Dodaj do ulubionych

Powariowali z tymi cenami mieszkań????

04.02.07, 21:39
Boże, co się dzieje? ten "bum" musi chyba minąć. Tak skoczyły ceny mieszkań,
że to się w głowie nie mieści. A my własnie szukamy mieszkanka. 3 pokoiki nam
potrzebne (chętnie do kapitalnego remontu)- no ale nie za 150 patyków.
Pozdrowionka
Obserwuj wątek
    • stauros1 Re: Powariowali z tymi cenami mieszkań???? 06.02.07, 14:13
      Tylko ja tak myślę? Może wszyscy macie mieszkania i jesteście po tej drugiej
      stronie?
      • makbrajd Re: Powariowali z tymi cenami mieszkań???? 06.02.07, 14:28
        po ciemnej stronie mocy
      • baja47 Re: Powariowali z tymi cenami mieszkań???? 06.02.07, 19:50
        tak -"macie mieszkania" :)))
        zaintrygowało mnie Twoje pytanie i dzis przebiegłam wzrokiem po ofertach, kiedy
        mijałam biura nieruchomości i podczas kiedy M-4 kosztowalo do niedawna ok.60
        tys. dziś wisi jego cena 90 tys.
        taka koniunktura obecnie na mieszkania :(
        • stauros1 Re: Baja!!! 06.02.07, 21:03
          Gdzie Ty widziałaś taką cenę mieszkania? My szukamy (od niedawna co prawda) i
          M4 poniżej 120tyś nie znaleźliśmy, ale 90tyś to już byśmy dali. Byle poniżej
          100 patyków. Proszę - odpowiedz. Z góry dzięki i pozdrówka:)))))
          • baja47 Re: Baja!!! 06.02.07, 22:24
            Dąbrowa Górnicza !!!!!!!
          • mafilka Re: Baja!!! 08.02.07, 16:37
            nie znajdziesz w I. mieszkania poniżej 100 tys... No chyba, ze w bloku z płyty
            na rąbinie i to na 9 piętrze z wątpliwej jakości sąsiadami. Ja kupowałam 2 lata
            temu, w centrum przy Małej Rybnickiej i zapłaciłam 120 tys, fakt, ze
            łazienka 'zrobiona'. Niebawem moi znajomi będą sprzedawali swoje mieszkanie,
            ładnie wykończone, w 6. letnim bloku, 2 sypialnie, kuchnia z salonem, łazienka,
            2 garderoby i 2 miejsca parkingowe przy Ducha. Jeśli będziesz zainteresowany,
            to podeślę Ci kontakt. Dziś jeszcze nie wiem jaka cena...
            • baja47 Re: aktualne ceny 08.02.07, 16:53
              naprawdę, od dawna o tym nie myślę, bo nie mam potrzeby, ale zaskoczyły mnie
              informacje, z jakimi się od pierwszego tutaj postu w sprawie, zderzam
              • baja47 Re: aktualne ceny 12.02.07, 17:06
                nieruchomosci.onet.pl/pl/nieruchomosci/start.asp?Region=18
            • stauros1 Re: Baja!!! 08.02.07, 17:20
              Bardzo wszystkim dziękuję. mafilka, Tobie też. pewnie cena tego mieszkania
              Twoich znajomych będzie wysoka, ale my już rozpatrujemy wszystkie możliwości,
              dlatego (jeśli do tego czasu nie kupimy mieszkania), chętnie porozmawiamy z
              Twoimi znajomymi na temat ich M. Wczoraj jedno oglądaliśmy - dośc duże, fajne i
              do remontu. Cena - nieco ponad 100.
              Mafilka - pamiętaj o mnie. Możesz pisać na maila gazetowego. Pozdrowionka
              • stauros1 Mafilka:))) 08.02.07, 17:22
                Nam tak naprawdę się nie spieszy, bo wiemy, że mieszkanie kupuje się na lata, a
                nie na rok czy dwa. Jesteśmy oczywiście zainteresowani Twoją propozycją - więc
                proszę o ten kontakt.
                Pozdrówka

• mafilka Staurosie :-) 09.02.07, 12:09
                  Jutro będę wiedzieć coś więcej w temacie i oczywiście dam Ci znać. Masz rację,
                  ze cena może być wysoka, niestety... ale mieszkanko jest cacy :-) I gdyby nie
                  to, że to tylko 3 pokoje, to sami chętnie byśmy je kupili.
                  • stauros1 Re: Staurosie :-) 09.02.07, 18:29
                    Dziękuję bardzo. Czekam na info.
                    • mafilka Re: Staurosie :-) 10.02.07, 12:31
                      rozmawiałąm dziś ze Znajomym. Jeszcze nie potrafi podać ceny, mają zdecydować
                      do przyszłej soboty. Tak więc cierpliwości :-)
            • baja47 Re: Baja!!! 09.02.07, 12:57
              Ty mieszkasz przy Małej Rybnickiej !!!!!!
              Toz to mój "fyrtel" !!!!!!!!
              Boże, jak tam kiedys było ubogo i ....
              a teraz (zaglądam do ksiązki) piekne domy w niskiej zabudowie, gratuluję......
              • mafilka Re: Baja!!! 09.02.07, 21:38
                niska zabudowa przy Małej Rybnickiej???? Baju, aż wyjrzałam przez okno czy aby
                nic się nie zmieniło ;-) ale nie, wszystko po staremu... Mieszkam na rogu z
                Szymborską, na przeciwko Sokolni. Fakt, z okna mam widok na niska zabudowę...
                targowiska (IMO szpetne toto okrutnie), dalej już właściwie nic nie ma aż do
                Rybnickiej, ale tutaj to się chyba niewiele zmieniło?
                A że fyrtel Twój to wiem, tylko zupełnie inaczej tu teraz...
                • baja47 Re: Baja!!! 09.02.07, 21:54
                  mafilka napisała:

> niska zabudowa przy Małej Rybnickiej???? Baju, aż wyjrzałam przez okno czy aby
                  > nic się nie zmieniło ;-) ale nie, wszystko po staremu... Mieszkam na rogu z
                  > Szymborską, na przeciwko Sokolni. Fakt, z okna mam widok na niska zabudowę...
                  > targowiska (IMO szpetne toto okrutnie), dalej już właściwie nic nie ma aż do
                  > Rybnickiej, ale tutaj to się chyba niewiele zmieniło?
                  > A że fyrtel Twój to wiem, tylko zupełnie inaczej tu teraz...

mafilka, dreptałam tamtędy, mijając Sokolnię, do szkoły, a i pamietam , pamiętam
                  miejsce, gdzie mieszkasz, po drugiej stronie, gdzie Mała Andrzeja mogłabym
                  wymienic charakterystyczne okna, miejsca i punkty usługowe, jak fryzjer, mała
                  knajpka, jeżeli zdobędę sie na wyczyn i przyjdzie mi zderzyć sie z
                  terazniejszościa, bez trudu Cie odnajdę, jeżeli oczywiście sie zgodzisz i
                  oczywistym będzie,że tu trwać dalej bedziemy....
                  • mafilka Re: Baja!!! 10.02.07, 12:30
                    ;-)) szukaj, szukaj... zapraszam :-))
                    • stauros1 Re: Baja!!! 11.02.07, 16:46
                      Pewnie, że poczekam. I tak własnie latamy za kredytem. Dzięki wielkie.
                      Pozdrowionka:)))))
                      • anmar123 Re: Baja!!! 12.02.07, 12:34
                        Córka studiowała w W-wie i tam już została. Zaczęła szukać mieszkania bo doszła
                        do wniosku, że lepiej spłacać kredyt niż komuś płacić za wynajem 1tys.pln +
                        opłaty. Rozglądnąłem sie po ofertach i wyszło 300tys.pln za mieszkanko do
                        remontu w kamienicy z 1938r. na Pradze. Tańszego ok. 35m.kw. nie znalazłem. A 5
                        lat temu za niewiele większą kwote brat kupił w ładnej dzielnicy segment (w
                        szeregowcu) 80m.kw. + 40 m.kw. garaż z piwnicą. Teraz ceny w stolycy to
                        szok!!!!
                        • stauros1 Re: Baja!!! 12.02.07, 14:10
                          Masz rację. Wariacja na maxa. No jak ma przeciętny obywatel normalnie żyć. Od 5
                          lat wynajmujemy w Inie mieszkanko. Nie mogliśmy kupić na raty bo nie mieliśmy
                          stałej (pewnej) pracy. Teraz, kiedy już możemy sobie na to pozwolić, ceny
                          podskoczyły, aż głowa boli.
                          A Warszawa - to już jakiś kosmos. Może i tam ludzie więcej zarabiają, ale chyba
                          nie aż tyle więcej......... No cóż, trzeba sobie jakoś radzić. jeśli ktoś chce
                          sprzedać mieszkanko w rozsądnej cenie - jesteśmy zainteresowani (zaraz pewnie
                          zapytacie - co to znaczy rozsądna cena - hehe:))). Pozdrowionka
                          • tatusiowysynek1 Re: Baja!!! 19.02.07, 21:03
                            ja mam mieszkanie na sprzedaz,ale szukam domu .kto znajdzie mi dom bedzie mial
                            pierszenstwo w kupnie.oferty internetowe inowrocławskich agencji nieruchomosci
                            znam juz.
                            • stauros1 Re: Baja!!! 20.02.07, 10:34
                              A może jakieś bliższe szczegóły? Jakiego domku szukacie (nowego czy do remontu?
                              Jakiego dużego?), gdzie i w jakich granicach cenowych? No i jakie macie to
                              mieszkanko (metraż, piętro, ilość pokoi), osiedle, no i jaką wstępną cenę
                              sprzedaży ustaliliście? Pozdrawiam:))
                              • tatusiowysynek1 Re: Baja!!! 20.02.07, 12:07
                                witam.to najpierw zaczne czego szukamy.dom wolnostojacy,dzialka min 700,800
                                m2.w Inowrocławiu,odpadaja Matwy.najlepiej Piastowskie,Torunskie,Solno.moze byc
                                do remontu lub stan surowy zamkniety.a nasze mieszkanie ma 65 m2.jest to blok z
                                cegly,3 pokoje kuchnia,wc.stan techniczny to juz kwesia indywidualna,na pewno
                                jest do odswiezenia,Sa gladzie i parkiety,kafle w kuchni i lazience,ale to
                                zawsze idzie zmienic:-)lokalizacja-piastowskie.mieszkanie dwustronne .cena jest
                                do dogadania.mysle,ze kazdy zna cennik.:-)
    • stauros1 Re: Mafilka!!! 18.02.07, 16:24
      Pamiętasz o mnie? Pozdr.
      • mafilka Re: Mafilka!!! 22.02.07, 10:11
        stauros1 napisała:

> Pamiętasz o mnie? Pozdr.

Pamiętam... przepraszam... choroba córki nieco wytrąciła mnie z obiegu, ale już
        wracam. Jutro będę rozmawiać w tej sprawie.
        Pozdrawiam.
        • stauros1 Re: Mafilka!!! 22.02.07, 12:12
          Cześć:))) Nie poganiam:)) I tak jesteśmy dopiero w trakcie łatwienia kredytu.
          Jeśli możesz, to pisz na maila gazetowego lub na adres wafr@o2.pl
          Bardzo dziękuję:))) I pozdraiwam
          • mafilka Re: Mafilka!!! 25.02.07, 13:44
            Staurosie... chyba Cię rozczaruję :-( Ci moi znajomi wymarzyli sobie cenę.....
            220-230 tys za całość...... Fakt, ze mieszkanie jak cukiereczek, ale tyle
            kasy??? Jeśli mimo to jesteś zainteresowany, to na priv podeślę Ci kontakt do
            nich.
            pozdrawiam :-)
            • stauros1 Re: Mafilka!!! 25.02.07, 14:49
              Bardzo, bardzo Ci dziękuję. To rzeczywiście bardzo drogo. Już sobie
              rozmyslaliśmy, od kogo moglibyśmy pożyczyć ewentualnie brakującą kasę, ale
              takiej sumy nie braliśmy pod uwagę. Braliśmy pod uwagę max 150tyś. Za
              220tyś.można kupić nowe mieszkanie - jakieś 70m (w nowo budowanym bloku i
              jeszcze zażyczyć sobie układu), więc my raczej na pewno się nie zdecydujemy.
              Szkoda, bo wiem gdzie to jest (nie wiem ilu metrowe mieszkanie), do pracy 2
              kroki. Kurcze - szkoda. Mimo wszsytko - bardzo dziękuję
              Ale jesli nie uda im się sprzedać za taką cenę jaką podają, a my nadal będziemy
              bez domu, możemy ponegocjować.
              Pozdrawiam:)))))
            • stauros1 Re: Mafilka!!! 25.02.07, 14:52
              A.... jeszcze sobie tak policzyliśmy - Mamy na oku mieszkanko za 120tyś. Jak w
              nie wsadzimy róznicę (ok. 100tyś.) to sama pomyśl - też zrobimy z tego cacko, a
              kasy jeszcze starczy na działeczkę nad jeziorem.
              To tak tylko, po szybkim przemysleniu... Też byś tak zrobiła
              A ile oni tam mają metrów???

Bardzo dziękuję za pomoc. Papatki:))))
              • mafilka Re: Mafilka!!! 25.02.07, 20:14
                Dokładnie, dokładnie. Tym bardziej, ze tam jest raptem 65 metrów... Za takie
                same pieniadze można kupić całkiem niezłe mieszkanko na Osowej Górze, pod lasem
                i to w dodatku dwupoziomowe. NIe wróżę im powodzenia z taką ceną... Zobaczymy
                ile im zejdzie z tą sprzedażą i na jakiej w końcu cenie stanie. Bo jak za yle
                sprzedadzą, to wtedy poważnie zacznę się zastanawiać nad sprzedażą własnego i
                wyprowadzką na Osową...
                • stauros1 Re: Mafilka!!! 26.02.07, 14:25
                  Cześć! No właśnie. My cały czas rozpatrujemy różne warianty. Dziś pytaliśmy w
                  firmie, która stawia bloki. No i za 3100zł/m można kupić mieszkanie w nowiutkim
                  bloku. Czyli 65m by nas wyniosło 200tyś z malutkim kawałkiem. Ale mówimy już o
                  nowiutkim mieszkanku - dopiero co oddanym. Dlatego uważamy, że ceny starych
                  mieszkań są zbyt wysokie w stosunku do nowych.
                  Mafilka, ja myślę, że (jeśli oczywiście mieszkanko jest takie fajne) Twoi
                  znajomi dostaną ok. 150tyś. Nie sądzę, żeby dostali więcej. O takiej cenie
                  mozemy porozmawiać - wyższej niestety nie. Na Solankach jest piękne duże
                  mieszkanie do sprzedaży - bajka po prostu - z wielką łazienką, bezczynszowe -
                  za 170tyś. - no więc litości..........
                  Bądźmy w kontakcie, dobrze?
                  • mafilka Re: Mafilka!!! 26.02.07, 14:52
                    Staurosie!!! Dawaj mi te Solanki dokładniej ;-) To znaczy czy mozesz coś wiecej
                    na temat tego mieszkania napisać? Bo wiesz, jakby nam odpowiadało, to... ech...
                  • onioni Re: Mafilka!!! 27.02.07, 18:52
                    A masz namiary (www lub tel.) do tej spółdzielni/developa od nowych mieskzań w
                    Inie za 3100/m2?

Jesli tak podrzuć na maila, lub tu ostatecznie.

ps. z tego co słyszałęm, to nowe sa już sprzedane zanim je wybudowano, nie
                    lubie kupowac tak w ciemno :))
                    • stauros1 Re: Mafilka!!! 04.03.07, 13:48
                      Mafilko, jak tylko odszukam tę stronę z tym mieszkaniem - to od razu Ci dam
                      namiary. Mam problem ze zdrowiem, dlatego mała przerwa na forum. Przepraszam.
                      • stauros1 Onioni!! 04.03.07, 13:49
                        Wysłałam Ci maila na onioni@gazeta.pl
                      • stauros1 tatusiowysynek1 04.03.07, 13:52
                        Mam prośbę - przyślij na maila przybliżoną cenę tego swojego mieszkanka - jeśli
                        możesz. Ceny są różne - naprawdę. Sam widzisz, że jedni chcą 120tyś, a inni 220
                        za ten sam metraż. Jesteśmy zainteresowani kupnem, ale musimy poznać cenę i
                        dopiero wtedy możemy brać ofertę pod uwagę lub nie.

stauro1@gazeta.pl
                        gg 4110826

Pozdrawiamy
                        • tatusiowysynek1 Re: tatusiowysynek1 04.03.07, 15:54
                          Staurosie.tak jak pisalam wyżej potrzebujemy domu,zeby gdzies mieszkac,a
                          takowego jeszcze nie mamy.znajdz dom wiem wiem latwo mowic:-)) a wtedy nasze
                          mieszkanie bedzie do sprzedania. wtedy mozemy rozmawiac,ale w tej kolejnosci.a
                          cena nie odbiega od cen na dzisiejszym rynku mieszkan w Inowrocławiu.Nie
                          chcialabym podawac jakiejs konkretnej kwoty, poniewaz jak sam mowisz ceny sie
                          zmieniaja i nie wiem co bedzie w przyszlosci.a na dzien dzisiejszy nie mamy
                          domu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka