Dodaj do ulubionych

IKEA i irlandzki Heatons w Bydgoszczy

13.02.07, 12:24
Jedna z największych w Irlandii sieci sklepów z wyposażeniem wnętrz rusza do
walki o miliardy złotych, jakie wydajemy co roku na artykuły wnętrzarskie. W
ciągu dwóch lat chce otworzyć przynajmniej trzy sklepy w Polsce. Rynek jest
jednak na tyle obiecujący, że irlandzki Heatons, który szykuje się do otwarcia
pierwszego sklepu w Polsce (w Bydgoszczy), już myśli o dalszej ekspansji. W
planach są kolejne placówki w Poznaniu, we Wrocławiu, Katowicach i Warszawie.

W potencjał polskiego rynku wierzy szwedzka Ikea, której obroty w roku
finansowym zakończonym we wrześniu 2006 r. wzrosły o 15 proc. Firma zapowiada
kolejne inwestycje - w drugiej połowie roku ruszy budowa sklepu w Łodzi.
Kupiła też grunt w Bydgoszczy i planuje rozbudowę sklepów w Krakowie, Gdańsku,
we Wrocławiu i w Poznaniu. Wokół nich mają powstać parki handlowe z
powierzchniami wynajmowanymi innym firmom.
Obserwuj wątek
    • poklepywacz Re: IKEA i irlandzki Heatons w Bydgoszczy 13.02.07, 12:49
      tyle ze IKEA u nas grunt po romecie kupila juz ladnych pare lat temu.ruszyli z
      kopyta...ale jak sie okazalo tylko by wyburzyc pozostalosci no bo podatek od
      nieuzytku niezabudowanego jet znacznie nizszy...a od tego czasu echo
      • mozilla.org Re: IKEA i irlandzki Heatons w Bydgoszczy 13.02.07, 12:49
        moze kogos to ciekawi - edbol kupil spora dzialke przy fabrycznej
        • poklepywacz Re: IKEA i irlandzki Heatons w Bydgoszczy 13.02.07, 13:03
          mozilla.org napisał:

> moze kogos to ciekawi - edbol kupil spora dzialke przy fabrycznej
          a czy oni przypadkiem nie maja juz jednej niewielkiej fabryki na chodkiewicza??
          na tyłach SP37?
          • mozilla.org Re: IKEA i irlandzki Heatons w Bydgoszczy 13.02.07, 13:19
            > a czy oni przypadkiem nie maja juz jednej niewielkiej fabryki na chodkiewicza??
            > na tyłach SP37?

miec to mni maja fabryke czekolady, wyrobow garmazeryjnych, kilka osiedlowych
            marketow, restauracje... ;)
    • mac_byd Wielki jest potencjał bydgoskiej klienteli 13.02.07, 14:51
      dlatego coraz to nowsze sieci wchodzą na bydgoski rynek. małe mieściny nie maja
      tego przebicia.
      www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_070213/ekonomia/ekonomia_a_6.html
      ps. to w takim znanym nam stylu ;)
      • gracz_nr_1 Re: Wielki jest potencjał bydgoskiej klienteli 13.02.07, 21:07
        IKEA w Bydgoszczy powstanie ale na pewno nie przed rokiem 2009!
        • mac_byd Re: Wielki jest potencjał bydgoskiej klienteli 13.02.07, 21:19
          Pozyjemy zobaczymy! Za to Plazza wchodzi tez do Bydgoszczy. Zanim wybudują w
          Toruniu centrum to w Bydgoszczy już będzie dawno stało, wraz z apartamentami!
          • gracz_nr_1 Re: Wielki jest potencjał bydgoskiej klienteli 13.02.07, 21:23
            Ty sie martw o nasze lotnisko a nie o kolejny hipermarket!
            • mac_byd Re: Wielki jest potencjał bydgoskiej klienteli 13.02.07, 23:00
              Dlaczego mam się martwić o nasze lotnisko? 120 mln juz mamy, bedzie nastepna
              kasa, będa nowi inwestorzy. Piekny port mamy, nowe loty w tym i przyszłym roku,
              centrum szkolen NATO zacznie funkcjonować, zjedzie sie kadra oficerska z całego
              NATO, majaca niezle portfele. Dowodztwo wojskowe logistyki na całą Polskę
              powstaje to do garnizonu przybędzie nowych ok. 700 zołnierzy. Czym ja mam sie
              przejmowac? Te 20 mln euro wydamy na naszą starówkę. Stary o czym ty mówisz.
              Jutro impreza o randze swiatowej, we wrzesniu GP na zuzlu, za rok kolejna
              Mistrzostwa swiata w LA, w 2009 mistrzostwa europy w koszykówce, buduja nam sie
              ulice, nowe centra, sa chetni na nowe inwestycje. mamy trzy uniwerki, kadra
              rosnie w siłę, szkolnictwo prywatne rozwija sie. Jeszcze troche nam brakuje,
              ale nie jest źle!
              • marboro2 Re: Wielki jest potencjał bydgoskiej klienteli 13.02.07, 23:59
                mac_byd napisał:

> Dlaczego mam się martwić o nasze lotnisko? 120 mln juz mamy, bedzie nastepna
                > kasa, będa nowi inwestorzy. Piekny port mamy, nowe loty w tym i przyszłym
                roku,
                >
                > centrum szkolen NATO zacznie funkcjonować, zjedzie sie kadra oficerska z
                całego
                >
                > NATO, majaca niezle portfele. Dowodztwo wojskowe logistyki na całą Polskę
                > powstaje to do garnizonu przybędzie nowych ok. 700 zołnierzy. Czym ja mam sie
                > przejmowac? Te 20 mln euro wydamy na naszą starówkę. Stary o czym ty mówisz.
                > Jutro impreza o randze swiatowej, we wrzesniu GP na zuzlu, za rok kolejna
                > Mistrzostwa swiata w LA, w 2009 mistrzostwa europy w koszykówce, buduja nam
                sie
                >
                > ulice, nowe centra, sa chetni na nowe inwestycje. mamy trzy uniwerki, kadra
                > rosnie w siłę, szkolnictwo prywatne rozwija sie. Jeszcze troche nam brakuje,
                > ale nie jest źle!

Przestan niby skad te 120 mln
                • mac_byd Re: Wielki jest potencjał bydgoskiej klienteli 14.02.07, 00:39
                  25 mln euro + 20 mln zł z sejmu!
                  • krysmat Re: Wielki jest potencjał bydgoskiej klienteli 14.02.07, 09:25
                    mac_byd napisał:

> 25 mln euro + 20 mln zł z sejmu!

Jeszcze nie ma 25 mln euro,tak samo jak nie jest powiedziane ze bydgoski port
                    otrzyma 20 mln z puli 100 przyznanej przez sejm na lotniska ,nie tylko na
                    nasze.A tak ogolnie to nie rozumie cie cieszysz sie ze niby mamy miec 25 mln
                    czy ze ucieli tylko 22 mln?Jestes az takim minimalistom?
                    • mac_byd Re: Wielki jest potencjał bydgoskiej klienteli 15.02.07, 00:07
                      W liczbie pojedynczej koncówka powinna byc "ą", a nie "om".
                      • krysmat Re: Wielki jest potencjał bydgoskiej klienteli 15.02.07, 09:21
                        To jest twoja odpowiedz?
                        • mac_byd Re: Wielki jest potencjał bydgoskiej klienteli 15.02.07, 19:44
                          Nie jestem żadnym minimalistą, ale także nie jestem panikarzem!
                          • krysmat Re: Wielki jest potencjał bydgoskiej klienteli 15.02.07, 19:55
                            Dobry jestes w biciu piany.ALE dalej nie odpowiedziales na moje pytanie.Jezeli
                            ktos podpie..l by ci 20mln z twojego portfela obojetnie bys sie temu
                            przygladal?
    • arkadius003 Re: IKEA i irlandzki Heatons w Bydgoszczy 14.02.07, 17:09
      IKEA miala być o ile dobrze pamiętam gdzieś w 2002r. więc ten hipermarket jak na
      moje nie powstanie, nie u nas.
      • kell99 Re: IKEA i irlandzki Heatons w Bydgoszczy 15.02.07, 00:31
        Akurat z ta Ikea to tak bym sie za bardzo nie podniecal, bo sporo tam strasznej
        tandety (ale tez sporo interesujacych i co wazniejsze, tanich rzeczy). To tylko
        sklep, da sie bez niego zyc.
        • poklepywacz Re: IKEA i irlandzki Heatons w Bydgoszczy 15.02.07, 00:41
          kell99 napisał:

> Akurat z ta Ikea to tak bym sie za bardzo nie podniecal, bo sporo tam strasznej
          > tandety (ale tez sporo interesujacych i co wazniejsze, tanich rzeczy). To tylko
          > sklep, da sie bez niego zyc.
          no ale hot-dogi sa tanie po 1zl sztuka :]
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka