy przypuszczać jedynie, że zaważyło tutaj w niektórych przypadkach widzimisię prezydenta lub jego układy o których tylko on wie (to te instytucje strategicznego znaczenia). Odpowiedz Link Zgłoś
a_creep Re: Radni nie likwidują szkół 31.01.07, 22:05 > Nie tylko ty chciałbyś poznać te wyliczenia. Wierzę, że nasi radni poproszą i dostaną dokładne analizy. :-) > (to te instytucje strategicznego znaczenia). Może amerykańska wyrzutnia rakiet miała się mieścić w budynku po SP9?! Odpowiedz Link Zgłoś
matzerath Re: Radni nie likwidują szkół 31.01.07, 22:13 > Wierzę, że nasi radni poproszą i dostaną dokładne analizy. :-) Radni prawdopodobnie też w to wierzyli ale się nie doczekali ;) > Może amerykańska wyrzutnia rakiet miała się mieścić w budynku po SP9?! Wieść gminna niesie, że 1 budynek miał przejąć ATR, drugi kuria a trzeci szkoła nato. Podobno to są te instytucje strategicznego znaczenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
bator1 Re: Radni nie likwidują szkół 31.01.07, 22:20 matzerath napisał: > > Może amerykańska wyrzutnia rakiet miała się mieścić w budynku po SP9?! > Wieść gminna niesie, że 1 budynek miał przejąć ATR, drugi kuria a trzeci szkoła > nato. Podobno to są te instytucje strategicznego znaczenia :) SP 8 to nie SP 9. Ale żeby to odróżnic trzeba nie być matzerathem, albo chociaż nie z PO. Odpowiedz Link Zgłoś
a_creep Re: Radni nie likwidują szkół 31.01.07, 22:25 > SP 8 Chyba coś pomyliłeś. Pewnie pomyliłeś budynek, który kura dostała już jakiś czas temu z SP 8. Odpowiedz Link Zgłoś
matzerath Re: Radni nie likwidują szkół 31.01.07, 22:35 Nie Creep, nie pomyliłem. A ty Bator idz dzieci karmić. To nie na twoją głowę. Odpowiedz Link Zgłoś
a_creep Re: Radni nie likwidują szkół 31.01.07, 22:40 > Nie Creep, nie pomyliłem. Nie ty, tylko Bator. Wplątał nagle bez sensu SP 8 (które to zostało zlikwidowane już jakiś czas temu) do dyskusji, najprawdopodobniej dlatego, że mu się pomyliły budynki, a w dodatku uznał, że już więcej budynków kuria nie dostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
matzerath Re: Radni nie likwidują szkół 31.01.07, 22:46 > Nie ty, tylko Bator. Wplątał nagle bez sensu SP 8 (które to zostało zlikwidowan > e > już jakiś czas temu) do dyskusji, najprawdopodobniej dlatego, że mu się pomylił > y > budynki, a w dodatku uznał, że już więcej budynków kuria nie dostanie. aaa jej się dużo myli. Najwidoczniej przewiało ją dzisiaj jak pikietowała na przejsciu dla pieszych. Pare razy juz na forum pokazała poziom i mysle ze nie raz jeszcze nas zaskoczy > Odpowiedz Link Zgłoś
saviannel Re: Radni nie likwidują szkół 31.01.07, 22:50 ojj Bator chyba jesteś mało zorientowana osobą SP8 zamknęli 2 lata temu, a SP9 to szkoła, która miała być zamknięta teraz mało kumająca istoto... jak sie nie orientujesz w temacie to nie wypisuj takich rzeczy... Odpowiedz Link Zgłoś
bator1 Re: Radni nie likwidują szkół 01.02.07, 12:26 saviannel napisał: > ojj Bator chyba jesteś mało zorientowana osobą SP8 zamknęli 2 lata temu, a SP9 > to szkoła, która miała być zamknięta teraz mało kumająca istoto... jak sie nie > orientujesz w temacie to nie wypisuj takich rzeczy... Aż za dobrze orientuję się w temacie, osobo... SP8 zamknął idol tutejszych platfusów z PO Dombrowicz na potrzeby "ważnej instytucji". Dwa lata rezydowali tam ciecie opłacani przez miasto, bo instytucja to były tylko mrzonki prezia. Teraz sprowadzi on dwie kolejne "ważne instytucje" i Bydgoszcz stanie się stolicą cieciów, a mezarathy i creepy będą wreszcie miały robotę na miarę swoich rozumków. Weźcie się platfuski do jakiejś uczciwej roboty, bo od pierdzenia na forum mądrzejsi nie będziecie. Może jakąś szkołę skończcie, zanim wam je Kondzio zamknie? Pa pa buraczki ps. matzerath, ty tak wszędzie kobiety widzisz? Może onanizm ci zaszkodził? Odpowiedz Link Zgłoś
a_creep Re: Radni nie likwidują szkół 01.02.07, 12:40 > Aż za dobrze orientuję się w temacie, osobo... To wytłumacz o co ci chodziło w poprzednim poście. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=56497294&a=56512959 Po o bez sensu zaczynasz pisać o SP8? Odpowiedz Link Zgłoś
bob.x Re: Radni nie likwidują szkół 01.02.07, 13:01 cyba nikt na tym forum nie bylby przeciwny wygaszaniu niektorych szkol.....ale do tego potrzebny jest pewien progran i jasne kryteria ....a nie humory prezydenta........ a co do waznych instytucji ..... to miasto juz czesc budynkow oddalo swego czasu waznej instytucji tj. Akademi medycznej ...ktora zaraz potem polaczyla sie z UMK i dudynki jakby juz nie nasze ...a przeciez w zakresie dzialan miasta nie lezy szkolnictwo wyzsze to podlego pod ministerstwo ..... no i przekazanie budynku seminarium ...to byl czysty handel za glosy w wyborach ...czyz nie tak ....... Odpowiedz Link Zgłoś
saviannel Re: Radni nie likwidują szkół 01.02.07, 14:12 I znów widać jak się orientujesz, jak to powiedziałaś : "dla platfusów z PO" Dombrowicz wcale nie jest idolem..., ale żeby to wiedzieć nie wystarczy czytać postów na necie. A Kondzio i tak nic nie osiągnął- jego misterny plan nie wypalił. Tak na marginesie, to uważam, że niektóre placówki powinny byc zamknięte, niekoniecznie podstawówki, tylko do tego powinien być zrobiony np. wywiad środowiskowy, który dałby obraz jakie zamykać, a jakie nie i dlaczego. ps. chyba jesteś niedopieszczona hehe załatwić Ci jakiegoś mojego kumpla... Odpowiedz Link Zgłoś
bator1 Re: Radni nie likwidują szkół 01.02.07, 17:42 saviannel napisał: > ps. chyba jesteś niedopieszczona hehe załatwić Ci jakiegoś mojego kumpla... Ot, poziom gó..arza, co wiedzę całą wyssał z netu, tylko czytania ze zrozumieniem do dziś nie opanował. Skoro preferujesz chłopców cioto, to baw się z nimi sam Odpowiedz Link Zgłoś
matzerath Re: Radni nie likwidują szkół 01.02.07, 17:52 Ot, poziom gó..arza, co wiedzę całą wyssał z netu, tylko czytania ze > zrozumieniem do dziś nie opanował. > > Skoro preferujesz chłopców cioto, to baw się z nimi sam bator za dużo siedzisz w domu. Może jakbyś miała dalej do zawodówki to nie rozsadzałaby cię energia. Współczuje twoim dzieciom. Odpowiedz Link Zgłoś
bator1 Re: Radni nie likwidują szkół 01.02.07, 17:57 > bator za dużo siedzisz w domu. Może jakbyś miała dalej do zawodówki to nie > rozsadzałaby cię energia. Współczuje twoim dzieciom. A więc zostałem kobietą, a do tego matką dzieciom. :)))))))))))))))))))))))))))))))))))) Ty, matzerath, skąd się biorą takie matołki jak ty i twoi niedorobieni "koledzy" z tego wątku? Odpowiedz Link Zgłoś
mac_byd Re: Radni nie likwidują szkół 31.01.07, 22:08 Zastanawia mnie tylko: dlaczego nie likwiduje się szkół, gdzie wiszą same szyldy, a nie ma do nich naboru?! Odpowiedz Link Zgłoś
matzerath Re: Radni nie likwidują szkół 31.01.07, 22:10 mac_byd napisał: > Zastanawia mnie tylko: dlaczego nie likwiduje się szkół, gdzie wiszą same > szyldy, a nie ma do nich naboru?! Zastanawia mnie dlaczego o to pytasz? Co za różnica czy jest szyld czy go nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
radca jakby nie patrzec - co tam moga obchodzic dzieci 31.01.07, 22:19 kogos u wladzy, uklady i profity polityczne - to jest to za czym zabiegaja co niektorzy w walce o stolki..... i pomyslec, ze juz nawet dzieciom chce sie zabierac co tylko sie da - nawet szkoly..... ? do czego i dokad zmierza ten swiat ? radca Odpowiedz Link Zgłoś
bob.x Re: jakby nie patrzec - co tam moga obchodzic dzi 01.02.07, 08:40 dla scislosci jezeli miasto zlikwiduje sp9 to budynkow nikomu nie przekaze bo nie naleza one do miasta ....miasto tylko je uzytkuje Odpowiedz Link Zgłoś
gracz_nr_1 Re: Radni nie likwidują szkół 01.02.07, 13:08 Ciesze sie ze z tych planow nic nie wyszlo! Odpowiedz Link Zgłoś