Dodaj do ulubionych

Bydgoska Wenecja z nowymi apartamentami

26.02.07, 20:28
Przecież w tym budynku już trwają jakieś prace!
Obserwuj wątek
    • mac_byd Bydgoska Wenecja z nowymi apartamentami 26.02.07, 20:35
      Szukałem w necie o duńskim Polinvescie, a tam cisza. Czyżby ....
      • mosee Re: Bydgoska Wenecja z nowymi apartamentami 26.02.07, 20:39
        Przez kilka ostatnich tygodni z srodka wywozono gruz. Ale nie wiadomo przeciez czy to inwestor, czy Pralchem czyscil swoj budynek przed sprzedaza. :)

Wierzmy w to ze bedzie pieknie.
      • krysmat Re: Bydgoska Wenecja z nowymi apartamentami 26.02.07, 20:40
        Nie wiem co o tym wszystkim myslec.Jakos zbyt pieknie to brzmi.
        • paig Re: Bydgoska Wenecja z nowymi apartamentami 26.02.07, 21:03
          Pamietam jak majac 16 lat chodzilem w piatki na Wyspe Młyńska. To miejsce ma
          niesamowity klimat. Jak okazalo sie, ze mlyn ma byc przerobiony na hotel bylem
          oburzony, ze ktos z buciorami wchodzi w moj zakatek Bydgoszczy :) Teraz patrze
          na to zupelnie inaczej i bardzo ciesza takie inwestycje, wzlaszcza gdy piszac o
          jakich planach np budowa hotelu juz podaje sie, ze budynek jest kupiony :) A
          firma Polinvest budowala CH Klif w Waie i Trojmiescie. Oby wszystko bylo jak
          najlepiej.
          Gdyby wszystko sie udalo, powstanie apartamentowiec w Fakmorze, na Londynku
          miasteczko akademickie, a po drugiej strony miasta rozkwitnie wyspa Młynska i
          rynek z nowymi kamienicami (miejmy nadzieje, ze Długa tez sie ruszy) to teren
          pomiedzy nimi, srodek centrum (wg mnie bardzo atrakcyjny) automatycznie zacznie
          sie rozwijac, sa plany by nadac charakter Dworcowej itp. Nie pozosatje nic
          innego jak tylko marzyc (i na przekur Wyborczej pokazac, ze Bydgoszczanie to
          optymisci) i trzymac kciuki. Cos mi sie wydaje, ze miasteczko akademickie na
          Londynku to chyba troche za duzo, nawet jak na marzenie, ale co tam :)
          • maximus100 najlepiej 26.02.07, 21:09
            posprzedawac wszystko
            ciekwae co sprzedadza jak juz nic nie zostanie?
            • 0maniek0 Re: najlepiej 26.02.07, 21:20
              twojego ojca dyrektora spyla moherku
              • maximus100 Re: najlepiej 26.02.07, 21:22
                0maniek0 napisał:

> twojego ojca dyrektora spyla moherku
                pomysl logicznie
                co beda sprzedawac jak nic nie bedzie
          • mac_byd Re: Bydgoska Wenecja z nowymi apartamentami 26.02.07, 21:41
            To nie ten Polinvest!
            • paig Re: Bydgoska Wenecja z nowymi apartamentami 26.02.07, 21:46
              Nie ten? No wlasnie cos mi tak nie pasowalo, ze ten "nasz" bydgoski jest
              dunski, a ten od Klifu chyba szwedzki, ale to tak blisko, ze mozna powiedziec,
              ze to samo :)
              • maximus100 o czym 26.02.07, 21:48
                mowicie
    • coooler1 Re: Bydgoska Wenecja z nowymi apartamentami 26.02.07, 21:23
      Super. Dobra wiadomość, tym bardziej, że już są prowadzone prace.
      • maximus100 ciekwe kto 26.02.07, 21:24
        mial taki idiotyczny pomysl aby sprzedawac
    • to_ti Bydgoska Wenecja ? 26.02.07, 21:29
      Woda wlewa się do miasta?

www.foto-tel.pl/
      • maximus100 co 26.02.07, 21:33
        z tego?
        • tlss Re: co 26.02.07, 21:35
          A z tego to że wychodzi na to że nie musimy wyszarpywac na renowacje naszego
          śródmieścia od samorządu wojwóedzkiego uzasdaniając to kołami zamachowymi bez
          trybów.
          • maximus100 popatrz 26.02.07, 21:37
            na pensje samorzadowcow ok
            • tlss Re: popatrz 26.02.07, 21:48
              masz coś do kubusia całusia ?
    • ispan hurra:)) 26.02.07, 22:10
      Prace remontowe w głównej część budynku trwają już od co najmniej miesiąca. W
      artykule chodzi o ruszenie robót zaraz po uzyskaniu niezbędnych pozwoleń na
      wyburzenie nijakiej zabudowy od strony "dziedzińca" i postawienie zupełnie
      nowego budynku. Mam nadzieję, że będzie to dobry antyprzykład do budynków (a
      włąsciwie bloków) wybudowanych po drugiej stronie Św. Trójcy.

gdybym miał kasę to chętnie bym tam sobie mieszkanko kupił:)
      • matzerath Re: hurra:)) 27.02.07, 00:24
        No ja też. Zawsze mi się marzyło coś takiego. Czaad!

Ps. Maximus jest głupi!!!
    • marboro2 Re: Bydgoska Wenecja z nowymi apartamentami 27.02.07, 07:44
      Tyle sie naczytalem o rewitalizacji wyspy i wreszcie po jakims czasie
      zobaczylem na wlasne oczy.Oprocz ch...wych kladek to tam nic sie nie zmienilo
      od 3 lat!!!!! Jaki syf byl taki jest.Gdzie niby te wpompowane pieniadze z uni?
      Wszystko poszlo na kladki?Jedyna nadzieja to tylko w prywatnych
      inwestorach .Taka smutna prawda
      • coooler1 Re: Bydgoska Wenecja z nowymi apartamentami 27.02.07, 14:00
        marboro2 napisał:

> Tyle sie naczytalem o rewitalizacji wyspy i wreszcie po jakims czasie
        > zobaczylem na wlasne oczy.Oprocz ch...wych kladek to tam nic sie nie zmienilo
        > od 3 lat!!!!! Jaki syf byl taki jest.Gdzie niby te wpompowane pieniadze z uni?
        > Wszystko poszlo na kladki?Jedyna nadzieja to tylko w prywatnych
        > inwestorach .Taka smutna prawda

Smutna prawda wygląda troche inaczej. Popatrz, że nie wszystkie kładki są
        brzydkie. jedynie ta przy operze jest paskudna. Z tego co widziałem remontowali
        oba te "wodospadziki". W tym większym wymieniali (jakkolwiek to nazwać) podłoże.
        Mam nadzieje, że wraz z warszawskim inwestorem pójdą kolejni którzy wyremontują
        i zaadoptują na różne cele niektóre z melin stojących tam przy Brdzie.
        • marboro2 Re: Bydgoska Wenecja z nowymi apartamentami 27.02.07, 17:41

> Smutna prawda wygląda troche inaczej. Popatrz, że nie wszystkie kładki są
          > brzydkie. jedynie ta przy operze jest paskudna. Z tego co widziałem
          remontowali
          >
          > oba te "wodospadziki". W tym większym wymieniali (jakkolwiek to nazwać)
          podłoże
          > .
          > Mam nadzieje, że wraz z warszawskim inwestorem pójdą kolejni którzy
          wyremontują
          >
          > i zaadoptują na różne cele niektóre z melin stojących tam przy Brdzie.

nIE SPIERAJMY SIE O KLADKI TO RZECZ GUSTU.Kladka ktora prowadzi na ulice dluga
          wezmy dojscie do niej.Dzieciaki moje po 5 minutach byly upieprzone w
          blocie.Metr od kladki rozpieprzone betonowe nadbrzeze.Latem panie idace do
          opery beda musialy brac obuwie zastepcze aby przejsc przez kladke?Po artykulach
          w gazetach mialem inne wyobrazenie a tak naprawde to czas tam stanal w
          miejscu.Powtarzam jak syf byl tak jest .No ale mam nadzieje ze sie to naprawde
          teraz zmieni
          • 0maniek0 Re: Bydgoska Wenecja z nowymi apartamentami 27.02.07, 19:33
            a my czytamy te same gazety??...bo cos mi nie pasuje...moze pominalem jakies wilkie kwoty wpompowane w wyspe?
            • zonc Projekt... 27.02.07, 21:31
              img83.imageshack.us/img83/4572/as11xq6.jpg
              img174.imageshack.us/img174/8818/as3fd7.jpg
              yeah!
              • cfany.lolo Re: Projekt... 28.02.07, 12:03
                Zonc - projekt jest bardzo ciekawy - nie znasz mozesz nazwy tego dewelopera z
                Warszawy, ktory ma przebudowac Pralchem?

Pozdrowienia
                • coooler1 Nt (nazwa developera) 28.02.07, 14:50
                  Również jestem ciekawy jaki to developer. Zonc jak wiesz to ujawnij nam kto
                  jest w to zamieszany :)
                  • a_creep Re: Nt (nazwa developera) 01.03.07, 11:37
                    Deweloper to pani Magda. :-)
                    • cfany.lolo Re: Nt (nazwa developera) 01.03.07, 16:12
                      Czy to Pani Magda z Kola Fortuny Wojciecha Pijanowskiego?

A tak powaznie, czy ktos kojarzy nazwe spolki ktora chce przebudowac Pralchem?

Pozdrowienia
    • clough Bydgoska Wenecja z nowymi apartamentami 27.02.07, 10:14
      Jednego nie mogę zrozumieć, czy boom inwestycyjny na Wyspie Młyńskiej trwa, jak
      jest w tytule, czy jest oczekiwany. To zasadnicza różnica, bo oczekiwany jest
      od zawsze. Dobrze byłoby oddzielić propagandę ratusza od faktów, które widać
      gołym okiem. Kolejne artykuły w prasie to opisy projektów i planów, można więc
      mówić, że mamy boom na projekty a nie realizację.
    • cfany.lolo Re: Bydgoska Wenecja z nowymi apartamentami 27.02.07, 10:38
      To juz druga dobra wiadomosc w ciagu ostatnich kilku tygodni. Czy ktos z Was
      moze wie jak nazywa sie ta warszawska firma, ktora planuje przebudowe Pralchemu?

Pozdrowienia
    • jamnik.szorstkowlosy W maju zaczyna sie remont muzeum 27.02.07, 12:33
      www.express.bydgoski.pl/look/article.tpl?IdLanguage=17&IdPublication=2&NrIssue=535&NrSection=1&NrArticle=58636&IdTag=85
    • patriota_lokalny Re: Bydgoska Wenecja z nowymi apartamentami 27.02.07, 22:58
      Zastanawiam się, kto te wszystkie mieszkania kupi? W Polsce nigdy nie było
      mieskzań w budynkach pofabrycznych. Znamy je jedynie z amerykańskich filmów
      (Nigdy nie rozmawiaj z nieznajomym) i choć wielu z nas się podobają, to
      niewiadomo, czy i ilu chętnych na nie się znajdzie. A tymczasem własne M będzie
      można kupić w Famorze, na Wyspie Młyńskiej, na Wenecji. Zaraz się dowiemy, że
      Auto - Cnetrum przerobią na mieszkania. Oczywiście, niewątpliwą zaletą tych
      lokali może być ich lokalizacja: samo centrum miasta.
    • ethanak Re: Bydgoska Wenecja z nowymi apartamentami 01.03.07, 21:48
      To dobra wiadomość - znak że w Bydgoszczy buduje się coraz ciekawiej i ładniej.
      • paig Re: Bydgoska Wenecja z nowymi apartamentami 01.03.07, 22:50
        To nie beda takie mieszkania jak w filmach amerykanskich. Popatzr na zdjecia
        loftow z Łodzi. Wygladaja prawie jak zwykle mieszkania. Nie bedzie wielkich
        przestrzeni (np 200m2) o wysokosci 7m. Natomiast beda atrakcyjnie polozone a z
        zewnatrz beda prezentowac sie calkiem ciekawie. Chetni sie znajda.
        • ethanak Re: Bydgoska Wenecja z nowymi apartamentami 03.03.07, 13:56
          Myślę że aranżacja wnętrz to już osobna sprawa każdego właściciela.Grunt że
          będzie możliwość atrakcyjnego wykorzystania przestrzeni - wysokie stropy + lita
          cegła na ścianie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka