IP: *.pool.einsundeins.de 12.07.07, 19:24
Witam,
starałem się o staż w Komisji od października. Ponieważ raczej tym razem nie
udało się poszukuję innej opcji- innej praktyki w Brukseli, związanej z UE.
Najlepiej w prawie konkurencji, ale jestem elastyczny. Mam wykształcenie
ekonomiczne oraz prawne (prawo europejskie). Czy ktoś mógłby może coś poradzić?
Z góry dziękuję,
Marek
Obserwuj wątek
    • Gość: geo Re: praktyki IP: 217.150.107.* 12.07.07, 20:24
      moze sprobuj uderzyc do jakiejs firmy doradczej zajmujacej sie ekonomia prawa
      konkurencji: RBB Economics, LECG, NERA, CRA International? Poza tym moze
      interesowalyby cie think-tanki np. CEPS albo Bruegel. Jezeli masz angielski na
      wysokim poziomie, mozesz tez zglosic sie do firm prawniczych zajmujacych sie
      konkurencja. Jest ich w Brukseli bardzo duzo. Mozesz tez poszukac tzw. 'stage
      atipique', ktory z reguly jest krotszy i bezplatny. Wiem, ze znajomi cos takiego
      robili w DG Comp. Niestety nie wiem jak sie o to starac.

Powodzenia!
      • rootka Re: praktyki 15.07.07, 11:45
        > Mozesz tez poszukac tzw. 'stage
        > atipique', ktory z reguly jest krotszy i bezplatny. Wiem, ze znajomi cos takieg
        > o robili w DG Comp. Niestety nie wiem jak sie o to starac.

Starac sie nastepujaco: pisac do zastepcy HoU, najlepiej powolac sie na jakies
        znane im i sobie osoby i przede wszystkim wiedziec czego sie chce (dobrze
        umotywowac). u mnie zadzialalo.
    • Gość: Canard75 Re: praktyki IP: *.customer.be.colt.net 12.07.07, 20:32
      Jesli ekonomista + konkurencja TO:

www.fipra.com/country.php?ISOCode=EUR
      www.nera.com/Offices.asp
      www.lecgcp.com/ec/where/index.aspx?id=4
      Ogolne:

www.eurobrussels.com/
      www.europeanvoice.com/classifieds/recruitment.asp?id=1761
      www.xpats.com/jobads/jobads_display.php?Action=view&remote=
      Powodzenia !
    • Gość: Canard75 Re: praktyki - gdzies jeszcze wolne miejsca ? IP: *.customer.be.colt.net 12.07.07, 20:33
      A tak à propos, moze ktos slyszal o jakichs (jeszcze moze) wolnych miejscach
      dla praktykantow ?

Znam kogos kto wciaz szuka.
      • Gość: Canard75 Re: praktyki - gdzies jeszcze wolne miejsca w KE ? IP: *.customer.be.colt.net 12.07.07, 20:34
        To tak dla sprecyzowania.
        • jakubsky Re: praktyki - gdzies jeszcze wolne miejsca w KE 12.07.07, 23:35
          a co, sam szukasz? :)

ja szukalem, ale mnie nie szukali, burki jedne
          • Gość: Canard75 Re: praktyki - gdzies jeszcze wolne miejsca w KE IP: *.customer.be.colt.net 13.07.07, 09:29
            Nie, sama nie szukam, juz mam to dawno za soba. Ale kolezanka szuka.
            • jakubsky Re: praktyki - gdzies jeszcze wolne miejsca w KE 14.07.07, 13:54
              brzmi, jakbys byla stara emerytka...
              • smagliczka Re: praktyki - gdzies jeszcze wolne miejsca w KE 16.07.07, 12:59
                Canard75 szuka dla mnie tego stazu, za co jestem jej bardzo wdzieczna:) I
                zapewniam was ze kaczucha wcale nie jest emerytka:p
                Ja tez startowalam do KOmisji, ale niestety, podobnie jak koledze, zabraklo mi
                szczescia.
                Skonczylam w Polsce prawo, a w Brukseli zrobilam specjalizacje z ^prawa
                europejskiego. Mowie biegle po francusku i niezle po angielsku. Jesli znacie
                kogos komu odpowiada "moj profil", napiszcie. (jrubaj@ulb.ac.be)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka