Gość: Aga IP: *.tvgawex.pl 16.04.03, 15:42 www.wprost.pl/ar/?O=43172 Warto przeczytać i co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: polonus Re: Unia nas bardzo lubi IP: 198.138.227.* 16.04.03, 16:23 ja nie jestem zaskoczony, o chamskim traktowaniu Polakow w niemczech wiele slyszalem (czesc przezylem sam), baran ten kto mysli ze Unia bedzie nam dobrym wujkiem i ze tu chodzi o cos wiecej niz o stolki... Zauwazam ze coraz wiecej takich artykulow pojawia sie we wprost. Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: Unia nas bardzo lubi 16.04.03, 16:42 Gość portalu: polonus napisał(a): > ja nie jestem zaskoczony, o chamskim traktowaniu Polakow w niemczech wiele > slyszalem (czesc przezylem sam), baran ten kto mysli ze Unia bedzie nam dobrym > wujkiem i ze tu chodzi o cos wiecej niz o stolki... > > Zauwazam ze coraz wiecej takich artykulow pojawia sie we wprost. Nie ma o co walczyć . I tak wejdziemy do unii . Chyba , że frekwencja będzie niska . Lecz wtedy też wejdziemy - "to histeryczny mus". Odpowiedz Link Zgłoś
radca Unia i nie tylko Unia 16.04.03, 16:47 Moglbym tutaj duzo na ten temat pisac,ale .... czy to ma wogole sens ? Po ostatnich "doswiadczeniach na forum bydgoskim zauwazylem,ze my potrafimy sie klocic, wyzywac, ublizac pod roznymi nickami ( z ukrycia),a zycie idzie naprzod. Nie jestem historykiem i nie interesowalem sie,az tak szczegolowo historia- lecz wydaje sie mi,ze POLSKA wielokrotnie padala ofiara wewnetrznych sporow i klotni. Nie umiemy sie jednoczyc - by budowac.Jednoczymy sie chetnie do walki - to jest nasza cecha narodowa.Lecz wtedy juz jest za pozno inni ida naprzod - my na "barykady ". Jestemy tutaj na forum bydgoskim ponad 2 lata.Moglismy juz wiele zrobic dobrego i pozytecznego,lecz....(: Nie potrafilismy nawet zrealizowac zadnej inicjatywy,zadnego Stowarzyszenia, zadnego celu - nic, nic i nic (((: a wydaje sie mi,ze mozna bylo wiele dokonac. przesylam pozdrowienia z pewna doza pesymizmu ( nie myslalem,ze bede spogladal bez optymizmu (:) radca Odpowiedz Link Zgłoś