mac_byd 26.02.07, 20:28 Przecież w tym budynku już trwają jakieś prace! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mac_byd Bydgoska Wenecja z nowymi apartamentami 26.02.07, 20:35 Szukałem w necie o duńskim Polinvescie, a tam cisza. Czyżby .... Odpowiedz Link Zgłoś
mosee Re: Bydgoska Wenecja z nowymi apartamentami 26.02.07, 20:39 Przez kilka ostatnich tygodni z srodka wywozono gruz. Ale nie wiadomo przeciez czy to inwestor, czy Pralchem czyscil swoj budynek przed sprzedaza. :) Wierzmy w to ze bedzie pieknie. Odpowiedz Link Zgłoś
krysmat Re: Bydgoska Wenecja z nowymi apartamentami 26.02.07, 20:40 Nie wiem co o tym wszystkim myslec.Jakos zbyt pieknie to brzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
paig Re: Bydgoska Wenecja z nowymi apartamentami 26.02.07, 21:03 Pamietam jak majac 16 lat chodzilem w piatki na Wyspe Młyńska. To miejsce ma niesamowity klimat. Jak okazalo sie, ze mlyn ma byc przerobiony na hotel bylem oburzony, ze ktos z buciorami wchodzi w moj zakatek Bydgoszczy :) Teraz patrze na to zupelnie inaczej i bardzo ciesza takie inwestycje, wzlaszcza gdy piszac o jakich planach np budowa hotelu juz podaje sie, ze budynek jest kupiony :) A firma Polinvest budowala CH Klif w Waie i Trojmiescie. Oby wszystko bylo jak najlepiej. Gdyby wszystko sie udalo, powstanie apartamentowiec w Fakmorze, na Londynku miasteczko akademickie, a po drugiej strony miasta rozkwitnie wyspa Młynska i rynek z nowymi kamienicami (miejmy nadzieje, ze Długa tez sie ruszy) to teren pomiedzy nimi, srodek centrum (wg mnie bardzo atrakcyjny) automatycznie zacznie sie rozwijac, sa plany by nadac charakter Dworcowej itp. Nie pozosatje nic innego jak tylko marzyc (i na przekur Wyborczej pokazac, ze Bydgoszczanie to optymisci) i trzymac kciuki. Cos mi sie wydaje, ze miasteczko akademickie na Londynku to chyba troche za duzo, nawet jak na marzenie, ale co tam :) Odpowiedz Link Zgłoś
maximus100 najlepiej 26.02.07, 21:09 posprzedawac wszystko ciekwae co sprzedadza jak juz nic nie zostanie? Odpowiedz Link Zgłoś
maximus100 Re: najlepiej 26.02.07, 21:22 0maniek0 napisał: > twojego ojca dyrektora spyla moherku pomysl logicznie co beda sprzedawac jak nic nie bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
mac_byd Re: Bydgoska Wenecja z nowymi apartamentami 26.02.07, 21:41 To nie ten Polinvest! Odpowiedz Link Zgłoś
paig Re: Bydgoska Wenecja z nowymi apartamentami 26.02.07, 21:46 Nie ten? No wlasnie cos mi tak nie pasowalo, ze ten "nasz" bydgoski jest dunski, a ten od Klifu chyba szwedzki, ale to tak blisko, ze mozna powiedziec, ze to samo :) Odpowiedz Link Zgłoś
coooler1 Re: Bydgoska Wenecja z nowymi apartamentami 26.02.07, 21:23 Super. Dobra wiadomość, tym bardziej, że już są prowadzone prace. Odpowiedz Link Zgłoś
maximus100 ciekwe kto 26.02.07, 21:24 mial taki idiotyczny pomysl aby sprzedawac Odpowiedz Link Zgłoś
to_ti Bydgoska Wenecja ? 26.02.07, 21:29 Woda wlewa się do miasta? www.foto-tel.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
tlss Re: co 26.02.07, 21:35 A z tego to że wychodzi na to że nie musimy wyszarpywac na renowacje naszego śródmieścia od samorządu wojwóedzkiego uzasdaniając to kołami zamachowymi bez trybów. Odpowiedz Link Zgłoś
ispan hurra:)) 26.02.07, 22:10 Prace remontowe w głównej część budynku trwają już od co najmniej miesiąca. W artykule chodzi o ruszenie robót zaraz po uzyskaniu niezbędnych pozwoleń na wyburzenie nijakiej zabudowy od strony "dziedzińca" i postawienie zupełnie nowego budynku. Mam nadzieję, że będzie to dobry antyprzykład do budynków (a włąsciwie bloków) wybudowanych po drugiej stronie Św. Trójcy. gdybym miał kasę to chętnie bym tam sobie mieszkanko kupił:) Odpowiedz Link Zgłoś
matzerath Re: hurra:)) 27.02.07, 00:24 No ja też. Zawsze mi się marzyło coś takiego. Czaad! Ps. Maximus jest głupi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marboro2 Re: Bydgoska Wenecja z nowymi apartamentami 27.02.07, 07:44 Tyle sie naczytalem o rewitalizacji wyspy i wreszcie po jakims czasie zobaczylem na wlasne oczy.Oprocz ch...wych kladek to tam nic sie nie zmienilo od 3 lat!!!!! Jaki syf byl taki jest.Gdzie niby te wpompowane pieniadze z uni? Wszystko poszlo na kladki?Jedyna nadzieja to tylko w prywatnych inwestorach .Taka smutna prawda Odpowiedz Link Zgłoś
coooler1 Re: Bydgoska Wenecja z nowymi apartamentami 27.02.07, 14:00 marboro2 napisał: > Tyle sie naczytalem o rewitalizacji wyspy i wreszcie po jakims czasie > zobaczylem na wlasne oczy.Oprocz ch...wych kladek to tam nic sie nie zmienilo > od 3 lat!!!!! Jaki syf byl taki jest.Gdzie niby te wpompowane pieniadze z uni? > Wszystko poszlo na kladki?Jedyna nadzieja to tylko w prywatnych > inwestorach .Taka smutna prawda Smutna prawda wygląda troche inaczej. Popatrz, że nie wszystkie kładki są brzydkie. jedynie ta przy operze jest paskudna. Z tego co widziałem remontowali oba te "wodospadziki". W tym większym wymieniali (jakkolwiek to nazwać) podłoże. Mam nadzieje, że wraz z warszawskim inwestorem pójdą kolejni którzy wyremontują i zaadoptują na różne cele niektóre z melin stojących tam przy Brdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
marboro2 Re: Bydgoska Wenecja z nowymi apartamentami 27.02.07, 17:41 > Smutna prawda wygląda troche inaczej. Popatrz, że nie wszystkie kładki są > brzydkie. jedynie ta przy operze jest paskudna. Z tego co widziałem remontowali > > oba te "wodospadziki". W tym większym wymieniali (jakkolwiek to nazwać) podłoże > . > Mam nadzieje, że wraz z warszawskim inwestorem pójdą kolejni którzy wyremontują > > i zaadoptują na różne cele niektóre z melin stojących tam przy Brdzie. nIE SPIERAJMY SIE O KLADKI TO RZECZ GUSTU.Kladka ktora prowadzi na ulice dluga wezmy dojscie do niej.Dzieciaki moje po 5 minutach byly upieprzone w blocie.Metr od kladki rozpieprzone betonowe nadbrzeze.Latem panie idace do opery beda musialy brac obuwie zastepcze aby przejsc przez kladke?Po artykulach w gazetach mialem inne wyobrazenie a tak naprawde to czas tam stanal w miejscu.Powtarzam jak syf byl tak jest .No ale mam nadzieje ze sie to naprawde teraz zmieni Odpowiedz Link Zgłoś
0maniek0 Re: Bydgoska Wenecja z nowymi apartamentami 27.02.07, 19:33 a my czytamy te same gazety??...bo cos mi nie pasuje...moze pominalem jakies wilkie kwoty wpompowane w wyspe? Odpowiedz Link Zgłoś
zonc Projekt... 27.02.07, 21:31 img83.imageshack.us/img83/4572/as11xq6.jpg img174.imageshack.us/img174/8818/as3fd7.jpg yeah! Odpowiedz Link Zgłoś
cfany.lolo Re: Projekt... 28.02.07, 12:03 Zonc - projekt jest bardzo ciekawy - nie znasz mozesz nazwy tego dewelopera z Warszawy, ktory ma przebudowac Pralchem? Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
coooler1 Nt (nazwa developera) 28.02.07, 14:50 Również jestem ciekawy jaki to developer. Zonc jak wiesz to ujawnij nam kto jest w to zamieszany :) Odpowiedz Link Zgłoś
cfany.lolo Re: Nt (nazwa developera) 01.03.07, 16:12 Czy to Pani Magda z Kola Fortuny Wojciecha Pijanowskiego? A tak powaznie, czy ktos kojarzy nazwe spolki ktora chce przebudowac Pralchem? Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
clough Bydgoska Wenecja z nowymi apartamentami 27.02.07, 10:14 Jednego nie mogę zrozumieć, czy boom inwestycyjny na Wyspie Młyńskiej trwa, jak jest w tytule, czy jest oczekiwany. To zasadnicza różnica, bo oczekiwany jest od zawsze. Dobrze byłoby oddzielić propagandę ratusza od faktów, które widać gołym okiem. Kolejne artykuły w prasie to opisy projektów i planów, można więc mówić, że mamy boom na projekty a nie realizację. Odpowiedz Link Zgłoś
cfany.lolo Re: Bydgoska Wenecja z nowymi apartamentami 27.02.07, 10:38 To juz druga dobra wiadomosc w ciagu ostatnich kilku tygodni. Czy ktos z Was moze wie jak nazywa sie ta warszawska firma, ktora planuje przebudowe Pralchemu? Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
jamnik.szorstkowlosy W maju zaczyna sie remont muzeum 27.02.07, 12:33 www.express.bydgoski.pl/look/article.tpl?IdLanguage=17&IdPublication=2&NrIssue=535&NrSection=1&NrArticle=58636&IdTag=85 Odpowiedz Link Zgłoś
patriota_lokalny Re: Bydgoska Wenecja z nowymi apartamentami 27.02.07, 22:58 Zastanawiam się, kto te wszystkie mieszkania kupi? W Polsce nigdy nie było mieskzań w budynkach pofabrycznych. Znamy je jedynie z amerykańskich filmów (Nigdy nie rozmawiaj z nieznajomym) i choć wielu z nas się podobają, to niewiadomo, czy i ilu chętnych na nie się znajdzie. A tymczasem własne M będzie można kupić w Famorze, na Wyspie Młyńskiej, na Wenecji. Zaraz się dowiemy, że Auto - Cnetrum przerobią na mieszkania. Oczywiście, niewątpliwą zaletą tych lokali może być ich lokalizacja: samo centrum miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: Bydgoska Wenecja z nowymi apartamentami 01.03.07, 21:48 To dobra wiadomość - znak że w Bydgoszczy buduje się coraz ciekawiej i ładniej. Odpowiedz Link Zgłoś
paig Re: Bydgoska Wenecja z nowymi apartamentami 01.03.07, 22:50 To nie beda takie mieszkania jak w filmach amerykanskich. Popatzr na zdjecia loftow z Łodzi. Wygladaja prawie jak zwykle mieszkania. Nie bedzie wielkich przestrzeni (np 200m2) o wysokosci 7m. Natomiast beda atrakcyjnie polozone a z zewnatrz beda prezentowac sie calkiem ciekawie. Chetni sie znajda. Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: Bydgoska Wenecja z nowymi apartamentami 03.03.07, 13:56 Myślę że aranżacja wnętrz to już osobna sprawa każdego właściciela.Grunt że będzie możliwość atrakcyjnego wykorzystania przestrzeni - wysokie stropy + lita cegła na ścianie. Odpowiedz Link Zgłoś